Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Orion je objavio novu ponudu ovaj put samo za nadolazece korisnike.

Osnovne cene su sad niže, ali je popust manji.

Takođe, sad je prvi paket 1000/500, drugi 2000/750 ali i na GPON i na XGPON mreži.

Prvi put se pominje Premium wifi usluga (6GHz).

Mislim 1000/500 samo net sad košta 2200 dinara u proseku (sa javnom IP adresom).

Osnovne cene su sad niže, ali je popust manji.

Takođe, sad je prvi paket 1000/500, drugi 2000/750 ali i na GPON i na XGPON mreži.

Prvi put se pominje Premium wifi usluga (6GHz).

Mislim 1000/500 samo net sad košta 2200 dinara u proseku (sa javnom IP adresom).

Cak I 5GHZ ruter bi trebalo da izvuce do 1Gbit .. Bar tako kazu al ne videh negde realan test da moze preko 400 :/

.Ne govorim o lokalnom wifi-ju u kući / stanu, već o povezivanju korisnika bežičnim putem (od BS do korisnika) uz pomoć 6GHz WiFi 6e veze.

Cak I 5GHZ ruter bi trebalo da izvuce do 1Gbit .. Bar tako kazu al ne videh negde realan test da moze preko 400 :/
Kad smo već kod brzine 5ghz rutera, ovaj Orionov Sagemcom je skroz korektan...

Prilozi

• Screenshot_2025-02-01-23-41-15-653_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-01-23-41-15-653_com.android.chrome-edit.jpg
    148.3 KB · Pregleda: 132
Kod mene je jos bolje stanje

.01 02 2025 001.jpg

Ne vidjeh na pretrazi - da li je neko uspio da koristi optički audio izlaz na Laki STBu? Radi 3.5mm i preko HDMI ali kad probam Toslink nikako ne mogu da dobijem zvuk iako sve radi. Naravno u podešavanjima nema ničeg.

Jel neko koristio EON daljinac za Laki box? Stalno mi se desava da posle par dana prestane da reaguje daljinac i posle kada hoce da ga ponovo uparim uredjaj samo vrti "trazenje perifernih uredjaja" i inista ne nalazi?

Zna li neko da li proširuju listu kanala gde je moguće vraćanje unazad? Primećujem da mnogo manje kanala ima tu mogućnost u odnosu na Supernovu.

Proširivali su skoro na HBO i još neke kanale, ali slabo i retko to rade. Pritom, primetio sam na dosta kanala da je slika dosta lošija kad se sadržaj vrati nego kad ide uživo. To se najviše primećuje na Eurosportu.

Jesu zamenili nekom boxove za novije od onda kad smo nas par pisali? Sad sam im poslao Urgenciju 🤣

11.01. su obečali i još ništa

Ubodim taj preko antene, 650/150 za 2200 rsd. Da li ce ta wifi 6e antena da napravi dodatnu latenciju i koliko u proseku?
U kom gradu? U Sremskoj Mitrovici je u početku kad su krenuli sa tom ponudom brzina bila od 500 do 600Mb/s. Sada kad imaju veliki broj korisnika tu brzinu imaš ujutru do 8h. Posle toga retko pređe 200Mb/s, a uveče zna da bude i ispod 100

Ubodim taj preko antene, 650/150 za 2200 rsd. Da li ce ta wifi 6e antena da napravi dodatnu latenciju i koliko u proseku?
Par mili sekundi je ping na toj mrezi.

Ono sto moze biti problem je da oni na jednom sektoru imaju oko 1Gbps ukupnog kapaciteta, pa sve zavisi od broja korisnika na tom sektoru.
Nista ne moze da se poredi sa optikom, ali ako je alternativa ADSL ili VDSL koji radi do 20-30Mbps, onda je ovo bolje resenje.

Ni meni ne odgovaraju od jutros, izgleda će biti jedno veliko ništa za sve

Ne moze i 1gb brzina internet i 4gb ram set top box. Mora nesto da bude sporije, balans u Univsrzumu🤣

U kom gradu? U Sremskoj Mitrovici je u početku kad su krenuli sa tom ponudom brzina bila od 500 do 600Mb/s. Sada kad imaju veliki broj korisnika tu brzinu imaš ujutru do 8h. Posle toga retko pređe 200Mb/s, a uveče zna da bude i ispod 100
Grad je Nis, kako sam ja shvatio ta antena sa njihove strane bi bila postavljena trenutno samo zbog mene. Ako kasnije kada se spoje vise korisnika brzina bude ispod navede, da li bih mogao da im raskinem ugovor bez penala ili da se zalim da nemam obecanu brzinu?

Ako u 90% vremena imaš bar 80% definisane brzine, nemaš pravo na raskid. To je po Ratel pravilniku.

Zna li neko da li proširuju listu kanala gde je moguće vraćanje unazad? Primećujem da mnogo manje kanala ima tu mogućnost u odnosu na Supernovu.
I meni fali da prosire broj kanala koji se premotavaju,pogotovu prvih 10-ak koji trenutno nemaju premotavanje. Treba ih zatrpavati mejlovima sa zahtevom za povecanje broja kanala koji se premotavaju.

Ne primećuješ, već je tako, do skora nije bilo discovery i sličnih, sada imam šta da gledam 🥰🥰🥰, po meni bi moglo još par kanala da ima vraćanje i to je to, neki bezvezni i ne moraju to imati.

Zna li se hoće li i gdje da šire optiku u starom dijelu beograda(mislim Beograd bez Srema i Banata)?

Zna li se hoće li i gdje da šire optiku u starom dijelu beograda(mislim Beograd bez Srema i Banata)?
Mislim da neće, ja sam baš strogi centar i samo mts provukao optiku. Sbb došli u zgradu sa coax kablom. Raspitivao sam se već. Nema ni beotela koji isto vuče navodno optiku. Svi idu po banatu kako si naveo. Čak sam i A1 uhvatio na foru gde su mi rekli da čak i iznajmljuju mts optiku.

Pa sad, šta je za tebe stari deo Beograda? Npr. na Zelenom vencu ima Orion optike, na primer ulice oko garaže na Zelenom vencu, kod pijace, onaj tržni centar, Lomina itd... Sada kako su to povezali, da li preko krova ili ulicom ne znam, znam da ima optike. Dalje oko hrama - Vracar historical imaju optiku po banderama, npr Skrelićeva, Rankeova, Braničevska i okolne ulice...

Pa sad, šta je za tebe stari deo Beograda? Npr. na Zelenom vencu ima Orion optike, na primer ulice oko garaže na Zelenom vencu, kod pijace, onaj tržni centar, Lomina itd... Sada kako su to povezali, da li preko krova ili ulicom ne znam, znam da ima optike. Dalje oko hrama - Vracar historical imaju optiku po banderama, npr Skrelićeva, Rankeova, Braničevska i okolne ulice...
Dole niže u blizini rts-a nema

Lično mislim da kad bi orion ubacio na sve kanale vraćanje unazad kao sbb bukvalno na sve, takođe omogućio gledanje i sa računara da bi uradio veliki pogodak sa time.
Takođe mi stigao ovaj android box, inače sam korisnik orion TV-a samo, takođe Netflix radi 😁

Prilozi

• IMG_20250207_025622.jpg
    IMG_20250207_025622.jpg
    180.3 KB · Pregleda: 119
  • IMG_20250207_025303.jpg
    IMG_20250207_025303.jpg
    53.3 KB · Pregleda: 102
  • IMG_20250207_025315.jpg
    IMG_20250207_025315.jpg
    65.1 KB · Pregleda: 93
  • IMG_20250207_025354.jpg
    IMG_20250207_025354.jpg
    110.4 KB · Pregleda: 87
  • IMG_20250207_025413.jpg
    IMG_20250207_025413.jpg
    93.9 KB · Pregleda: 93
"Design by Orion"

Chappelles Show Lol GIF

ne vidim na slikama, da li ima neki USB/microSD slot?

Vidim skinuli su i optički izlaz za audio... je'l bar radi mikrofon za Asistenta na daljinskom, za razliku od prvog Lakija?

Vrh Dno