Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Candy koliko sam skapirao ovde na forumu treba zaobici u sirokom luku.

@el_patron, moguće, ali pitanje je bilo ko daje više od 2 godine garancije. U svakom slučaju i sa Candy si bar 5 godina pokriven garamcijom, zar ne?

Da ali garancija ne pokriva ako masina lose pere na primer.

Pa da, zato i kazem da ne uzima Candy u razmatranje. Beko neka budzet varijanta, iznad toga Electrolux/AEG.

Da ali garancija ne pokriva ako masina lose pere na primer.
da, ali pitanje je bilo samo oko garancije, na šta je i bio odgovor.
Ja sam tvoj post shvatio kao odgovor na moj oko garancije, u smislu da će imati problem oko garancije za Candy.
Moguće da nisam skapirao da post nema veze sa pitanjem već generalno komentar o izbegavanju proizvođača mašine zbog kvaliteta pranja, što je nešto sasvim drugo u odnosu na ono što sam odgovorio.

Moj komentar se odnosio na kvalitet samog brenda. Doduse, ne iz licnog iskustva vec po onome sto sam procitao ovde. Sto se tice garancije, to nema veze sa brendom, ostvarice je svakako.

I ja sam citao sto se Candy-ja tice isto to, licno iskustvo ni ja nemam, osim neke stare koja je prala kao zmaj imala je program od 1h na 70°, sudje nikad nijesmo spirali da je kristalno cisto, to jest samo salvetom ili ubrusom pokupimo ostatke iz tanjira. Sa Bekom sam imao totalni fiasko, pose garancije pocela je da glupi i program od 1h produzavala je za skoro jos 1h, takodje i kratki program, doduse, tada je bila jedna od jeftinijih(45cm) idalje radi, samo sto produzava pranje, nakon nje sam uzeo Gorenje polu-ugradnu isto pere odlicno evo 8 godina, jedino je skoro promijenjeno crijevo za dovod vode. Sestra ima Candy nova je masina ima dosta kratkih programa, kaze da pere odlicno, e sad koliko ce prati to je druga stvar😄 Tacnu oznaku mogu dodati, vidjecu kad odem kod nje.

Moja prva sudomašina (doduše mojih roditelja) je bila Candy, kupljena davne 1986. godine.
Kako je ta mašina prala, to je čudo. Znam da je sad skroz drugačija priča sa svim brendovima ali ni ja nisam čuo ništa loše o Candy. Ja imam mašinu za sušenje Candy i zadovoljan sam moji imaju veš mašinu, isto zadovoljni.
Pošto sam u potrazi za novom sudomašinom gledao pre neki dan u prodavnici, jako dobro deluje, kvalitetnije na dodir i od Bosch- i Electrolux-a.
Kao što sam i rekao ništa loše iz svoje okoline nisam čuo o brendu Candy ali na ovom forumu i generalno po internetu ljudi nemaju baš dobro mišljenje.
Mislim da će ipak biti Electrolux, iako sam emotivno vezan za Candy zbog te prve iz 86-e

Poslednja izmena:
Koje su preporuke za tablete/gel za pranje sudova? Da li su dobre Somat all in one?

Meni se njihov tecni deterdzent osecao bas na hemiju kad masina zavrsi pranje. Ne secam se da sam koristio tablete. Mozda zavisi i od masine ali ih od tada vise ne kupujem.

Mi koristimo Somat gel (praktično, jedini tečan koji postoji kod nas), na prvom mestu jer možemo da doziramo količinu deterdženta prema veličine mašine.
Imamo onu užu mašinu od 45cm, a tablete su mera za full size mašinu. Prvenstveno zbog toga smo odustali od tableta.

I dalje, možemo i da doziramo deterdžent prema zaprljanosti i količini sudova,
Na uputstvu piše da se stavlja najmanje 18ml po ciklusu, pretpostavimo u veliku mašinu.
A mi stavljamo najviše 10-12ml kada baš natrpamo mašinu (opet da dodam onu manju, od 45cm).
Kada nije puna i nema spečenih sudova, i 8ml je dovoljno.

Nema nikakvih problema ni sa pranjem, ni sa kasnijim osećajem zaostale hemije.
Subjektivni osećaj je da pere u rangu skupljih tableta, Somat Gold, Finish Quantum...

Imaj u vidu da kod nekih mašina, tečni deterdžent hoće da curka kroz zatvorena vratanca odeljka za deterdžent u mašini. To može biti problem kod programa sa predpranjem.
Kod programa koji odmah otvaraju deterdžent, to nema veze.

Nama na Bosh mašini jeste to curilo kroz zatvorena vratanca, ali su nam iz Bosh-a zamenili ta vratanca bez nadoknade.
Rade to i nakon isteka garantnog roka, dok traje podrška za određeni model mašine.

Ja koristim Finish Ultimate plus i dobro obavlja posao a ranije sam koristio DM Revolution koje takođe nisu bile loše.

Ja sam se navukao na Fairy. Finish Quantum mi ostavljao neke tragove, kao da se teže ispira sa sudova.
Somat probao jednom, taj All in One, delovao korektno. Možda ga uzmem ponovo jer je najjeftiniji (oko 15 din komad, Fairy izađe i preko 25).

Tablete možete i prepoloviti.

Neke možda, neke nikako pošto su u foliji koja se tokom pranja otopi i oslobodi sadržaj koji sadrži između ostalog i tečnu komponentu.

Da li neko ima iskustva sa ovom masinom? Ne cini mi se losa, a pise da je proizvedena u Sloveniji.

Molim vas za savet:
Koji uzeti?
Elektrolux ESM48310SX
Beko BDFN 36650XC ili skuplji model
Gorenje GS673C60X
Budzet oko 60000 ali bih se pruzio jos ako vredi.
Preferiram Gorenje iz ranijeg iskustva ali sam otvoren za sugestije.

+1 za Electrolux. 5god garancije i sigurno bolja od Beko i Gorenje.

Da li ima neki ugradni model koji je uzi od standardnih dimenzija? Gledao sam kod vecih trgovaca i nisam video, jedino da mi je promaklo.

Zdravo svima! Treba da pazarim sudomašinu (nije ugradna) i koje marke biste mi preporučili? Budžet je oko 60.000-70.000 dinara. Hvala!

Electrolux ako i dalje ima 2+3god garancije.

Mene Bosch lepo služi oko 14 godina, tako da preporuka za taj brend

Nazad
Vrh Dno