Šta je novo?

Nintendo Switch Emulator PC

Labello

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2017
Poena
645
Pozdrav,

Hteo bih da obrnem neke Nintendo igre na kompu, najvise Zeldu, oba dela, pa kasnije videcu sta jos. Ne znam ni sta sve ima.
Pozeljno bi bilo u UW, sa dobrom grafom i 60fps-a. Ako ima neko ko je vec u ovim vodama, da mi preporuci kako i sta.
Nisam nesto istrazivao detaljno ovu temu, pa otud i upit.
Ako vec postoji tema, neka admin prebaci, ne uspeh da nadjem.

Pozdrav,

Hteo bih da obrnem neke Nintendo igre na kompu, najvise Zeldu, oba dela, pa kasnije videcu sta jos. Ne znam ni sta sve ima.
Pozeljno bi bilo u UW, sa dobrom grafom i 60fps-a. Ako ima neko ko je vec u ovim vodama, da mi preporuci kako i sta.
Nisam nesto istrazivao detaljno ovu temu, pa otud i upit.
Ako vec postoji tema, neka admin prebaci, ne uspeh da nadjem.
Na kojem sistemu bi koristio emulatore, windows, linux android, koje su specifikacije uređaja?

Windows 11. Spec mozes da vidis u mom potpisu.

Za BOTW preporučujem Cemu koji je zapravo Wii U emulator, ali na njemu radi najbolje i nema apsolutno nikakve razlike u odnosu na Switch verziju, jer svakako rezolucija i detalji mogu da se podese da izgleda bolje nego na bilo kojoj konzoli. Izguglaj Cemu guide za detaljna uputstva oko setupa, i obavezno skini i ubaci shader cache, što je sve objašnjeno u guide-u.

Citron je jedini Switch emulator na kome se radi trenutno, baš spominju optimizaciju Zelda TOTK, ali ne znam kakva je situacija na Windowsu, ja ga koristim na android tabletu.

Evo ja sam baš pre neki dan ponovo instalirao Yuzu da bih igrao Zelda Totk.
Generalno je instalacija jednostavna, kad instaliraš Yuzu prebaciš Keys koji su došli uz Yuzu u Keys folder gde ti je Yuzu instaliran. Posle samo da nađeš Romove za igre i njihova ažuriranja. Ubaciš sve to u Yuzu i cepaš. Imaš sijaset tutorijala na YouTube kako se to radi.
Što se tiče 60fps i ostalih egzotika, probaj ali generalno od toga nema ništa. Totk Optimizer je jedna od opcija međutim nemoguće je sa njim ili sa bilo kojim drugim podešavanjima imati stabilnih 60fps. To sve ide gore-dole zavisno od lokacije uz takav stuttering da tapete sa zida otpadaju. Vredi da se proba što se tiče renderovane rezolucije ali to je uglavnom to.
Nema veze koliko jaku mašinu imaš stabilnih 60fps dobiti nećeš.

jos jedan plus za CEMU i wii U verziju BOTW - mozes igrati bez ikakvih poboljsanja grafike (da vidis original) a mozes i da primenis custom podesavanja, na tebi je.
Takodje CEMU je super emulator, i nije "underground" kao Yuzu/Ruyjinx koji su sklonjeni sa neta.

Jos jedna VELIKA preporuka za cemu je sto ne moras da juris igre po netu kao romove, dumpove, postoji app wiiU downloader (https://github.com/Xpl0itU/WiiUDownloader) koji je prakticno eshop, skines bilo koju igru i igras na kompu.

Na PC sam probao i yuzu i ryujinx,oba lepo rade ako je PC dovoljno jak. ima na netu TOTK gameplayeva kroz celu igru sa 60fps/4k - samo treba prejak pc.

Meni totk na mac m3pro radi saaasvim lepo, stabilnih 30 fps, underworld radi sa 60fps patchom lagano, skroz ugodno za igranje

Za BOTW preporučujem Cemu koji je zapravo Wii U emulator, ali na njemu radi najbolje i nema apsolutno nikakve razlike u odnosu na Switch verziju, jer svakako rezolucija i detalji mogu da se podese da izgleda bolje nego na bilo kojoj konzoli. Izguglaj Cemu guide za detaljna uputstva oko setupa, i obavezno skini i ubaci shader cache, što je sve objašnjeno u guide-u.
cisto oko shader cache, ja sam ga skidao i postavljao i znao je da obori igru. a i brzo se kesiraju shaderi kroz samu igru, posebno ako je pc iole jaci.
I mislim (nisam siguran, za dolphin jesam) da se svakim updateom cemu, ponovo pravi shader cache

Je l moze pomoc kako da mi Cemu vidi igre? Unesem folder gde su igre, ali njih nema...

Da, to sam uradio i ranije, u settings sam uneo folder gde su igre, i sve igre su unutar tog foldera smestene u svoje foldere, ali se jednostavno ne vide igre.
Iz Ryjinx-a radi ok.

Nisam koristio Cemu za pc, samo za tel, i secam se da sam morao da ih raspakujem sve. Probaj to

Da da, sve je raspakovani, xci i nps fajlovi

Vrh Dno