Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Kaže čovek koji se predstavlja kao Hisense edukator na 8:30 u ovoj reklami da ova klima nikad ne ide u defrost jer ima ugrađen grejač tacne 😂 i da radi do -22°c. I onda neko vidi reklami i kupi i shvati da klima ide u defrost kao i svaka druga.

Poslednja izmena:
Sve je to marketing... Kao kod svakog brenda!
Glavni serviser od energynet(JA) kad mi rekao: da sve ta cuda od filtera(virusa itd.) pa do A.I kod Gree Clivia da je sve to sviranje onoga :LOL:

Poslednja izmena:
Ja ti
Po 1000 put, grejac tacne nema veze sa odlaskom klime u defrost, vec sa sprecavanjem stvaranja leda u tacni..
Ja tvrdim suprotno. A to dokazi da nije. Zasto onda moja klima pobeli ba +1 a cim padne ispod 0 ona suva. I zasto imam vise Df-a kad je 1 stepen napolju nego kad je -2 tipa.

Defrost imas samo kada je velika vlažnost vazduha napolju, a to se dešava kada je magla i temperature od 0 do +2,na minusu je vazduh suvlji i teže ide u defrost. Grejač tacne nema veze sa defrostom, može imati kada se grejač stavi na saće spoljne jedinice, tada ga taj grejač topi non stop i ne može ići u defrost. Mislim da je jedan član to ugradjivao nekoj mušteriji i postavio slike tog grejača od nekih 70-80W.

Jel se grajac pali ispod 0?

Propustiom sam post od pre nekoliko dana...Ko je pisao o grejacu od 10m i maloj potrosnji?

Poslednja izmena:
Ne znam kako je on namešten da se pali, znam da neki mogu da rade non stop, ima članova koji znaju bolje od mene oko tih grejača. Mislim da je clan optokapler radio to skoro pa ti on moze reci vise o tome.

Kaže čovek koji se predstavlja kao Hisense edukator na 8:30 u ovoj reklami da ova klima nikad ne ide u defrost jer ima ugrađen grejač tacne 😂 i da radi do -22°c.
I covek uzme to na neke mucenicke rate, i kad ne radi kako je ovaj placeni baja rekao, treba lepo u pola noci da mu ode na gajbu, probudi ga i kaze mu - izvini bajo, ovo ne ide onako kako si opisao...ali sa punim pravom, iako i baja nema pojma.
Zasto reklamiras, uimas odgovornost ( i kintu ) za nesto o cemu blage veze nemas.

Zasto reklamiras, uzimas odgovornost ( i kintu ) za nesto o cemu blage veze nemas.
Problem je što su to samo komercijalisti, promoteri koji nisu stručni, pročitaju nešto na papiru i pogrešno razumeju i prenose a u praksi nikad nisu videli tu klimu na grejanju kako radi niti znaju kako svaka klima radi. Da je rekao da su ređi defrosti pa ok, ali da ih uopšte nema to je nemoguće.

Pali se ispod 0c i sve vreme radi dok ne bude opet iznad 0c
Iako klimu iskljucis(kod gree) grejac i dalje radi i vuce 60-80w
Onda ima i one klime, gde se samo pali grejac tokom DF ali to su sve hyper-heating masine preko 2000€
Pali se već na 5°C. A što se tiče rada grejača, pa nije svemirska tehologija. Veže se relej sa tajmerom da ga okine signal što zakreće četvorokrakinventil (sa grejanja na hlađenje, dakle početak defrosta) redno sa termostatom. I eto nam rada grejača samo u defrostu.

Nisam ni pogledao video
Problem je što su to samo komercijalisti, promoteri koji nisu stručni, pročitaju nešto na papiru i pogrešno razumeju i prenose a u praksi nikad nisu videli tu klimu na grejanju kako radi niti znaju kako svaka klima radi. Da je rekao da su ređi defrosti pa ok, ali da ih uopšte nema to je nemoguće.
Nisam ni pogledao video, jasno mi je i ovako iz opisa.
Jednostavno, nemamo institucije, nikakvu kontrolu pa ovo, i mnoge druge price prolaze, lagano.

Po nekom mom iskustvu sa Gree koja je imala grijac koji se palio oko 0c svo vreme ( i kad je klima ugasena ) i taj grijac je radio dok se tempaeatura nepopne u plus, i sada kada imam klimu koja pali taj isti grijac samo kad radi df nevidim uopste svrhu tog grijaca, zasto radi bilo kada sem df. Bilo bi interesantno imati mogucnost jednu klimu kao tu Gree raspakovati i prepraviti grijac da radi samo kad je df pa vidjeti razliku. Dali stvarno ima potrebe da radi cjelo vreme...
Pali se već na 5°C. A što se tiče rada grejača, pa nije svemirska tehologija. Veže se relej sa tajmerom da ga okine signal što zakreće četvorokrakinventil (sa grejanja na hlađenje, dakle početak defrosta) redno sa termostatom. I eto nam rada grejača samo u defrostu.
Upravo tako. To je isti signal, ustvari funkcija kad po ljeti krenes hladiti, samo u ovom slucaju kad je termostat on neda da se upali grijac jer je temparatura u plusu.

Poslednja izmena:
To samo njihovi strucnjaci kod Gree znaju! Meni iskreno ne smeta necu sigurno da propadnem zbog 60-70w!

Poslednja izmena:
To samo njihovi strucnjaci kod Gree znaju! Meni iskreno ne smeta necu da propadnem zbog 60-70w!
Nece niko, ali naprimjer ja na dva mjesta ( jednom godisnje se vrsi obracun ) placam za 1kwh 0.43€ a na vikendici po zimi ima dana i noci bas puno pa se nabere a nisi tamo naprimjer. Tu gdje placam 0.9€ mi svedno😁

Jel se grajac pali ispod 0?

Propustiom sam post od pre nekoliko dana...Ko je pisao o grejacu od 10m i maloj potrosnji?
Ja.. Grejac se kaci na digitalni termostat i ti stelujes kad da se pali a kad da gasi. Ja sam podesio da pali na -0.5c a da gasi na +0.5c. Ostavio dovoljno tolerancije u temperaturi paljenja/gasenja i radi odlicno.

Druga drzava! Ja kad citam kod Nemci u forum oni cupaju klime iz struje zbog 4-5w(stand by) :LOL:
To je posebna sorta... Nisam ni ja bas u vinklu sto se kaze. Kod mene radi non stop klima a necu sad dva mjeseca biti tamo, samo sto mi ljeno da zavrnem vodu... Da nespominjem alarm, kamere, smarthome itd...

@Mr.Wolf
Sta sam ja sve citao druze tamo onda smo mi ovde jos dobri :LOL:
Imaju stvarno solidni modeli od Mice HI ZSX pa do Daikin Perfere 14btu i multi-split...
Greju samo na zadatu 19c max. 20c uvece se obavezno gasi itd.
Onda one price/slike oko senzora sta sve radu da izbegnu on/off u male sobe :LOL:

Nazad
Vrh Dno