Šta je novo?

Preporuka baterija za blic

LukasP

Cenjen
Učlanjen(a)
13.10.2022
Poena
175
Mogu li dobiti preporuku baterija za blic, konkretno je u pitanju Godox TT350 sa Sony ?

Napravio sam glupost, iako se bas odavno kao hobi bavim slikanjem nikada ranije nisam imao eksterni blic, pa sam koristio obicne malo skuplje baterije i nakon pola sata koristenja sam vidio da su baterije jako jako vruce i brzo pocnu sporo puniti blic pa sam citajuci video da se preporucuju kojekakve posebne baterije ali vecina koja se spominje na google su poprilicno teske za naci kod nas ili su jako skupe...
kupio sam neke povoljnije ali ne najjeftine NiMH koje se puno od 1.2v (jer sam naletao na takve preporuke) ali mi se nisu nesto pokazale, isto sporo pune blic i brzo se trose

Koristim godinama Sanyo Eneloop crne. To su High Capacity verzije belih eneloop. Koristim ih u dva Canon 580EX II i dva podvodna YS-110α koji nekada umeju da budu jako zahtevni po baterije i nikakvih problema nisam imao. One su i predviđene za takve primene.

Meni šljakaju sve Eneloop koje sam ikad kupio, počev od 2006. Najstarije imaju smanjen kapacitet, ali ljudi, čudesan proizvod.

Za blic kupljene, preživele tri sistema. Istina, sad slabo koristim, ali deca ih razbiše u kontrolerima, i sve su žive.

Ili Ikea Ladda koje su takođe Eneloop a dosta povoljnije.

@LukasP: koji punjač imaš? Ako je neki jeftiniji/spori/non-smart razmisli o kupovini boljeg.

• Like
Reagovanja: uji
+1 za Eneloop. Godinama ih nisam koristio neko vreme do pre dve godine kada je trebalo nešto da fotkam, jer češće snimam i blic je radio dugo, tako da bez dileme.

To su te baterije. A punjač mi ne deluje naročito "pametno".

Nazad
Vrh Dno