Pa da, ali zimski nocni je polumaraton koji se trci kad padne mrak u februaru. Prosle godine nije bilo strasno vreme, trcao sam u majici+dusku, pantalonama i kacketom, ali ove godine mozda ne budemo te srece. Isto za ovaj maraton u Cairu, nisu tolko dobro izreklamirani, pa ne bih ni znao da postoji da nisam tog dana proveo 12 sati na Cairu sa izvidjacima. Tog vikenda u petak i subotu je padala neka grozna kisica, ali u nedelju na dan trke je bilo za kratke rukave. Van toga da li mogu za ovako kratko vreme da se dovedem u stanje da istrcim maraton, ako pogresno procenim odecu, strah me je da ne nagrabusim gadno, a ne odustane mi se nesto na pola. Mozda da ponesem duks i majicu od ispod i da imam nekog ko bi 4 i kusur sata blejao da mi bude pit stop ako mi bude bila potrebna zamena odece. Ne znam ni da li je to dozvoljeno.Da udarim kontru, ja trčim čim mi prođe pik bolesti, ako mi se čini da mogu, a posebno ako je neki lep sunčan dan. Prilagodim trening. Ako ne ide, uvek može da se prekine.
8.2. je baš daleko, ja bih to trčao sto posto.
I mene su 2x prevarili za Noćni. Treći put neće!Pa da, ali zimski nocni je polumaraton koji se trci kad padne mrak u februaru. Prosle godine nije bilo strasno vreme, trcao sam u majici+dusku, pantalonama i kacketom, ali ove godine mozda ne budemo te srece....
To nikad nisam radio. Nedeelju dana pred trku jesam mirovao, ali nisam smanjivao treninge u mesecu pred trku.Ako si se spremio za maraton, svakako ti sledi 3 nedelje pred trku taper, smanjivanje treninga, a nedelju dana pre trke minimalno se mrduckaš.
Je l' gledate puls u mirovanju ili merite brzinu oporavka pulsa, nagurati puls na 160-170 pa izmeriti za 1-2min. Ja navikao povremeno da izmerim, pa i prema tome imam osecaj kakva mi je kondicija, napredak, kada sam oporavljen od treninga itd...
U mirovanju kada sedim mi je trenutno 45bpm, ali nisam bas u top kondicji, kada sam vise aktivniji oko 35-40. Sto vidim da je malo redje da je tako nizak kod drugih, posle budjenja sam par puta imao i 29, ali tada sam bas mnogo trcao i plivao, i po dva treninga na dan.
Imao sam neke komplikacije pa sam otisao u urgentni za svaki slucaj i zadrzali su me tamo, tako da izgleda da ce ipak biti nista od trcanja.To nikad nisam radio. Nedeelju dana pred trku jesam mirovao, ali nisam smanjivao treninge u mesecu pred trku.
Probudio se i ustao, sred noći, nisam sačekao 5 sekundi da se stabilizujem, već sam odmah stao na noge i krenuo. Osetio sam dizzy, ali sam pomislio, još uvek spavaš čoveče, sve je OK, pogledam na sat i sledeći pogled na sat, 5 min kasnije, izmedju black out, a ja ležim ispod izlomljenog nameštaja.
Super, to je to otprilike koliko vidim, ne moze puno bolje - slicno i meni 50-60 padne za 2min. Obicno na kraju trcanja bude oko 160 puls, i onda hodam lagano. Na oko 100 padne.Garmin računa na 2 minuta pa nisam obratio pažnju koliko je palo posle prvog minuta. Šta radiš dok čekaš da prodje taj minut, da vidiš razliku?
Trčao sam 16km, poslednja 2-3km je postalo neprijatno hladno, pa sam malo ubrzao. Završio na pulsu 153, uključio recovery HR, taman se tih 2 minuta istegao, kaže 57. Tj nakon 2 minuta mi je puls bio 96bpm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari