Šta je novo?

Zvucna kartica

Da, poželjno je. Možeš da kupiš USB DAC za sličan budžet.
A da li je tacno npr. ako povezem zvucnike sa nekim eksternim DAC-om preko TOSLINK kabla, da ce DAC iz zvucnika obavljati posao, a da ce eksterni DAC ostati neiskoriscen? I da je u tom slucaju bolje povezivanje analogno preko RCA kabla?

Pa, tačno je, to nema svrhe. Povezuješ ili direktno ploča - zvučnici preko toslink kabla ili preko usb dac-a pa onda na analogne ulaze zvučnika preko rca kabla.

Koji DAC je dobar za Edifier 1380DB zvucnike? Vec 2 dana gledam i ne znam sta da uzmem. Razmisljam da li da uzmem neke jeftinije kao sto su AIYIAMA A-2, FOSI AUDIO Q4, FOSI AUDIO K5 PRO, IFI UNO, ili neke skuplje za oko 100e. Ne znam ima li svrhe davati vise od toga za takve zvucnike.

Ne znam ima li svrhe
Hajde polako da razjasnimo šta sve treba da povežeš sa zvučnicima - prema prvom postu to je TV i računar.
TV možeš direktno u zvučnike sa optičkim kablom.
Računar može da se poveže na više načina - najjednostavnije je ako ima koaksialni SPDIF izlaz ili postoji takav konektor na ploči (može da se izvede kablićem na RCA konektor).
Ako računar ima optički SPDIF izlaz, onda ti možda jeftinije da uzmeš neki optički svič, pa tako biraš TV ili PC za ulaz u zvučnike.

Proveri ako negde ima podatak za te zvučnike da li se analogni ulazi konvertuju u digitalni signal unutar zvučnike (negde se to radi i uvek je upotrebi interni DAC)
Provericu, hvala. Nikad se nisam bavio takvim stvarima, pogotovo ne DAC-ovima. Prvi put kupujem zvucnike za PC posle 10ak godina. Do sada sam i trenutno koristim zvuk iz monitora i slusalica.

Ако звучници (или појачало-компонента) имају дигитални (оптички, коакс, хдми) улаз IN, онда имају и дак. Аксиом.

Дигитални (Оптички, коакс, хдми) излаз OUT са извора (пц, бд плејер, дат ...) шаље дигитал битстрим ( 0 и 1). Битстрим није звук.

Добар дак = добар звук.

Nazad
Vrh Dno