Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

e ovo mi vec nema smisla. klima ako smanji potrosnjuu za 80% i prostorija se mora poceti ishladjivati
Nije za 80 posto vec na 80 posto. U reklami.
U realnosti je nesto drugo, neznatna usteda.

U biti taj smart eye(btw ima ga i mitsubiahi LN npr, Midea Oasis/Vivax Y, Haier Flexis itd) funkcionise kao senzor prisutnosti. Ako nema nikoga u sobi smanji prvi sat za stepen pa onda slijedeci sat jos za stepen-dva temperaturu. Po forumima imas masu pisanja o tome, i kako sam primjetio vise je gimmick nego feature.

Nije za 80 posto vec na 80 posto. U reklami.
U realnosti je nesto drugo, neznatna usteda.

U biti taj smart eye(btw ima ga i mitsubiahi LN npr, Midea Oasis/Vivax Y, Haier Flexis itd) funkcionise kao senzor prisutnosti. Ako nema nikoga u sobi smanji prvi sat za stepen pa onda slijedeci sat jos za stepen-dva temperaturu. Po forumima imas masu pisanja o tome, i kako sam primjetio vise je gimmick nego feature.
Aha to je vec ok, ucinilo mi se za 80%, kontam to ce vec poceti da hladi. Moja greska

Ni meni...e ssd ako oni lazilu mene lazem i ja tebe 🤣🤣🤣
Tvoje perfere su hardverski i softverski odlicni uredjaji. I vjerujem da ti zbog toga koji procenat ustede u odnosu na neke jeftinije klime. Na stranu sto sigurno imaju odlicnu kulturu rada Sigurno ne zbog senzora prisutnosti, tih par stepeni sto ti padne temperatura kad "stede" kada nema nikoga u sobi se moraju nadoknaditi poslije zar ne?

Npr jedan od najhvaljenijih klima na skandinavskim forumima(citao nekad uz pomoc translatea) je Perfera 42 nordic.

Obije su dobre. Za te pare bi mogao i amber premium 12 da uzmes, kad je vec u pitanju otvoreni prostor. Jaca je od obije i dosta bolje grije u minusu. Jedino sto nece da radi nizom snagom od te dvije, naprotiv. Radi na 500-600w minimum. Daikin radi ispod 350w. Ali to tebi svakako ne bi predstavljalo problem jer je u pitanju veliki prostor.
Hvala svima na savetima oko setovanja temperature a sad sam samo u jos jednoj nedoumici. Da li uzeti Daikin 18btu ili Amber premium 12btu? Jedna klima je Fujitsu 12luca a koju drugu uzeti? Finansije su do 120000 din.

Kao sto vec @Huho rekao: kad je vec veliki prostor onda bi ja isao na Amber 12 Ultra

Poslednja izmena:
Tvoje perfere su hardverski i softverski odlicni uredjaji. I vjerujem da ti zbog toga koji procenat ustede u odnosu na neke jeftinije klime. Na stranu sto sigurno imaju odlicnu kulturu rada Sigurno ne zbog senzora prisutnosti, tih par stepeni sto ti padne temperatura kad "stede" kada nema nikoga u sobi se moraju nadoknaditi poslije zar ne?

Npr jedan od najhvaljenijih klima na skandinavskim forumima(citao nekad uz pomoc translatea) je Perfera 42 nordic.
E moja je 42 14tica

Питање да ли Нордик верзије имају било какве сличности са европским.

Pozdrav,
Imam Fuego klimu. Na temperaturama ispod -5 suva spoljna jedinica, na nekih 4-5 sati odradi defrost koji traje 2-3 min iako je sve suvo. Da li je to sve u redu?
Hvala unapred :)

Još jedna genijalna ugradnja.
Kad fasada dodje nakon klime, a mrsko ti uzeti 10 eura i presrafiti na veće nosače...
Sreća Panasonic je, nije gr'ota ovakvu klimu silovati

Prilozi

• IMG-de3932857b7ae9ce8f77ea1c2fb1f0a9-V.jpg
    IMG-de3932857b7ae9ce8f77ea1c2fb1f0a9-V.jpg
    204 KB · Pregleda: 107
  • IMG-7e1ee51b2fdd0d19ef3d1526d51f98d6-V.jpg
    IMG-7e1ee51b2fdd0d19ef3d1526d51f98d6-V.jpg
    206.4 KB · Pregleda: 105
Kad fasada dodje nakon klime, a mrsko ti uzeti 10 eura i presrafiti na veće nosače...
Pozdrav kolegi iz istog grada! Kako je svet mali😂
Juce bi bas na tom parkingu (posto cesto prolazim tuda) i vidim tu Panasonic, jadna ne bila, al tenk je to. Ne crkavaju lagano..

Da vam ne kačim onda kako kod mene izgleda i funkcioniše od 2016. 🤣🤣🤣 Ali identično kao na fotkama iznad. 🫣

Odavno ne robujem uređajima, već oni meni ;)

Ne treba niko nikom da robuje ali mogu se stvari uraditi dobro i loše
Pa moze... ali kad su dosta tvrdoglavi :)
I ja ovde imam takvi... Kad i pitas pa druze mogao si da pozoves majstora da postavi sad posle izolacije duze nosace itd. A on meni ma sta joj fali! Kad crkne kupim novu pa ce da bude na 10-15cm... I sta onda da mu kazem osim svaka cast :LOL:

Poslednja izmena:
Sad nesto primecujem.Bez obzira,da li je vlazno ili suvo vreme,da li SJ mrzne i ide u ceste DF ili je suva i bez DF,klima na odredjenoj spoljasnjoj temperaturi trosi potpuno isto struje.
Izgleda kao samoubica,koji se sprema da skoci ili svaler u laganom begstvu i tihoj pritaji😉😃

Sta, raditi kad se naknadno montira klima na stiropor i lepak dakle nije rađena boja, pretpostavljam da nosaci idu na stiropor?
Mozda ovakvi vijci i tiple? Tipa za 10cm najduzi 8x250?

Sta, raditi kad se naknadno montira klima na stiropor i lepak dakle nije rađena boja, pretpostavljam da nosaci idu na stiropor?
Mozda ovakvi vijci i tiple? Tipa za 10cm najduzi 8x250?
Meni su tiplove stavili 10 ili 12 cm ali vijak je 20cm. Tipl nakuca samo u blok, okrene vijak naopako i nakuca. U stiroporu tipl ne znači ništa pa nema potrebe za dužim.

Cao. Hocu da kupim klimu za leto,kuca oko 120 m² sprat. Samo za hlađenje. Na sta da obratim paznju? Dal je dovoljna 1 klima? Gde da se postavi? Koliko btu? Pomozite.

Nije dovoljna 1 klima, minimalno po 1 za svaki sprat.
Moras da das malo vise informacija za konkretan odgovor.
Raspored prostorija, budzet, izolacija kao neki osnov.

Cao. Hocu da kupim klimu za leto,kuca oko 120 m² sprat. Samo za hlađenje. Na sta da obratim paznju? Dal je dovoljna 1 klima? Gde da se postavi? Koliko btu? Pomozite.
Najbolje posalji tlocrt prostora da bi ti se moglo preporuciti gde da se stave klime! Vise komada mora na tu kvadraturu.

Trenutno je na Ananasu Bergen Comfort Apollo T 12k 33.800din sa dostavom. Da li je neko imao iskustva sa ovom Bergen serijom? Jer vidim da postoji i iste oznake samo Q. Ne vidim u specifikaciji nikakve razlike, rekao bih da su identicne klime, a razlika u ceni je 1000-2000din u nekim prodavnicama.
Generalno u iscekivanju neke sto bolje cene i citajuci toliko postova na ovom forumu i par drugih, toliko klima nije vise ni dostupno za kupovinu i sad se dvoumim izmedju gore pomenute Bergen i TCL TAC-12CHSD/XA73IFS koja je nekih 4000din skuplja ali ni za nju nisam uspeo da nadjem neka iskustva korisnika. TAC 12-CHSD serija se spominjala poprilicno na ovom forumu ali ona ima 3 podserije kod nas TPG11, XA73IFS i TPG31I3AH, a generalno ni na ovom forumu niko te podserije ne spominje vec Frozzini verziju ili u generalu TAC12 sto je znatna razlika jer sve 3 podserije uopste nisu nimalo slicne i velika je razlika na samom papiru u performansama.
Imaš i Fai i Fbi u okviru Chsd serije. Ja imam fai i prezadovoljan sam. Ide u defrost nekoliko puta na dan ali to ne utiče na grejanje negativno. Planiram u mojoj sobi da uzmem na leto tpg11 jer mi treba što prostija samo da greje i hladi. Za Fai morala je još jedna rupa da se buši zbog cevi za svež vazduh.

Nazad
Vrh Dno