Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Što se mene tiče, prvi luksuzniji sat (a i drugu luksuzniju robu) treba kupiti u nekoj dobroj prodavnici upravo zbog celokupnog ugođaja. Kasnije, može i online...
Pozdrav

Obavezno u radnji, taj osecaj je nezamenljiv, ja sam svaki put kao malo dete srecan posle kupovine sata... A Speedmaster mi je jedan od omiljenih i stvarno je vanvremenski, tako da preporuka i od mene :)

Pozdrav drugari. Rešio sam da posle 25 godina života u Švajcarskoj kupim njihov sat po prvi put, da me ne zezaju što nosim Citizen... 😁 Kako vam se čini ovaj model? Razmišljam o njemu ili eventualno Omega Speedmaster.
Već si obišao radnje i malo istraživao pa si se ograničio na samo na ta dva modela ili su i drugi proizvođači i dalje u igri? :D

Recimo neki Zenith Chronomaster, Tudor Black Bay chrono ili možda neki IWC Pilot chrono ili Longines Spirit Flyback chrono... Tag Heuer Carrera je takođe odličan ali možda neka verzija sa njihovim mehanizmom? Omega Speedy savršen, gledaj safir varijantu... šteta je onakav mehanizam da ostane skriven iza metalnog poklopca mada i hesalite verzija nije ništa manje privlačna. :)
Toliko opcija u tom nekom cenovnom rangu... možda je bolje da se poštediš muka i glavobolje i ostaneš na tom Citizenu. :D

Omega. Osećaj uživo je neprocenljiv.
I dan danas ne mogu sebi da oprostim što nisam kupio jednu u Istanbulu kada mi se ukazala prilika

Moraću da obiđem radnje, da pogledam to lepo na licu mesta. Ovako što više gledam manje znam... 😁

To je obavezno. Svaki sat moraš da vidiš uživo, probaš kako ti stoji na ruci, kako ide uz tebe. I bez obzira šta ti mi ovde rekli, uzmi onaj koji ti se najviše svidi. Tag, Omega, Citizen - svejedno je koji je, ako ti se ne svidi.
Pozdrav

Isto glas za Speedy, al kad si vec u zemlji satova pogledaj sve zivo sto imaju, ima tu ogroman izbor.

Moonwatch je bezvremeni klasik.

Imas Hesalite(vernija originalu) i Safir verziju(gornje i donje staklo).
Sad sam ih u Budimpesti gledao na gomili sve. Hesalite staklo ima jako neobican sferican oblik, sam sat lici na neki leteci tanjir i deformacija koju daje to staklo je stvarno nesto specificno.
Najlepsi su mi, naravno crni i ovaj novi sa belim enamelom.
Imas sada i first omega in space, imas i varijacije s plemenitim metalima, ed white, snoopy...
Dark side of the moon me uzivo nije toliko impeesionirao kao na slikama, al baci pogled i na njega.

Niste dobri ;). Razmišljam da od nasledstva kao uspomenu kupim Grey Side of the Moon, ozbiljan je popust na jomashop, nekad i 30%. Mada nisam bio kod nas u radnji, ne znam koliko je tamo. A sad me palite za kupovinu u radnji :ROFLMAO:.

Stigao Kinez danas, rekordno brzo. Kvalitet izrade mi ne deluje lošije u odnosu na 3x skuplji citizen. Jedino sto bi mogao da bude malo veći za moj ukus.

Prilozi

• 20241227_204513.jpg
    20241227_204513.jpg
    112.4 KB · Pregleda: 366
Sretna nova svima!
Na žalost meni baš i nije tako sretna.. Otkačila mi se narukvica sa orienta, pao je na pločice, puklo je staklo i mehanizam je odmah stao. Da li tu ima nade za popravku ili je za kantu? Spreman sam i da ga pošaljem za NS ili BG ako imate preporuku ko bi ovo mogao da popravi? Sat je kupljen tačno za prošlu novu godinu, nije mnogo prešao i baš mi je žao ako je za smeće.

Prilozi

• 1735823300689.jpg
    1735823300689.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 146
  • 1735823300671.jpg
    1735823300671.jpg
    119.9 KB · Pregleda: 117
  • 1735823300648.jpg
    1735823300648.jpg
    123 KB · Pregleda: 216
Mehanizam se može servisirati ako za tim bude bilo potrebe a staklo se može zameniti tako da nije za smeće. Vidi sa prodavcima koji u ponudi imaju Orient (npr Berić, TGroup) da li možeš u njihov servis da pošalješ, čisto zbog dostupnosti originalnih delova mada verujem da većina časovničara može da ti sredi sat... npr Kostić Dojčinović u BG-u ili Simović u NS-u, ako već nemaš nekog ko je na dobrom glasu u tvom kraju.

Hvala. U Subotici nema ozbiljnih majstora. Imamo Bomar ali oni ne drže Orient, a ostale radnjice rade prodaju, servis-održavanje mehanizma i zamenu baterije uglavnom. Imam tazbinu u BG pa ću ih zamoliti da provere kod ljudi koje si mi napisao.

Meni se slicno dogodilo pre par godina sa Orient mako 1 … servisiran kod Kostica, a staklo safirno uzeto na aliju… sve radi kao i pre :)

Mehanizam se može servisirati ako za tim bude bilo potrebe a staklo se može zameniti tako da nije za smeće. Vidi sa prodavcima koji u ponudi imaju Orient (npr Berić, TGroup) da li možeš u njihov servis da pošalješ,...
A oni će ga poslati u Niš

Stigao pre 2 meseca i otad je stajao u kutiji dok nije i narukvica stigla.
Prezadovoljan sam s obzirom na cenu. Plaćen je 50-tak evra, ali to je manje bitno, sat mi je baš legao, jedino što bih voleo da je krunica brendirana.

Model je Militado ML08, koga zanima.
U pitanju je "homage" Hamiltonu Khaki field iz filma Interstellar.

Prilozi

• IMG_20250109_082210_edit_477832898361521.jpg
    IMG_20250109_082210_edit_477832898361521.jpg
    266.6 KB · Pregleda: 150
Lep je bas sam skoro gledao nešto slično. Ima li negde veća verzija?

Ima i Milifortic model 39mm , ali taj brand name i logo...

Jeste, bilo bi idealno da je Militado za 1-2mm veći, jer preferiram 39-40mm, a zglob mi je obima 7.5''.

Ako izađe nešto bolje, uzeće se svakako :)

Da, mislio sam 42mm ili cak 44. Sve ispod 40 mi nekako deluje malo :/

Ma... njihov opis dimenzija mi nije baš najverodostojniji, što me jedino do sada odbija da kupim par kom
Konkretno za taj model, čiji sam inače link već kačio sa mnogo većim izborom kombinacija dial-era i free shipping-om
--Case Size : 39mm diameter without crown , 12.2mm thickness
--Lug to lug length : 48.5mm
na svim slikama koje su uživo kačili ljudi izgleda mi mnogo veće, nemoguće da svi imaju dečije zglobove

Evo i pravog uzivo na ruci.
1000017776.jpg
38mm verzija.
Neverovatno mi je lagan, samo oko 60 i koji gram. Ok velicina, medjutim field satovi su bili oko 34-36mm.
Realno za manje para mogu da nadjem pravi Hamilton RAF ili U.S.M.I. iz drugog svetskog/vijetnama.

Jel to onaj gde štede na ar koatingu?

Da, mislim da nijedna od te dve verzije nema, mada mi nije toliko bitno.
Vise me smara mehanizam h10. Jeste pouzdan, ali baza mu je stara vise od 40 godina+danasnje verzije imaju previse implementirane plastike(cini mi mi se da je to jedan od onih za jednokratnu, tj ako crkne u garanciji, samo zamene ceo mehanizam). On se nalazi bukvalno u 132 njihova modela, u rasponu cena od 400 do 1000e. Tako da definitivno ne vredi ovih 108k(verzija 42mm je oko 118k) Na ibeju ih ima za oko 400-500 sto je vec neka ok cena.

Stigle dodatne narukvice za GST B100 sa Ebay.

Prilozi

• viber_image_2025-01-13_14-02-43-453.jpg
    viber_image_2025-01-13_14-02-43-453.jpg
    205.2 KB · Pregleda: 136
  • viber_image_2025-01-13_14-12-12-922.jpg
    viber_image_2025-01-13_14-12-12-922.jpg
    182.9 KB · Pregleda: 133
Vrh Dno