Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Bravo za rad
Koji je onaj sa svetlećim ciferom?

Sve sklepano od delova sa Alija. NH35 17e, kućište 24, Bliger full lume cifer 9, kazaljke 2.
Kad se malo uđe u štos i ako nema nepredviđenih problema, sve se to sastavi za manje od sat vremena.

Sve sklepano od delova sa Alija. NH35 17e, kućište 24, Bliger full lume cifer 9, kazaljke 2.
Kad se malo uđe u štos i ako nema nepredviđenih problema, sve se to sastavi za manje od sat vremena.
Jesi li razmisljao da malo tu temu rasiris? Tipa vlog ili video gde bi malo podrobnije objasnio kako biras delove i prikaz samog procesa sastavljanja?
Ovo je zaista sjajna ideja za ljude koji imaju vremena i zivaca...

Ili barem u ovoj temi podeli linkove odakle sta kupuješ, koji su neophodni delovi i par slika kako se to sklapa. Da li je potreban neki specifičan alat, i sl..

Podržavam…
Kao što napisah kolegi sa snupijem, rado bih ispratio DIY radove saboraca sa foruma.

Planiram da uzmem seiko 5 snxs, staru verziju, dok ga još ima. Vidim da su taj model prestali odavno da proizvode, a opet u sense vidim da ima više njih na stanju, doduše po ceni od 21k. Jel ostatak tih seiko petica legitiman, nisu neke kopije, škart ili polovni modeli? Pošto vidim i po stranim forumima ljudi pričaju kako može uglavnom preko ebay da se uzme, jer je sve rasprodato, a kod nas nekim čudom ima na stanju.

Sense je ok, davno sam porucivao kod njih. Imas takav seiko i u bomaru ako te brine, a imas i dalje na creationu i jomashopu…

A kakva su mišljenja o citizen jeftinijim automaticima, konkretno nh-8390? Neki ga zovu i C7. Seiko 5 snxs mi izgleda baš nostalgično, ali je ipak sat od 100 evra koji se zbog limitiranosti prodaje za više. A ovaj citizen se prodaje za realnu cenu koja je od početka ista i deluje malo prefinjenije po izgledu.

Inače bi mi to bio prvi analogni sat, do sad sam imao casio w217h.

Nema greške sa Citizenom

To je duplo, a ne malo
Nema razloga, C7 je lep sat.

Meni lepši ovaj jeftiniji.

Stvar je preferencije. Meni je taj koncept integrisane narukvice nekad bio odbojan, poslije sam se zaljubio radi Tissot PRX prvenstveno. Trenutno imam dva PRX, sa razlocitim ciferima naravno. Muski satovi su na neki nacin i jedan od rijetkih dijelova muskog nakita a tu je integrisana narukvica pun pogodak. Prvi put kad stavis na ruku, zaljubis se.

De gustibus

Planiram da uzmem seiko 5 snxs, staru verziju, dok ga još ima. Vidim da su taj model prestali odavno da proizvode, a opet u sense vidim da ima više njih na stanju, doduše po ceni od 21k. Jel ostatak tih seiko petica legitiman, nisu neke kopije, škart ili polovni modeli? Pošto vidim i po stranim forumima ljudi pričaju kako može uglavnom preko ebay da se uzme, jer je sve rasprodato, a kod nas nekim čudom ima na stanju.

Creationwatches. SNXS79J1 Plaćen 131 USD sa popustom 7% za Valentinovo.
gdfhdf.jpg

Sasvim korektna cena 👍

ja sam ga pre par godina platio ispod 100€. Zao mi je što tada nisam uzeo i CITIZEN Nighthawk
Cene su otišle baš

Za SNSX i nekako. Gledam cijenu za ovaj SNK809, trenutno prebacio 200 USD, a platio sam ga 94 USD u Julu 2022. Ne znam samo ko će ga platiti 200 dolara..
dshsdh.jpg

Леп сат, платиће људи, ко воли, не пита за цену.

Све цене су отишле у ђавола, тако да немамо избора. Једино да купујемо кинезе, они још имају добре цене. Сен Мартин је рецимо одличан сат, а није пуно скуп. Има баш лепих модела. А у рангу је сатова од 500-1000 евра. Завршна обрада на врло висиком нивоу. А ко воли јефтиније кинезе, ту је SteelDive, који има одличан однос цена/квалитет.

Ima li neki Steeldive ili pagani na ovaj fazon? Tj nesto ispod 100e:

Prilozi

• Screenshot_20250219_221147_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250219_221147_AliExpress.jpg
    354 KB · Pregleda: 51
Ima li neki Steeldive ili pagani na ovaj fazon? Tj nesto ispod 100e:
Pominjali smo već, ima nekoliko kineza na tu temu
Npr, jedan od jeftriniih
Jesu cene generalno svuda otišle za sve, ali Citizen na primer je i dalje otprilike na istim pozicijama na kojima je bio. Znači da može ako hoće.
Pa i nije baš. Mog Citizena (NY 040) sam platio ispod 120€, a sada je cca duplo više
I oni su cene setovali negde do x2, ali Seiko je napucao x3-x5

Poslednja izmena:
Od Seika imam samo orange monser gen1, novog u Sensi platio tik ispod 200€ a vidim sad za polovne traže od 450-500 dolara.

Nazad
Vrh Dno