Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Ovo je trebala da bude prednost što nemaju poslovnice, a na kraju ispalo gore od svake banke. Nisu završili novu aplikaciju, a staru ugasili, ne javljaju se na telefon... Šou program.

Pa za otvaranje mora YT poslovnica tj. prodavnica, inače da, upravo to želim da izbegnem u budućnosti - odlaske u poslovnice.
Zbog sličnosti u uslugama bivše mts banke sam i hteo kod njih, jer imaju nekoliko dobrih opcija u Max paketu.
Inače, potpuno sam nezahtevan korisnik: da prime uplatu poslodavca, da mogu da platim račune i da mi radi kartica.

@brzibg e, pa zato što nemaju neku od poslovnica dolazimo u ove situacije, da nemamo kome da se žalimo i da se čekaju odgovori po par dana, a da na kraju kolega ode na odmor i ti nemaš odgovor. Nema sankcija i kažnjavanja zaposlenih iz tog razloga, jer nema poslovnice... Sve to vuče jedno drugo. :D

U procesu sam prelaska sa AIKa i 2 stvari sto su mi zapale za oko, i na max paketu 6 din SMS, mislim nije mnogo al ono, zasto :D
Nemaju prenesi. Sjecam se da su od starta imali da uplatis drugom korisniku mobi/yettel banke na mail ili telefon ali nemaju ovu opsteprihvacenu verziju prenesi da preko mobilnog uplatis u bilo koju banku, malo bzv al dobro, kucace se broj racuna kad zatreba. Korisno na poslu oko ruckova i sl :D

Ugasen je, al ono navikao sam, uvjek sam imao to zadnjih xx godina, korisno ranije u roamingu kad nismo imali jeftine esimove pogotovo

U procesu sam prelaska sa AIKa i 2 stvari sto su mi zapale za oko, i na max paketu 6 din SMS, mislim nije mnogo al ono, zasto :D
Nemaju prenesi. Sjecam se da su od starta imali da uplatis drugom korisniku mobi/yettel banke na mail ili telefon ali nemaju ovu opsteprihvacenu verziju prenesi da preko mobilnog uplatis u bilo koju banku, malo bzv al dobro, kucace se broj racuna kad zatreba. Korisno na poslu oko ruckova i sl :D
Ako ti je volja i nije cimanje, otvori online besplatan iRacun u Raiffeisen-u i registruj broj za Prenesi tamo.

I ja sam prešao iz AIK Banke posle 21 godine kod njih. Yettel B je u svemu superiorniji servis.

Evo i ja da javim da su me kontaktirali večeras po prijavi preko sajta od pre nekoliko dana. Ipak daju znake života 🙂

Na mejl ću dobiti odgovor verovatno naredne nedelje.

Inace koliko se ceka MC od yettela, da ne ugasim aik dok ne stigne jer mi ipak treba neko platno sredstvo koje nije dina(od yettela sto imam jer sam na osnovnom racunu)

Inace koliko se ceka MC od yettela, da ne ugasim aik dok ne stigne jer mi ipak treba neko platno sredstvo koje nije dina(od yettela sto imam jer sam na osnovnom racunu)
Okvirno 3 nedelje od iniciranja. Možeš i na sopstvenu odgovornost da tražiš promenu statusa u Poslata pa dodaš u GPay.

Sacekacu, veceras sam presao na max paket pa racunam od tog momenta ili nekog kad oni odluce? Taman pocetkom februara da legne plata na yettel a aik ispraznim i ugasim, sve se fino poklopi :)

Spremi čelične živce, preko sat vremena su mi dinosaurusi u aiku gasili račun.. a prvo dok dočekaš red. Pakao.

Jel se zna koji je minimum plate da se prebaci i kojom šifrom plaćanja da se prebaci , da bi se ostvarilo pravo na yettel max paket bez održavanja?

Mogu li sam sebi da prebacim sa drugog racuna, hoce li me teretit za kakav porez haha, a za aik sporocu znam, cekao sam sat vremena papir za kreditnu da bih ga dobio preko veze kad se serica nakanila da proseta do 30 ljudi sto cekaju i pita sta ko ceka, al docu odma po otvaranju blizu je poslovnica pa dako se zavrsi lako. Nego radno vrijeme je kriminalno, do 16:30, subotom nista..

Mogu li sam sebi da prebacim sa drugog racuna, hoce li me teretit za kakav porez haha,

Ja sam hteo ovo da probam pre par meseci kad su me zvali. Nisu mi zvanicno potvrdili da ce moci ali su mi sugerisali da probam sam.
Kasnije mi je palo na pamet da ne bude nekih problema sto nema nista i za drzavu tako da sam odlucio da ne komplikujem pa nisam ni probao. Sad ne znam ni sam u kom sam statusu. Nisam se pokusao logovati od tada. Trebalo bi da ugasim kad ih ne koristim.

Mogu li sam sebi da prebacim sa drugog racuna, hoce li me teretit za kakav porez haha, a za aik sporocu znam, cekao sam sat vremena papir za kreditnu da bih ga dobio preko veze kad se serica nakanila da proseta do 30 ljudi sto cekaju i pita sta ko ceka, al docu odma po otvaranju blizu je poslovnica pa dako se zavrsi lako. Nego radno vrijeme je kriminalno, do 16:30, subotom nista..
Da, i ja se prebacujem iz aik.

Rant: Da je sve kako pise platio bi ima 750 sto traže, ali, po mom iskustvu, više su kao banka postali nego banka. Bili su ok u početku ali vremenom sve gore i gore.

Pogledao sam ponudu od 14.2, da li ja pogrešno gledam ili jeftiniji paket ima povoljniju naknadu po transakciji od skupljeg paketa koji su mi ponudili?

Prilozi

• Screenshot_20250111_212842_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20250111_212842_Microsoft 365 (Office).jpg
    266.8 KB · Pregleda: 57
Da li ja pogrešno gledam ili jeftiniji paket ima povoljniju naknadu po transakciji od skupljeg paketa koji su mi ponudili?
Da, zato što je Platni račun sa osnovnim uslugama propisan od strane narodne banke po maksimalnoj ceni od 150 dinara i uz obaveznih 20% popusta na određene naknade u odnosu na najjeftiniju.

Primećujem trend prelaska iz AIK u Yettel- ono što me odbija od Yettela je manjak klasičnih poslovnica koje su ipak potrebne za podizanje ili uplatu neke veće svote novca ( AIK dozvoljava 1000 EUR dnevno uplate na bankomatu ). Šta kad poželimo da uplatimo ili podignemo nešto više - bankomat nije opcija. Koliko takvih klasičnih ekspozitura ima Yettel po gradu?

Da podignes mozes na bilo kom bankomatu jer na Bank Max nema ni naknade, pa ako je jedan bankomat prazan, odes i ispraznis bankomat tudje banke.

Inace mozes da podignes 600.000 dnevno i 1.000.000 ukupno mesecno bez da zoves banku da podignu te limite, a da uplatis mozes koliko te bankomat pusti dok se ne napuni, limit je u broju novcanica (200 po transakciji ako se dobro secam).

Tako da te poslovnica po pitanju povlacenja ne ogranicava, samo po pitanju uplate.

A i to mozes da resis tako sto imas rezervnu banku i racun za taj specijalan scenario kad bas moras da uplatis mnogo novca na YB racun i nikako drugacije ne moze pa sa tog rezervnog racuna posaljes sebi novac u YB.

Ja sam se pozitivno iznenadio da nije postojala naknada kad sam silom prilika morao DINA karticom da skinem kes sa bankomata druge banke, mislio sam da ce me na 30k osuriti, ali ispalo super.

Da podignes mozes na bilo kom bankomatu jer na Bank Max nema ni naknade, pa ako je jedan bankomat prazan, odes i ispraznis bankomat tudje banke.

Inace mozes da podignes 600.000 dnevno i 1.000.000 ukupno mesecno bez da zoves banku da podignu te limite, a da uplatis mozes koliko te bankomat pusti dok se ne napuni, limit je u broju novcanica (200 po transakciji ako se dobro secam).

Tako da te poslovnica po pitanju povlacenja ne ogranicava, samo po pitanju uplate.

A i to mozes da resis tako sto imas rezervnu banku i racun za taj specijalan scenario kad bas moras da uplatis mnogo novca na YB racun i nikako drugacije ne moze pa sa tog rezervnog racuna posaljes sebi novac u YB.

Raiffesen bankomat mi nije dozvoljavao više od 50 hiljada sa Yettel karticom. Jednom sam probao 80 hiljada, nije dalo, pa sam otišao do Yettel bankomata preko puta ulice. Drugi put kad mi je trebalo 200 hiljada, a nije bio Yettelov bankomat blizu dizao sam 4 x 50 hiljada na Raiffesenu.

Raiffesen bankomat mi nije dozvoljavao više od 50 hiljada sa Yettel karticom. Jednom sam probao 80 hiljada, nije dalo, pa sam otišao do Yettel bankomata preko puta ulice. Drugi put kad mi je trebalo 200 hiljada, a nije bio Yettelov bankomat blizu dizao sam 4 x 50 hiljada na Raiffesenu.
Običan bankomat svakako ne dozvoljava više ni Rajfajzenovim korisnicima.

Smislili su novu šemu za "odobren vam je keš kredit/dozvoljeni minus". Umesto mejla i poziva sada to šljašti na beloj pozadini u aplikaciji sa podešenom tamnom temom u delu ponuda kredita, bez mogućnosti da se isključi...

Nazad
Vrh Dno