Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Jel ima neko Philips 3300 seriju, model EP3347/90? Malopre bio u jednoj firmi gde ga koriste, oduševljen sam funkcionalnoscu. Ima li šta bolje za ove pare? Espresso naravno ne može da bude kao iz profi aparata, ali mi to i nije cilj.

@mstojanov jeste, Bianca je u pitanju. U svakom smislu prezadovoljan masinom. I dalje mi je sto se tice izgleda ne prevazidjena tako da i ako mi budzet dozvoljava da je zamjenim necim drugim, bas i nemam valjan razlog a sto je bitnije nemam valjanog kandidata koji mi je vizuelno jednako ili vise dopadljiv.

@mstojanov jeste, Bianca je u pitanju. U svakom smislu prezadovoljan masinom. I dalje mi je sto se tice izgleda ne prevazidjena tako da i ako mi budzet dozvoljava da je zamjenim necim drugim, bas i nemam valjan razlog a sto je bitnije nemam valjanog kandidata koji mi je vizuelno jednako ili vise dopadljiv.
Jasno. A zanima me, koliko joj je realno treba vremena da se zagreje pre upotrebe, da da lep shot?

Wow! Covece, nisam znao da postoji e61 masina bez stimera, sa mogucnoscu podesavanja pritiska. Zanimljivo. Javi utiske kad malo istestiras : )
Napisaću utiske obavezno, al sačekaćete malo, zima je pa kamile na Putu svile hodaju sporije. Očekujem da mašina stigne početkom februara.

Meni ovaj froter iz Lidla baš pravi gustu penu…voleo bih da je “tečnija”. Kad pijem kafu pena ostaje u šoljici koliko je gusta 😁 Pa ako ima neko savet kako da popravim. Koristim mleko Kravicu iz tetrapaka 2,8mm koje stoji u frižideru.
Imam ga poodavno, ali ga retko koristim upravo iz tog razloga, moze za neki cappuccino da prodje u sustini, french press je srecnije resenje sto se kotrole tice... Zenski deo porodice ga koristi leti najvise. Mozes malo da se igras sa vremenom i programom jedino, koliko se secam srednji program sam drzao nekih 35-40s tako nesto je bilo, model nije identican ovom sadasnjem, mada msm da je sve to slicno. Probaj da sipas malo na pocetku pa razmutis sa kafom ako ostaje tako na vrhu eventualno?

Jel ima neko Philips 3300 seriju, model EP3347/90? Malopre bio u jednoj firmi gde ga koriste, oduševljen sam funkcionalnoscu. Ima li šta bolje za ove pare? Espresso naravno ne može da bude kao iz profi aparata, ali mi to i nije cilj.
I mene isto interesuje. Zamenio bih Nesspresso i Illy aparat sto rade na kapsule, kapiram da te kapsule nisu zdrave na duzi rok. A ovo kapiram da radi solidno na automatiku bez mnogo cinculiranja...

@BozicBata

Poprilicno sam čitao o ovim aparatima iz serije 3300. Po meni su vrhunski. Ima nekih varijacija u zavisnosti od tačne oznake modela. Ja ću verovatno uzeti ovaj što sam naveo. Koristio sam ga par puta, probao par vrsta kafa, sve pogađa bukvalno, duži, kraći, sa mlekom, bez, sa penom, bez pene.. Top. Nije najjeftiniji ali potrajaće 5-6 godina. Kad mi se pije pravi espreso, odem do kafeterije na aparat od par K evri, naravno.

Jasno. A zanima me, koliko joj je realno treba vremena da se zagreje pre upotrebe, da da lep shot?
20+ minuta je objektivno, realno tajmer je spreman znacajno ranije ali tada jos uvijek nije grupa spremna skroz. Medjutim ovo je prilicno nebitna stavka, jer smart uticnija je mali finasijski upgrade kako god okrenes... A sa njom heat up time postaje prilicno zanemarljiv. Takodje imas sleep rezim, i tu je objektivno nekih 10tak minuta heat up time, ako je masina u sleep modu (ovo sve se odnosi na single bojler, a ne i za bojler koji masina koristi za steam)

Taman se razmišljam gde na kafu. Pa kaži ko to radi, da idem.
Pa radi svako ko zeli ristreto :) Naravno da u kaficima nemaju verovatno vremena za to, to ne znaci da je to pravilno. Ali evo mislim, nemoj da me drzis za rec da ako odes rano ujutru u Way Cup u ravanickoj i objasnis sta zelis da bi se neko iscimao. Problem je sto nece kafici da imaju mlin podesen samo za ristreto ili da cackaju, inako 99,9% nema pojma sta pije...

@BozicBata

Poprilicno sam čitao o ovim aparatima iz serije 3300. Po meni su vrhunski. Ima nekih varijacija u zavisnosti od tačne oznake modela. Ja ću verovatno uzeti ovaj što sam naveo. Koristio sam ga par puta, probao par vrsta kafa, sve pogađa bukvalno, duži, kraći, sa mlekom, bez, sa penom, bez pene.. Top. Nije najjeftiniji ali potrajaće 5-6 godina. Kad mi se pije pravi espreso, odem do kafeterije na aparat od par K evri, naravno.
Nemam Philips, ali imam bean to cup aparat, posebno ko pije mlijecne derivate, bas dobra stvar. Esspreso nije na nivou kao sto ručno možeš, ali ovo je brzo rešenje i vrlo brzo dobiješ lijep kapućino ili kafu sa mlijekom...
Meni ovaj froter iz Lidla baš pravi gustu penu…voleo bih da je “tečnija”. Kad pijem kafu pena ostaje u šoljici koliko je gusta 😁 Pa ako ima neko savet kako da popravim. Koristim mleko Kravicu iz tetrapaka 2,8mm koje stoji u frižideru.
Manje masno mlijeko, ili ne čekaj kraj programa. Ja volim kad se šlag napravi od mlijeka, ali ako oces tecnije samo ne čekaj kraj programa...

@Yellow Pinky Anna TEM ima mesingani bojler. Nisam ynao da je to problem zbog dekalcifikacije. Koliko znam alu bojleri su problem?
Za 2 godine koliko je imam, nisam primetio bilo kakav problem sa Anninim bojlerom.
Osim navedenih stvari koje mi kod Anne smetaju, to je jako pristojan aparat koji uz malo truda napravi lepu kafu u kombinaciju sa odličnim Eureka Singe Dose mlinom, i za 550 eura koliko me pre 2 godine koštala, odavno mi se isplatila.

Za alu bojlere, pogotovo na Gaggia Classic modelima ima dosta žalbi kako na netu tako i u ovoj temi, tako da alu bojler ne bi uzimao u obzir.

Ima u Bago neku Gaggia Classic E24 SBSS. Nisam našao nigde tu oznaku. Imaš li kakav info jel to isto sa Gaggia Classic E24 SBSS?
Samo Bago Srbina spasava! :) Prvi put vidim tu oznaku, ne odnosi se na boju uredjaja, jer su drugacije (makar na zvanicnom sajtu Gaggia nema tih podataka). Mozda pozovem ove u Bagu, cisto da proverim.

Pazario sam u Bago Gaggia Classic E24. Ima mesingani bojler. Posle Gaggia Poemie ovo je viši nivo ali je espresso užas.
Da se otrujem?

Kad je pečena kafa, koji mlin?

Pravimo fenomenalan espreso iz najjeftinije Gaggie koju su ikad proizveli preko sve godine.

Presurizovana korpa ili ne? Koji ulaz, koji izlaz, koliko sekundi?

Datum pečenja kafe.

Jel ima neko ideju gde u Nišu da sameljem kafu za espreso dok mi ne stigne mlin sa alija?

Gaggia viva polako posustaje posle popravke izgleda negde je kapuckalo i kondenz je vremenom nagrizao srafove tako da gledam neku jeftinu alternativu kao zamenu

Da li je ovo ok aparat slicnih karakteristika? U medjuveenu sam uradio kuhinju i svi aparati su beli jedino je gaggia strcala pa zato gledam beli

Mislim da se i Dedica pravi i beloj boji, ona je možda bolji izbor.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno