Šta je novo?

LG Televizori

Kolege,

Šta radite kada posle OS update-a prestanu da rade streaming apps? Prikaže se na trenutak na delu ekrana kako pokušava da se uključi app i onda odmah nestane. Danas je bio update i bukvalno od tog trenutka ovaj problem. Pre update-a gledano normalno.

Neke streaming apps hoće da uljuči neke neće. Kada se ode na apps daje grešku kako ne može da pristupi.

Od večeras imam problem sa LG OLED 48C31LA.
Neće da se konektuje na LG server, neće da ide u APPS, instalirane aplikacije ne rade, nece da apdejtuje User Agreement posle restarta…

Pretraživao sam po netu i vidim da ljudi imaju problem ali su isti rešavali menjanjem lokacije ili ukucavanjem 8.8.8.8 u DNS ali nažalost meni ništa nije pomoglo da proradi TV.

Verzija softvera je 23.20.54

Da li imate savet koga da kontaktiram, šta da radim da oživi tv?

IMG_4811.jpeg
.
IMG_4802.jpeg

Kolege,

Šta radite kada posle OS update-a prestanu da rade streaming apps? Prikaže se na trenutak na delu ekrana kako pokušava da se uključi app i onda odmah nestane. Danas je bio update i bukvalno od tog trenutka ovaj problem. Pre update-a gledano normalno.

Neke streaming apps hoće da uljuči neke neće. Kada se ode na apps daje grešku kako ne može da pristupi.
Nisam od pomoci ali ne raditi update, dok nema neke konkretne potrebe :)

Nisam od pomoci ali ne raditi update, dok nema neke konkretne potrebe :)
Tako i radim, isključen auto update. Isto za računar OS i GPU drajver, isto za telefon. Iskustvo kaže pustiti svaki update da odleži.

Ali, sada će da zvuči da krivim suprugu, gledala seriju na Netflix, i pita me zašto iskače notifikacija za update svakih par minuta. Smeta joj. Ja kažem nema veze. Isključili tv, kada je uključila ponovo, ne znam da li je pritisnula ok ili šta, ili je sam odradio update, ali nakon toga... Problem.

Na kraju gledala na telefonu. Nadam se da kada se vratim s posla danas da su ovi u LG-u osposobili njihov server pa da se ulogujem na LG nalog i da prorade apps. Jer definitivno nije do nas. Sve fore sa neta sam probao.

Pišu na Reddit-u da je LG rešio problem.
Poslepdne igranka da vidim da li je sve ok.
IMG_4817.jpeg

Kako onemoguciti da svaki put po startovanju tv-a iskace prozor za update?
Neko od ukucana slucajno ce pritisnuti update.

@nesa1966
Rešen je problem i TV radi bez problema.
Pošto je bio problem do LG servera oni su nešto kod sebe popravljali.
Juče posle posla je sve radilo kako treba. Mogao sam potvrditi “User Agreement” i da instaliram sve aplikacije i da podesim TV (bio sam ga vratio na fabrička podešavanja kada su krenuli problemi).

I mene zanima mišljenje o 55nano81t3a. Nisam stručnjak, ali imam neke zamerke pa me zanima da li umišljam ili su neke stvari normalne za ovakve televizore.

Samo jako mili 💪

Kako može da se proveri koliko ram-a ima tv? Kupio samo novi 43 inča pre dve godine i toliko koči da to nije normalno, kad ga upalim treba mu 5 min da dodje sebi, a ako otvorim HBO Max onda zablokira totalno, na 15 sekundi reaguje na komandu daljinskog

Crkao mi tv pa je vreme za nov.

Mesta imam za 50icu pa sam gledao LG 50QNED80T3A.
U principu nemam mnogo zahteva - da bude bez senke/mutne slike prilikom kretanja, da je ok ugao gledanja i da ne prebacuje kanale po 5 sekundi :)
Do sada nisam imao smart tv (plazma bila) pa u tom pogledu ne znam ni šta da očekujem ili tražim.

Da li je ovaj model ok ili može i neki jeftiniji s obzirom da je za ovu dimenziju opseg cena je od 40k do 70k?

Da li je ovaj model ok ili može i neki jeftiniji s obzirom da je za ovu dimenziju opseg cena je od 40k do 70k?

inače, ovde neki imaju stav da ono što nije OLED ne valja, tj. da je precenjeno. ovo se odnosi na LG, da ne bude zabune

Sad ih ima gomila, OLED, DLED, NANO, QNED...

Kad čitaš opise deluje ti jasno šta je šta.
Jedino ako je neko koristio različite tehnologije pa da zna al ok.

LG u nizem i srednjem cenovnom rangu ne daje nista specijalno da opravda jacu cenu od konkurencije, o tome smo pricali ovde X puta.

Pre bih uzeo neki TCL QLED sa androidom umesto nekog slabijeg LG..

Za premium segment ovo ne vazi naravno.

Posle plazme idealno bi bilo OLED, neki LG C3/C4 55" iz HU, to je po kvalitetu slike najblize plazmi, mada zavisi koju sada imas. Ali cena je malo iznad tog budzeta.

Posle plazme prvi put kad pustis nesto mracno na IPS panelu mozes samo da sednes i da places 😂

Nije valjda tolika razlika? :D

Ja tv nisam ni hteo da menjam inače, plazma je bila HD ready Panasonic, slika bila odlična.
Nikad senke, mutne slike, da secne, služila ljudski. Malo ružna na oko, debeo ram al mi to nije bilo bitno.

Al neće niko da popravlja plazme, čim pomenem kažu a to više ne radimo.
Tako da i ne znam šta je crklo, možda je nešto banalno. Ako neko zna ko popravlja plazme, rado ću je odneti na popravku.

Što se budžeta tiče nije mi fiksan, dao bih i 100k ako će to da napravi razliku.
Samo me muči to što inače sa malim detetom slabo imam vremena da ga gledam, više youtube crtaći nego nešto drugo.

Sve ima svoje prednosti i mane nazalost.
Ja sam pre 5g uzeo za spavacu sobu LG IPS od 43" a za dnevnu LG IPS Nanocell od 65". Zavrsilo se tako sto sam posle godinu ipo dana prodao taj Nanocell od 65" za 1/3 cene i kupio OLED 65" jer nisam mogao da podnesem da mi je sve sto je crno zapravo sivo ili neprepoznatljivo.

E sad, Oled koliko god bio superioran u kvalitetu slike pati od refleksije panela (ja imam C1, na novijim je manji odsjaj ali i dalje postoji).

Evo ti par primera kako izgleda slika na 43" IPS i 65" OLED C1.
Uzmi u obzir da ima i do efekta kamere sa kojom slikam..

Ovde je izvor svetlosti sa strane

43 po danu i svetla scena
20250121_101943.jpg
43 sa spustenim roletnama ista ta svetla scena
20250121_102005.jpg
43 sa spustenim roletnama i mracna scena (ovde je telefon dodatno posvetleo sve, ali jasno je da crno nije crno)
20250121_102244.jpg

Ovde je izvor svetlosti iza, i bas dolazi do izraza refleksija.

65 oled, svetla scena - bukvalno se vidi zgrada prekoputa kroz prozor
20250121_102554.jpg

65 oled svetla scena sa spustenim roletnama
20250121_102644.jpg

65 oled tamna scena sa spustenim roletnama
20250121_102744.jpg
Bukvalno se vide rupice od roletne kroz koje prolazi svetlost, da sam ih spustio komplet ne bi bilo odsjaja uopste.

Al neće niko da popravlja plazme, čim pomenem kažu a to više ne radimo.
Tako da i ne znam šta je crklo, možda je nešto banalno. Ako neko zna ko popravlja plazme, rado ću je odneti na popravku.
Malo je off, ali ima servisa u ns/bg, rade besplatno dijagnostiku (sto je jako cudno). Meni nasli kvar ali trazili previse za deo, nasao sam deo za 40e, i zamenio sam. (oni trazili 6x vise). Tako da se vracam na plazmu jos neko vreme, ode C3 :).

Au, čoveče.

Razlike između spuštenih i podignutih roletni su baš velike.

Pretpostavljam da bih imao sličan problem sa refleksijom.

Misliš li da druga tehnologija može tu nešto pomoći?
Ovaj problem verovatno postoji i kod drugih brendova, ne samo kod LG-a?
Malo je off, ali ima servisa u ns/bg, rade besplatno dijagnostiku (sto je jako cudno). Meni nasli kvar ali trazili previse za deo, nasao sam deo za 40e, i zamenio sam. (oni trazili 6x vise). Tako da se vracam na plazmu jos neko vreme, ode C3 :).
Pa, svakako nisam mislio da ga bacim nego kad budem imao vremena (i drugi tv svakako) probao bih ovaj da popravim. Piši u pp ako znaš neki u BGu

Kad su dignute roletne zavisi bukvalno od scene do scene i uglavnom na svetlom nije veliki problem :)

Ako je i tebi izvor svetlosti direktno prekoputa sto se kaze, sa svakim Oledom ces imati refleksiju bez obzira na proizvodjaca. I u toj varijanti treba da gledas neki skuplji VA panel koji ima jako pozadinsko osvetljenje koje to nadomescuje. Oledu ono nije potrebno zato sto svakako ima beskonacan kontrast a i realno bi povecalo sanse za burn in..
I samo da dodam, i Nanocell IPS isto ima odsjaj, ali ne ovako ekstreman.

Prilozi

• 20250121_110113.jpg
    20250121_110113.jpg
    168.4 KB · Pregleda: 34
  • 20250121_110044.jpg
    20250121_110044.jpg
    108 KB · Pregleda: 64
Nije direktno preko puta, sa strane je ali mislim da nije velika razlika u tom pogledu.
Da li je QLED šta bolji?

Instaliraću lampu iznad tva ako će da pomogne :D

Od svih stvari za koje sam mislio u ovo doba da treba da gledam pri kupovini tva, nisam mislio da je refleksija rak rana.

"The Samsung S95D OLED is the only OLED on the market that uses a matte screen coating. The screen coating does an amazing job of eliminating reflections caused by glare, but it does so at the cost of picture quality in a bright room, making it lose the impact an OLED typically has"

Suštinski, negde mora da škripi :)

@shomiNBGD Da li si ti skinuo foliju sa ekrana?:):):) Meni je tako bilo dok nisam skinuo..tj dok nisam provalio da je imam...Sada je neuporedivo manje vidljivo. U pitanju je G4

QLED jeste bolji zato sto je to VA panel koji mnogo jace bljesti pa time nadjacava refleksiju.

Ako ti nije TV bas prekoputa kao meni, ne bih to uzimao za ozbiljan minus jer ti neces gledati tv pod tolikim uglom da ti se vidi prozor, ako me razumes.

I taj samsungov QD Oled takodje ima refleksiju, imam i njega u familiji pa sam poredio :D
@shomiNBGD Da li si ti skinuo foliju sa ekrana?:):):) Meni je tako bilo dok nisam skinuo..tj dok nisam provalio da je imam...Sada je neuporedivo manje vidljivo. U pitanju je G4

Nema folije, G serija svakako ima bolji panel a pogotovu 3 generacije novija od mog C1 :)

LG je svakako sa svakom novom generacijom poboljsavao tu refleksiju, tako da je i C4 znacajno bolji od C1, a kamoli G4 :)
Mnogo zavisi i od ugla pod kojim gledas :D

Prilozi

• 20250121_120001.jpg
    20250121_120001.jpg
    342.3 KB · Pregleda: 58
  • 20250121_115933.jpg
    20250121_115933.jpg
    413 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Razumem, ali ću svakako sve to uzeti u obzir.

Skloniji sam bio IPSu zbog oštrine i eventualno gejminga. Hoće li smisliti neku tehnologiju da to bude balansirano :)

Ajmo, Noleeee 💪💪💪

Vrh Dno