Šta je novo?

Upgrade konfiguracije

cetko

Poštovan
Učlanjen(a)
27.12.2021
Poena
50
Pozdrav,
hoću da promenim ili upgrade-ujem računar.
Trenutno imam:
  • Intel g4560
  • Nvidia 1050 2gb
  • 8 giga rama

Sada imam na raspolaganju nekih 150€, pa me zanima da li je najbolje da sad zamenim matičnu i procesor, pa uskoro dodam rama i promeni grafičku kada skupim još keša ili da ništa ne menjam i da čuvam za skroz novu konfiguraciju. I zanima me za koliko bih mogao da prodam trenutnu konfiguraciju?
Ako bih sada kupovao procesor uzimao bih ryzen 3 4100 ako bih nov uzimao ili neku ryzen peticu na kupujem prodajem.
Sve u svemu dajte savete, šta je najbolje da uradim.

Hvala unapred.

Verovatno najbolja opcija ceo drugi računar,bez trenutne nadogradnje.
Za tih 150e neku b450 ploču,ryzen 3600 i 16gb ram.Kasnije kad skupiš kupi kartu.

Mali je budzet, ali opet ne znamo za koju svrhu ti treba. Pogledaj polovne stvari na KP, a cak i na Aliexpress, moze lepo da se pazari

Mali je budzet, ali opet ne znamo za koju svrhu ti treba. Pogledaj polovne stvari na KP, a cak i na Aliexpress, moze lepo da se pazari
Moj neki plan je bio da izdvojim taj budžet za matičnu, jer sa ovim socketom što sad imam nemam šta da tražim, i procesor. Ali ne znam da li ima smisla da to radim ili da skupim još i kupim sve.
Moja neka procena da za ovaj računar mogu da dobijem do 100€ i da dodam još 200-250€ i kupim na kupujem prodajem nešto.
Računar je za neki 1080p gejmnig i svakodnevnu upotrebu.

Po meni, stedi, i uzmi nesto valjano. Da li ce to biti Ryzen 3600 i neka B450 ploca ili nesto novije na tebi je.

Jedna od opcija je da kupis neki office ryzen racunar, pa da usput dokupis procesor i memoriju, ali je to po meni trosenje vremena i previse mucenja.

Za prodaju, pogledaj na oglasima koje su cene za GPU (realnih 30-40ak evra) Ram mozes za nekih 2000 da utopis ako imas srece. Procesor i plocu ne znam. Mozda sve kao neki bundle.

preporuka je da juris R5 3600 da neko okaci za 50ak evra, ne vredi vise. I da od toga krenes.

Po meni, stedi, i uzmi nesto valjano. Da li ce to biti Ryzen 3600 i neka B450 ploca ili nesto novije na tebi je.

Jedna od opcija je da kupis neki office ryzen racunar, pa da usput dokupis procesor i memoriju, ali je to po meni trosenje vremena i previse mucenja.

Za prodaju, pogledaj na oglasima koje su cene za GPU (realnih 30-40ak evra) Ram mozes za nekih 2000 da utopis ako imas srece. Procesor i plocu ne znam. Mozda sve kao neki bundle.

preporuka je da juris R5 3600 da neko okaci za 50ak evra, ne vredi vise. I da od toga krenes.
Hvala na savetu.

Moj neki plan je bio da izdvojim taj budžet za matičnu, jer sa ovim socketom što sad imam nemam šta da tražim, i procesor. Ali ne znam da li ima smisla da to radim ili da skupim još i kupim sve.
Moja neka procena da za ovaj računar mogu da dobijem do 100€ i da dodam još 200-250€ i kupim na kupujem prodajem nešto.
Računar je za neki 1080p gejmnig i svakodnevnu upotrebu.
Ako nisi u zurbi sa kupovinom, onda svakako skupi novce, pa i probaj da prodas tvoje komponente, tu ne mogu nikako da pomognem, ali za dalju kupovinu, gledaj isto i Ryzen 5 1600, 8GB RAM (ovo isto mozes polovno, ram ili radi ili ne radi, nema trece varijante), ali svakako uzmi dobru maticnu plocu, da mozes kasnije da nadogradjujes kako ti je volja, to je moj glavni savet :)

Pozdrav,
hoću da promenim ili upgrade-ujem računar.
Trenutno imam:
  • Intel g4560
  • Nvidia 1050 2gb
  • 8 giga rama

Sada imam na raspolaganju nekih 150€, pa me zanima da li je najbolje da sad zamenim matičnu i procesor, pa uskoro dodam rama i promeni grafičku kada skupim još keša ili da ništa ne menjam i da čuvam za skroz novu konfiguraciju. I zanima me za koliko bih mogao da prodam trenutnu konfiguraciju?
Ako bih sada kupovao procesor uzimao bih ryzen 3 4100 ako bih nov uzimao ili neku ryzen peticu na kupujem prodajem.
Sve u svemu dajte savete, šta je najbolje da uradim.

Hvala unapred.
Za te pare nista ispod ryzen 3600 (mpk) i asrock b450 sto bi izaslo 16500 din, ako mozes da dodas jos 1500 din imas ryzen 5600 uz istu plocu.

Dobio sam ovu ponudu
Ryzen 3400g 6500
b450 4500
a320 3500
8gb 1500din / 16gb 2500din

Šta mislite o ovoj ponudi?

Uzmi tu b450(iako neznam koja je)
I uzmi taj ram 16gb(isto neznam dal je kit i koje su brzine)

Nazad
Vrh Dno