Šta je novo?

Xiaomi based usisivači Mi Mop Pro/Essential, Roborock...

Da li je onda bolja kupovina s20 ili s20+ razlika oko 10k? Jer koliko vidim usisna moc 5000 vs 6000 i veca baterija na s20+

Da li je onda bolja kupovina s20 ili s20+ razlika oko 10k? Jer koliko vidim usisna moc 5000 vs 6000 i veca baterija na s20+

Mislim da je S20+ bolja kupovina 😃

Izgleda su veštački listići od novogodišnjih ukrasa, jelke, grančice, na parketu solidan izazaov i mora da se na neke deleove, na parketu, vrati sa bi usisao 😃

Ne znam, za S20+ ne mogu da nađem opciju za bekap u Mi Home aplikaciji. Imao sam i 3 mape, ali kada zabaguje, sve mape se izgube. Prvo se primeti da je na mapi sve crno, samo mali deo je označen sivom bojom, i to je znak da je izgubio mape.
Ovo mu je najveća mana, već me mrzi ponovo da skeniram prostorije, možda je najbolje bez aplikacije, samo ga pustiti neka sve usisa gde može da priđe :)

Vidim da u Lidlu ima model bez WiFi, samo sa daljinskim, za 17000 din., možda je taj bolji. ;)
Otkrio sam zašto gubi mape. Kada čisti, pomeri bazu, pa se zato sve mape pogube. Pomeranje baze uzrokuje i gubitak mapa.
Moram nekako da mu podesim da ne čisti oko baze, ili da fiksiram bazu za pod.

Razmisljam da kupim Xiaomi S20+. Imam par nedoumica.

Da li smeju da se usisavaju tepisi sa njim? Ne oni skroz cupavi, ali ne bas ni oni najtanji kao itison.

Da li moze da preskoci prag izmedju soba visine 2,3 cm?

Naravno da smeš
Obično im je 2cm neki limit po specifikaciji, nisam siguran za s20+, ali 90% je to to

S20+ 2cm kao ništa, 2.5cm kuku lele ne mogu majke mi.

Zalepio malu kosu ravan uz pragove, prolazi...

Definitivno S20+ vredi kad pogledate šta skupi nakon usisavanja nakon tri dana i to da se vizuelno ne primeti neka veća prašina 😃

Naravno da je svaki od robota bez mogućnosti da kompletno zameni dodatak ručnog usisavanja po nepirstupačnim ćoškovima, ali to niko ni ne očekuje 😃

Mop kao redovno brisanje, bez osušenih fleka, pristojno odradi. Kao što je kolega napisao, do 2 cm može, ali minimalno veći prag je za njega nepobediv 😁

Pisano je u više navrata, što više parketa, što manje prepreka i rezultat je vredan svakog uloženog dinara pogotovo kad svaki dan može da protrči i uradi sve ono što većina ne može vremenski da odradi 😃

Malo počeo da se gubi. Deluje mi da Trigerova metla neće još dugo.

1735736871468.png

• Funny
Reagovanja: PJ
Ima li neko ideju zašto se ovo dešava? S20+ je u pitanju, ovo je drugi put u nedelju dana, kao da mu je mozak poremećen u jednu stranu 😃
Rešenje je jedino da ispočetka mapiram prostorije. Screenshot_20250102_135458_Mi Home.jpg

Ima li neko ideju zašto se ovo dešava? S20+ je u pitanju, ovo je drugi put u nedelju dana, kao da mu je mozak poremećen u jednu stranu 😃
Rešenje je jedino da ispočetka mapiram prostorije. Pogledajte prilog 474318
Proveri da li je baza dobro fiksirana za pod. Meni su se gubile mape, jer prilikom čišćenja robot pomeri bazu. Sada sam bazu zalepio selotejpom za laminat, da ne mrda, i više nema problema.

Meni se ovo desi kad robot primeti da ima vise prostora - nema odbijanje od vrata balkona npr. pa on misli da je drugde.
I da - jedino remap.

Baza mi je uvek lelujala... sad sam uzeo emptying station i ne mrda

meni se roborock pogubi kada ga negde prekinem u usisavanju, npr dok dete spava, pa kad hocu da nastavi ili da ode na dock, on krene da radi pozicioniranje i tu se totalno pogubi... to sma i pre 2god pisao, kao da je od nekog update-a postao izuzetno glup... ranije se nije desavalo da se tako zaglupi...

Uporedio sam posle priče o održavanju, i filter na S20+ bude mnogo čistiji kada ga operem, nego kada ga čistim komprimovanim vazduhom u konzervi. Ne znam da li je duže trajanje filtera vredno toga da više prašine ostaje zalepljeno na njemu kada se ne pere vodom.

Jos uvek ne mogu da razlikuju cvrste niske prepreke, carape, pertle...
Daleko smo mi od neceg veceg :)

Aj da probam nakon godinu/dve opet :D
Da li je neko imao problema da mop prosto ne pusta vodu uopste (ili beskorisno malo) i resio bez da salje na popravku?
Cim jednom ne uklonim mopper u roku od 10 od zavrsetka odmah zapusi i samo kazu da saljem na popravku (i svaki put cekam da mi posalju skroz novi primerak) :D

Sigurno ima nacin da se otpusi tank? Nije do krpe .. probao sam skroz novu isto njesra.

koju vodu sipas, demineralizovanu ili cesmovacu?

Cesmovacu sa sircetom. Ali ako odmah uklonim krpu traje..

Koji model imaš? Meni se S10+ zapušio i probao sam sve internet savete sa produvavanjem i vakumiranjem i ništa.
Sad čekam da ode na servis. Inače koristio samo demineralizovanu vodu. I mopovao možda 10 puta za 6 meseci...

Mop 2 ultra.
Ma ne sme ni 5 minuta da stoji idle mop kad zavrsi mopping izgleda... nego odmah da se sklanja :(

Uzeo sam da "istresem" tank, tako sto sam stavio malo vode i sirceta i onda vrteo da se mucka bas bas jako...
Ne znam da li je slucajno ili ne.. ali sada pusta vodu!

Screenshot_20250111_124043_Mi Home.jpgs20+

Nazad
Vrh Dno