Bonus od 30GB je krenuo otprilike avgusta/septembra, a do kada će se produžavatiA OVO što piše promocija traje do 31og, to me buni.. koljko je dugo ta promocija
JEl samo marketinv trik da kao što pre uzmsm ili ?
JEl uvdk taj freepaid bio tako 30gb?
Kao neko ko nikad nije bio u globaltelu, a do juče nije znao šta je gloabaltel imam par pitanja 🙂
U selu sam gde ljudi nisu čuli šta je globaltel🙂
Prebacio bih se na esim, kako nebi ništa čekao i ostalo...
pitanje je šta je freePAID, vidim kao 2gb + 30 gb ponuda, ali važi do 31og... ne kontam šta će biti posle 1og da li ce tih 30gb nestati ili ... jel.to kao promocija ili je tako oduvek. Pozdrav
Neki nedostaci sem VOLTE koji ne koristim 🤣
Kupio bih Esim da vidim kakav je signal po selu pre kupovine
To tako piše da je do kraja meseca i svakog prvog se produžava.Evo uzeo sam neku promociju 7gb 225dinara esim, odmah aktviro da vidim kakav je signal . Signal odlican aktiviranje super jednostavno sim kartica je proslost svidjaju mi se sto sve mozes resiti online![]()
Odmah krece novi paket.recimo imam aktivan Freepaid ako pre isteka istog aktiviram nov sta biva.Da li mi odmah krece nov,ili cekaju da istekne prvi pa nastavlja nov 🤔
To neće dirati sigurno u 2025. godini. Uz besplatan Mega plan u A1, ukidanje tih 200 gb i bonusa od 30 gb bi bilo ravno samoubistvu. Ovako, nisu najbolji, ali za tu nesavršenost plaćaš manje, i ako ti je to u redu, njihov si korisnik. Nekome ne odgovara. Svaki proizvodi ima svoje kupce, a i sam postavljaš prioritete.Bonus od 30GB je krenuo otprilike avgusta/septembra, a do kada će se produžavati
![]()
Ne, ja sam kupovao odjednom dva, tri meseca. Kod fripejda se to sve sabira, dok kod Uzbudljive kombinacije ne. Dakle, kupiš zaredom 2 puta fripejd, stanje paketa je 60 dana. Ako ti od prethodnog preostane 5 dana, kupiš novi, važenje novoga će biti 35 dana.Imam jedan broj u Globaltelu vec,ali do sada nisam aktivirao nijednom Freepad.Ove sitnije opcije jesam SIM je u obicnom telefonu sa tastaturom,ali je broj ubacen u Moj Globaltel apk na androidu pa odatle aktiviram caskom.Zanima me mozda malo glupo pitanje,recimo imam aktivan Freepaid ako pre isteka istog aktiviram nov sta biva.Da li mi odmah krece nov,ili cekaju da istekne prvi pa nastavlja nov 🤔
Hvala! 👍Da. Kupis eSIM, kontaktiras ih i zatrazis da ti prebace broj sa fizicke na eSIM karticu.
Ako kupiš novu karticu bilo kog operatera, onda moraš najmanje 2 meseca da provedeš u toj mreži, pa tek onda možeš preneti broj u Globaltel.Jedno pitanje. Ako bih uzeo novu karticu nebitno koja mreza A1 yettel, i preneo broj u globaltel danli bi dobio tih 200gb. 🙂
Ili da uzmem star broj od nekog? Pomoć😀😀😀
Upravo tako.Ako kupiš novu karticu bilo kog operatera, onda moraš najmanje 2 meseca da provedeš u toj mreži, pa tek onda možeš preneti broj u Globaltel.
Kupiš korištenu pripejd karticu preko neta i preneseš odmah u Globaltel.Jedno pitanje. Ako bih uzeo novu karticu nebitno koja mreza A1 yettel, i preneo broj u globaltel danli bi dobio tih 200gb. 🙂
Ili da uzmem star broj od nekog? Pomoć😀😀😀
Ma to su nebuloze koje su smislili da kao imaju sestocifrene brojeve.da, s tim što je pozivni 067 7 pa onda ostalih šest cifara biraš. npr. 067 7 255 255
067 numeraciju je delio i Mundio Mobile (ex Vectone) sa sufiksom 8, dok je Globaltelu pripao 7, a u međuvremenu su dobili i 6. Ranije su virtuelni brojevi bili sedmocifreni (odnosno osmocifreni računajući sufiks), a fizički i prenosivi šestocifreni (ili zajedno sedmocifreni). Ukidanjem stare Globaltel aplikacije, virtuelni sa cifrom viška su kompletno izbačeni iz opticaja, dok ostali sa odgovarajućim brojem cifara je bilo moguće prebaciti na fizički sim uz poseban zahtev. Suma sumarum, fizički brojevi su oduvek imali isti tretman.Ma to su nebuloze koje su smislili da kao imaju sestocifrene brojeve.
Operater | Namena | Istorijska upotreba | Prefiks |
---|---|---|---|
A1 | Postpaid (primarno) | Postpaid | +381 60 |
A1 | Prepaid (primarno) | Prepaid | +381 61 |
Yettel | Generalna upotreba | Mobi 062 šestocifren prepaid | +381 62 |
Yettel | Generalna upotreba | Mobtel postpaid 6 cifara*** Mobiklik prepaid 7 cifara prva cifra 8 | +381 63 |
Telekom | Generalna upotreba | Prepaid 7 cifara (početne 1,2,3) Postpaid 7 cifara (početna 6) Biznis 7 cifara (početna 8) | +381 64 |
Telekom | Generalna upotreba | Friend 065 postpaid sa biranjem broja | +381 65 |
Telekom | Generalna upotreba | 066 i tačka (šestocifren prepaid) | +381 66 |
Telekom | Globaltel postpaid 6 cifara* (sada svi prebačeni na prepaid) | Globaltel postpaid 6 cifara | +381 676 |
Telekom | Globaltel prepaid 6 cifara**** | Globaltel prepaid 6 i 7 cifara | +381 677 |
Mundio mobile | Vectone mobile (ugašen MVNO) | Vectone mobile prepaid 6 cifara | +381 678 |
A1 | Prepaid (primarno)** | Maxi mobile prepaid Alo! mobile prepaid | +381 68 |
Yettel | Generalna upotreba | Šestocifrni postpaid i prepaid sa biranjem broja | +381 69 |
Ovo je bio slučaj kada su korisnici tražili da im se ne gasi privremeni broj koga dobiju pre prenosa, a bude odobren mnp i kao rešenje je bilo nuđeno da ostane u sastavu stare aplikacije.Ostale brojeve sa odgovarajućim brojem cifara je bilo moguće prebaciti na fizički sim uz poseban zahtev.
Hvala @mandrak007 na pojasnjenu najzad ga skontah i ja,a Freepaid nisam aktiviro jer taj broj dodje mi kao rezervni i registrovan naravno.A Freepaid ce ici na ovaj sto cu ga skorije,preneti iz YettelaTo neće dirati sigurno u 2025. godini. Uz besplatan Mega plan u A1, ukidanje tih 200 gb i bonusa od 30 gb bi bilo ravno samoubistvu. Ovako, nisu najbolji, ali za tu nesavršenost plaćaš manje, i ako ti je to u redu, njihov si korisnik. Nekome ne odgovara. Svaki proizvodi ima svoje kupce, a i sam postavljaš prioritete.
Ne, ja sam kupovao odjednom dva, tri meseca. Kod fripejda se to sve sabira, dok kod Uzbudljive kombinacije ne. Dakle, kupiš zaredom 2 puta fripejd, stanje paketa je 60 dana. Ako ti od prethodnog preostane 5 dana, kupiš novi, važenje novoga će biti 35 dana.
Je li koristi neko Maxi Mobile i kakva su iskustva?Blokovi (pozivni brojevi) po operaterima u Srbiji su (boldiran tekst - aktivnan blok):
Operater Namena Istorijska upotreba Prefiks A1 Postpaid (primarno) Postpaid +381 60 A1 Prepaid (primarno) Prepaid +381 61 Yettel Generalna upotreba Mobi 062 šestocifren prepaid +381 62 Yettel Generalna upotreba Mobtel postpaid 6 cifara***
Mobiklik prepaid 7 cifara prva cifra 8+381 63 Telekom Generalna upotreba Prepaid 7 cifara (početne 1,2,3)
Postpaid 7 cifara (početna 6)
Biznis 7 cifara (početna 8)+381 64 Telekom Generalna upotreba Friend 065 postpaid sa biranjem broja +381 65 Telekom Generalna upotreba 066 i tačka (šestocifren prepaid) +381 66 Telekom Globaltel postpaid 6 cifara* (sada svi prebačeni na prepaid) Globaltel postpaid 6 cifara +381 676 Telekom Globaltel prepaid 6 cifara**** Globaltel prepaid 6 i 7 cifara +381 677 Mundio mobile Vectone mobile (ugašen MVNO) Vectone mobile prepaid 6 cifara +381 678 A1 Prepaid (primarno)** Maxi mobile prepaid
Alo! mobile prepaid+381 68 Yettel Generalna upotreba Šestocifrni postpaid i prepaid sa biranjem broja +381 69
* Kad je mts kupio Globaltel od Kentkart-a i Žex-a, ukinuli su postpaid i ponudili korisnicima da pređu na prepaid.
** Kada je A1 (tada Vip) prekinuo saradnju sa Delhaze Srbija i listom Alo!, svi 068 brojevi su postali klasičan A1 (Vip) prepaid.
*** U doba Mobtela je prva cifra određivala mesto potpisivanja ugovora: 2 Beograd, 3 Novi Sad, 4 Niš, 5 Kragujevac
**** Do prelaska na mts, postojali su Globaltel brojevi sa 7 cifara (koji nisu bili na fizičkim SIM karticama već samo VoIP kroz aplikaciju).
Već je napomenuo da Maxi i Alo Mobile su postali A1 Prepaid. U prevodu, svi su onomad prebačeni na Žabalesku.Je li koristi neko Maxi Mobile i kakva su iskustva?
Secam se kada su se ugasili, samo ne znam da li su prilikom prelaska na A1 zadrzali postojece 068 brojeve ili im je dodeljen neki drugi broj iz opsega 061.Već je napomenuo da Maxi i Alo Mobile su postali A1 Prepaid. U prevodu, svi su onomad prebačeni na Žabalesku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari