Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

A OVO što piše promocija traje do 31og, to me buni.. koljko je dugo ta promocija
JEl samo marketinv trik da kao što pre uzmsm ili ?
JEl uvdk taj freepaid bio tako 30gb?

A OVO što piše promocija traje do 31og, to me buni.. koljko je dugo ta promocija
JEl samo marketinv trik da kao što pre uzmsm ili ?
JEl uvdk taj freepaid bio tako 30gb?
Bonus od 30GB je krenuo otprilike avgusta/septembra, a do kada će se produžavati
obrovac-medicinska.gif

Aha krivo sam video,
Bonus do 31og je 200gb ako preneseš broj. Free paid je takav kakav je 🙂

Evo uzeo sam neku promociju 7gb 225dinara esim, odmah aktviro da vidim kakav je signal . Signal odlican aktiviranje super jednostavno sim kartica je proslost svidjaju mi se sto sve mozes resiti online :)

Kao neko ko nikad nije bio u globaltelu, a do juče nije znao šta je gloabaltel imam par pitanja 🙂
U selu sam gde ljudi nisu čuli šta je globaltel🙂
Prebacio bih se na esim, kako nebi ništa čekao i ostalo...
pitanje je šta je freePAID, vidim kao 2gb + 30 gb ponuda, ali važi do 31og... ne kontam šta će biti posle 1og da li ce tih 30gb nestati ili ... jel.to kao promocija ili je tako oduvek. Pozdrav
Neki nedostaci sem VOLTE koji ne koristim 🤣
Kupio bih Esim da vidim kakav je signal po selu pre kupovine

Pozdrav!
Kao neko ko je u globaltelu godinu dana, ti mogu reći da sam prezadovoljan, i isplati se i tek kako.
Nemaš ugovornu obavezu, a freepaid ti je i prepaid i postpaid u jednom.

Uplaćuješ kad hoćeš, aktiviraš paket koji hoćeš, sve se prenosi.
E sad zavisi koliko ti je gb potrebno ima od 2, 8 i 20 gb.
Razgovori i poruke ka svim mrežama su neograničeni.
Esim možeš da kupiš preko sajta, tako da to nije problem.
Ako šta ne bude jasno, pitaj slobodno.
Uključiš automatsku obnovu i miran si.
Jave ti porukom 3 dana pred istek i dan pred istek da ti ističe paket.
Toliko ukratko.
Evo uzeo sam neku promociju 7gb 225dinara esim, odmah aktviro da vidim kakav je signal . Signal odlican aktiviranje super jednostavno sim kartica je proslost svidjaju mi se sto sve mozes resiti online :)
To tako piše da je do kraja meseca i svakog prvog se produžava.
E sad za 30 gb videćemo dokle će to trajati.

Imam jedan broj u Globaltelu vec,ali do sada nisam aktivirao nijednom Freepad.Ove sitnije opcije jesam SIM je u obicnom telefonu sa tastaturom,ali je broj ubacen u Moj Globaltel apk na androidu pa odatle aktiviram caskom.Zanima me mozda malo glupo pitanje,recimo imam aktivan Freepaid ako pre isteka istog aktiviram nov sta biva.Da li mi odmah krece nov,ili cekaju da istekne prvi pa nastavlja nov 🤔

Bonus od 30GB je krenuo otprilike avgusta/septembra, a do kada će se produžavati
obrovac-medicinska.gif
To neće dirati sigurno u 2025. godini. Uz besplatan Mega plan u A1, ukidanje tih 200 gb i bonusa od 30 gb bi bilo ravno samoubistvu. Ovako, nisu najbolji, ali za tu nesavršenost plaćaš manje, i ako ti je to u redu, njihov si korisnik. Nekome ne odgovara. Svaki proizvodi ima svoje kupce, a i sam postavljaš prioritete.
Imam jedan broj u Globaltelu vec,ali do sada nisam aktivirao nijednom Freepad.Ove sitnije opcije jesam SIM je u obicnom telefonu sa tastaturom,ali je broj ubacen u Moj Globaltel apk na androidu pa odatle aktiviram caskom.Zanima me mozda malo glupo pitanje,recimo imam aktivan Freepaid ako pre isteka istog aktiviram nov sta biva.Da li mi odmah krece nov,ili cekaju da istekne prvi pa nastavlja nov 🤔
Ne, ja sam kupovao odjednom dva, tri meseca. Kod fripejda se to sve sabira, dok kod Uzbudljive kombinacije ne. Dakle, kupiš zaredom 2 puta fripejd, stanje paketa je 60 dana. Ako ti od prethodnog preostane 5 dana, kupiš novi, važenje novoga će biti 35 dana.

Poslednja izmena:
IMG_6769.jpeg

Kupio sam paket gde biram gigabajte. Kako da znam da će se sutra neće obrisati gb i imam ovaj novi paket. Posto na aplikaciji on ne izlazi. Da li sam sve ok uradio?

Prilozi

• IMG_6768.png
    IMG_6768.png
    83.8 KB · Pregleda: 54
Isto sam i ja tako aktivirao ranije i po isteku tog paketa aktivirao se taj drugi i preneli svi gb, sve je ok.

Može li neko ko ima Ajfon da proveri da li u Apple srpskoj prodavnici ima Moj Globaltel aplikaciju? Kao da je izbrisana iz prodavnice?

Jedno pitanje. Ako bih uzeo novu karticu nebitno koja mreza A1 yettel, i preneo broj u globaltel danli bi dobio tih 200gb. 🙂
Ili da uzmem star broj od nekog? Pomoć😀😀😀

Jedno pitanje. Ako bih uzeo novu karticu nebitno koja mreza A1 yettel, i preneo broj u globaltel danli bi dobio tih 200gb. 🙂
Ili da uzmem star broj od nekog? Pomoć😀😀😀
Ako kupiš novu karticu bilo kog operatera, onda moraš najmanje 2 meseca da provedeš u toj mreži, pa tek onda možeš preneti broj u Globaltel.

Globaltel brojevi su regularni (pravi, nevirtuelni) brojevi koji mogu da se setaju (mnp) po operaterima u Srbiji?

Svidja mi se pozivni 067 i mogucnost izbora broja.. mozda bih mogao da zabodem njihov native broj kao svoj novi primarni ;)

Pa da, fiksirali cifru iz najstarijeg razreda, nista spec.
Verovatno ce ostale 067 serije da eventualno postanu MTS brojevi ako za tim bude bilo (ne)opravdane potrebe.

Elem, znaci definitivno regularno vezivanje broja za korisnika i sva prava kao i u ostalim mrezama. To je dobro cuti.

Odoh u potragu za bingo brojem, nadam se da preprodavci nisu pokupili bas sve :cool:

Ma to su nebuloze koje su smislili da kao imaju sestocifrene brojeve.
067 numeraciju je delio i Mundio Mobile (ex Vectone) sa sufiksom 8, dok je Globaltelu pripao 7, a u međuvremenu su dobili i 6. Ranije su virtuelni brojevi bili sedmocifreni (odnosno osmocifreni računajući sufiks), a fizički i prenosivi šestocifreni (ili zajedno sedmocifreni). Ukidanjem stare Globaltel aplikacije, virtuelni sa cifrom viška su kompletno izbačeni iz opticaja, dok ostali sa odgovarajućim brojem cifara je bilo moguće prebaciti na fizički sim uz poseban zahtev. Suma sumarum, fizički brojevi su oduvek imali isti tretman.

Blokovi (pozivni brojevi) po operaterima u Srbiji su (boldiran tekst - aktivnan blok):

OperaterNamenaIstorijska upotrebaPrefiks
A1Postpaid (primarno)Postpaid+381 60
A1Prepaid (primarno)Prepaid+381 61
YettelGeneralna upotrebaMobi 062 šestocifren prepaid+381 62
YettelGeneralna upotrebaMobtel postpaid 6 cifara***
Mobiklik prepaid 7 cifara prva cifra 8
+381 63
TelekomGeneralna upotrebaPrepaid 7 cifara (početne 1,2,3)
Postpaid 7 cifara (početna 6)
Biznis 7 cifara (početna 8)
+381 64
TelekomGeneralna upotrebaFriend 065 postpaid sa biranjem broja+381 65
TelekomGeneralna upotreba066 i tačka (šestocifren prepaid)+381 66
TelekomGlobaltel postpaid 6 cifara* (sada svi prebačeni na prepaid)Globaltel postpaid 6 cifara+381 676
TelekomGlobaltel prepaid 6 cifara****Globaltel prepaid 6 i 7 cifara+381 677
Mundio mobileVectone mobile (ugašen MVNO)Vectone mobile prepaid 6 cifara+381 678
A1Prepaid (primarno)**Maxi mobile prepaid
Alo! mobile prepaid
+381 68
YettelGeneralna upotrebaŠestocifrni postpaid i prepaid sa biranjem broja+381 69

* Kad je mts kupio Globaltel od Kentkart-a i Žex-a, ukinuli su postpaid i ponudili korisnicima da pređu na prepaid.
** Kada je A1 (tada Vip) prekinuo saradnju sa Delhaze Srbija i listom Alo!, svi 068 brojevi su postali klasičan A1 (Vip) prepaid.
*** U doba Mobtela je prva cifra određivala mesto potpisivanja ugovora: 2 Beograd, 3 Novi Sad, 4 Niš, 5 Kragujevac
**** Do prelaska na mts, postojali su Globaltel brojevi sa 7 cifara (koji nisu bili na fizičkim SIM karticama već samo VoIP kroz aplikaciju).

Ostale brojeve sa odgovarajućim brojem cifara je bilo moguće prebaciti na fizički sim uz poseban zahtev.
Ovo je bio slučaj kada su korisnici tražili da im se ne gasi privremeni broj koga dobiju pre prenosa, a bude odobren mnp i kao rešenje je bilo nuđeno da ostane u sastavu stare aplikacije.

Ako sada mts počinje sa uvođenjem VoLTE za prepaid ima li neke naznake za globaltel?

To neće dirati sigurno u 2025. godini. Uz besplatan Mega plan u A1, ukidanje tih 200 gb i bonusa od 30 gb bi bilo ravno samoubistvu. Ovako, nisu najbolji, ali za tu nesavršenost plaćaš manje, i ako ti je to u redu, njihov si korisnik. Nekome ne odgovara. Svaki proizvodi ima svoje kupce, a i sam postavljaš prioritete.

Ne, ja sam kupovao odjednom dva, tri meseca. Kod fripejda se to sve sabira, dok kod Uzbudljive kombinacije ne. Dakle, kupiš zaredom 2 puta fripejd, stanje paketa je 60 dana. Ako ti od prethodnog preostane 5 dana, kupiš novi, važenje novoga će biti 35 dana.
Hvala @mandrak007 na pojasnjenu najzad ga skontah i ja,a Freepaid nisam aktiviro jer taj broj dodje mi kao rezervni i registrovan naravno.A Freepaid ce ici na ovaj sto cu ga skorije,preneti iz Yettela :) delju ljudi paket Total Data 3450d mesecno,srecom po mene UO istice uskoro.Vec 2 puta mi salju sms da mogu vec sada,da obnovim i uzmem nov telefon na 36 meseci...nema sanse a istekne UO sutradan zovem,za prenos broja :cool:

Blokovi (pozivni brojevi) po operaterima u Srbiji su (boldiran tekst - aktivnan blok):

OperaterNamenaIstorijska upotrebaPrefiks
A1Postpaid (primarno)Postpaid+381 60
A1Prepaid (primarno)Prepaid+381 61
YettelGeneralna upotrebaMobi 062 šestocifren prepaid+381 62
YettelGeneralna upotrebaMobtel postpaid 6 cifara***
Mobiklik prepaid 7 cifara prva cifra 8
+381 63
TelekomGeneralna upotrebaPrepaid 7 cifara (početne 1,2,3)
Postpaid 7 cifara (početna 6)
Biznis 7 cifara (početna 8)
+381 64
TelekomGeneralna upotrebaFriend 065 postpaid sa biranjem broja+381 65
TelekomGeneralna upotreba066 i tačka (šestocifren prepaid)+381 66
TelekomGlobaltel postpaid 6 cifara* (sada svi prebačeni na prepaid)Globaltel postpaid 6 cifara+381 676
TelekomGlobaltel prepaid 6 cifara****Globaltel prepaid 6 i 7 cifara+381 677
Mundio mobileVectone mobile (ugašen MVNO)Vectone mobile prepaid 6 cifara+381 678
A1Prepaid (primarno)**Maxi mobile prepaid
Alo! mobile prepaid
+381 68
YettelGeneralna upotrebaŠestocifrni postpaid i prepaid sa biranjem broja+381 69

* Kad je mts kupio Globaltel od Kentkart-a i Žex-a, ukinuli su postpaid i ponudili korisnicima da pređu na prepaid.
** Kada je A1 (tada Vip) prekinuo saradnju sa Delhaze Srbija i listom Alo!, svi 068 brojevi su postali klasičan A1 (Vip) prepaid.
*** U doba Mobtela je prva cifra određivala mesto potpisivanja ugovora: 2 Beograd, 3 Novi Sad, 4 Niš, 5 Kragujevac
**** Do prelaska na mts, postojali su Globaltel brojevi sa 7 cifara (koji nisu bili na fizičkim SIM karticama već samo VoIP kroz aplikaciju).
Je li koristi neko Maxi Mobile i kakva su iskustva?

Ne postoji više.
Ko je imao, postao je tada VIP(A1) korisnik.
Za sada samo ko ima sačuvan broj, koristi ga u A1 ili ako je preneo negde drugde.

Već je napomenuo da Maxi i Alo Mobile su postali A1 Prepaid. U prevodu, svi su onomad prebačeni na Žabalesku.
Secam se kada su se ugasili, samo ne znam da li su prilikom prelaska na A1 zadrzali postojece 068 brojeve ili im je dodeljen neki drugi broj iz opsega 061.

Nazad
Vrh Dno