Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Ja trenutno nemam problema s placanjem na Temu, ali nisam dodala karticu direktno na sajt, vec placam putem Apple Pay-a. Proveri da li ti je mozda kanal za online placanje iskljucen.

Ja trenutno nemam problema s placanjem na Temu, ali nisam dodala karticu direktno na sajt, vec placam putem Apple Pay-a. Proveri da li ti je mozda kanal za online placanje iskljucen.
Paypal kaze "Your card was declined by the issuing bank."
TEMU izbaci listu potencijalnih problema. Apple Pay takodje odbija, declined.

Nisam nista menjao i gasio, od sinoc ne radi. Poslao sam im poruku na fb pa cu videti ujutru.

Proradiće, za dan dva, možda tri. Znam kako je to neugodno, ja sam se u septembru tako sa njima ganjao. Šta urade i zašto ne radi, ne znaju ni oni sami.

Ja imam takav problem sa aliexpressom.
Prva kartica mi je radila savrseno,kada je ona istekla dobio sam novu koja nije prolazila na aliexpressu,ganjao se sa kinezima i sa bankom i nista nije pomoglo.
Onda sam presao na lite racun,posle nekog vremena sam presao na sadasnji max paket i dobio novu karticu ona je uspela jednom ili dvaput da prodje na aliexpressu i opet ista prica nece vise.
Tako da sam odustao od kupovine na aliju ali imao sam jedno 2-3 kupovine na temu i tu normalno radi.

Odgovorio support. Problem je bio u limitu koji moze da se podesi samo preko web banking aplikacije, ne i preko mobilne. Broj mesecnih transakcija na internetu mi je bio na 50, podignut na 100 problem resen.

Ja u novoj web aplikaciji ne mogu da pronadjem gde su limiti?
U staroj je bila opcija "kartice" pa u njoj i limiti i podesavanja vezana za kartice i ukljucivanje/iskljucivanje kanala za placanje karticama sada u novoj aplikaciji to nista ne mogu da pronadjem?

Ako si obavio prelazak na Max paket kroz stari web Mobi banke, kartica još uvek najverovatnije nije ni inicirana. Samo u aplikaciji i na novom web-u kompletna promena paketa ide automatski.
Otvorio sa Max račun pre 7 dana. U mob aplikaciji se vidi kartica, ali nedostaje dugme za aktivaciju. Na web aplikaciji nema dela sa karticama. Staru aplikaciju nisam koristio.

Otvorio sa Max račun pre 7 dana. U mob aplikaciji se vidi kartica, ali nedostaje dugme za aktivaciju. Na web aplikaciji nema dela sa karticama.
Kada je kartica samo inicirana, još uvek se ne pojavljuje opcija za aktivaciju. Tek nakon što bude poslata, moći ćeš da je aktiviraš. U novoj aplikaciji za sad možeš da vidiš samo podatke. Postoji mogućnost da na ličnu odgovornost zatražiš promenu statusa u Poslata. Tek onda će ti se otvoriti mogućnost da je aktiviraš prema tim podacima i dodaš u Google Wallet ili Apple Pay.

Ja u novoj web aplikaciji ne mogu da pronadjem gde su limiti?
U staroj je bila opcija "kartice" pa u njoj i limiti i podesavanja vezana za kartice i ukljucivanje/iskljucivanje kanala za placanje karticama sada u novoj aplikaciji to nista ne mogu da pronadjem?
meni su rekli da udjem na mobi banka web aplikaciju

Слична ситуација данас, кренуо да поделим трансакцију на рате преко кредитне, међутим - моша. Не постоји опција. На крају морао преко веб сајта.

Слична ситуација данас, кренуо да поделим трансакцију на рате преко кредитне, међутим - моша. Не постоји опција. На крају морао преко веб сајта.
Ja ne kogu ni preko web sajta,otvori mi onaj krug kao ucitava i tako okrece danima i nista,pisao njima ono kao resicemo i evo mesec dana.

Upravo sam danas podelio nešto na rate i to preko stare Mobi aplikacije, pošto na novoj Yettel to i nema. Piše da je u statusu čekanja, tako da za sada mora pola na staru Mobi, pola na novu Yettel dok nam i to ne ukinu na staroj Mobi, a posle nećemo ni moći da delimo na rate. :D

Ljudi, jel zna neko gde je bankomat u Balkanskoj? Stoji u aplikaciji, ali bankomatu ni traga ni glasa.

Upravo sam danas podelio nešto na rate i to preko stare Mobi aplikacije, pošto na novoj Yettel to i nema. Piše da je u statusu čekanja, tako da za sada mora pola na staru Mobi, pola na novu Yettel dok nam i to ne ukinu na staroj Mobi, a posle nećemo ni moći da delimo na rate. :D
Kako ti radi stara aplikacija,meni je pisalo jos tad kad smo presli na novu da vise nije aktivna 😂

IPS uplate na račune u Yettel banci trenutno ne rade.

1735566953097.png
Pozvao sam broj iz maila i rekli su mi da Yettel banka već dva sata odbija sve uplate.

Ljudi, jel zna neko gde je bankomat u Balkanskoj? Stoji u aplikaciji, ali bankomatu ni traga ni glasa.
Uklonjen je. Mobilna aplikacija nije ažurirana.

Na web sajtu ga nema:

Ali zato ga ovde ima:

Ne znam šta nije jasno? 😆 🤡

@Milos977 preko web-a sam podelio na rate. Na telefonu odavno ne radi.

Imam iRačun u RB nesto duže od 2 godine. Sasvim sam zadovoljan. Sad vidim ovde se svasta piše kako ne radi app kako izbacuje i sl. Takvih problema apsolutni nisam imao sa RB. E sad me mami ona max račun u yettel banci. Najviše zbog par pogodnosti koje nemam u Raiffeisen banci.
Prvo je podizanje keša sa bilo kog bankomata, sto bi mi veoma značilo. Drugo je koliko sam razumeo objedinjen dinarski i devizni račun (nešto slično sam imao u mts banci nekad), a sad u rb imam samo dinarski. Znam da postoji opcija i za i devizni račun al opet samo peripetije sa dva računa.
I trece me mami ona stednja u dinarima koja bi trebala da funkcionise poprilično jednostavno ako sam dobro razumeo.
Sve ostalo je isto kao iRačun. Nema odrzavanja, nema provizije za transakcije do par stotina hiljada dinara mesečno.
Da li preporučujete da otvorim račun u yettel banci i da prenesem zaradu tamo i da mi to bude primarni račun ili mislite da to nije dobra ideja? Hvala

Ja ti preporučujem da otvoriš Bank Max u Yettelu i prebaciš zaradu. Ja imam u Yettelu Bank Max sa prijemom zarade već godinu dana i Raiffeisen iRačun kao alternativu. Pre toga sam imao kao ti multivalutni račun u MTS banci. Samo jedanput sam morao da platim neki račun iz Reiffeisen aplikacije jer u staroj Mobi bank aplikaciji nije htelo da prihvati neki poziv na broj. Ono što isto prijavljuju kao problem je što u novoj Yettel bank aplikaciji u nekim slučajevima ne može da pročita QR kod za IPS plaćanje. U tom slučaju ti opet može doći u pomoć Reiffeisen.

Pored navedenog sa Bank Max uz prijem zarade imaš i kreditnu karticu bez održavanja (sa putničkim zdravstvenim osiguranjem u inostranstvu 30 dana u godinu dana), koju možeš koristiti za odloženo plaćanje bez kamate do 15. u sledećem mesecu (taj novac koji bi trošio lepo staviš na štednju). A imaš i račun na klik.

Bank max ima ubedljivo najbolje uslove od svih banaka na našem tržištu, sve što čoveku treba. Sve besplatno, Apple/google pay, kamata od 4%, besplatna kreditna kartica sa putnim osiguranjem, podizanje sa bilo kog bankomata, devizni račun, nema provizije za plaćanje u inostranstvu i sve funkcioniše, aplikacija odlični radi. Ljudi se ovde žale na neke stvari koje preko 90% korisnika nikad ne koristi, ja ne znam nikog da koristi web aplikaciju, sve preko mobilne aplikacije. Jedina stvar koja im fali je malo bolji kurs, koji nije užas ko u rf, al moze biti bolji. Sad daju bolji kurs za zamenu preko 5000e, al nisam još koristio.

Sve bi to bilo tačno da je pisano pre pola godine i više. Ja ne smatram da je besplatan račun ako na razlici u kursu ostavim banci više nego što bih za održavanje računa u drugoj banci.
A od funkcionalnosti koje nisu radile mogu da izdvojim nemogućnost IPS plaćanja, podele na rate, uvida u potrošnju po kreditnoj kartici.
Ja verujem da ima ljudi kojima to ne smeta, ja sam platu prebacio u drugu banku i ostavio Yettel kao sekundarni račun.

Jedini nedostatak koji nalazim kod ove banke je da nemaju dovoljan broj svojih bankomata van Beograda, pa je nemoguće uplatiti keš na svoj račun kada zatreba.
Ili je možda moguće koristiti bankomate drugih banaka za uplatu na yettel račun?

Vrh Dno