Šta je novo?

Grejanje sobe na inverter klimu

cvarkopf22

Zapažen
Učlanjen(a)
03.01.2025
Poena
1
Pozdrav,

Nedavno smo se uselili u stan od 103m2 koji se sastoji od velike dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i jos 2 sobe (18m2 i 14m2). U dnevnoj imamo Beko standardnu klimu i norveske radijatore, 1 veliki i 1 manji, u spavacoj sobi manji radijator a u trecoj sobi nema grejnog tela.

Do sad smo se primarno grejali na klimu i u spavacoj na radijator i racun za struju je bio izmedju 14 i 18 hiljada, koliko sam uspeo da vidim za ovo kratko vreme, radijatori trose struju vise nego klima. Uskoro ocekujemo bebu i bice nam potrebno dobro grejanje u spavacoj i drugoj manjoj sobi. Norveski radijator u spavacoj sobi ne moze da postigne zeljenu temperaturu i u spavacoj sobi je relativno hladno sve vreme.

Hteo bih da kupim inverter klimu od 12btu koju bih postavio u spavacu sobu ali sam mislio i da otvorim vrata i zajedno sa obicnom klimom odrzavam temperaturu i u dnevnoj sobi. Za 3. sobu jos uvek razmisljam sta bih mogao da preduzmem, jer trenutno mozemo samo 1 inverter da kupimo.

Trenutni budzet name je 60-65 hiljada.

Iz dosadasnjeg opseznog istrazivanja, sledece inverter klime sam izdvojio:
  • Midea Xtreme AG-12NXD1.WIK
  • Midea Breezeless MIDEA Breezeless CB1-12HRFN8
  • Gree EcoPlus PULAR
  • Gree Comfort Clivia AI 12K GWH12AUCXB
Da li su ove klime adekvatne za grejanje sobe/stana? Koje biste predlozili mimo ovih navedenih?

Prilazem skicu stana da bi ste imali jasniju sliku kod predloga:
1735914142778.png
Hvala!

Od ovih ponudjenih, ja bih kupio ili Mideu Xtreme ili Gree Cliviu, s tim sto provjerenija je Midea, ima tema o njoj, pa mozes procitati. Sto se trece sobe tice, ne znam kojeg su ti tipa Norveski radijatori i koja je marka, ali gledaj da su sa digitalnim termostatom je trose skoro upola manje struje nego oni sa mehanickim(saznati je lako, ako imas stepene, onda je digitalni, a ako su podeoci, onda je mehanicki). Za sada bih prebacio taj jedan da grije ovu manju sobu.

Od ovih ponudjenih, ja bih kupio ili Mideu Xtreme ili Gree Cliviu, s tim sto provjerenija je Midea, ima tema o njoj, pa mozes procitati. Sto se trece sobe tice, ne znam kojeg su ti tipa Norveski radijatori i koja je marka, ali gledaj da su sa digitalnim termostatom je trose skoro upola manje struje nego oni sa mehanickim(saznati je lako, ako imas stepene, onda je digitalni, a ako su podeoci, onda je mehanicki). Za sada bih prebacio taj jedan da grije ovu manju sobu.
Da li mislis da bih trebao pogledati jos neke invertere pored ovih navedenih? Sto se tice norveskih radijatora, mehanicki su, na njima postoje stupnjevi od 1-9.

Da li mislis da bih trebao pogledati jos neke invertere pored ovih navedenih?
Naravno, trazis najbolju kupovinu, to jest best buy. Imas temu jeftine klime, pa prelistaj. Sto se norveskih tice, ako se soba ne koristi, pali ga po potrebi dok ne krenu velike zime, kada krenu ostavi ga da odrzava na 2 ili 3. Interesuje me, posto je stan, da li su ostali stanovi oko tebe, ima li ko iznad i ispod?

Naravno, trazis najbolju kupovinu, to jest best buy. Imas temu jeftine klime, pa prelistaj. Sto se norveskih tice, ako se soba ne koristi, pali ga po potrebi dok ne krenu velike zime, kada krenu ostavi ga da odrzava na 2 ili 3. Interesuje me, posto je stan, da li su ostali stanovi oko tebe, ima li ko iznad i ispod?
Ta manja soba ce se koristiti za rad za racunarom. Stan je uvucen vecinski, kad gledas sa ulaza sa obe strane su stanovi i iznad ima jos jedan sprat, jedino su otvorena terasa i spavaca soba malo ispupceni iz zgrade. To je i najveci problem, sto je spavaca soba dosta hladna i manji norveski ne moze da ugreje. Prethodnim vlasnicima je odgovaralo da u njoj bude hladnije i zato nisu nista preduzimali.

Pa to je to, klima + u drugoj sobi norveski i racunar. Sad vidim da ti je jedna terasa zatvorena, nemoj da spoljnu jedinicu stavljas u nju.

Nazad
Vrh Dno