Šta je novo?

Koje miševe imate?

Logitech G305ici crce levi klik posle ~3.5 godina tako da sam presao na Pulsar Xlite V3 (medium velicina).

Bas primetan upgrade u odnosu na Logitech. Odlican kvalitet izrade s obzirom da tezi samo 55g, super lezi u ruci, skates klize kao na ledu u poredjenju sa G305, side tasteri mnogo bolje pozicionirani i siri. Odlican mis, barem za ovih par dana koriscenja.

I softver je ok. Gomila opcija, ne baguje, sve se direktno snima na misa, nema potrebe da se ukljucuje onboard memory mod kao u Logi aplikaciji.

Najvece iznenadjenje je bilo to sto sam ga uzeo ovde i to po skroz ok ceni (11200 din).

Mali rant o Razer Viper V2 Pro.

Mis sam kupio pocetkom 2024 godine, koristio sam ga aktivno i ok je bio. Baterija je solidna. Ali posle nekih 7-8 meseci skrol je poceo previse da krci, vidi se da je kvaliteta stvarno losa sto se tice mog uzorka, ili je generalno njihov QC u blatu. Takodje sam primetio da nekada skrol klik ne radi ili double clickuje. Forward taster je poceo da pravi ping zvuk. Evo vam mali snimak.

Inace pre toga sam imao G Pro Wireless, onaj obican, bilo mi je potrebno godinu i nesto dana da krene problem sa skrolom i godinu ipo dana da krene problem sa double klikovima, manje vise isti problemi koji su me zatekli sa V2 Pro, razlika je u tome da je bilo skoro duplo brze.

Reklamiracu taj Viper V2 Pro u medjuvremenu cu uzeti g pro superlight 2 i bicu miran. Mislim da ponovo Logitech ima bolju kvalitetu nego Razer. A V3 Pro mi isto izgleda lepo samo sto stvarno iskustvo koje sam imao sa V2 je bilo OK sve dok nisu problemi krenuli polako ubrzo. Ni godinu dana nije izdrzao, a nisam ga nesto agresivno koristio.. Dok je onaj stari G pro wireless bio koriscen bas.

Ako nekog zanima kako zvuci taj polu pokvareni skrol: https://files.catbox.moe/f54qdx.mp4
Evo za onaj forward/backward dugmice to "pingovanje" veoma dosadno i cuje se bas: https://files.catbox.moe/sus9f1.mp4

TL'DR: Nemoj da kupujete Viper V2 Pro zato jer im je kvaliteta ekvivalentna blatu, bolja opcija je G pro superlight.

Zamenih razer DA v3 pro za DA v3 hyperspeed. Deluje čvršće i kvalitetnije od v3 pro dosta, ne krcka ništa, plastika nekako kvalitetnija a opet lakši koji gram i malo manje dimenzije. Ovo je baš ono što sam tražio potajno od razera da napravi 😊

Prilozi

• IMG_4125.jpeg
    IMG_4125.jpeg
    173.5 KB · Pregleda: 177
Vidim da ima ljudi koji trose razer. Navukao sam se opet na WoW, pa sam pazario Naga Hyperspeed valjda V2 ili V3.
Ne znam koji je poslednji.
Pitanje. Jel imate problem sa Razer misevima da kada ode u "idle" kada se ne koristi neko vreme da mu treba jedno 5-10 sekundi da zivne tj. da postane funkcionalan?

Vidim da ima ljudi koji trose razer. Navukao sam se opet na WoW, pa sam pazario Naga Hyperspeed valjda V2 ili V3.
Ne znam koji je poslednji.
Pitanje. Jel imate problem sa Razer misevima da kada ode u "idle" kada se ne koristi neko vreme da mu treba jedno 5-10 sekundi da zivne tj. da postane funkcionalan?
To je normalna funkcija misa da bi ustedeo bateriju, kada ne pipas misa X vremena. Skini Razerov softver da bi promenio to podesavanje.

1731972346859.png

Nije mislio na to, nego kad mis udje u idle, da mu treba previse vremena da krene sa normalnim radom, to meni ne zvuci normalno na superlightu iste sekunde izlazi iz idle.
Bas to.
Prvi put koristim Razer mis. Pre sam uvek koristio Logitech i nikada nisam imao slican slucaj.
Po redditu kukaju ljudi za istu stvar na razlicitim Razer modelima.
Reko' mozda ima neko ovde neku korisnu informaciju da li i kako moze to da se resi.
To je normalna funkcija misa da bi ustedeo bateriju, kada ne pipas misa X vremena. Skini Razerov softver da bi promenio to podesavanje.

Pogledajte prilog 467226

Imam Synapse instaliran. Cak i kada je spusten na 125Hz i 1 min wireless power saving slajder i dalje srche vise bateriju nego Logitech G603 i treba mu 5-10 sekundi da krene da funkcionise ponekad kada se ne koristi po 10-15+ minuta.
Probacu svakako sa tim slajderom da vidim kako ce da se ponasa.

Imao sam istih problema bas cesto sa da v3 pro, cak nekad toliko dugo nije hteo da se nakaci da sam morao da ga ugasim/upalim. Rano je jos nesto da pricam za trenutni ali danas posle vise sati koriscenja i autogasenja odma se vrati cim se mrdne mis. Inace namesteno mi je na 3 minuta.

Jos uvek Logi MX518 :)

Imate li preporuku za

vrlo kvalitetan, udoban, precizan bezicni mis (ne za gejming, ali da za fine radnje kao photoshop, crtanje)?

Imate li preporuku za

vrlo kvalitetan, udoban, precizan bezicni mis (ne za gejming, ali da za fine radnje kao photoshop, crtanje)?
Не знам на какво цртање мислиш, али мени за техничко цртање, 2д, 3д, фотошоп, одлично служи master 3s. Мало ми је потребна навика када дуго користим "обичан" миш у фирми, па се вратим на овај.

Користим и g305 понекад, могу и њега да препоручим за те ствари.

Bas to.
Prvi put koristim Razer mis. Pre sam uvek koristio Logitech i nikada nisam imao slican slucaj.
Po redditu kukaju ljudi za istu stvar na razlicitim Razer modelima.
Reko' mozda ima neko ovde neku korisnu informaciju da li i kako moze to da se resi.

Imam Synapse instaliran. Cak i kada je spusten na 125Hz i 1 min wireless power saving slajder i dalje srche vise bateriju nego Logitech G603 i treba mu 5-10 sekundi da krene da funkcionise ponekad kada se ne koristi po 10-15+ minuta.
Probacu svakako sa tim slajderom da vidim kako ce da se ponasa.
Mali apdejt, a i mozda nekome bude korisna informacija.
Spustio sam slajder na 3 minuta i odradio sam novo povezivanje sa usb chvarkom (donglom) sa RazerUSBHyperspeedDongleUtility.
Sada shljaka mis kako treba. Nema vise da mu treba po 10 sekundi da zivne kada ode u idle. Odmah reaguje.

Viper Ultimate evo već treću godinu skoro služi kao prvog dana, vrhunska latencija, baterija, za moju šaku i oblik milina. Prije neki dan promijenih podlogu, bila neka bzw A4Tech koja mi se dopala dizajnerski pa je zato uzeo, tek kad stavih ovu NZXT sam skapirao ustvari koliko je loša bila i koliko je bolje sad kretanje. :)
Služi i dalje odlično ali dosadio više, poručio Ajazz AJ159 APEX, djeluje bar na papiru super a i boja mi se dopada. :)

jpeg-1_3.jpg

MX618 HW i 3D printed telo. Imam još jedan i po koju kombinaciju pride, ali ovaj mi je best all around. 🙂 Trošim ga za posao, svakako, za PC/gaming Deathadder V2 Pro i dalje primarno služi.

Prilozi

• 20241204_150322.jpg
    20241204_150322.jpg
    147.6 KB · Pregleda: 61
  • 20241204_150325.jpg
    20241204_150325.jpg
    122.5 KB · Pregleda: 56
  • 20241204_150329.jpg
    20241204_150329.jpg
    146.6 KB · Pregleda: 49
  • 20241204_150337.jpg
    20241204_150337.jpg
    159.9 KB · Pregleda: 49
  • 20241204_150342.jpg
    20241204_150342.jpg
    179.2 KB · Pregleda: 77

ima li kakav dobar wireless i claw grip mis? nije obavezno da bude namenjen za claw grip ali tako bi se najvise koristio. vidim da se preporucuje svugde Ninjutso Sora V2 ali ga nema ni kod nas ni kod madjara

edit:
Lamzu Atlantis ili endgame xm2we mi deluju kao najbolje opcije, doduse lamzu kosta skoro kao superlight 2.

Poslednja izmena:
Uzeh pre godinu dana za black friday MX master 3s i posle godinu dana koriscenja imam samo reci hvale za njega.
Odlican mis u svakom pogledu.

ima li kakav dobar wireless i claw grip mis? nije obavezno da bude namenjen za claw grip ali tako bi se najvise koristio. vidim da se preporucuje svugde Ninjutso Sora V2 ali ga nema ni kod nas ni kod madjara

edit:
Lamzu Atlantis ili endgame xm2we mi deluju kao najbolje opcije, doduse lamzu kosta skoro kao superlight 2.
ja sam uzeo ovo cudo, da vidim jeli stvarno toliko dobar koliko neki govore :)

Odštampao sam skoro par miševa da nađem oblik koji mi najviše odgovara. Ako je neko u sličnom rebusu, njegovi su po ceni poštarine.

1735178510879.png
Kod:
Zowie EC1
Zowie EC2
Zowie EC3-C
Zowie FK1+-B
Asus ROG Chakram Core
Ninjutso Sora
Razer Viper Ultimate
Razer Deathadder V3 Pro
Razer Deathadder V2
Steelseries Rival 310
HyperX Pulsefire FPS Pro
G-Wolves Skoll SK-L
Fnatic FLICK 2

Redragon Impact M908.
Pretraživah juče Ananas i nađoh ovog mišonju na sniženju. Reko, da ga uzmem, nije šteta ni ako podbaci. Ali, nije. Ergonomija je vrhunska, mnogo dugmića za najrazličitije funkcije (dodeljivanje po volji korisnika). Velik je i lepo leži pod rukom. Mislim da nisam pogrešio što sam ga uzeo...

Prilozi

• redragon.impact.m908.jpg
    redragon.impact.m908.jpg
    113.7 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Aula SC680 1K verzija.

0-02-05-1316bc7a69a81e5d90464526be352e1de73b4ddb0570b3429b0eb6fa417de9c2_39fc6747e8c32c76.jpg
Malecki, lagan, još jedan od kineskih miševa na fazon bežični, tri mode, superlight sa PAW 3395 senzorom. Za 26 dolara, koliko košta na Aliju, ok kupovina. Postoji i verzija ovog miša sa 8K dongle, taj je oko 40 dolara.

Poslednja izmena:
Jel probao neko Superlight 2 Dex? Zanima me razlika u gripu u odnosu na DA V3..

Stigla nova podloga, još bolje izgleda uživo, baš kvalitetan print... :)

Prilozi

• 1000006764.jpg
    1000006764.jpg
    331.5 KB · Pregleda: 87
  • 20241228_174817.jpg
    20241228_174817.jpg
    441.5 KB · Pregleda: 86

LOGITECH MX Master 3S. Skoro dve godine ga arčim. Baš dobar miš.
LENOVO ThinkBook Silent nosim okolo, dobro služi.

Naručio sa Ali Express-a, jedva čekam da stigne.

Glavni problem trackball-a je uvek bila cena. Moj Kensington Orbit Fusion sam platio preko 70 evra, a evo nakon par godina korišćenja je razvio probleme sa konekcijom koji se samo pogoršavaju, da mi je pre neki dan došlo da ga otreskam o zid. Tu sam krenuo da gledam alternativu i šokirao se da su braća Kinezi konačno ušli na ovo prilično malo tržište, a ovaj model ProtoArc EM03 je dostupan i pod drugim brendovima, Nulea, Sanwa, Jammu, sa sitnim razlikama, kao što su točkić, površina, prisustvo RGB prstena, dodatni tasteri. Svi features su tu, mnogo DPS postavki, ima i dongle i Bluetooth, može i kablom da se poveže, kojim se takođe i puni preko USB porta. Najzad jedan kompletan proizvod za jako pristojnu cenu, pod uslovom da ga poručite iz Kine, pošto ga svi prodaju zaobilazno preko Amerike, što nakoka cenu na 50 evra.

Ja neću da ga hvalim dak ge dobro ne isprobam, ali ako se bude dobro pokazao kao što i drugi korisnici tvrde, eto ga konačno posle toliko godina trackball za mase. Već sam rekao, miš je samo za decu, za nas matorce je trackball. Kad osetiš taj komfor u radu, nema tu povratka na miš. Spas za sve nas sa bolovima u ramenu, laktu, šaci ili u mom slučaju, prstima.

Naručio sa Ali Express-a, jedva čekam da stigne.
Javi kako te služi kad ga testiraš, baš me zanima.
Samo sam probao neki Logitechov trackball, ali ga nisam stvarno koristio.
Svideo mi se baš zbog komfora u radu koji si pomenuo, čini mi se da je udobniji za moje napaćene prste.

Nazad
Vrh Dno