Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Šta si podešavao u gg? I šta si to od gugl dijagonostike isključio?
Kapiram da ko ne koristi ig i fb može da poboljša autonomiju za minimum 20%, uvek drlja u pozadini nešto za ig i telefon bude mlak nakon par min korišćenja.

Sa ovakvim pitanjima vidim da uglavnom ljudi samo cepaju next-next-next i onda se cude kada neko napise nesto nalik ovome. Jednostavno sta zelis dzvoljavas a sta ne to ne dozvoljavas telefonu. Al' jel'te mora da se cita... Tako da razumem kolegu skroz, jer meni S23U lagano traje 2 dana sa mojim koriscenjem stim sto ja samo nemam ono djubre od FB aplikacije sa 4 dodatne stavke koje se nalaze u app menadzeru vezane za istu. I telefon u martu puni 2 godine i lagano traje 2 dana.

Čekaj, zašto misliš da neko ako nečim nije zadovoljan odmah troluje.. ?

Hoćeš da kažeš da neke tvrdnje "trolova" nisu istinite ?

Evo ja unazad par dana (od 29.12. tačnije, od kàd ne radim) , skoro i ne kostim pomenute aplikacije, pa sam opet daleko od 2 dana autonomije, iako mi je sot oko 6h. Dakle nije loše, ali baš da preterujemo da je neki ekstrem, pa i nije baš..

Kao i kamere (ili kamera aplikacia), dobre su, možda i odlične, ali nisu najbolje.

Tako da, možete slobodno da iznesete svoje rezultate i zapažanja bez da nekog nazivati trolovima i slično.

Mogao sam isto i ja da mu napišem da je Samsungov plaćenik, koji tvrdi da može da se 24U prži i da 2 dana autonomiju, ali me više zanimao način upotrebe. Tako da, malo diskusije na nivou godina koje imamo, nije na odmet...
NE,ne, ovo tvoje je u redu po meni. Tacno se vidi ko troluje a ko realno prica o svojim problemima. Ovo tvoje je sasvim korektno iznosenje, nema tu sta da se doda. A trolovi se lako primete brate. Neke tvrdnje su i te kako istinite cak i ako se ne degode licno meni. Ali neke... to je smejurija teska. Za kamere ovo sto si napisao se slazem i tu nema sta da se prica. Meni iskreno SOT jako zavisi od toga da li sam na svojim 4g podacima ili sam na wifi. Ja cepam Clash of kings igricu svakodnevno sat dva, zavisi koji je dan zbog posla. Miksovano na 4g ili wifi. BT isto svaki dan ali samo kada sat koristim kada idem kolima negde. Znaci nista specijalno. Poziva imam jako puno zbog opisa posla, nemam sluzbeni telefon, koristim svoj. YT cepam solidno, volim tutorijale da gledam i alate, ali ne preko aplikacije, ona mi je ugasena, nego preko Brave browsera zbog reklama. Tako da kod mene u specifikaciji potrosnje baterije uvek budu dva browsera, jedan je preko koga surfujem ovaj Samusngov, a taj Brave kada gledam yt ili jurim neki film pa te stranice ubijaju i redirektuju na 100 strana. Osvetljenje je automatika uvek. Lokaciju ne koristim sem nekada retko kada neka aplikacija zahteva za povezivanje poput ovog sata i neke aplikacije za posao. Da ne smaram vise, u sustini ti si realno izneo probleme ako sam ja taj koji uopste i sme da da za pravo da oceni to. Pozdrav i svako dobro

@juventus89

Niko ovde od "trolova" nije nista drugo ni kritikovao do:

kamere - konkurencija ih je sustigla i prestigla, takodje problemi sa slikanjem objekta u pokrenu i LL uslovima tj velika nekonzistentnost post-processing fotografija. svakako senzori su bili gotovo identicni sa s23u sto znaci vec 2g stara resenja... sto je opet vise odluka zarad profita bila.
baterije - konkurecija ima modernija resenja,veci kapacitet i vise sati koriscenja (bilo sot ili RWU) izvlaci od S24u
ekran - koji je subjektivna stvar ali cinjenica je da ima "grainy" efekat zbog blagog mat premaza ili tipa stakla... Sto moze i ne mora biti problem (licno videvsi uzivo smatram da nije)
Takodje onaj banding koji se javlja pri oborenom osvetljenju jer realna stvar i koji pokusavaju kroz sw da rese (podizanjem nivoa osvetljenja na min, sto ce morati periodicno da rade) je totalno d*b*l*o jer je hardverski problem samog panela ili posledica termalne emisije vapor chamber na/kroz sam ekran - jer je to solucija "hladjenja" modernih telefona a ne kroz ram(ove) tj alu okvira telefona...
softver - odnosno zakrpe koje su hit&miss (boljka svih android uredjaja) i realno dokazano "sakacenje" svojih modela kroz iste pred ili posle launcha novog modela... tako da su 7 godine podrske na papiru vrlo trivijalne i vise marketinski trik (googla a i samsunga), pitanje je koliko ce vlasnika zadrzati isti duze od 1-2g, max 3-4... o 7 svakako nema govora.
Takodje povlace i Dex sto im je bio jedan od jacih argumenata vezano sa samo "korisnicko iskustvo" Samsung telefona i samog Samsung ekosistema.

Sve to kada se doda je malo previse "kritike" za "najbolji uredjaj na trzistu u 2024. bez realne konkurencije" jer su realno vecina tih "testova" sponzorisani kroz besplatne test primerke...
I zbog cega se ti problemi malo i maskiraju guranjem pod tepih da ne bi bilo zakidanja dogodine za razne promo eventove, rane test primerke itd - za koje bi onda moralo da se plati iz svog dzepa - sto vecina YT influensera, pardon recenzenta mrzi vise nego ista ...
A bitni su, koliko god nam to ne bilo drago, jer se kroz njih najvise definise misljenje prosecnih korisnika i kupaca koji zele da izvale novac kako bi imali "najbolje od najboljeg"...

Reci nam sta je od gore navedenog trolanje i pljuvacina, a sta je realna kritika koju bi trebalo da adresiraju sa s25u modelom opravdao cene od 1300-1500e?
I koji je kontra argument davanja 1200e za S24u naspram nekog od konkurencije koji mi cak i za 750/850e nudi 90-95% mogucnosti S24u modela? (reci minus olovka i OneUI)

Poslednja izmena:
@juventus89

kamere - konkurencija ih je sustigla i prestigla, takodje problemi sa slikanjem objekta u pokrenu i LL uslovima tj velika nekonzistentnost post-processing fotografija. svakako senzori su bili gotovo identicni sa s23u sto znaci vec 2g stara resenja... sto je opet vise odluka zarad profita bila.
baterije - konkurecija ima modernija resenja,veci kapacitet i vise sati koriscenja (bilo sot ili RWU) izvlaci od S24u
ekran - koji je subjektivna stvar ali cinjenica je da ima "grainy" efekat zbog blagog mat premaza ili tipa stakla... Sto moze i ne mora biti problem (licno videvsi uzivo smatram da nije)
Takodje onaj banding koji se javlja pri oborenom osvetljenju jer realna stvar i koji pokusavaju kroz sw da rese (podizanjem nivoa osvetljenja na min, sto ce morati periodicno da rade) je totalno d*b*l*o jer je hardverski problem samog panela ili posledica termalne emsije vapor chamber na/kroz sam ekran - jer je to solucija "hladjenja" modernih telefona a ne kroz ram(ove) tj alu okvira telefona...
softver - odnosno zakrpe koje su hit&miss (boljka svih android uredjaja) i realno dokazano "sakacenje" svojim modela kroz iste pred ili posle launcha novog modela... tako da su 7 godine podrske na papiru vrlo trivijalne i vise marketinski trik (googla a i samsunga), pitanje je koliko ce vlasnika zadrzati isti duze od 1-2g, max 3-4... o 7 svakako nema govora.
Takodje povlace i Dex sto im je bio jedan od jacih argumenata vezano sa samo "korisnicko iskustvo" Samsung telefona i samog Samsung ekosistema.

Reci nam sta je od gore navedenog trolanje i pljuvacina, a sta je realna kritika koju bi trebalo da adresiraju sa s25u modelom opravdao cene od 1300-1500e?
I koji je kontra argument davanja 1200e za S24u naspram nekog od konkurencije koji mi cak i za 750/850e nudi 90-95% mogucnosti S24u modela? (reci minus olovka i OneUI)
Ne mogu majke mi. U pravu si eto 😄
Ostali bismo jako dugo, a ne ide da kucam sad referat. Ti imas svoje misljenje, postujem. Ja imam svoje i to je to. Nema svrhe dalje polemisati i ici u nedogled jer necemo onda zavrsiti raspravu ni za 100 strana, a onda ce me banovati Bitrate ili Djilkos. Onaj kome odgovara fon on ce kupiti, onaj ko gleda kao ti nece i mirna Bosna. Pozz brate i iskljucujem se.

@juventus89

Takodje onaj banding koji se javlja pri oborenom osvetljenju jer realna stvar i koji pokusavaju kroz sw da rese (podizanjem nivoa osvetljenja na min, sto ce morati periodicno da rade) je totalno d*b*l*o jer je hardverski problem samog panela ili posledica termalne emisije vapor chamber na/kroz sam ekran - jer je to solucija "hladjenja" modernih telefona a ne kroz ram(ove) tj alu okvira telefona...
softver - odnosno zakrpe koje su hit&miss (boljka svih android uredjaja) i realno dokazano "sakacenje" svojih modela kroz iste pred ili posle launcha novog modela... tako da su 7 godine podrske na papiru vrlo trivijalne i vise marketinski trik (googla a i samsunga), pitanje je koliko ce vlasnika zadrzati isti duze od 1-2g, max 3-4... o 7 svakako nema govora.

Sve to kada se doda je malo previse "kritike" za "najbolji uredjaj na trzistu u 2024. bez realne konkurencije" jer su realno vecina tih "testova" sponzorisani kroz besplatne test primerke...
I zbog cega se ti problemi malo i maskiraju guranjem pod tepih da ne bi bilo zakidanja dogodine za razne promo eventove, rane test primerke itd - za koje bi onda moralo da se plati iz svog dzepa - sto vecina YT influensera, pardon recenzenta mrzi vise nego ista ...
A bitni su, koliko god nam to ne bilo drago, jer se kroz njih najvise definise misljenje prosecnih korisnika i kupaca koji zele da izvale novac kako bi imali "najbolje od najboljeg"...

Argument je broj prodatih s24u u odnosu na sve te druge koje su nabrojao.

U suštini svaki za svij biva bira najbolje, a ne vidim sa se većina slaže sa tvojim mišljenjem.

Apsolutno nevezano za ovu temu i za sam S24 ali otkad broj prodatih komada služi kao argument/parametar za to da li je nešto najbolje ili ne - ili da oprostim otkad je kvantitet parametar koji definiše kvalitet?

Naprotiv, nikad ali nikad kvantitet i kvalitet nisu bili neizostavno merilo jedno za drugo osim u nekim izuzetnim slučajevima ili stvarno misliš da se najkvalitetnije i najviše koristi, kupuje, ugrađuje, vozi, sluša...

@juventus89

Ne ulazim u izbor modela svako ima svoje argumente, ali kako 850, koji to flagship kosta ispid 1000? Pa Oppo i Vivo koje spominjes su 1200 pa navise, u Nemackoj je Oppo 1200, a Vivo ce sigueno biti isto ako ne i vise. Tako da cena nije argument, samo licne preferencije, bar bi trebalo da bude, mada nijedan ne zavredjuje tolike novce, ali pristali amo nq igru, niko nam nije kriv

Apsolutno nevezano za ovu temu i za sam S24 ali otkad broj prodatih komada služi kao argument/parametar za to da li je nešto najbolje ili ne - ili da oprostim otkad je kvantitet parametar koji definiše kvalitet?
Ako navodno lošiji uređaj košta više novca, kako objašnjavaš prodaju i desetinama miliona komada iđu odnosu na navodno bolji uređaj koji je nznačajno (čitaj do 30%) jeftiniji.

Desetine miliona ljudi ne umije da izabere.

Kapitalizam je upravo takav sistem da proizvod isplivava kao najprodavaniji ili onaj sa cijenom ili sa kvalitetom ili sa savršenim miksom jednog i drugog.

Ako navodno lošiji uređaj košta više novca, kako objašnjavaš prodaju i desetinama miliona komada iđu odnosu na navodno bolji uređaj koji je nznačajno (čitaj do 30%) jeftiniji.

Desetine miliona ljudi ne umije da izabere.

Kapitalizam je upravo takav sistem da proizvod isplivava kao najprodavaniji ili onaj sa cijenom ili sa kvalitetom ili sa savršenim miksom jednog i drugog.
U ovom slucaju prodaja je odraz marketinga a ne kvaliteta. Samsung i iPhone su cist primer kako se radi dugorocna marketing strategija, nikakve veze sa kvalitetom to nema.

@Ludak

Najprodavaniji Samsung u 2024. godini je A14 4G, zatim A13 5G, pa A35 5G, za njim A05...

Jel i dalje ne vidiš razliku između kvantiteta odnosno broja prodatih primeraka i kvaliteta jer je S24 bez dvojbe bolji od svih njih?

Odnos kvaliteta i kvantiteta nema veze samo sa tim da li neko zna da izabere već i sa tim koliko je spreman da plati za nešto bez obzira što zna koliko je šta kvalitetno, potom i koliko neki brend ulaže u marketing, popularnost istog, razlike u odnosu na neki drugi uređaj (najbolji primer je iPhone čiji iP15 je najprodavaniji uređaj u 2024. godini ispred iP15 Pro i Max a gde nije pitanje izbora nije samo do uređaja već i pitanje softvera) i da ne nabrajam dalje...

Uostalom jedne godine je najgledaniji YT materijal na ovom prostorima bio Ekrem Jevrić sa "Kuća pos'o, pos'o kuća" i to je primer kvantiteta - treba li to da znači da je i odraz kvaliteta?

Btw ja se ne sećam da sam rekao da lošiji uređaj košta više novca već da najprodavaniji uređaj ne mora nužno da bude i najbolji pošto kvalitet =/= kvantitet a to su potpuno različite interpretacije onog što sam ja rekao i onog kako si ti predstavio na početku svog komentara.

Poslednja izmena:
Počeo sam da ližem prst prilikom otključavanja. Pritisnem suv prst neće da otključa, poližem prst otključa iz prve. Juče i danas do nekih 14h radio bez greške i onda počeo da zeza.
Колега, критике су ти смешне стварно за отисак прста. Па ниси од јуче на форуму, 35 пута смо писали ко хоће да му ради савршено отисак прста купи WSD стакло. То важи већ генерацијама на свакој Самсунг теми. И ево сад милионити пут пишемо исту ствар.

Колега, критике су ти смешне стварно за отисак прста. Па ниси од јуче на форуму, 35 пута смо писали ко хоће да му ради савршено отисак прста купи WSD стакло. То важи већ генерацијама на свакој Самсунг теми. И ево сад милионити пут пишемо исту ствар.
Ja sad evo prvi put citam samsung teme od kako imam s24. Ranije nisam citao. Malo mi je bezveze jurit stakla koja ili ima ili nema kod nas zbog otiska prsta. Bez ili sa staklom otisak prsta treba da radi. Ovo je prvi telefon koji sam imao , na kojem otisak prsta ne radi na staklenoj zastiti za ekran.

Ja sad evo prvi put citam samsung teme od kako imam s24. Ranije nisam citao. Malo mi je bezveze jurit stakla koja ili ima ili nema kod nas zbog otiska prsta. Bez ili sa staklom otisak prsta treba da radi. Ovo je prvi telefon koji sam imao , na kojem otisak prsta ne radi na staklenoj zastiti za ekran.
Код Самсунга ти је тако. WSD ти је доказано да ради, остало ти је лутрија дал ради или не, и бацање пара...
Слободно питај ако већ ниси пратио тему, уштедећеш себи.

Sa ovakvim pitanjima vidim da uglavnom ljudi samo cepaju next-next-next i onda se cude kada neko napise nesto nalik ovome. Jednostavno sta zelis dzvoljavas a sta ne to ne dozvoljavas telefonu. Al' jel'te mora da se cita... Tako da razumem kolegu skroz, jer meni S23U lagano traje 2 dana sa mojim koriscenjem stim sto ja samo nemam ono djubre od FB aplikacije sa 4 dodatne stavke koje se nalaze u app menadzeru vezane za istu. I telefon u martu puni 2 godine i lagano traje 2 dana.
Ne znam da li se ovo odnosi na mene. Ja čitam šta piše i regulišem dozvole kako meni odgovaraju. Uvek nakon aktiviranja uređaja prođem kroz podešavanja dozvola za svaki slučaj da mi ne drlja sve i svašta. Čisto me je interesovalo da proverim da li ima nešto da sam propustio, od viška glava ne boli.
FB aplikaciju ne koristim, kao i gomilu gugl i samsung, tu je brisanje/onemogućavanje standardna procedura.

Počeo sam da ližem prst prilikom otključavanja. Pritisnem suv prst neće da otključa, poližem prst otključa iz prve. Juče i danas do nekih 14h radio bez greške i onda počeo da zeza.
Ovaj deo deluje kao da su reklame, dok se udubis u citanje ozbiljne rasprave pre toga :ROFLMAO:

Ne znam da li se ovo odnosi na mene. Ja čitam šta piše i regulišem dozvole kako meni odgovaraju. Uvek nakon aktiviranja uređaja prođem kroz podešavanja dozvola za svaki slučaj da mi ne drlja sve i svašta. Čisto me je interesovalo da proverim da li ima nešto da sam propustio, od viška glava ne boli.
FB aplikaciju ne koristim, kao i gomilu gugl i samsung, tu je brisanje/onemogućavanje standardna procedura.
Ne, nego me iznenadjuje da tako nesto dolazi u razmatranje i kao pitanje. Vidis i sam da zivimo u vremenu gde nam svuda guraju nepotrebne stvari, reklame, kolacice, aplikacije.. prosto moras da gledas sta prihvatas... Pre dok je to bilo nakako jednostavnije, onda sam i ja radio fazon next-next-next jer sam znao da nema sta mnogo da nas "natovare" ali boga mi od par godina u nazad kroz sve prodjem polako. Cak i na prvo paljenje mu ne prihvatam sve sto tera da se prihvati ili cekira.
A ovo sto si reko za aplikacije isto i to radim, jos preko PC-a mu ih i dodatno pobrisem...
I ujedno kao slag na tortu ne radim azuriranja ako telefon radi perfektno. (Stanem posle nekog vremena sa istim) Prost primer znam sa Viberom kada smo pisali romane i muke koje smo imali sa svakim azuriranjem aplikacije. Od tada furam fazon ako radi, ne diraj nista :D
Cak (ovo je moje misljenje) neko je ovde rekao od kolega da posle svakog azuriranja ponovo uci koriscenje baterije. Mozda i ima istine jer bukvano mesec ima 4 nedelje, update stigne kako kad, nekada na pocetku nekad sredinom a nekad na kraju, no to retko ali ako uzmemo u obzir koliki je razmak izmedju update, maltene nema vremena telefon da nauci kako je koriscenje korisnika i njegov odnos prema telefonu... Zasto ovo sve pricam, iz razloga kao sto rekoh odvano sam prestao prestao da azuriram telefon (3 meseca) i od tada ja nikada nisam imao bolje korisnicko iskustvo... Kao da je sve naleglo i sto bi se reklo sve je naucio kako se korisnik ophodi prema telefonu

Poslednja izmena:
Da zaključim, S serija je čist marketing Samsunga na duge staze kome otisak prsta radi preko zaštitnog stakla kad mu se ćefne, kamera je prosek, tj vrhunska ali od pre 5 godina i na sve to tu istu S seriju Gugl i Samsung ažuriranjima namerno sabotiraju novi model zbog sledećeg koji dolazi. Šlag na tortu je ubacivanje Exinosa da nesrećnim kupcima dodatno zagorča život pregrevanjem, trotlovanjem, lošim modemom pa i signal jedva 'vata.
Eto, da se ne ponavljamo više i to sam vam rešio. Ne mogu da pišem ove kilometarske postove jer mi pojedoše bateriju uz FB a i ugrrjao se kao ringla.

Da zaključim, S serija je čist marketing Samsunga na duge staze kome otisak prsta radi preko zaštitnog stakla kad mu se ćefne, kamera je prosek, tj vrhunska ali od pre 5 godina i na sve to tu istu S seriju Gugl i Samsung ažuriranjima namerno sabotiraju novi model zbog sledećeg koji dolazi. Šlag na tortu je ubacivanje Exinosa da nesrećnim kupcima dodatno zagorča život pregrevanjem, trotlovanjem, lošim modemom pa i signal jedva 'vata.
Eto, da se ne ponavljamo više i to sam vam rešio. Ne mogu da pišem ove kilometarske postove jer mi pojedoše bateriju uz FB a i ugrrjao se kao ringla.
ovo treba pinovati na svaku temu o samsung telefonima. Bukvalno je sve istina od reci do reci.

Koristim s23 seriju (obican pa plus) skoro dve godine, i nisam primetio nikakvo sabotirajue azuriranjima. Kamera je takva kakva jeste, za mene sasvim ok. Telefon radi brzo kao i prvog dana baterija slicnog trajanja. Danas je sve marketing od mobilnih uredjaja do politike.

Poredi se iPhone 13 pro plus ili koji vec sa S24ultra, nigde veze. Moj iPhone 12 mini ima bolje nocne fotke od s24 obicnog, i to je tako. Isto tako fingerprint radi preko najobicnijeg stakla, a da ne pricamo o face unlock. kod samsunga to radi samo preko dana kad je jako osvotljenje. Nocu skoro pa nikad. Tako da ne bih ja bas poredio samsung sa iphone, pa makar i 12mini. Nije da ja trolujem, nego me nervira flagship, koji svi uzdizu u nebesa, pola najosnovnijih funkcija ne radi kako treba.

Ali neznam šta očekivati od kamere na mobilnom telefonu, ona je tu uvek pri ruci za šta kome zatreba, i odlično pomagalo majstorima električarima, ne moram više beležiti žice kada skidam deo nego samo škljoc i sve je tu. Sa telefonima i od pre 5 i više godina sam slikao cveće i odlično završavao poso.
Exinos, šta sa njim. Meni je ovo prvi telefon sa tim procesorom i nikakve mane ne primećujem, jeste signal na onim crticama pokazuje da je kao manji ali i u zabačenijim mestima signal je tu nema prekid. Ja sam sa s24fe prezadovoljan.
Ah da a što lepite folije na ekran, ova stakla su dovoljno jaka da ogrebotina nema. Otisak prsta isto radi odlično.

Ali neznam šta očekivati od kamere na mobilnom telefonu, ona je tu uvek pri ruci za šta kome zatreba, i odlično pomagalo majstorima električarima, ne moram više beležiti žice kada skidam deo nego samo škljoc i sve je tu. Sa telefonima i od pre 5 i više godina sam slikao cveće i odlično završavao poso.
Exinos, šta sa njim. Meni je ovo prvi telefon sa tim procesorom i nikakve mane ne primećujem, jeste signal na onim crticama pokazuje da je kao manji ali i u zabačenijim mestima signal je tu nema prekid. Ja sam sa s24fe prezadovoljan.
Ah da a što lepite folije na ekran, ova stakla su dovoljno jaka da ogrebotina nema. Otisak prsta isto radi odlično.
Pa ajde da je ovo obican mobilni telefon, pa jos ajde de da kamera ne radi dobro u LL situacijama. Ali ovo je flagship telefon, i onda se podrazumeva da kamera treba da bude bar nivo iznad tih obicnih telefona. Exinos ili Snap, sve je to isto.
Lepimo folije/stakla da ne bi ogrebali ekran :D jer posle nece niko kupiti ako je ekran izgreban. :D
Ne moze nesto biti flagship a da pola stvari ne radi kako treba.

Evo sad za Novu godinu. Prijateljica ima Samsung s23 ultra, i jedva je nekako uspela da iskontrolise kameru u LL . Pokusala je da snimi fotke tako sto je napravila kutiju i na nju zalepila neke novogodinje ukrase, pa sijalice i onda smo se mi svi kroz tu kutiju slikali, da napravimo kolaz. Od 20/30 fotki jedva da je jedna dve ispalo kako treba.

Ali ovo je flagship telefon, i onda se podrazumeva da kamera treba da bude bar nivo iznad tih obicnih telefona. Exinos ili Snap, sve je to isto.
Pa i jeste nivo iznad tih obicnih i nivo ispod Ultri.A ta prica o IP12,uporedo sam prije mjesec dana testirao telefoto obicnog s23 i I IP 14 Pro Max i ta na ajfonu je najobicnije smeće...A lowlight fotografije ja jos nisam ni na jednom telefonu vidio da valjaju,mada priznajem da nisam testirao ove egzotike (tipa 70 Pura,x100,200 i Oppo) jer je tu mozda druga prica...Ako telefon od noci pravi dan ne znaci da je dobra fotografija nego da od noci pravi dan...
A to da pola stvari ne radi,sta reći :)

Izvinite ali nije mi jasna zamerka na telefon zato što slabo radi otisak prsta preko stakla. Zalepite nešto što je pravio neko, ko zna ko i ko zna kako pa vam kriv samsung zato što nešto ne radi. Mogu i ja da stavim čeličnu ploču na ekran, biće zaštićen maksimalno, nema šanse da se razbije ali onda nemam pravo da se žalim što ne vidim ništa na ekranu

Izvinite ali nije mi jasna zamerka na telefon zato što slabo radi otisak prsta preko stakla. Zalepite nešto što je pravio neko, ko zna ko i ko zna kako pa vam kriv samsung zato što nešto ne radi. Mogu i ja da stavim čeličnu ploču na ekran, biće zaštićen maksimalno, nema šanse da se razbije ali onda nemam pravo da se žalim što ne vidim ništa na ekranu
Zamerka se odnosi zbog toga sto kod drugih telefona otisak prsta, bez obzira na to kako je staklo ( cijeg proizvodjaca ) zalepljeno, radi bez greske, bez ikakvih problema.
@Djooreza
Ja ne verujem da je na iP 14 pro max kamera smece u poredjenju sa S23.
S24 LL kamera brljavi sa white balansom prilikom obicnog fotografisanja point and shot. Kod IP 12mini to je mnogo bolje. Ne idem u sam kvalitet fotografije, ne treba mi od noci dan.
a ne verujem da je na s23 bolja kamera od s24. Na s24ultra jedino sto ima onu periskop kameru, inace i ovde na temi se moze procitati da kamera bas nije na nivou ostalih ultri ( drugih marki telefona)

Nazad
Vrh Dno