Jedan kolega je skoro bio na Bauma sajmu u Sangaju, kaze da se Kina dosta promenila sto se tice vozila u odnosu na pre 6 godina kada je bio zadnji put. Kaze da gotovo vise ne mozes da vidis auto zapadne proizvodnje na ulici, vecinom su kineski proizvodjaci, i to za vecinu nikad nismo culi. Isto kao ti kaze da vecina vozi elektricna vozila.Bio sam Kini (Guangzhou); tamo su velika većina električna vozila. Mopedi kojih ima u ogromnom broju su svi električni. Nije mi baš jasno gde ih pune, jer na ulicama nisam viđao nešto mnogo punjača, tek ponegde neki.
Malo mi čudno bilo prvog dana; u gradu gužva, a nema bukeTek poneki građevinski kamion napravi buku.
GAC je jedan od proizvođača kojih najviše ima na ulicama. Nikad nisam čuo, a Wikipedia kaže da je peti po veličini u Kini.
Kod nas što viđam su uglavnom mala (besmislena) e-vozila, a tamo ima masa i limuzina i SUV e-vozila.
Bukvalno tako.Kaze da gotovo vise ne mozes da vidis auto zapadne proizvodnje na ulici, vecinom su kineski proizvodjaci, i to za vecinu nikad nismo culi
Ovo je slika nekog Citroena.Dva posta iznad tvog su slike, a imaš i pre toga postove.
Da. Napravljeno je nekoliko već EV.Jel će to i Citroen da se sklapa u Kragujevcu?
Kao što napisaše ispred Citroena je i panda a još jedan post iznad su samo PandeOvo je slika nekog Citroena.
Zato i pitam.
To je bio odgovor vezan za Citroena. Panda trenutno ide oko 15 dnevno. Zapošljavanje je u šestoj brzini, verujem da će od februara da se krene u neke cifre tipa 50-ak dnevno da se uhodavaju novi radnici."vec nekoliko"? Znaci jos nista od serijske proizvodnje?
U Francuskoj i Holandiji je navodno krenulo narucivanje. U Francuskoj slabija verzija RED kosta 24900 bez subvencija. Subvencija im je 7000e, bonus staro za novo jos 2500e. Tako da se prodaje za 15400-17900.
Kaze da gotovo vise ne mozes da vidis auto zapadne proizvodnje na ulici, vecinom su kineski proizvodjaci, i to za vecinu nikad nismo culi. Isto kao ti kaze da vecina vozi elektricna vozila.
Tako je.Protekcionizam ovog tipa su oni prvi uveli.
Ja bih svakako pre Pandu ili Citroena nego tamo neki gacmac... Kinezi jesu dobri ali imena su im kao da kupuješ neki šaomi.To jeste logično. Bar ako pričamo o električnim vozilima.
Ukoliko je izbor da se za oko 20k eura može kupiti npr. GAC AION S Max ili za malo više novca onaj Fiat Panda / Citroen e-C3, izbor je sasvim lak i logičan.
U Evropi, zbog posebno nametnutih taksi, ljudi se nateraju da bacaju novac na ta besmislena vozila kao što su Panda ili e-C3.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari