Znači po toj njihovoj logici ja mogu da podnesem zahtev za prelazak u Yettel već u Maju jer mi ugovorna obaveza ističe 02.06.,dok mi je obračunski period 25.
Ako je tako još bolje i ovako ne vidim svoje potrebe u ovim ultra, mega, giga tarifama.
Sad više ne znam ni ja, ali sumnjam. Na kraju ispade da su ovi hohstapleri parekselans. Sad mi krivo sto nisam odgovorio kevu da produži pa da su dali ne znam šta od benefita.
Izgleda to tumače kako njima ide u korist, neće da gledaju proporcionalno od datuma potpisa ugovora, nego prave preseke na kraju meseca i onda su u plusu bar na dva načina:
1. Potpišeš npr ugovor 28. u medecu, a dali su ti neke mesece za dinar...oni ti ta dva/tri dana računaju kao prvi mesec za dinar
2. Pošto su ti ta tri dana računali kao prvi mesec, onda po njihovoj polupanoj filozofiji ako si potpisao uo 28. decembra 2024., tebi 24 meseca ističe zaključno sa novembrom 2026. godine, što im daje za pravo da ti poslednji mesec naplate paket po punoj ceni, a ne po ceni koja stoji u ugovoru.
3. I kompletna ta polupana filozofija bi još i imala pravnog osnova da si ti zaključno sa novembrom 2026. slobodan čovek. Neeee ti si dužan da njima plaćaš uredno do datuma potpisa uo, a to je u ovom fiktivnom slučaju 28. decembar.
Pošto nisam pravnik, moje pitanje za nekog ko se bavi ili se samo više razume u problematiku...kako njima prolazi to dvojako tumačenje ugovora i kako do sad nisu popili ozbiljnu tužbu od nekog ili kako jednostavno država ne stane na put takvom ponašanju, znajući da se druga dva operatera ponasaju po tom pitanju korektno prema korisnicima.
Ja sam još uvek po utiskom cele priče...znači kad njima odgovara uo je na 24 meseca, i onda broje mesece i poslednji naplaćuju po punoj ceni kao da nije pod uo. A kad ja kažem ok, značu ako ga naplaćujete po punoj ceni, znači da je uo istekla i da sam ja faktički slobodan slobodan već 1.12. Dobijem odgovor da nisam i da sam vezan ugovorom do odredjenog datuma. U prevodu mi svi potpisujemo uo na 24 meseca koja ustvari nije 24 meseca, nego 25. Sacuvaj Bože. Ajde da ne spamujem vise kao onaj trol od malo pre, samo sam pod utiskom.
Ne bi bilo loše da ovi jetelovci koji sve ovo prate i čitaju izadju za trenutak iz misije rupe i objasne ovu zavrzlamu. Hvala