Šta je novo?

Prečistač vazduha

Koliko vidim to nije Xiaomi, već neki True HEPA brend. Ali valjda nije mnogo drugačiji od originala...

Da li je neko već uzimao te filtere za Xiaomi prečistače? Zanima me da li je sve ok, da li radi normalno posle ugradnje itd.

Koliko vidim na netu to nije brend filtera nego Hepa filter sa nekim sertifikatom. Navodno bolji od Hepa

Jel stigao još nekom ovaj filter sa ananasa sa prethodne strane? Kod mene stigao, vidi se da je nekvalitetniji od šaomijevog. Plastika lošija, mrežica nezategnuta, veći razmak između "rebara" filtera.

Sve ovo i nekako da se ignoriše, ali ono što nisam siguran da može da se ignoriše je kad se okrene ili rotira filter. Unutra se čuje kao zrnca peska da padaju, pretpostavljam da je aktivni ugalj, pa dovodi u pitanje sam kvalitet filtera i to koliko će filtrirati. Ako može još neko da proveri od kolega koji su kupili. Na šaomijevom se ne čuje, naravno.

Otvorih kutiju, nema šuškanja pri rotaciji, plastika mi deluje isto, možda za nijansu rebarca da su ređa

IMG_20241213_103202.jpg

Ista kutija spolja kao prethodna dva što sam naručivao… nisam otvarao, verujem da je i filter isti kao i ovaj što mi je trenutno u uređaju.

Rekoh da ga, da prostiš, nisam ni izvadio.🤭
Što bi ga sad probavao kad mi je već jedan u upotrebi koji je stigao u identičnoj kutiji prošle godine.

@Qiza a kad okreneš filter naopako, da donja strana gde je rfid stiker bude gore, ne čuje se da se "sliva"? Plastika je definitivno lošija, a i sami materijali, da ne slikam sad, videh da unutrašnji crni nije dobro postavljen dole, zavrnulo se "ćoše" filtera, ali mi je sve to zanemarljivo osim ovoga što ima "slobodnih delova" u filteru. Neće izaći naravno, ali je onda pitanje koliko je filter ispravan.

@CuBe-O neće se ni žaliti, rfid stiker se fejkuje jako lako.

Na taj zvuk slivanja peska sam i mislio pod onim "ne suska". Nema pokretnih delova kao kod tebe :D

Zaboravih i ovde da ispravim, delovi za ovo:
Imam duvaljku kojom izduvavam racunare i sve sto mi treba, filtere na susari, kesu za usisivac... ima 6 brzina pa mogu da podesim jacinu duvanja.

Budj nema, teska je to prica, ukratko izvadio sva 3 krajnika, posle 3 meseca prvo veliko gusenje, nije leceno kako treba a ni kasnije, bio u vojsci i na VMA me pretresli i posle mesec i po poslali kuci. Zivim na Berodualu, kortikosteroidi mi slabo pomazu, koristim Singulair povremeno i Beconase kapi u nos, i za sada sam ok. Ne pijem, ne pusim i pazim se koliko mogu.

Da ne trazis evo ja sam ovo porucio i cekam da stigne, imas samo ovih 6 pina da lemis, ostalo je sve na zicu samo povezes bukvalno:

Delovi
15cm female to female

6mm X 8mm, 1 meter

ovo se lemi

Treba ti jedan USB tip C kabl za napajanje i bilo koji punjac za telefon. Mozes kuciste neko ili cev kao sto su oni predlozili.

Sve ok, samo senzor za temp ovaj:
BME280 3.3V

Čekam da stigne, nisam još ubacio, ostalo radi:

Imam ovaj Xiaomi Compact i pre neki dan resio da zamenim filter.I nisam znao kako da pristupim gore motoru, a bilo uzas prljavo, probao stapicem maramicama td...I nista nije pomoglo i uzmem sredstvo za prozore.
Ostavio ja celo vece da se osusi...I sad kad sam ukljucio motor ne radi ispravno malo se drmusa aparat.
Ne znam sta da radim, da li sam ga ubio da uzimam drugi.U aplikaciji mi izbacio 2 puta motor error, sad kao radi, ali i dalje susti i drmusa se malo.
Bojim se da se ne zapali itd

Shebao si verovatno balans turbine.

Uzeh Xiaomi 4 Lite sa kodom za 1500 rsd, ispalo 11.5k

Ima li neko iskustva sa proizvodima firme Trotec? Razmišljao sam da kupim neki Šaomijev prečistač, međutim naiđem na taj Trotec koji je i prečistač i ovlaživač i isusivač. Ne zvuči loše? Radi se o Trotec TTK 70 HEPA.
Šaomi bi možda bio onaj 4 lite purifier ili nešto jači model. Šta je sad tu bolja varijanta? Čini mi se da su Šaomijevi filteri skuplji.

Ima li neko iskustva posle par dana koriscenja filtera TRUE HEPA Filter for Xiaomi Purifier 4 Pro , planiram da porucim 3 komada, ali me brine da li ce aparat izbacivati gresku neku da su za zamenu i slicno? da li filter skroz dobro naleze u kucistu jer vidim da su podeljena misljenja

Forumasi, sta od Xiaomija preporucujete za stan od 50 kvadrata, lite, standardnu 4 ili pro? Treba mi za dnevni boravak i spavacu sobu, prostorije su spojene i nisu nesto velike (4x4 i 3x4)? Unapred hvala!

Meni jos 3 dana do zamene filtera, al mi trenutno nocu vrednosti u zatvorenoj prostoriji skoce i na 27-28, a inace su oko 2-5. Dal je moguce da je to softverski namesteno (pre istek filtera), jer apsolutno nemam nikakvih promena u prostoriji u odnosu na ostale noci

Sa ovim se Xiaomi 4 izbori jedva. Mora da radi na max da bi spusio ispod 20.

Tako da svako ko ima dilemu koji da uzme, neka uzme sto veci to bolji (no homo :) ) nece da skodi.

Prilozi

• 1(1).mp4
    3.7 MB
Meni jos 3 dana do zamene filtera, al mi trenutno nocu vrednosti u zatvorenoj prostoriji skoce i na 27-28, a inace su oko 2-5. Dal je moguce da je to softverski namesteno (pre istek filtera), jer apsolutno nemam nikakvih promena u prostoriji u odnosu na ostale noci
Ima promena, u celom gradu (ako si u BG). Zagađenje je enormno i to mora da se oseti i unutra, koliko god bila dobra stolarija.

U mojim uslovima filter jedan sam okrenuo 250% i nije mu pala efikasnost tako da je to moguće primetiti. U većem stanu smo imali komada dva 3H. Menjam ih kad krenu da se osećaju, a ne kako napiše uređaj. Prvi sam izbacio na 30%, a drugi dvaput resetovao nazad na 100%, pa stavio novi bezveze, kad već imam rezervne municije.

U nekim težim uslovima kapiram da možda i može da se zapuši.

jel vam se desi da nekad da cifra skoci na oko 150? meni to bude nekim danima ako sam van kuce na 3-4 sata i stoji mi ugaseno...jedino mi pada na pamet da zbog dihtovanja tj stolarije to bude

jel vam se desi da nekad da cifra skoci na oko 150? meni to bude nekim danima ako sam van kuce na 3-4 sata i stoji mi ugaseno...jedino mi pada na pamet da zbog dihtovanja tj stolarije to bude
Meni sinoć bilo na 450. Naravno posle otvaranja prozora.
Inače otvaram da zračim više puta dnevno, tako da sam se jako zeznuo što sam kupio 4 lite. Treba mu baš puno vremena da spusti ispod 50 kad je veliko zagađenje napolju. Sledeći će biti najjači koji ima da se kupi

To je solidno za ove uslove, zavisno od dihtovanja stolarije.

Pogledajte prilog 473865

Jutros je bila slična, zapravo i gora situacija po merenjima. Subjektivni osećaj vazduha, sve OK.

Najbliži merač u mom komšiluku za PM2.5 kaže oko 160, ja u dvorištu merim 37. Kod mene u dvorištu je uglavnom više nego što taj najbliži meri.

Merač najbliži Adi je pokazivao, sad nisam siguran, 12x ili 16x za PM2.5, moj merač 46. Subjektivni osećaj je bio takav, da nisam video merenja na sajtovima, svoj merač ne bih ni uključivao.

Nije prvi put da se desi ovako nesto.
Mada je češće greška na drugu stranu, ali to pripišem mikrolokaciji.

Vrh Dno