Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Koliko sam ja razumeo način funkcionisanja IDP broja, opremu ne vraćaš dok Yettel ne dođe i ne instalira ti svoju opremu na osnovu tog IDP broja koji ti je mts izdao. Dakle, moraš da sačekaš da ti jave da ti je oslobođena UO, onda odeš i podneseš zahtev za izdavanje IDP broja (nakon toga će verovatno uslediti poziv od mts-a i ponuda za novu UO sa 24x50%), sačekaš da ti pošalju IDP imejlom i onda pokreneš proces kod Yettel-a.
kume ti si ? Kiza ovde

Pre sedam dana sam odbio ponudu da mi ostane stara cena i zehtevao raskid UO. Danas ponovo zovu i nude 50% do kraja UO. Naravno pristao sam. Samo treba biti uporan. U pitanju je BOX4 na optici zakljucen u avgustu ove gidine.

Prilozi

• Screenshot_20241225_163029_Messages.jpg
    Screenshot_20241225_163029_Messages.jpg
    74.2 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Hteo sam da vidim sta zvanično nude za produženje UO . Ponuda je bila 1 + 11 meseci 50% , a drugih 12 meseci puna cena .
Rekao sam da imam bolju ponudu od Yetela .Rekli su da će me neko zvati i da ne mogu sutra da vratim opremu , već da sam trebao ranije najaviti - 10 dana pre - da bi mogli spremiti papire . Da ne bih bio bez neta i tv 27og ću tražiti idp i rasturiti box 4 , i tražiću prebacivanje mob broja u Yetel .

Raskid ugovora u smislu cl. 131. ZEK-a nastupa danom dostave zahteva operatoru. Zahtev za raskid nije reklamacija pa da se primenjuje neki rok za njeno resavanje. Takodje ne postoji otkazni rok jer se ne raskida ugovor na neodredjeno vreme u skladu sa cl. 129, niti operator moze odrzati ugovor na snazi do poslednjeg dana pre najavljenog poskupljenja. U pitanju je jednostrani raskid koji ne zavisi od volje druge ugovorne strane, i nastupa onog dana kada se izjava o raskidu saopsti drugoj strani (a to je datum predaje/dostave zahteva) osim ukoliko u zahtevu nije odredjen neki drugi datum. Da biste izbegli obracun naknade dok ''cekate odgovor'' operatora, uz zahtev u poslovnici predati i svu opremu, jer se u tom slucaju ne moze izdati racun, niti potrazivati naknada, za usluge koje nisu pruzene.
@Ira Da li ovo važi i za ugovornu obavezu?

Meni su odobrili nastavak uo. do kraja po staroj ceni. Na pocetku ugovora mi je odobreno 50%/24meseca. Kada sam trazio da mi ostane stara cena, nisam pominjao i da mi ostane ovih 50% Kada su me kontaktirali rekose ostaje stara cena do kraja uo. 50% nisu spominjali. Da li trebam opet da ih zovem i zbog toga?

Kakve su sada pogodnosti za one koji žele da pređu sa drugog operatera na [MTS] BOX paket?

Baš sam se namučio u poslovnicama sa prevremenim otkupom ugovorne obaveze, svuda su mi govorili ili da će mi biti naplaćeni visoki penali, ili da jedino sto mogu da učine je da podnesu zahtev, pa da će me neko nazvati, i evo najzad sam uspeo da podnesem zahtev za rasformiranje Box3 paketa u trećoj poslovnici, posle kraćeg ubeđivanja. Navodno bi trebalo da već sutra mogu da prebacim broj u A1, no videćemo...

Pozdrav. Pre par dana mi je istekao ugovor sa MTS-om - BOX 4 crveni. Taj paket ili njegov ekvivalent sam imao unazad nekih 7-8 godina nakon sto sam ga nasledio od prethodnog stanara. Naime ja sam tada nasledio ruter Huawei HG8245 koji i dalje radi ali je verovatno tehnoloski zastareo.
Koji ruter mi preporucujete da trazim kao zamenski ukoliko se odlucim za obnovljanje ugovora? Prilikom obnove bih verovatno trazio box 4 crveni ili plavi.
Hvala

stigla je i meni poruka posle više od nedelju dana da mi ostaje ista cena
s obzirom da će biti promenjeni paketi tj da se dobija više neta ovo još nije ni tako loše s obzirom na istu cenu i da imam 50% popusta

A sta ce se desiti onima koji recimo ne dobiju odgovor do 31.12, a poslali su email? Pretpostavljam da imaju pravo do 8.1. da vrate opremu i raskinu ugovor (email kao dokaz za to pravo), ali ako im je prioritet ostanak po istim uslovima, sta se tu desava?

ne nego ono što je ugovoreno već
A na kom si paketu? Jel imas 24/50 i do kada ti traje ug obaveza?
Nzm sta se desava sa situacijom kao kod mojih, kada usvoje prigovor da ostaje stara cena, a u pitanju je box 4 plavi lite (24/50), jos god i po do isteka, a taj paket vise ne postoji?

A sta ce se desiti onima koji recimo ne dobiju odgovor do 31.12, a poslali su email? Pretpostavljam da imaju pravo do 8.1. da vrate opremu i raskinu ugovor (email kao dokaz za to pravo), ali ako im je prioritet ostanak po istim uslovima, sta se tu desava?
Ne možeš da podneseš zahtev za raskid ugovora imejlom, moraš da odeš lično do poslovnice i podneseš pisani zahtev (koji oni skeniraju, otvore reklamaciju i ona se pojavi u Moj mts). Imejlom može samo zahtev da uslovi i paket ostanu isti do kraja UO.
Nzm sta se desava sa situacijom kao kod mojih, kada usvoje prigovor da ostaje stara cena, a u pitanju je box 4 plavi lite (24/50), jos god i po do isteka, a taj paket vise ne postoji?
Moj otac ima BOX 3 (net + fiksni + mob, na optici) koji od 9.1. više ne postoji, ima 24/50%, ugovor potpisan u oktobru. Odmah je na početku poslao imejl sa zahtevom da mu paket i uslovi ostanu isti do kraja UO i dobio je potvrdu od njih da će ostati. Sad čekamo račun za januar da vidimo da li će ispoštovati to.

Ne možeš da podneseš zahtev za raskid ugovora imejlom, moraš da odeš lično do poslovnice i podneseš pisani zahtev (koji oni skeniraju, otvore reklamaciju i ona se pojavi u Moj mts). Imejlom može samo zahtev da uslovi i paket ostanu isti do kraja UO.

Moj otac ima BOX 3 (net + fiksni + mob, na optici) koji od 9.1. više ne postoji, ima 24/50%, ugovor potpisan u oktobru. Odmah je na početku poslao imejl sa zahtevom da mu paket i uslovi ostanu isti do kraja UO i dobio je potvrdu od njih da će ostati. Sad čekamo račun za januar da vidimo da li će ispoštovati to.
To sam i ja trazio. Nego nzm kako ce to tehnicki da se izvede, vrv ce mog oca sa box lite plavi prebaciti na box plavi. Ali da ostane 2.900 da placa, deluje mi neverovatno, ispalo bi onda jos povoljnije od 24/50.

A na kom si paketu? Jel imas 24/50 i do kada ti traje ug obaveza?
imam mislim 18meseci po 50%
najslabiji box4 na bakru još 1,5god

Welp ja podneo zahtev za raskid ugovora. Kaže mi cura na šalteru (koja se maksimalno trudila da bude uljudna i profesionalna i da me ne davi kako, zašto, itd) da će me neko kontaktirati u sledeće dve nedelje, da je takva procedura itd. Ajde da vidimo.
Update:

Nikakvu potvrdu putem SMS-a ili aplikacije nisam dobio da je moj zahtev za raskid ugovora primljen. Zovem sad call centar i dobijem potvrdu da je primljen, operaterka mi je dala broj pod kojim je zaveden međutim sad mi kaže da Telekom ima MESEC DANA da mi odgovori gde je njoj odmah kažem da to ne može jer je poskupljenje najavljeno za 9. januar onda mi obrnu priču da će me neko kontaktirati do tad. Bukvalno ne propuštaju priliku da se obrukaju!
Kakva su ovo šibicarska posla!

Meni je juče stigao sms da neće dirati cene, nekih mesec dana od pisanja maila.

Bio sam danas u poslovnici MTS-a u SU.
Podneo sam zahtev za raskid ugovora (Box 4 beli) i kaže mi njihov aministrativni radnik da će teško prihvatiti raskid ugovora bez plaćanja penala, a da je realnije rešenje zadržavanje iste cene.
Videćemo da li će se javiti i sa kojim odgovorom.

I ja danas podneo, u poslovnici MTS-a u BG, isto imam BOX4 beli, zahtev za raskid ugovora zbog promene paketa i cena, rekla mi teta koja tamo radi kontaktiraće me neko, ja rekao nema potrebe da mi nešto nude, ja odlazim, samo da mi mob.broj prebace na prepaid, šta je ona upisala tamo, pojima nemam, dobio sam broj zahteva i sad čekam. Kad sam stigao kući, otvorim moj mts i tamo se nalazi nerešen zahtev, ali ne mogu da vidim ništa u vezi tog zahteva.....

Dakle čekam......

Ako može broj nekog akvizitera, brat bi uveo optiku box3 paket. Telekom mu je rekao da može da uvede, yettel ga još uvek ne vidi u svom sistemu

Nakon 5 dana meni su odgovorili na mail da će me neko kontaktirati i da očekujem poziv :unsure:

Ja već 18 meseci plaćam 1 dinar u BOX 3 paketu. Da li sada mogu samo da otkažem uslugu bez ikakvih penala?

Nazad
Vrh Dno