Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Dobices ponudu u aplikaciji.

Pitanje, komšija ima broj u mtsu ( pripejd) registrovao ga pre deset dana, sad bi da prenese u drugu mrežu, dal je moguće?? ili ga u mtsu sad vode kao novi korisnik, on ima taj broj više godina u mtsu.

Moguce je. Cim se registruje br (nor. u mts-u) isti moze da se prebaci u bilo koju mrezu. Nema nikakvog cekanja.

Jel to Yettel povećao drastično brzine.
Ja sam na Novom Beogradu (ex h. Jugoslavija) imao sam DL između 30-50 Mbps sad imam oko 300.
U vikendici van Beograda imam oko 200 Mbps a ranije nije bilo ni 20.
Kakva je situacija kod vas, jel su se povećale brzine?
p.s. UL je dosta manji

Pominje se na prethodnim stranama da nakon isteka ug.obaveze treba da se pređe na prepaid, ali mi nije jasno da li na prepaid nekog drugog operatera, ili na yettelov prepaid?

Ako želiš 50% popust na neki paket, Yettel prepaid.

10-ak dana pre isteka UO se podnosi zahtev za prelazak na pripejd . U tih 10-ak dana pregovarate i mozete da dobijete 50%

Jel to Yettel povećao drastično brzine.
Ja sam na Novom Beogradu (ex h. Jugoslavija) imao sam DL između 30-50 Mbps sad imam oko 300.
U vikendici van Beograda imam oko 200 Mbps a ranije nije bilo ni 20.
Kakva je situacija kod vas, jel su se povećale brzine?
p.s. UL je dosta manji
Meni je pre u stanu na Karaburmi bio DL oko 30, UP oko 20. Sad merim, DL 113, UP 38.

I u Svilajncu se promenilo, ali na gore...DL sa 130 pao na 65-70, UL se drzi na 40...

Evo sad i ja testirao, BG blizina Autokomande, 180/55 a bilo je znatno lošije.

Usko grlo je na linkovima prema inostranstvu.
Nekada je Telenor pored svojih, koristio i SBB-ove internet konekcije prema svetu i tada je situacija bila mnogo bolja, a posle je Yettel napustio SBB i prešao kod Telekoma. To se dešavalo u paketu, kad je Yettel pustio televiziju preko Telekoma tj. kad je bila on afera da su se udružili protiv SBB-a.
E onda su poceli Yettelovi problemi (izazovi) sa protocima prema svetu pa su štrojili protoke na baznim stanicama. Na mojoj konkretno, ispod antene u sred noći protok je bio max. 30/10. Malopre sam merio i sad je toliko. 29/9.
Predpostavljam da su ili postavili svoje nove linkove ka svetu ili im je Telekom dao više interneta pa polako odštrojavaju bazne stanice..

Šta je po vama bolja ponuda

Box 4 zlatni 4050din. ili Yettel 50 1700din.

Za oba je važno da su pod ugovornom obavezom od 24 meseca da bi se ove pogodnosti dobile

I nema uređaja

Jedno je paket svih usluga (fiksni + mob + TV + net), drugo je samo mobilna tarifa, tako da nije smisleno poređenje.
Uz to, da li je ovo garantovana cena tokom cele ugovorne obaveze? Za BOX 4, na sajtu MTS-a, cena od 4050 din. je važeća prvih 10 meseci, i to ako uvodiš nove usluge (imaš njihov samo fiksni i mobilni).
Ako bi uzeo Yettel 50 za mobilni, koje su ti opcije za internet i kablovsku?
Ovako, na osnovu ovih informacija, ne može niko da ti kaže šta ti je bolje.

Evo i ja da napišem svoje iskustvo u pregovorima sa Yettel-om. Do pre par dana sam koristio Go data paket sa 50% popusta. Nakon isteka ugovora podneo sam zahtev za prenos u A1 na Mega plan. Sutra zovu iz Yettela i nude opet 50% na predplatu konkretno na Yettel Surf koji je kao naslednik Go data. Nako što sam ih odbio posle par mituta zovu i drugi put sa ponudom da pored 50% daju i 6 meseci po 1 din. Tako da znate da za pojedine pakete daju i 6 meseci za dinar.

Jedno je paket svih usluga (fiksni + mob + TV + net), drugo je samo mobilna tarifa, tako da nije smisleno poređenje.
Uz to, da li je ovo garantovana cena tokom cele ugovorne obaveze? Za BOX 4, na sajtu MTS-a, cena od 4050 din. je važeća prvih 10 meseci, i to ako uvodiš nove usluge (imaš njihov samo fiksni i mobilni).
Ako bi uzeo Yettel 50 za mobilni, koje su ti opcije za internet i kablovsku?
Ovako, na osnovu ovih informacija, ne može niko da ti kaže šta ti je bolje.
U MTS-u imam BOX 2 (tv+ fiksni)
U Yettel-u imam postpaid Total 40 istekao ugovor

Ja sam pokrenuo proceduru za prenos broja iz Yettela u MTS i naravno zvali su me oba operatera sa ovim ponudama

U MTS-u su mi rekli da kao novom korisniku BOX 4 sa 2 dodatne usluge (internet i mob. sa optikom po prvi put) nude mi 24 meseca za 4050din. što nije standardna ponuda već pošto se optika uzima prvi put (tv je radio do sada preko parice tj. bakra i imam sve kanale u FullHD + SD, sa optikom dobio bih nove 4K kanale) i naravno zlatni najveći paket.

Yettel nudi kao što sam napisao postpaid Yettel 50 za 1700din.

Zanima me vaše mišljenje kako bi ste vi postupili uzeli ceo paket usluga tj. BOX kod jednog operatera ili da ostane ovako razdvojeno sa sniženom cenom za postpaid kod drugog operatera

Uz ove promocije ne daju uopšte uređaj

Poslednja izmena:
U MTS-u imam BOX 2 (tv+ fiksni)
U Yettel-u imam postpaid Total 40 istekao ugovor

Ja sam pokrenuo proceduru za prenos broja iz Yettela u MTS i naravno zvali su me oba operatera sa ovim ponudama

U MTS-u su mi rekli da kao novom korisniku BOX 4 sa 2 dodatne usluge (internet i mob. sa optikom po prvi put) nude mi 24 meseca za 4050din. što nije standardna ponuda već pošto se optika uzima prvi put (tv je radio do sada preko parice tj. bakra i imam sve kanale u FullHD + SD, sa optikom dobio bih nove 4K kanale) i naravno zlatni najveći paket.

Yettel nudi kao što sam napisao postpaid Yettel 50 za 1700din.

Zanima me vaše mišljenje kako bi ste vi postupili uzeli ceo paket usluga tj. BOX kod jednog operatera ili da ostane ovako razdvojeno sa sniženom cenom za postpaid kod drugog operatera

Uz ove promocije ne daju uopšte uređaj
Ja prvi kombinujem usluge različitih operatera po tome kako odgovaraju mojim potrebama, ali kad bi meni neko ponudio ovu cenu za zlatni BOX 4, ako je zaista na svih 24 meseca, mislim da se ne bih mnogo dvoumio.

U BG-u povećavaju protok dok meni u sred Niša bugarski roming?

Molim da se vrate Norvežani
Ja prvi kombinujem usluge različitih operatera po tome kako odgovaraju mojim potrebama, ali kad bi meni neko ponudio ovu cenu za zlatni BOX 4, ako je zaista na svih 24 meseca, mislim da se ne bih mnogo dvoumio.
To ti kažem.
Znači dobro sam postupio
Hvala na odgovoru

Nema na čemu. Ja BOX 3 (fiksni + TV + net) na adresi roditelja plaćam 3.800 dinara, i to usluge na bakru (20 Mb/s, optike neće biti u tom kraju ni u narednih 10 godina ako se nastavi ovakvim tempom, a uslovi za druge provajdere praktično ne postoje). Još bih sa ovim poskupljenjem od januara taj isti paket plaćao 4.700.
Tako da, ti si dobio zlatnu koku :D

Poslednja izmena:
Nema na čemu. Ja BOX 3 (fiksni + TV + net) na adresi roditelja plaćam 3.800 dinara, i to usluge na bakru (optike neće biti u tom kraju ni u narednih 10 godina, ako se nastavi ovakvim tempom, a uslovi za druge provajdere ne postoje). Još bih sa ovim poskupljenjem od januara taj isti paket plaćao 4.700.
Tako da, ti si dobio zlatnu koku :D
Potpuno sam svestan toga

Ko čeka dočeka :love:

Ljudi na bakru su bukvalo ovce za šišanje koje plaćaju ove beneficije novih korisnika na optici

To nije baš lepa poslovna praksa i odnos prema korisnicima, ali tako je sada veće beneficije imaju oni sa optikom + bolji servis nego stari korisnici na bakru

Rekao bih da njima možda i nije toliko u interesu da snabdevaju optikom stanovništvo van većih gradova.
Primer je upravo kod mojih roditelja u Novoj Pazovi. Ne može se nazvati ruralnim krajem, pa opet, nešto se i ne sekiraju da uvode optiku, a jedini su operater koji može da ponudi uslugu tamo (ne računam Orion).
To je bio jedan od mojih argumenata za napušavanje kada su odlučili da dižu cene svima od januara. Upalilo je, ali kad istekne ugovor... taj most ćemo spaliti kad ga pređemo. Ovo je ionako već otišlo u off.

Rekao bih da njima možda i nije toliko u interesu da snabdevaju optikom stanovništvo van većih gradova.
Primer je upravo kod mojih roditelja u Novoj Pazovi. Ne može se nazvati ruralnim krajem, pa opet, nešto se i ne sekiraju da uvode optiku, a jedini su operater koji može da ponudi uslugu tamo (ne računam Orion).
To je bio jedan od mojih argumenata za napušavanje kada su odlučili da dižu cene svima od januara. Upalilo je, ali kad istekne ugovor... taj most ćemo spaliti kad ga pređemo. Ovo je ionako već otišlo u off.
Ja sam bio ubeđen da su sva mesta između BG-a i NS-a kao i sela odavno pokrili optikom.

Pogotovu što ste pored autoputa i imate puno investitora u opštini

Neznam šta bih ti odgovorio katastrofa je to što rade prema "bakarnim" korisnicima

Potpuno sam svestan toga

Ko čeka dočeka :love:

Ljudi na bakru su bukvalo ovce za šišanje koje plaćaju ove beneficije novih korisnika na optici

To nije baš lepa poslovna praksa i odnos prema korisnicima, ali tako je sada veće beneficije imaju oni sa optikom + bolji servis nego stari korisnici na bakru
Ne bih uopšte rekao da su ovce za šišanje već da jednostavno nemaju nekog velikog ako uopšte i imaju izbora.

Ne bih uopšte rekao da su ovce za šišanje već da jednostavno nemaju nekog velikog ako uopšte i imaju izbora.
Da li je do monopola ili previsokih cena za lošiji servis koji dobijaju potpuno je nebitno.

Suština je da oni finasiraju beneficije korisnika na optici, što po meni je čist šamar menadžmenta kompanije prema tim ljudima na bakru koji im svakoga meseca pošalju uredno plaćen račun.

I tako godinama da ne kažem decenijama

Da, ali u najvećem broju slučajeva nije krivica do njih da bi se nazivali ovcama za šišanje - ljudi u nedostatku izbora jednostavno koriste ono što jedino mogu. Znam dosta njih koji bi iste sekunde uzeli optiku ali šta da rade kada im nije dostupna i pitanje je kada će biti a alternativa je ne koristiti ništa.

Slažem se

Prosto samo ako su u mogućnosti da se udruže i sami osnuju firmu i sami sebi polože optiku, vežu za nand provajdera kupe servere i prodaju uslugu drugima

Neznam šta bi drugačije moglo, ili da čekaju 5G mobilnu mrežu pa da to koliko toliko bude alternativa ili od Elona Maska ovaj satelitski internet servis

Kažu da će to proraditi sledeće godine kod nas

Nema to veze sa kablom, sat tv i net je u pitanju.
Znači svima dostupan (pa gde nema optike i ako cene budu dosta jeftinije od SL moćiće da posluži).

Nazad
Vrh Dno