Šta je novo?

Ministarka trgovine SAD: Pokušaj da se Kina zaustavi u razvoju čipova je uzaludan posao

Ideja da kad sjase zapadni Kurta, istocni Murta ce da donese prosperitet, blagostanje, jednakost i pravdu, je definitivno ispod granice poslovne sposobnosti!

Od toga nema ništa. Kinezi nisu poznati po empatiji. Velika je verovatnoća da će Kineski susedi imati problem, a nas će, nadam se da preskoče. Da nam više ne diktiraju zapadne ambasade demokratiju i "Vouk" ideologiju. Da živimo i mi malo noramlano kao ljudi.

U vezi Amerike. Nisam baš primetio da izdašno subvencionišu svoje IT kompanije kao na primer Kina.
Zato Trump hoce posle 20 januara prvo sa Deep da se obracuna pa onda sve ostalo. Probali su i neki prethodnici pa znamo kako su zavrsili.

I on će isto tako. Nije da mu želim, ali njegove najave govore same za sebe. "Vouk" ideologija , duboka država, deportacija migranata.

Poslednja izmena:
Nisi primetio jer nisi ni gledao.

Kako 30 godina u medjunarodnim odnosima i skolovanje na top svetskim univerzitetima zavrsi dole citiranom pisanijom praceno izuzetno neprijatnim ophodjenjem prema drugim clanovima foruma?
Zamisli da odes na neki svetski samit, recimo G20, provodis dane na konferencijama, rucas i veceras sa ministrima, asistentima, predstavnicima vodecih banaka i invest fondova, potpisujes gomile ugovora i klauzula i dodjes kuci, sednes za komp i procitas kako X osoba objasnjava na forumu sta se u stvari desava tj sta je izguglala... Tesko je biti fin...

Poslednja izmena:
Pitanje je bilo kako zaustaviti Kinu… ?

?!

😀

Ode mnogo Kineza van, ali mnogo ih ostane.

Pitanje je takođe postavljeno imajući u vidu budućnost, ne sadašnjost i prošlost. Poznati kao najgori poslodavac u prljavim fabrikama koje grade van, jer ne smeju više kod sebe, a tek su počeli. Beskrupulozni i prema sopstvenom narodu kad se ne uklapa, kakvi će biti prema ostatku sveta?

Poznati kao najgori poslodavac u prljavim fabrikama koje grade van, jer ne smeju više kod sebe, a tek su počeli. Beskrupulozni i prema sopstvenom narodu kad se ne uklapa, kakvi će biti prema ostatku sveta?
Isti kao i svako drustvo koje ne uredjuje i ne odrzava zakone o radu?

Tesko je biti fin...

Таквом одбраном доводиш у питање кредибилитет особе која се креће по тим местима, вероватно посредно учествује у одлучивању и потписује важне одлуке. Сигурно се тако тамо не понаша, зар не? Да се тако тамо понаша, сигурно га не би било следећи пут међу њима.
Таква особа би требала бити оперисана од жеље да одговара на сваку супротну мисао односно његове.
Види се по писању верника у Мрежу да ли је боље појаснити, нашалити се или не написати ништа. И то све са уважавањем саговорника и са свешћу да можда саговорник није тренутно у стању или не жели да схвати о чему се говори и шта му се говори. Ако се ипак настави, још горе бива - такав саговорник се још више укопава и све мање разуме о чему се говори, а онај који објашњава губи смирење и почиње да шиба.

Као што је неко рекао: Много пута сам се покајао што сам нешто изговорио, али никад што сам некад прећутао.

@В.и.к.т.о.р - da si jednom u zivotu prisustvovao high level talku iza zatvorenih vrata ili u nekom Chatham house formatu, veoma bi se iznenadio na koji način se razgovara o mnogim stvarima. Najdirektnije moguće, i to po pravilu sto si veca sila to brutalnije i bahatije.
Zato i stalno govorim, percepcija koju imate o medjunarodnim odnosima, koju formirate kroz medije, nema veze sa stvarnoscu.
Ako pratis "moj rad" ovde, a rekao bih da pratis, primetices da ja samo reagujem na prostu ideolosku propagandu, levu ili desnu, zapadnu ili istocnu, svejedno mi je. Ne znam dal ima veceg protivnika levog ultra woke liberaliizma i liberalnog korporativnog kapitalfasizma od mene ovde, kao sto sam protivnik svake vrste totalitarizma u bilo kom dresu. Jednako kao sto ne mogu da shvatim da ljudi vise vole tudje zemlje od svoje i veruju da ce im te neke zemlje doneti boljitak, ukoliko oni sami sebi to ne donesu.
Previse ljudi uzima slobodu zdravo za gotovo i takvi je najcesce gube, globalno gledano.

Pitanje bilo vrlo prosto, kako ih zaustaviti, u razvoju čipova? Jedno po jedno štikliraju, šta su bilo zavisni od drugih.

Konstatacija da ta crna kutija toliko napreduje, jednoznačno govori da se unutar sigurno ne odvijaju degenerativni procesi. Ako misliš da je glupan ko tako misli, kao što se stiče utisak, ili samo na mene misliš, i to je u redu.

Ово није приватно место нити кулоар одлучивања о било чему. А ако се на таквим местима дискутује бурно и чак увредљиво, то не би требало да буде модел понашања за пример нити изговор. Маса би другачије реаговала када би они, тако распојасани, наступали у јавности и то они знају. Масу увек треба чешати по ушима да што мање таласа. По страни посланици у скупшинама које раде обрнуто.
Ово место је постало простор за релаксацију, мада се провуче и нешто корисно. Не би га требало користити за поспрдицу, паметовање и свађу.
Само узгред, и ја имам већину погледа на свет као и ти.
А да ли те пратим? Па, често смо сви принуђени да те пратимо због фреквенције твојих објава. Скоро увек у мету, али често ничим изазвано.
Поздрав 🙂

Targeriranje, patroniziranje, obrazovanje...
Govorim ti da si lose obrazovan i to ne tvojom krivicom, vec ljudi koji te obrazuju.
Da su te pravilno obrazovali, ne bi napisao da Trump zeli iz nato jer je nato americki produkt, finansiran od amerike, vodi i odlucuje amerika o svemu, sto znaci ako Trump "izadje" to znaci gasenje nato.
А ја ти кажем да је добро да престанеш да патронизираш и бавиш се евалуацијом и реевалуацијом високог образовања баш зато што, из свих твојих постова, исијава необразовање и ароганције.

Срећа па форум дозвољава игнорисање модератора и администратора. Ти ћеш бити први на листи, нажалост.

бавиш се евалуацијом и реевалуацијом високог образовања баш зато што, из свих твојих постова, исијава необразовање и ароганције
Sve je jasno, izvini sto je neko smeo da kritikuje visoko skolstvo i nosioce diploma, sa sve mojom arogancijom i neobrazovanoscu.

Kina se nikako ne moze zaustaviti (nuklearke mozda) ali je ova USA ministarka trgovine pametna i mudro zbori. "Ako ne mozes da ih pobedis, ti im se pridruzi". Prosto, zar ne?

Nazad
Vrh Dno