Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ništa očekivao, a dobih nešto:

Shrinking​

Kalifornijsko oh-we-are-so-liberal pomodarstvo u nekim aspektima, ali vuče i na meni drage Modern Family, i skoriju Kominsky Method
1) daleko je to od Kominsky Method
2) druga sezona Shrinking je toliki krš i krindž da ću da batalim seriju kad završim ovu sezonu. Da nisam budaletina batalio bih je posle 2-3 epizode ove sezone a pošto jesam na silu ću da kompletiram sezonu u ovom maniru "pogledam jednu epizodu svakih 20 dana".

Sunny サニー prve dve tri epizode fino uvlače u radnju da bi se preostalih 7 epizoda raspadale na sve strane . Šteta jer je serija imala potencijal . Verovatno je knjiga 3 puta bolja od ovog raspada od serije .Zaobići i ne gubiti vreme sem ako vam je baš dosadno i volite Japan kao ja 😀 .

Poceo da gledam mada ne verujem da ce me drzati nesto dok ne snime bar 2 sezone.
Onako, dosta realisticna i sirova drama o nasoj zavisnosti od nafte i njene industrije. Glavni protagonisti su poprilicno dobar cast, i glume ljude na razlicitim polozajima u navedenoj industriji.
Rekao bih da je vrlo propagandna serija u smislu oil is the way, screw alternatives. I u pravu su u vecini slucajeva.
Ali vec sam ih nahvatao da iznose pogresne cinjenice. Japanci navodno medju najvecim pusacima na svetu i ne umiru od bolesti uzrokovanih pusenjem sto nije tacno. Na stranu sto imaju 30x bolji zdravstveni sistem od americkog, i sto su na zescim vazdusnim strujama tako da tesko moze da im nasteti bilo kakva zagadjenost. Jedan od razloga zasto u proseku najduze zive.
Radnja se desava u teksasu, tex oil je kompanija (nisu cak ni izmisljali, verovatno i sponzorise snimanje) ima ima *******ih faca, dobrih riba, nasilja...
Svega sto danas odrzava paznju.

za sada 7/10 pa cemo videti za jedno 2 godine.

Da vidis tek politiku i pristrasnost nad britanskim vozacima u F1. Pravila i kazne koje vaze za neke druge vaze i za britance... ali kao opomena.
Isto novi predsednik FIA onaj saudijac Zayed ili kako vec, je najveci tiranin jos od Mozlija. Nije F1 bajkovit tako kao sto ga predstavljaju u tim serijama.
Sena iz 2010 je sjajan dok. bio kad se pojavio, ne znam za ostale.

Ima svega, Netflix malo ulepsava ali posle gledanja prethodnih moguce je naslutiti sta se desava iza iako ne prikazuju.
Takodje u Netflixovoj F1 seriji nema Max-a. Navodno mu se ne svidja koncept i smara ga da prica o prethodnim dogadjajima.

Sena serija je ok, nisam je zavrsio, ali generalno moze da se odgleda ko je fan F1.

Inace povremeno pratim trke, ranije (do pre 10ak godina) dosta vise...
Max, voleli ga ili ne, je mozda jedini uz Alonsa koji ima 00 na stazi i van nje kao stara garda vozaca i 90ih/00ih...
Ovi ostali su poprilicni mekusci da i nije cudo sto je opala gledanos F1.

To bi bio Hamilton. Max mu po razmazenosti nije ni do kolena.

Meni licno Hamilton je mnogo bolji pre svega kao covek.
Za pocetak ume da kaze izvini, Max apsolutno nikada nije rekao izvini ili da je on kriv. Uvek su mu drugi krivi i zbog toga ja licno ne volim Max-a uopste.
Takodje incident sa Norisom letos na RedBull ringu, izgurao ga sa staze, pocepao gumu i opet mu je Noris bio kriv.

Meni licno Hamilton je mnogo bolji pre svega kao covek.
Za pocetak ume da kaze izvini, Max apsolutno nikada nije rekao izvini ili da je on kriv. Uvek su mu drugi krivi i zbog toga ja licno ne volim Max-a uopste.
Takodje incident sa Norisom letos na RedBull ringu, izgurao ga sa staze, pocepao gumu i opet mu je Noris bio kriv.
Agresivno se brani, isto kao sto je radio Sumaher, isto kao sto je radio Sena...
Priznao je oba navedena u jednoj trci. Ali da ne tupimo previse.
#LHteam #feelingBlessed #f1 #leftMercedesNowGonnaCryAtFerrari

Poslednja izmena:
HBO3 upravo bindŽuje Pingvina.

Poceo da gledam mada ne verujem da ce me drzati nesto dok ne snime bar 2 sezone.
Onako, dosta realisticna i sirova drama o nasoj zavisnosti od nafte i njene industrije. Glavni protagonisti su poprilicno dobar cast, i glume ljude na razlicitim polozajima u navedenoj industriji.
Rekao bih da je vrlo propagandna serija u smislu oil is the way, screw alternatives. I u pravu su u vecini slucajeva.
Ali vec sam ih nahvatao da iznose pogresne cinjenice. Japanci navodno medju najvecim pusacima na svetu i ne umiru od bolesti uzrokovanih pusenjem sto nije tacno. Na stranu sto imaju 30x bolji zdravstveni sistem od americkog, i sto su na zescim vazdusnim strujama tako da tesko moze da im nasteti bilo kakva zagadjenost. Jedan od razloga zasto u proseku najduze zive.
Radnja se desava u teksasu, tex oil je kompanija (nisu cak ni izmisljali, verovatno i sponzorise snimanje) ima ima *******ih faca, dobrih riba, nasilja...
Svega sto danas odrzava paznju.

za sada 7/10 pa cemo videti za jedno 2 godine.
Kompanija je M-Tex Oil i naravno da ne postoji u stvarnom životu i da je fikcija.

Smeo sam da se kladim da su oni neki podgranak shevrona ili slicno , u svakom slucaju hvala na ispravci.

8/10

Retko kada se dohvatim serije koja je u toku sa emitovanjem, baš iz razloga što u taj paket ide i iščekivanje do sledeće epizode ili prevoda, navraćanje na prethodnu epizodu, a sve to radim i sa drugom sezonom Bad Sisters...

Mislio sam da ću uspeti u opis serije dodati nešto više od: "Radnja prati Catherine Ravenscroft, uspešnu i cenjenu televizijsku novinarku specijalizovanu za dokumentarne filmove. Njen rad je fokusiran na razotkrivanje skrivenih afera uglednih institucija."
Ova rečenica, koja inače stoji na IMDb-u, jedva da ima veze sa onim što ova vrlo složena narativna priča zaista nudi. Bilo šta drugo da dodam, otišao bih u spojlovanje pa ću ovde i stati. U stvari, možda i ne bih, ali smatram da se ovoj seriji treba prepustiti bez ikakvih drugih uvoda.

Dodao bih da je priča vrlo složena i narativna, koja obuhvata tri vremenske linije i različite persepektive pripovedanja kroz koju nas neutralni narator uvodi u priču, što je meni bilo vrlo izazovno za praćenje.
Što se tiče ličnog zapažanja (koje moram staviti u spojler)
odnosi se na Kejt, a to je da sam od početka priče, iako je sve ukazivalo na nju kao pasivnog krivca i za smrt i za neverestvo, nevezano za (ne)očekivani preokret na kraju, gde će ona ispričati svoju priču, iako je bila izložena kritici, odbacivanju, totalnom kenselovanju, u kojem se preteralo (a tu imam najviše i zamerki), ipak sam ostao uz nju, iako sam od početka znao da nosi na duši Jonathana u trenutku kada se borio za život

Da se osvrnem na glumačku postavu sa sjajnom Cate Blanchett, Sashom Baron Cohenom, Kevi Klineom i senzualnom Lella George (kakva ženska), ex ženom Šon Pena (mogao je tata da joj bude), ali moram pomenuti i vrlo mladog Louis Partridgea u ulozi mladog Jonathana gde je u pojedinim scenama bio baš efektan.

Objasnio Penn sve to u Daddio ili što latinoamerikanke kažu Papi

Sa zadovoljstvom je necu gledati😂 . Ne znam ni sto sam gledao prvu.

Radio Mileva losa sezona nekako usiljen humor nekada podseca na milioniti nastavak necega sto je vec vidjeno. Gospoja Odanovic odlicna glumica ali mislim da joj ova uloga onako ne lezi bas.

Landman

Ni jedna epizoda nije razočarala, pa ni ova nova koja je izašla

Squid Game druga sezona krece bash jako, onda sve slabije i slabije i onda samo rez....vidimo se u trecoj sezoni.
Deluje kao da su izbacili pola sezone.
Topla preporuka da se saceka treca sezona da izadje, pa tek onda gledati drugu sezonu.
Valjda ce onda zaokruziti pricu.

Završena saga Dutton-ovih i Yellowstone bez Kevina dosta mlako. Lepo je videti Žalosnu Sovu na svojoj nekada otetoj zemlji pa makar i na platnu 8/10.

Užas je cela ta sezona Yellowstone a naročito ovaj part 2 je težak krš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno