Šta je novo?

Laptop Kupovina laptopa u 2024

Koji laptop kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zekovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2017
Poena
225
Pošto se bliži 2024 a ja bih kupio u 2024 možda neki laptop za 400 do 500 evra najverovatnije na leto , 11 generacija Intelovih procesora će u 2024 biti stara 4 godina tako da bih gledao od 12 generacije pa na gore a što se tiče Ryzena Ryzen 5500U će tada isto biti star 3 godine ali mislim da će i u 2024 biti sasvim solidan procesor za multimediju , hoće li izlaziti neki Ryzen procesori u 2024 godini kakva je priča što se toga tiče AMD Ryzen™ 7 7730U je dobar ali su mnogo skupi laptopovi u Srbiji sa tim procesorima jedino ako je neki na akciji , da li ce do leta biti bogatija punuda laptopova i procesora ili ne?

Novi intelovi procesori za laptop https://beebom.com/intel-14th-gen-meteor-lake-laptop-cpu-models-revealed/

Moguci Ryzenovi novi procesori za laptop u 2024 https://www.pcworld.com/article/216...laptop-processors-with-a-renewed-ai-push.html

Novi Acer model za 2024 https://www.notebookcheck.net/Acer-...ra-7-impresses-with-its-AI-core.783349.0.html procesor

Intel Core Ultra 7 155H​

Poslednja izmena:
Не купуј ништа што није IPS екран.
За тај новац немаш добар квалитет израде.
Повећај буџет ако хоћеш ново.

Немој ни бесплатно у Техноманији да узимаш
Dajte onda neki predlog za lap top do max 50.000din.
Vidim i da neki lapntopovi imaju ddr4 a neki ddr5 kolika je razlikanu brzini memorije? Da li cu ja kao neki prosecni korisnik to uopste primetiti ili mi nike bitan mhz memorije.

Ono sto sam skapirao do sada sto ste mi pisali je da neuzima i3 i Ryzen 3, nego da idem na i5-7 i R5-7 pa makar i starije generacije. I da nikako ne uzima bez IPS ekrana.
E sada meni nije jasan procesor. Ovi sto imaju oznaku U rade na niskim taktovima ali mogu da podignu takt kada je potrebno a imaju i ovi sa oznakom H oni generalno rade na viskom taktu. Da li tu ima velike razlike u radu samog lap topa kao i ovo sto sam pitao za DDR da li je i koliko bitno da bude DDR5 ili DDR4i vidim da ide od 3200mhz do 4800mhz ako sa secam, koliko mi je to bitno i da li cu ja uopste primetiti razliku u radau kompa sto se toga tice.

A slobodno mozete dati predlige za kupovinu u pomenutom cenovnom rangu do max 50.000 pa da vidim sta se i kako moze.

ddr5 je brzi od dd4.
Sto je veci broj na procesoru je visi rang i brzi je.Realne razlike izmedju U i H i nisu ogromne.Mogu da se razlikuju u temperaturi.
IPS nista nize.TN i slicne preskoci

Evo par predloga, ne znam tačno da li su svi ips, a za te pare teško ćeš da nađeš sa ddr5 memorijom.

Inače neko moje mišljenje je za cene laptopova u dinarima, a za regularan rad (ne računajući igranje):
ispod 40k - krš
40-65k - upotrebljivo
65-100k - optimalno za većinu
preko 100k - dobro za rad za sve

Ima kod madjara lep model a nije skup https://www.kupujemprodajem.com/kom...i5-13500h/oglas/175075550?filterId=4552244900 sad ne znam koliko se ceka da stigne i da li je ta cena , kod njih znaju da menjaju cenu kad pozoves. 12 jezgra ima procesor.
Ovo zvuci bas dobro. Videcu da ih pozovem sutra da vidim kakva je situacija, da li maju na stanju u da li je ova cena.
Ovo je lap top za narednih 4-5 godina sigurno.

Ne znam samo kakva je situacija sto se tice garancije.

Dajte onda neki predlog za lap top do max 50.000din.
Vidim i da neki lapntopovi imaju ddr4 a neki ddr5 kolika je razlikanu brzini memorije? Da li cu ja kao neki prosecni korisnik to uopste primetiti ili mi nike bitan mhz memorije.
Нема ништа да ваља до 50.00 барем када је ново у питању.
Лош квалитет израде, екрани слаби, то су ти цене за Србију и индијско тржиште, од 30-50000, најнижа класа. Нема ту шта мното да се бира јер нижа класа не постоји.
Ако нађеш екран да је IPS, није сигурно да ће квалитет израде бити добар.
Нећеш приметити никакву разлику у раду код ddr4 и ddr5.
To je везано за неке захтевне процесоре и други ценовни ранг.
ddr5 je brzi od dd4.
За сурфовање и свакодневни рад нема разлике у брзини.
Разлику може осетити код једне или друге wifi картице да има мањи пинг и то је то.
Свако ко купује овако повољне лаптопове не покреће захтевне апликације на њима.
Sto je veci broj na procesoru je visi rang i brzi je.
Није тачно за Ryzen.
Код Ryzena трећи број означава генерацију (зен 3, зен 4).
8845 - зен 4
7735hs - зен 3
итд,

Mogu ja da kazem koliko smeta qwertz madjarska tastatura,posto imam dva laptopa iz HU,i jedan MackBook.Nisam imao problema od prvog dana.Instaliram US tastaturu,dobijem raspored koji sam navikao. Slova su ista,sitnice i znakovi se malo razlikuju.U sustini nema problema.

Razmisljao sam o kupovini nekog laptop-a do 70000. Vidim da je dobra preporuka kod vecine clanova neki Lenovo laptop zbog ekrana i dugotrajnosti baterije. Meni bi odgovaralo da ima 16gb ram memorije ,ali i da moze da se ista nadogradi kasnije.

Takodje mi i Dell Vostro 3530 deluje primamljivo posebno zbog osvezenja ekrana od 120Hz.

Mnogo bolja opcija od Vivobook koji ne moze vise od 16GB rama a ovaj moze i do 64GB rama.
32 гигабајта је више него довољно за већину. Најбитније да процесор ради како треба, да се не прегрева, екран да је добар и квалитет израде.
Sada je gotovo, to je sto je. U svakom slucaju dobar je lap top za te pare, a za moje potrebe bice i vise nego dovoljan.
TN панели су јако лоши. Боје су испране.
Мобилни стар 5 година има бољи екран од TN-a
Razmisljao sam o kupovini nekog laptop-a do 70000. Vidim da je dobra preporuka kod vecine clanova neki Lenovo laptop zbog ekrana i dugotrajnosti baterije. Meni bi odgovaralo da ima 16gb ram memorije ,ali i da moze da se ista nadogradi kasnije.

Takodje mi i Dell Vostro 3530 deluje primamljivo posebno zbog osvezenja ekrana od 120Hz.
Батерије су добре онолико колико се чувају и одржавају. Ако се чувају могу дуго да трају барем на Ленову

Posto mi je Toshiba sinoc posle skoro 10 godina verne sluzbe bacila kasiku, gledam da tokom sledece nedelje uzmem nov... Video sam dosta komentara na ovom forumu da je u cenovnom rangu oko 500-600e Lenovo Thinkbook G16 jedna od boljih opcija, pa me zanima koji bi preporucili izmedju sledeca dva modela?

Da li vredi ici na skuplju verziju? Laptop bi bio koriscen za "office work" i surfovanje internetom. Koliko vidim glavna razlika je u kapacitetu baterije i procesoru, pa ne znam da li se isplati davati skoro 10.000 dinara vise uzimajuci u obzir za sta bi koristio laptop.

Najjeftiniji
Za office i surfing mnogo više nego dovoljno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno