Šta je novo?

Stremio

Imam jedno pitanje, mozda i nije prava tema. Potreban mi je neki servis ili program ili tako nesto gde bih mogao da upload-ujem filmove a npr moji roditelji koji ne zive samnom mogli preko tog istog servisa da pogledaju te iste filmove.
Можеш преко којег год дебрида друже то да урадиш.

Направиш твој торент од садржаја који желиш, затим тај торент ставиш у твој торент клијент да се сидује, потом тај торент скинеш преко твог дебрид сервиса. Када скине то остаје на њиховим серверима. Затим идеш до ДММ-а и поделиш хеш листе твојих торената. На крају нађеш адон који у скрејперима садржи Медија Фјужн провајдер који купи хеш листе са ДММ сајта и то ти је то. На тај начин можеш качити нешто што не постоји нигде ни наједном торент сајту. Можеш назвати фајл како хоћеш, да се поклопи са оним што адон тражи рецимо, да будеш сигуран да ће адон излистати тај резултат.

То не знам већ. Мени је ово прелако, осим што чекаш мало аплоуд :ROFLMAO: Али је свакако боље за читав комјунити :ROFLMAO:

I mala razlika što za Media server trebas imati svoj server.

I mala razlika što za Media server trebas imati svoj server.
U nuždi svaki komp je server. A uvek možeš i da platiš i rentiraš tuđi 😂😂

Poenta je svakako bila da za već skinut sadržaj ima više smisla servirati odatle gde već jeste i kad matorci budu gledali nego upload-ovati ga unapred da bi ga posle gledali ili možda ipak ne gledali :D
A i činjenica je da je aplikacija poput Plexa koja nudi jedan rezultat i jedan kvalitet za film / epizodu i već spremljen domaći titl (za strani sadržaj) daleko lakša za korišćenje starijim ljudima od varijante kucaj naslov, biraj u rezultatima šta nema ruski audio, mongolski titl... klikni tamo vamo da lansiraš pretragu i download titla pa ubodi titl koji odgovara tom video izdanju.

Jeste više posla za dobrog sina koji treba da bude administrator servera i sve to spremi i sredi ali je za matorce daleko manje komplikovano za korišćenje, kad im spremiš sve na tacni i samo klik na poster i gledaš i ne misliš.

I što je tema Stremio, a mi odosmo na Plex.

Samo pitanje. Od kada je promenjeno da kad hoćeš da platiš karticom na Real Debridu traži broj telefona i ime i prezime pre samog plaćanja karticom?

Nisam bio aktivan i istekao mi je pre 10ak dana RD. Procitah da je to puklo ili sta vec,sta je sad alternativa,ako postoji?

Reklo bi se da RD nema alternativu 🙂

Neki su požurili da traže odmah refund
Nije ni dan prošao kako nije radio

I taj jedan dan je radilo uz workaround kad se isključi da skida nove sadržaje, već da pušta samo keširano. Doslovce nama nikakav prekid nije postojao, mnogo češće je pucao Stremio zakratko.

Alternativa bi bila Torbox koji je uleteo odmah, privukao više ljudi nego što su mogli da izdrže, obećavali svašta, serveri nisu mogli da izdrže toliko ljudi...
I prošlo mesec dana dok su ponešto tek osposobili :) Ja sam dobio makar mesec dana gratis od njih, kao bonus, tako da su recimo transparentni, ali još se nisu pokazali.
Kad sam pokušao da skidam neke stvari preko njih, linkove sa Rapidgatora (koji je ukinut juče tipa) nije mi radilo normalno. Isto važi i za seedovanje torenata.

Tako da, Real Debrid it is still :D

Zahvaljujući @tablet_fan ,probao sam Torbox i preko Stremia je donekle ok dok mi preko Kodija zakucava stalno šta god da pustim.

Morao sam na Kodi-ju da ubacim Umbrelu. Nisam uspeo Fen da podesim da opet radi. Nisam se doduše ni nešto puno vremena baktao sa time.
Stremio OK, bukvalno sve isto. Mada uzmi sa rezervom, baš sam u gužvi sa poslom pa uglavnom zaspim za deset minuta, ali vidim da je otišlo do kraja :)

Ja se izvinjavam, koja je razlika između torrentio i real debrid? Šta dobijam plaćanjem?
Koristim torrentio, pušta torente, nekad malo zakoči, titlovi tamo vamo. Kako radi real debrid kad se plati?

Ja se izvinjavam, koja je razlika između torrentio i real debrid? Šta dobijam plaćanjem?
Koristim torrentio, pušta torente, nekad malo zakoči, titlovi tamo vamo. Kako radi real debrid kad se plati?
Torentio je "samo" komponenta koja pretražuje javne torent sajtove. Znači za zadati kriterijum vrati listu rezultata koja sadrži podatake o torent fajlovima. I Torrentio je svoj posao u celom setup-u gledanja videa u Stremio app završio.
Kad ne platiš RealDebrid, AllDrid... Stremio pušta izabrani torent stvarno koristeći BitTorrent P2P protokol (= isto kako radi npr "Elementum" addon za Kodi), dakle kačiš se na ljude po svetu koji "seed"-uju još uvek taj torrent. Ako niko ne seed-uje ne možeš to da gledaš, ako seeduje 3 čoveka sa krš internetom a ti pokušavaš da pustiš filmova od 40 GB nećeš moći da streamuješ ni to.

Kad platiš RD onda se priča menja kako Stremio i odakle vuče stream: skidaš isti taj film/seriju ali "keširano" (= skinuto sa torrenta od XY ljudi na server i sačuvano i dostupno svakom korisniku koji im plati) sa jednog RD servera koji em što nudi odlične download brzine em što ima "keširano" na svojim serverima i nešto što je 3 godine u nazad "mrtav torrent" ( = torrent bez seeder-a).
Tako da ti uplata RD "usluga" omogućava i da gledaš više stvari, i u mnogo boljem kvalitetu i da ne zavisiš od dugih random ljudi po netu da li nešto "seed"-uju ili ne, i da li to što ti gledaš hoće još X ljudi da gleda pa da se otimate o dostupan Upload koji torrent "seeder"-i mogu da ponude.

Poz svima, koristim Stremio + Torrentio već neko vreme i imam žešće probleme na mom Android TVu. Aplikacija cela crashuje nakon nekog vremena gledanja serije. ExoPlayer mi ne radi, već stalno prebacuje na libVLC koji mislim da je skroz nestabilan. Gledam na fullhd, h264, 400mb po epizodi što mislim da i nije prezahtevno. Testirao sam sve živo, al ništa ne daje rezultate. Nisam imao problema sa prethodnom serijom, ili bar ne toliko da se sećam.

Pokušaću sutra preko adb logcata da uočim grešku, ako uspem naravno. Sumjam na taj libVLC, al možda i nije do njega. Probao sam neke externe plejere ali ni jedan nije toliko dobar, ili nemaju prevod, ili su isti kao i ovaj. Smešno je i kada stavim default na libVLC, svejedno mi izlazi greška "switching to libvlc due to playback error" štagod da pustim.

Poz svima, koristim Stremio + Torrentio već neko vreme i imam žešće probleme na mom Android TVu. Aplikacija cela crashuje nakon nekog vremena gledanja serije. ExoPlayer mi ne radi, već stalno prebacuje na libVLC koji mislim da je skroz nestabilan. Gledam na fullhd, h264, 400mb po epizodi što mislim da i nije prezahtevno. Testirao sam sve živo, al ništa ne daje rezultate. Nisam imao problema sa prethodnom serijom, ili bar ne toliko da se sećam.

Pokušaću sutra preko adb logcata da uočim grešku, ako uspem naravno. Sumjam na taj libVLC, al možda i nije do njega. Probao sam neke externe plejere ali ni jedan nije toliko dobar, ili nemaju prevod, ili su isti kao i ovaj. Smešno je i kada stavim default na libVLC, svejedno mi izlazi greška "switching to libvlc due to playback error" štagod da pustim.
Instaliraj i Kodi. Mozes i njega koristiti kao eksterni plejer. Dovoljna su neka osnovna podesavanja u njemu. Mozes i u kodi-ju da instaliras i addone za titlove (titlovi.com/opensubtitles).

Vrati tv na fabričko podešavanje,pa ponovo sve instaliraj.

Torentio je "samo" komponenta koja pretražuje javne torent sajtove. Znači za zadati kriterijum vrati listu rezultata koja sadrži podatake o torent fajlovima. I Torrentio je svoj posao u celom setup-u gledanja videa u Stremio app završio.
Kad ne platiš RealDebrid, AllDrid... Stremio pušta izabrani torent stvarno koristeći BitTorrent P2P protokol (= isto kako radi npr "Elementum" addon za Kodi), dakle kačiš se na ljude po svetu koji "seed"-uju još uvek taj torrent. Ako niko ne seed-uje ne možeš to da gledaš, ako seeduje 3 čoveka sa krš internetom a ti pokušavaš da pustiš filmova od 40 GB nećeš moći da streamuješ ni to.

Kad platiš RD onda se priča menja kako Stremio i odakle vuče stream: skidaš isti taj film/seriju ali "keširano" (= skinuto sa torrenta od XY ljudi na server i sačuvano i dostupno svakom korisniku koji im plati) sa jednog RD servera koji em što nudi odlične download brzine em što ima "keširano" na svojim serverima i nešto što je 3 godine u nazad "mrtav torrent" ( = torrent bez seeder-a).
Tako da ti uplata RD "usluga" omogućava i da gledaš više stvari, i u mnogo boljem kvalitetu i da ne zavisiš od dugih random ljudi po netu da li nešto "seed"-uju ili ne, i da li to što ti gledaš hoće još X ljudi da gleda pa da se otimate o dostupan Upload koji torrent "seeder"-i mogu da ponude.

Ja bih samo dodao samo još jednu stvar za koju verovatno mnogi ljudi ne znaju ili ne koriste. Možda ne spada baš u ovu temu.
Ako imaš RealDebrid i JDownloader možeš da skidaš fajlove sa hosting sajtova bez čekanja i ograničenja u brzini.

Kad smo kod toga, mene u poslednje vreme na RD zezaju linkovi sa Google Drive. Više ne rade nego što rade.
Doduše ne koristim JDownlader nego downloadujen preko RD sajta.

Nazad
Vrh Dno