ivan165_belgrade
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 14.03.2024
- Poena
- 15
Mozda uzmem samo dve najjeftinije 12tice, posto je samo za hladjenje namenjeno bice to ok valjda..Tako je. S tim sto je vox 12k a ta Mitsubishi 9k.
Mozda uzmem samo dve najjeftinije 12tice, posto je samo za hladjenje namenjeno bice to ok valjda..Tako je. S tim sto je vox 12k a ta Mitsubishi 9k.
Ako je samo za hladjenje onda slobodno idi na dve jeftinije 12Mozda uzmem samo dve najjeftinije 12tice, posto je samo za hladjenje namenjeno bice to ok valjda..
ima razlike sigurnoTek sad vidim da se Mitsubishi MSZ-HR25VF sklapa u Turskoj...
Neko rece za Daikin da ima kao neka razlika u Daikin iz Ceske i Daikin iz Turske
Kako je to kod Mice?
E pa znam da sam negde citao da li ovde ili na drugom forumu... Isto tako jedan rekao da se ne moze uporedi uredjaj iz malaizije i druge zemlje, skroz drugi rad klime itdima razlike sigurno
kod mene Daikin 18ca iz Tajlanda sasvim dugačije radi u odnosu na ove 2 12ce iz Slovakie
kontrolni defrosti.... ozbiljniji uredjaj u svakom pogledu ovaj Tajlandski
bar su moja iskustva takva
baš tako....E pa znam da sam negde citao da li ovde ili na drugom forumu... Isto tako jedan rekao da se ne moze uporedi uredjaj iz malaizije i druge zemlje, skroz drugi rad klime itd
Midea brezeles je predviđena za hlađenjeJa moju mideu brezeles kada stavim na 23c, ona ne spusta ispod 700w. 3 zida se greju i na tavanu na ploči izolacija vuna 10cm. Ko je ovde lud ?
Kako mislis predvidjena je za hladjenje? Za grejanje nije?Midea brezeles je predviđena za hlađenje
Kod mene extreme odrzava 23 stepena u 30m2, ventilator na 40% sa potrosnjom od oko 300w na satMission i Extreme trose mnogo vise struje ako ventilator nije na 100%, verovatno je problem i kod tvoje + ne znam kakva ti je izolacija, ali sam gotovo siguran da je ovo prvo problem.
Prati na ananasu imas voxove za 33-35000 da uzmes sa onim vaucerom od 5000,izadje ti klima ni 30.000 dzabaka🤣Mozda uzmem samo dve najjeftinije 12tice, posto je samo za hladjenje namenjeno bice to ok valjda..
Do sad su se spominjale tri fabrike, Malezija najjeftinija, ulazni model, Turska, srednja klasa i Češka, viša klasa, najskuplji modeli. Koji su to modeli iz Tajlanda i Slovačke?ima razlike sigurno
kod mene Daikin 18ca iz Tajlanda sasvim dugačije radi u odnosu na ove 2 12ce iz Slovakie
kontrolni defrosti.... ozbiljniji uredjaj u svakom pogledu ovaj Tajlandski
bar su moja iskustva takva
Nemoj da se sekiras, moguce da je na spoju, to jest na holenderima iscurilo kao kod mene. Kad je vakumirna klima bila je boca naopacke, sto je i logicno, ispod digitalna vaga i na klimi ti pise koliko ide plina. Malkice vise kad skida crijeva posto malo izadje i to je to. Niata strasno. Sto kolega kaze cuvaj zivce, nista strasno.Imam problem sa klimom (koji sam opisao u temi modela - https://forum.benchmark.rs/threads/hisense-energy-pro-plus-qg35xvoeg-12ka.489270/post-7342962) i dolazi majstor u subotu, koji je inace i ugradio (ovlasceni hisense serviser), da to pogleda.
S obzirom da se sumnja na curenje freona, moze li neko da mi opise pravilnu proceduru izvlacenja preostalog freona, vakumiranja i dopune ili da uputi na neku dokumentaciju koja to opisuje?
Pitam iz razloga jer sam cuo za razne verzije kako se to radi - neki spominju da treba i dopuna ulja za kompresor, neki kazu posebna vakuum pumpa koja ne propusta ulje u slucaju da povuce iz sistema (??), zatim punjenje bocom okrenutom naopako da bi tecno stanje uslo u klimu bez primese vazduha/azota, onda neko kaze da se puni gasnim stanjem iz boce normalno okrenute ka gore, spominje se takodje izduvavanje sistema azotom nakon izvlacenja preostalog freona, itd. Voleo bih da, neko ko zna, opise tacnu proceduru sta i kako treba uraditi.
Zelim da jednostavno mogu iskontrolisati popravku, ukoliko je problem u curenju freona, naravno, pod uslovom da se prvo otkrije mesto gde curi i to resi. Ako je curenje freona u pitanju, onda je 99% uzrok lose ugradnje po mom misljenju...
Jel bila (mikro)pukotina na holenderu u pitanju ili nije bilo dovoljno dotegnuto?.
Nemoj da se sekiras, moguce da je na spoju, to jest na holenderima iscurilo kao kod mene. Kad je vakumirna klima bila je boca naopacke, sto je i logicno, ispod digitalna vaga i na klimi ti pise koliko ide plina. Malkice vise kad skida crijeva posto malo izadje i to je to. Niata strasno. Sto kolega kaze cuvaj zivce, nista strasno.
Tu je meni problem, jedna klima mi je u hodniku i greje sobe, planiram da ubacim jos jednu i da preselim ovu iz hodnika u sobu. Velika je greska kada je klima u hodniku.Jesam. 23c i jacina duvanja na 80% - potrosnja 800w, pa digne i preko 1.1kw. Čim povecam brzinu duvanja, podigne potrosnju naglo. Midea brezeless 12
Pogledajte prilog 471207
@muroslav zv
Zavisi dosta od toga da li se greje i hodnik. Ako se otvore vrata u sobi bude oko 22c maks.
Pa ti lepo uzmi sam pa izbusi tih par rupica i ustedi 30-40000 kad je to tako lako 🤣@zikapn
Slazem se, ali cinjenica je da danas u toj delatnosti svako sebe naziva serviserom klima uredjaja, a retko ko je pravi frigomehanicar/inzenjer. Vecina su obicni monteri koji su videli da za busenje par rupa u zidu i dotezanja par holendera mogu uzeti 30, 40 ili vise hiljada dinara za ugradnju, bez da uopste znaju princip rada te iste jedinice koju ugradjuju...
Nazalost, zivimo u vremenu kada moras dobro da proucis materiju pre nego pozoves ili odes nekom majstoru da ti nesto uradi/popravi.
Cak i kod mene prilikom ugradnje video sam da majstor ne koristi odgovarajuci alat za pertlovanje, a moment kljuc da ne spominjem - to bi bila uvreda i pitati zasto se ne koristi. Jedva sam ga nagovorio da uradi propisno vakumiranje.
Njegov prost odgovor je bio da je do sada zavrnuo preko 1000 holendera bez problema i da tu nema greske...
Najvise bih voleo kada bih mogao platiti nekome da nesto uradi, bez da uopste razmisljam o tome, a da taj neko posao uradi kvalitetno, odgovorno i da stoji iza svog rada.
Nemam problem ni sa ljudima koji rade po sistemu "ofrlje", bez adekvatne opreme i alata, ali onda ne mozes da trazis "premium" cenu za taj rad.
Jel bila (mikro)pukotina na holenderu u pitanju ili nije bilo dovoljno dotegnuto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari