Šta je novo?

Dobre radne stolice

Nije ni približno udobna koliko lepo izgleda.

Znam to je kultni dizajn iz 50ih jedinoo što je malko skuplja.:)
a šta mislite o ovoj

Vodi računa da se pravi u 2 verzije, sa dužim i kraćim naslonom, takođe ti rukonasloni su opcioni.
Iz mog istustva, robusna, ne haba se, mehanički odlično napravljena. Ergonomski, potpora za leđa je dobra, ali sedalni deo je kratak i krut, posle par sati kreće pomeranje, traženje udobnijeg položaja.... Nasloni za ruke metalni, hladni, plus jako tanki tako da ne služe previše čemu.
Ovo je po meni stolica za ženske osobe i one sitnije građe, prakična za održavanje i dimenzijama daleko manje kabasta od Markusa.

Udobna je, robusna, trajace. Ali to mi je nekako za kratko sedenje, dodjes, posedis 10 minuta u kancu, max sat vremena i odes. Nije radna stolica. Za to ne vredi dati 22K.
Markus i sifon za kuhinju su 2 najbolja proizvoda u Ikei, potpisujem.

pazi samo na ovo :D

Ja tek sada vidim za to. U zivotu mi se to nije desilo na Markusu. Citam i ne verujem, deluje mi nemoguce 🤯

Potvrdjujem ovo za Markusa. Svako ustajanje sa stolice jedan od monitora se gasio :D

I meni se ranije to dešavalo da Markusom, gasio se monitor kad ustajem sa stolice. Onda je jednom to prestalo, kako i zašto, nemam pojma.

Kupio Markus, sutra ću je raspakovati. Da ste mi videli kes na na licu kada sam seo i zavalio se. Probao sam sve u Ikei ova mi je najudobnija. Menja ovu sa slike kupljene u veselim 90im, nekoliko puta je vario, zadnji put ostala malo ukoso, amortizer odavno otišao u večita lovišta pa fiksiran u najgornjem položaju, sad ide kao donacija nekom iz okruženja.
:)
viber_image_2024-12-07_12-47-08-534.jpg

Ipak je sastavih danas :)
Odlična kupovina, baš je kvalitetna, ni nalik ostaloj kineskoj produkciji koja se sreće na našem tržištu.
Što se tiče uputstva za sastavljanje, kao neko ko je zavrnuo podosta šafova u svojoj karijeri i kao neko ko se nekad bavio obukom, slobodno mogu reći da onaj ko je pisao uputstvo je ***** i neznalica. Nije ni čudo što se toliko ljudi šokira kada treba sastaviti neki Ikein proizvod.
U svakom slučaju hvala na sugestijama koje su me uputile u pravom smeru.
🥂
viber_image_2024-12-07_15-02-23-925.jpg

Da te lepo sluzi. Svakako ce biti bolja od te stare. Jedino bih ti skrenuo pažnju da obratiš pažnju na tu nazovi lumbalnu podršku i da ako ti deluje da te podbada po kičmi i okolo, da izvadiš sunđer. Ja da sam znao da moze, izvadio bih taj sundjer i pre nego što sam sklopio.

Potvrdjujem ovo za Markusa. Svako ustajanje sa stolice jedan od monitora se gasio :D

IKEA Flintan gasi na sedanje 😄
Nekako mi je bolje da gasi na ustajanje, svakako odlazim od monitora, ali ne smem da uzmem Markus, jer onda moram svima da kupim druge stolice 😬

Posle 4 dana po 7-8-9 sati definitivno bolja, mislim i bilo je za ocekivati. Nema vise da se vrpoljim, kako sednem tako je udobno i ne tera me da menjam poziciju sedenja. Na markusu sam i cucao nekad...
Koliko si visok? Tražim zamenu za Markusa, nije loš ali mi je kratak, nizak. Treba mi stolica koja je ok za 195cm/110kg.
Ova Ergohuman Elite 2 deluje ok na papiru. Ili ako neko ima neku drugu preporuku za do 600 eur.
Načitah se ove teme i zaključak je da nemam pojma šta da uzmem, retko gde ima da se proba stolica u radnji.
Hvala unapred.

Definitivno treba probati stolicu, ja sam ostao šokiran kada sam video da mi moji favoriti za nabavku ni malo ne odgovaraju mojim proporcijama baš kako bi se moglo zaključiti po recenzijama na šta su ukazivale.
Elem, ja upravo kupih taj Markus pa ne mogu da dam relevantan sud, ali prema mojim proporcijama 110kg i 192cm prvi utisak je odličan.

Koliko si visok? Tražim zamenu za Markusa, nije loš ali mi je kratak, nizak. Treba mi stolica koja je ok za 195cm/110kg.
Ova Ergohuman Elite 2 deluje ok na papiru. Ili ako neko ima neku drugu preporuku za do 600 eur.
Načitah se ove teme i zaključak je da nemam pojma šta da uzmem, retko gde ima da se proba stolica u radnji.
Hvala unapred.
Oko 180, 90kg
Imas na slici gore jednu pored druge, prednost kod erghuman je sto naslon za glavu moze da se podesava i nagib i visina. Moze bas lepo da nalegne na vrat

Može li sedalni deo kod Ergohuman-a da se izvuče još u odnosu na položaj na slici?
Tad nisam jos znao sve funkcije i gde se sta radi, ne znam da li je tu bio izvucen :D

image.jpg

image.jpg

Edit: na mojih 178-180 sedalni deo je taman do kolena kad se izvuce skroz

Poslednja izmena od urednika:
Da li imate neku preporuku za stolicu za malo mršavije osobe? Imam 61 kg i visok sam 167 cm. Kod kuće koristim ovu stolicu: JYSK Skodsborg, uz jastuče za leđa iz JYSK-a i jastuče za sedenje iz prodavnice Rudo. Na poslu koristim stolicu Markus, ali jedva sedim na njoj. Potrebno mi je nešto mekano za leđa kako bih mogao da se udobno naslonim, jer dnevno provodim 7-8 sati za računarom. Hvala unapred!

Elem, ja upravo kupih taj Markus pa ne mogu da dam relevantan sud, ali prema mojim proporcijama 110kg i 192cm prvi utisak je odličan.
Nećeš se pokajati, Markus je bestbuy do 200€, sad gledam u Srbiji je trenutno 15000din, a u Švedskoj 25000din :)

Kvalitetna stolica (22.36 kg), jedino visina naslona za niže osobe može biti problem...

markus-kontorsstol-vissle-moerkgra__1404852_pe970241_s5.jpg

markus-kontorsstol-vissle-moerkgra__1404854_pe970242_s5.jpg

Poslednja izmena:
Da li postoji nesto ovako da se uzme kod nas, da ne izgleda bas kao full kancelarijska za fiskalni kvartalni zoom call, ali da nije i bas gejmerska..

Prilozi

• Screenshot 2024-12-11 143100.png
    Screenshot 2024-12-11 143100.png
    258.3 KB · Pregleda: 55
Najpribližniji onaj model u Ikei, mada se meni nije dopao.

Najpribližniji onaj model u Ikei, mada se meni nije dopao.

Probao sam tu Alefjall, skupa ali ništa posebno, dapače meni je bila neudobna sa tim niskim naslonom i malim hodom prilikom "zavaljivanja" .

Isto, ni sedalni deo ne oduševljava.

Imam Markusa već par godina i to je definitivno best buy za te pare. Medjutim, rešio sam da promenim stolicu, ali pokušavam da nadjem nešto što nema točkiće, već "klasične nogare". Nisam naleteo ovde u prethodnih 10ak stranica u temi na neku takvu preporuku :)

mozes stavis nogare mesto tockica na svaku zvezdu, isto na peg se ubacuju samo mesto tocka imaju gumeni kraj izgleda kao nogice za ves masinu npr

Da li postoji nesto ovako da se uzme kod nas, da ne izgleda bas kao full kancelarijska za fiskalni kvartalni zoom call, ali da nije i bas gejmerska..
Malo ti je nedefinisano to, ali ovakvu fotelju (ili prilicno slicnu) sam imao u jednoj od ranijih kancelarija i bila je vise nego solidna. Vec sam je ranije hvalio na temi, mada ne deluje identicno kao stariji model.

Nazad
Vrh Dno