Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

I da ima licencu za Netflix (kao npr. ovaj Supernova box), opet bi falile druge stvari npr. licence za Dolby Vision i Atmos :)

Tako da kome su streaming aplikacije i gledanje video sadržaja (koji nije TV program i YouTube) prioritet bolje da kupi box ili android TV koji ima sve to...

Pozdrav ljudi, imam već jedan TV na kome korisrim EON i želeo bih da koristim i na drugom TV-u koji nije smart. Da li mogu da uzmem neki android box npr x96 mini i da na njemu instaliram EON? Čitao sam neki pišu da im ne radi na android boxevima itd.

da li neko ima problem da mu eon box (SDOTT0202) od pre koji mesec više ne čita eksterni HDD?
pretpostavljam da je neki update u pozadini bio, pošto HDD na svim drugim uređajima normalno radi...
hvala!

Da ti nije USB Debugging ukljucen a da si radio restart

I dalje imam problem da daljinski naprasno prestane da radi. Menjao baterije, zamenio daljinski i dalje isto. Da li je imao neko ovakav slucaj?

Pre 10 dana sam uzeo EON van mreže (OTT) i dobio CHSTB02 sa EON daljinskim. Sve je dobijeno novo i ažuriran je aktuelni software i firmware (sam box, google play i daljinac), baterije u daljincu su nove i sve fluidno šljaka (preko MTS optike 600/300 Mb/s, sve povezano eth. kablom), sve do juče kada je EON daljinski naprasno prestao da reaguje na bilo koje komande, čak i osvetljenje dugmića nije radilo - mrtav totalno, dok je sam box i tv program normalno radio (htedoh da ugasim box, kad ono cvrc, daljinac ne reaguje)... pomoglo je samo vaðenje baterija iz eon daljinca i vraćanje istih, sve je momentalno proradilo... dokle videćemo, ako i dalje brljavi jer imam pravo da u SBB poslovnici tražim da mi zamene daljinac novim / drugim, sobzirom da je ovaj "star" 10-ak dana ? Firmware eon daljinca kod mene je ovaj: 0308.01.10

@Lik BG
Ja imam isti problem. Menjao sam i daljinski, nije do njega, isto se desava. Zvao sam korisnicki malo pre poslace nekoga da vide o cemu se rade i eventualno promene box. Drugi box u drugoj sobi radi najnormalnije.

Sada sam tek upoznat jer sam naleteo na isti model Eon Boxa (model SDOTT0202) koji ipak nije bas isti jer ovaj radi na 12v dok druge koja sam do sada flesovao su na 5v i onaj rom koji sam mu do sada flesovao radi ali nema wifi i BT radi lose i to samo kada je daljinski blizu (od boxa oko 1m).
Probao sam i Iris daljinski i on malo bolje radi tj veci mu je domet ali je i to nedovoljno za redovno koriscenje. Da li neko ima ideju sta moze da bude u pitanju i da li ima neki dugi rom da se uflesuje jer ocigledno je da nije ista verzija istog modela.

@matke84
Kada se daljinski blokirao nije radilo ni osvetljenje dugmića ni plava led dioda kod TV/STB dugmeta kad se klikne bilo koje dugme što ukazuje da je on problem, a tv program na boxu je i dalje radio, dakle nebi trebalo da je box problem. Kada sam izvadio pa vratio baterije u daljincu proradilo je sve - osvetljenje dugmića i plava TV/STB led dioda i daljinac je ostao uparen, dakle nije se ni raspario... ne znam koliko je bitno ali uključen je HDMI-CEC koji lepo radi sa Sony tv... Za sada daljinac još uvek radi ali još je rano da kažem da se neće ponoviti. Imam 3 pitanja, pa bih te zamolio za odgovor:
1. Posle koliko dana se kod tebe blokirao eon daljinac ?
2. Jel su tebi zamenili daljinski u sbb poslovnici ?
3. Jer si probao sa drugim daljinskim kad ti se blokirao ovaj dobijen uz box (kažeš imaš i drugi eon box kući) ?
Obavezno javi šta ti je sbb serviser rekao...

Poslednja izmena:
@Lik BG
1. Blokirao je posle par dana prvi put pa onda jos nekoliko dana za redom. Sve ukupno za 20 dana jedno 5-6 puta.
2. Zamenili su mi daljinski u sbb poslovnici. Dobio sam nov, neotpakovan. Posle par dana i on je blokirao dva puta.
3. Kada sam zvao call centar rekose mi iz napredne podrske da je do risivera najverovatnije.
Ja sam bio siguran da je do daljinskog ali ne moguce da se sa novim desava isto. Jel tebi povezan na kabl ili preko wi-fi? Da li si mozda ubacivao kod za kontrolu tv-a? Da je do firmweara od daljinskog valjda bi se zalio jos neko na forumu do sada, ne samo nas dvojica. I ne znam sta dovede do toga da iz cista mira prestane da radi i to bez ikakvog pravila. I meni je cudno da je do boxa zato sto radi bez problema ali ajde videcemo.

@matke84
Box mi je povezan ethernet kablom na mts ruter - ont. Da, ubacio sam u eon daljinac kod za Sony tv i radi lepo (kad stisnem TV/STB tako da "prebaci" na TV - zelena dioda, sve tv funkcije originalno rade), mada to kad jednom namestim više nema potrebe da prebacujem u tv mod... pratiću dali mi se daljinac ponovo blokira (ono jednom ću da mu oprostim), Tebi hvala na odgovorima i javi šta je sbb serviser uradio.

@Lik BG
Meni je na wifi. Znaci i to nam je drugacije. Ja imam fox webos tv i to nije. Ja sam mislio da je do koda jer kada sam ubacio kod nakon dva sata je prestao da radi. Onda sam stavio na 000 i tako ga resetovao medjutim posle 7 dana ponovo je prestao da radi. Javljam sta sam uradio.

Vidite na eon daljincu datume, kada se izvade baterije sa strane.
Mene je isto zezao ranije noviji eon daljinac, ali sada radi ok.

20241208-142641.jpg

@Lik BG
Bio mi je danas serviser. Prvo je resetovao stari box iz boot menija i stavio novi daljinac ali je ipak na kraju da ne bi rizikovao promenio sve kompletno. Ono sto sam primetio da sad daljinac ima stariji firmware 0133.04.07. Videcemo. Rekao mi je da se javim njemu licno ako opet bude problema.
Vidite na eon daljincu datume, kada se izvade baterije sa strane.
Mene je isto zezao ranije noviji eon daljinac, ali sada radi ok.

20241208-142641.jpg
Pa cekaj jesi li zamenio daljinac ili si azurirao firmware? Koju verziju firmware imas?

@matke84
Nisam zamenio daljinski, tačnije zameniću ga ako mi se opet zablokira. Uradio sam fabrički reset daljinca i stavio nove baterije (mada baterije nisu 100% problem, ali ajde) i ako mi se ponovi da se daljinac zaglupi onda idem na zamenu, pa ako i to ne reši problem onda zovem sbb podršku, nadam se da neće dotle doći. Firmware daljinca mi je 0308.01.10 (nema noviji, bar meni ne nudi). Jedino ako je do mog firmware-a, ali tu ne mogu ništa jer nema opcije da flešujem stari firmware. Videću dali će da se opet zaglupi.IMG_4152.jpeg

@Lik BG
Nisam tebe pitao da li si zamenio daljinac vec @Stock ali nema veze. :) Svakako isprati situaciju. Rece mi momak koji je bio da nije imao ovakav slucaj ali da se desavaju razne situacije sa ovim najnovijim boxom. Cak je imao problem kod mene da upari daljinski pa je morao da ga resetuje da bi ga upario. Pa mu je onda izasao neki info od sbb-a koji nije mogao da zatvori pa je opet resetovao. Kaze da je generalno sdmc bio najstabilniji eon box i sa najmanje reklamacija.

Nije problem u Eon daljincima. Imam ih 5 komada nakacene na razne boxeve: Mibox3,Mistik 4k,SN Move box i sdmc od sbb-a. Na svima rade kako treba. Problem je u tom CungaLunga boxu. Pisano je ranije u temi o tome.

Pa to i pišemo već duže da je do kombinacije boksa/daljinca/softvera, uglavnom posle ažuriranja eon aplikacije sve već danima radi ok.

Ako si u podesavanjima boxa ukljucio developer opcije , udji u njih i pogledaj Usb Debugging da li je ukljucen ( iskljuci ga ) i uradi restart ( reboot ) boxa i probaj da li cita externi hdd

Ako kaže da te nije razumeo onda verovatno nije uključio Developer mode i USB debugging 😁

Danas mi se na eon box-u (tv-u kad se upali box) pojavila zelena tačka u crnom krugu u gornjem desnom uglu koja je stalno prisutna svugde, android meni (van aplikacija), eon tv, YouTube, bukvalno konstantno je prisutna dok je eon box upaljen, iako sve perfektno radi. Šta je ta tačka, šta znači i kako da nestane ? Pitao sam sbb podršku na web chat-u, oni ne znaju...IMG_4157.jpeg

@Lik BG Liči na indikator da ti neka aplikacija pristupa mikrofonu (ugrađenom u daljinac)? Ili da se taj taster na daljincu zaglavio.

Probaj da restartujuš box i dok se restartuje izvadi baterije iz daljinca pa kad se ponovo digne Android OS proveri ima/nema toga u gornjem desnom uglu. Pa onda vraćaj baterije u daljinac i vidi šta se potom dešava.

Vrh Dno