Šta je novo?

Ananas (za potraznju i zamenu vaucera postoji posebna tema - deljenje ananas linkova = instant ban)

Bitna stavka:

MemoryMax Memory• 8GB soldered memory, not upgradable• 16GB soldered memory, not upgradable
Memory Slots**• Memory soldered to systemboard, no slots, single-channel (8GB models)• Memory soldered to systemboard, no slots, dual-channel (16GB models)

8GB RAM je bas malo danas i 16 GB je minimum za neki komotan rad(vise tabova, uz poneku aplikaciju). Naravno da 8GB moze da se koristi, ali je vec na granici upotrebljivosti. Tako da ako kupujete ovo, ne racunajte kao dugorocnu investiciju. Takodje, popravka je skuplja u slucaju kvara i cesto neisplativa.
Eto a laptop iz 2024 , napravljen u februaru 2024 a 8GB rama zauvek. Lenovo nije normalan.

Па и даље има телефона са 3GB рама, ја сам 6GB имао пре 6 година на просечном Xiaomi А2.
То ће неко ко се не разуме купити детету, за основне потребе.

Eto a laptop iz 2024 , napravljen u februaru 2024 a 8GB rama zauvek. Lenovo nije normalan.
Pa taj laptop je krs, nema scenario gde njemu i treba vise od 8gb, integrisana grafika, cpu djubre zato i jeste cena takva kakva je.
Laptop za browsing i microsoft office i emailove.
Mozda malo kanter 1.6 i to je to.
Tabova dosta moze da stane u 8gb :D

Ako neko uzme ovaj laptop i ispadne da mu treba vise rama, uzeo je pogresan laptop na svim poljima a ne samo na ramu.

Pa taj laptop je krs, nema scenario gde njemu i treba vise od 8gb, integrisana grafika, cpu djubre zato i jeste cena takva kakva je.
Laptop za browsing i microsoft office i emailove.
Mozda malo kanter 1.6 i to je to.
Tabova dosta moze da stane u 8gb :D

Ako neko uzme ovaj laptop i ispadne da mu treba vise rama, uzeo je pogresan laptop na svim poljima a ne samo na ramu.
Hvala kolegi sa foruma što je podelio informaciju da ima taj laptop, hvala drugim kolegama što su ukazale na nedostatke. Ja kao laik sam mislio da je dobar komp za te pare, i ja da sam video bih vrv napisao da je dobra ponuda. Zato je dobro razmenjivati iskustva, jer uvek neko zna nešto više, tako da svi imamo korist od ovog foruma i teme.

Pitanje oko vaucera,
trenutno je akcija preko 35.000 vaucer je 5000, ali sta god uradim nece da mi primi vaucer. Da li neko zna zbog cega?

U apk bio pokretan baner i timer koji je odbrojavao koliko još a5000 kupon važi. Udjem u korpu i taman ukucam kod, kad ono više ne radi 😂

Imam 2 koda:
1.000din (cini mi se da je za 5k+ din)

1.500din (za 8k+ din)

Ko se bude prvi javio u PP (ne mogu oba da se dobiju), njegov je odredjeni kod.

Uslov minimum 300 poruka.
Za mene je totalno pogrešno to 300 poruke, pre je bilo 100. Ok možda ne treba neko ko je juče došao da dobije, ali šta znam. Zamisli dođe neko sa 5 poruke na sajtu izbaci 10 koda i kaže samo oni do 20 poruka. Ja ne tražim niti mi treba ali ono, šta je ovo segregacija po broju poruka;). Ima od D.Kovačevića 20 srpskih podela. Ovo će biti 21. ;) Broj poruka ne znači ništa, jedna poruka može da vredi više od 1000. E sad ovaj što ima 2000 poruka na forumu on treba da stavi samo oni od 2000 poruka mogu da dobiju.
I sad neko ko ima 10 poruka, ako mu je bitno da uzme kodove ima da piše na celom forumu poruke tipa "da u pravu si", "bravo", itd i ima da nabije 3000 poruka za godinu.

Mislim da je podelio tako jer je ovde brdo kodova otišlo u par sekundi, a ne zna se ni kome.
Ja sam većinu kodova podelio na PP baš zbog toga.
Juče je ovu temu gledalo preko 9000 ljudi, šta misliš zasto?
A zadnje 2 godine sam više toga dobio na forumu nego što sam ogrebao i verujem da nisam jedini i da se pročulo...

I sad neko ko ima 10 poruka, ako mu je bitno da uzme kodove ima da piše na celom forumu poruke tipa "da u pravu si", "bravo", itd i ima da nabije 3000 poruka za godinu.
Pa dosta ljudi upravo to i radi. Od 10 poruka konkretno na ovoj temi možda su dve stvarno korisne.
Edit:
Plus ljudi postavljaju kodove, oni nestaju, ni like ni hvala.
Ja stavio 50% na pm niko se nije javio.

I jel radio danas onaj a5000?
Bas sam dobro isplanirao black Friday, ispala je bolja ponuda cele prošle nedelje i više kodova...

Za mene je totalno pogrešno to 300 poruke, pre je bilo 100.

I hleb je pre bio 5 dinara. Kakve veze ima? Taj ko deli kodove, ima prava da određuje pravila i filtrira kome će deliti kodove.

Takva osoba ima da "nabije" ban za spam u roku od par dana.

Imao sam skoro neko uzeo Ryzen neki i ladno imao 4GB RAM, ja nisam mogao da verujem, doneo na instalaciju sistema, sad dal zamenio ne znam, isto zalemljeno i ne moze da se dodaje. Svasta.

Imam 2 koda:
1.000din (cini mi se da je za 5k+ din)

1.500din (za 8k+ din)

Ko se bude prvi javio u PP (ne mogu oba da se dobiju), njegov je odredjeni kod.

Uslov minimum 300 poruka.
Moram da ti se zahvalim ovako javno, zahvaljujući tebi jedna bebica je obezbeđena pelenama za 2 meseca. 🙃

Stigao danas paket i odmah se polomio deo pri pokusaju sklapanja klub stola. Nadam se da ce prihvatiti reklamaciju ako uopste neko odgovori iz njihove kporisnicke podrske.
Sad kad mi treba onaj od 5000 za novi uredjaj, oni danas daju kupon od 1000.

Ogrebao sam sa 10 naloga, cinao sve da grebu...
Moze bilo ko, sta treba uraditi da bi se dobio kod za popust? Gde je greba :)

Treba da kupim gume, pade mi na pamet da iskoristim kod, na mail mi je dosao pre 2 dana a5000 ali ne radi.

Danas sam probno uradio narudzbinu, a 5000 ne da ali a1000 mi je proslo, ako bi svaku gumu zasebno narucio, (ionako su mi prednje i zadnje u razlicitim dimenzijama) da li bi sa jednim nalogom imao pravo da ovo iskoristim 4x? Ili bi morao da otvorim jos 3 naloga?

Izvinjavam se ako ste ovo objasnjavali ranije, nisam bas cesto koristio ananas. Hvala.

Moze bilo ko, sta treba uraditi da bi se dobio kod za popust? Gde je greba :)

Treba da kupim gume, pade mi na pamet da iskoristim kod, na mail mi je dosao pre 2 dana a5000 ali ne radi.

Danas sam probno uradio narudzbinu, a 5000 ne da ali a1000 mi je proslo, ako bi svaku gumu zasebno narucio, (ionako su mi prednje i zadnje u razlicitim dimenzijama) da li bi sa jednim nalogom imao pravo da ovo iskoristim 4x? Ili bi morao da otvorim jos 3 naloga?

Izvinjavam se ako ste ovo objasnjavali ranije, nisam bas cesto koristio ananas. Hvala.
Realno je da sačekaš po meni jedan vaučer od 5000 dinara. Jedan nalog može jedan dnevno da iskoristi vaučer od 1000 dinara. Dakle ako bi hteo da naručiš sve 4 gume odmah, morao bi sa 4 naloga, ali može da ti se desi da ti stigne jedna ili tri gume npr. Naravno možeš da vratiš gume, ali po meni najbolje je vaučer od 5000 dinara.

Vrh Dno