Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar ti to ne govori sve kakva je onda to serija kad je tako kako si sam primijetio?
Pa, govori mi da ljudi vise vole da gledaju neku jaku - skupu produkciju nego dobru pricu. Evo ti ocigledan primer - Pingvin. Serija puna ne rupa vec rupcaga kao da su scenaristi na odmoru, al' eto, ljudima se svidja. Dobro, ne svima ali vecini. ;) Ima tu jos takvih serija... recimo Kuca Zmaja itd.

A, garantujem da niko nije pogledao onu dobru Brazilsku seriju koja ima samo 4 epizode, o klincima, koju sam predlozio pre neki dan. ***. nije Americka produkcija. :D

Izbiindživao Sablju danas….Nah, osim tematike koja mi je bila interesantna, ostalo me nije preterano dojmilo, s obzirom koliko su me ljudi oko mene smarali - Kako ne gledaš? Da li si normalan? Super je serija? Itd, itd…

Kako su ovi u seriji predstavili, ispada da je gomila zlikovaca iz različitih miljea skapirala da će ih Đinđić na kraju spakovati tamo gde su zaslužili, pa su se angažovali da se to ne desi. Kakav patriotizam i neko srbovanje, koknuli su ga da sačuvaju svoja dupeta.

Tako je

Šakal nova epizoda, bliži se kraj, i dalje drži pažnju, svakako gledljiva serija i nije dosadna

SILO treća epizoda, nakon prve dve, konačno da me nije smorila

Što se Pingvina tiče, ja sam ga odgledao kroz prizmu stripa i moje kriterijume po tom putanju je zadovoljio.

Sta preporucujes seriju koju smo svi gledali i koja se zavrsila pre 5 godina? 😂 Aj da je nesto novije ili nesto nepoznato pa da razumem
Evo jedne preporuke od mene
X-Files, preporuka 😂 😂 😂
Najbolje da nam kažeš sta sada gledas, da i mi gledamo u isto vreme i da budemo slobodni da komentarisemo, jer kada ti odgledas nesto, džaba sve…

Poslednja izmena:
Fargo, 5. sezona.

Krenuh da gledam seriju jos prosle godine, no doslo je do prezasicena a video sam da su utisci podeljeni sto se tice poslednje sezone pa reko da ostavim kad mi se bude gledalo.
I kako mi je drago sto jesam. Pala mi kao budali samar. Losa je praksa bindzovati dobre serije. Znam, kad krenes a svidi ti se gotovo je nemoguce prestati.
Ali eto, treba biti samosvestan i znati razlikovati "opao kvalitet" i prezasicenje, jer su poootpuno drugacije stvari.

Neke scene nad kojima se pokrivih od smeha:
Screenshot (15).png
Screenshot (16)_LI.jpg

I ona kada onaj hitman dodje kod "tigrice" na konacni obracun, kuci pred njenom porodicom. I njen muz ga ponudi sokicem.
Screenshot (19).png

Pokusavam sad da se nateram da gledam Scavengers Reign.

The Diplomat S02
Krenem sa prvom epizodom i vidim da to uopšte ne ide iz razloga što se sećam vrlo malo stvari i rešim da obnovim gradivo sa prvom sezonom. I ne da nisam pogrešio, čak mislim da mi je serija još potpunija bila, ni na trenutak zamorna i vrlo bzro sam upao u priču (nastavak) iz druge sezone, koja je, kako bih rekao, održala nivo iz prethodne sezone u nekim segmentima, što je i najbitnije.
Na momente možda i dinamičnija i vrlo dobro mi oslikavala diplomatiju između velikih sila kroz dramatizaciju političkih kriza i ono najvažnije, itekako prikazuje kako određene stvari i odnosi funkcionišu u svetu i koliko možda beznačajni događaji nekom laiku mogu imati jaku uzročno posledičnu vezu na globalnom nivou i kod velikih igrača.

Ono što mi je zasmetalo su možda prenaglašene kreativne dramske slobode, iste neke boljke koje je kreatorka radila i sa Homelandom i tu je sad onaj deo, gde sam zbog sjajne Keri Russell ponesen toliko, da prosto ne uzimam za zlo neke režiserske zamisli, koje u realnom svetu ne finkicionišu na taj način i što je najgore, nisu mi uticali na krajnji utisak, a inače su retke osobe iz sveta filma koje mogu na taj način oblikovatii moj sud o seriji ili filmu, gde svesno kod analize neke stvari trpam pod tepih da mi ne poremete već zacrtanu visoku ocenu. Ova serija je zahvaljujući Keri to uspela. I žao mi što sam se na Amerikance tri puta navraćao, baš zbog te njene harizme, ali bezuspešno.

Diplomatkinja je meni bila super prva sezona. Ali druga je postala malo previše ozbiljna za ono što sam očekivao, pa je oduševljenje splasnulo, iako je glumačka ekipa i dalje na nivou. Amerikanci su kvalitetna serija sa malo čudnom tematikom, ali kvalitetnom glumom i scenarijem je uspjela da ostvari lijep uspjeh i doživi čak 6 sezona.
O Homelandu se nema šta pričati - klasik tog žanra, možda 2 sezone od 8 da mi nisu bile na zavidnom nivou.
Kad imaš kvalitetne glumce i iole pristojan scenario, ne možeš omanuti.

Zbog čega toliki hejt prema kineskoj verziji 3 Body Problem?!?

Pogledali smo prvo zapadnjačku verziju. Nije ono baš da je loše. Najveći problem je nekozistentnost. Nešto je vr, nešto njanja.
Rekao bih da je najveći problem što su hteli baš da zbrzaju priču i da nekako sve strpaju u samo 8 epizoda.
A ima i ono, nekih rupa u priči.

Kineska verzija, eno nas na osmoj epizodi. Jeste rastegnuto, ali drži pažnju.
Ne znam da li bih mogao pratiti priču da nisam gledao prvo USA verziju, pa kao znam fabulu radnje?!? Možda bi smaralo bez da se nadzire neki smisao.
Ali ovako, zaista je osveženje u poređenju sa standardima na koje nas navikava Holiwood-like produkcija.

Knjige nisam čitao, nemam ja vremena za to. :(

Ja sam odgledao 11-12 epizoda kineske serije i odustao. Mnogo dosadno. Netflixova je možda atraktivna zapadnjacima jer je prilagođena za njih (nas). Ali obe serije su 0 za knjige, ta trilogija je možda najbolje djelo sf literature koju sam pročitao, a veliki sam fan tog žanra. Taj Liu Cisin je napisao stvarno vrhunsko djelo, postavio neke hipoteze i ponudio neke izazove čovječanstvu koji su za ozbiljno razmišljanje. Malo li je.
U serijama toga nema ni u naznakama. Netflix se odlučio za jeftinu zabavu, a Kinezi su otišli previše u detalje koji za knjigu valjaju, ali u seriji/filmu samo smara.

Moja genijalna prijateljica je italijanska serija, upravo odgledah poslednju epizodu zadnje, četvrte sezone. U ovoj zadnjoj sezoni su se promijenili glavni glumci, kao stariji su i sa svima su pogodili osim sa Elenom koja je glavni lik serije. Malo me je to nerviralo, ali u drugom dijelu se serija vratila svojim korijenima i završila kako je i počela - briljantno. Moje mišljenje je da je to za sada najbolja evropska serija 21. vijeka. Apsolutna preporuka.

Ja sam počeo Flash da gledam :) kad se setim kako ste hajpovali seriju ovde, omg. Inace sam pre toga završio sve star trekove, pa mi treba nesto na netflixu za opušteno gledanje...
From, tacno se slažem koji lik je najgotivniji (neko je okačio sliku gore). Nisam jos stigao do kraja sezone, max mi nije radio van kuće.
Pingvin, nako, moze da se gleda.

Silo s2 me nervira sto ne mogu da obnovim Apple tv, vezan mi je za tajland i nema sile da promenim zemlju, a ne mogu torrentima da se bavim. Jako me zanima kako su zbudzili knjige, posto smo negde na pola prve knjige, a cela serija će biti 3 sezone.

Zadnja sezona snowpiercera ima manje smisla od froma, imam još par epizoda da pogledam.

Ja sam počeo Flash da gledam :) kad se setim kako ste hajpovali seriju ovde, omg. Inace sam pre toga završio sve star trekove, pa mi treba nesto na netflixu za opušteno gledanje...

Prve dve sezone nisu loše ako se serija ne shvati previše ozbiljno, od 3 kreće slobodan pad koliko se sećam, tu sam negde i batalio da gledam 🙂

The Last Night at Tremore Beach 2024
šteta kako su završili seriju, prosto ne znam da li bih mogao da je preporučim
a da je drugačiji kraj, ovo bi mi bila jedna od boljih mini serija ove godine

Samo što je mogla da bude znatno kraća. Neke epizode su predugačke, traju i po sat i 20 min.

Meni je vise u glavi da je hvaljen Daredevil.
Daredevil je svakako mnogo bolja i ozbiljnija serija od ostalih iz tog "superherojskog" žanra, Punisher je isto jako dobra. Šteta što su sklonjene sa Netflix-a.

Prva sezona Daredevil-a je remek delo, i svakako nije u istoj kategoriji s Flash/Arrow/Agents of Shield i sličnim serijama, koje su ok, ali uz preduslov da ne uđeš s bogznakako visokim očekivanjima.

Superhero limunade, recimo. 😊

Poslednja izmena:
Meni je vise u glavi da je hvaljen Daredevil.
Tako je... 9/10
Daredevil (cela serija), Stranger Things (1-1,5 sezona je doduse slabija), Narcos (2. sezona slabija) - su najbolje sto je NF izbacio iz svoje kuhinje.
Nakon odgledane 2. sezone Arcane dodao bih i nju, kao i Godless

8.5/10
Altered Carbon (s1), Dark i House of Cards (do odlaska Spejsija)...
Moze i Queen's Gambit da prodje.

U "kategoriju ispod" 8/10 - bih mozda ubacio Punishu, Kingdom, Ozark, Love Death and Robots, animiranu Castlevaniu.

Nisam odgledao (i stoje na listi) When They see us, Mindhunter, Bojack, The Last Kingdom, Dark Mirror (2. sezonu i nadalje)

Kad već spominjete Netflix, ima jedna serija koja je prošla ispod radara mnogima, a nije ni bila planirana da bude hit,u pitanju je mini serija Mesija. Niti su glumci vrhunski, niti je produkcija na zavidnom nivou, doduše sve je korektno, ali mix tema koje su ubacili u priču - serija je mnogo ozbiljnija nego što bi se reklo na prvi pogled. Jedina serija koju sam već 3 puta odgledao. I uvijek ostanem fasciniran kako od tako jedne prosječne serije možeš dobiti toliko mnogo, mnogo više nego od mnoštva izvikanih skupih spektakl-serija.

Završio sinoć Breaking Bad, po drugi put posle 10-ak godina.
Prosto mi je žao što sam je odgledao za 10-ak dana i što nisam duže uživao.
Ostalo mi da da odgledam El Camino film i to je to što se tiče BB.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno