Nisam siguran sta odabrati.
Pogledaj samo uputstvo, traze osigurac od 20A koliko znam, mozda gresim ali pogledaj.Danas sam kupio Hitachi Air home VJ42
Grijao bi se stan od 40 kvadrata
Zgrada je nova gradnja
Slabo se priča o hitačuju , na preporuku druga sam uzeo jer on ima dvije.
Platio sam je oko 890 evra.
Sjecam se da sam neku instalaciju prije radio pa mi je cova napomenuo da ostavim vod za klimu sa 20A osiguracem. Bas sad kad si spomenuo sjetio sam se. Pazi ako imas direkt vod samo za klimu ok je, lako se promjeni. E sad ako na tom vodu imas jos uticnice onda nije dobro za ostale potrosace da imas 20A osigurac.Ostavljanjo je za klimu utičnica , stičiće majstor moram mu reči za to .
Ima li negde online uputstvo da pročitam
Jer će klimu donjeti majstor taj dan kada bude ugrađivao.
Kazem opet neka provjeri. Sad ako je tako monter klime ti nema nista sa instalcijom.Najgore što neću biti ja tu
Neće niko biti u stanu
Pozvaću sestru da dođe kada bude majstor bio
Moraću to napomenuti majstoru
Nije mi jasno, ako ti nije problem da mi objasnis, cemu osigurac od 20A za klimu kojoj je max potrosnja 2,1kw! Nije mi jasno, kad 16A je i vise nego dovoljno!Sjecam se da sam neku instalaciju prije radio pa mi je cova napomenuo da ostavim vod za klimu sa 20A osiguracem. Bas sad kad si spomenuo sjetio sam se. Pazi ako imas direkt vod samo za klimu ok je, lako se promjeni. E sad ako na tom vodu imas jos uticnice onda nije dobro za ostale potrosace da imas 20A osigurac.
Doce ti uputstvo sa klimom pa pogledaj za svaki slucaj.
U potpunosti si u "pravu" ali naveo sam iskustvo gdje sam bio zamoljen da ubacim 20A osigurac posto pise u uputstvu!! Iako sam istoga razmisljanja bio i isto reagovao, automatski mi je receno a sta ako bude reklamacija i nesto se desi pa zbog osiguraca nepriznaju.... Volio bi je testirati pa da vidim ali istog sam misljenja da nema potrebe u praksi za tim.Nije mi jasno, ako ti nije problem da mi objasnis, cemu osigurac od 20A za klimu kojoj je max potrosnja 2,1kw! Nije mi jasno, kad 16A je i vise nego dovoljno!
Limitatori su u danasnje vreme dosta veci ali kao sto rekoh istog sam misljenja. Naveo sam u uputstvu sta traze, negdje su garancije za**bane kao kod nas pa zbog gluposti nepriznaju.ko jos stavlja 20A ?!?!? 16A je za upotrebu svugde, u ulaznom ormaru u zgradi je 20A, nemoj te se igrati ljudi.
Nasi monteri u vecini su da nekazem sta, naucili neke sitnice i kvazi majstori a da neko procita uputstvo ili se edukuje, seminare da plati to necu ni spominjati... Samo da potvrdim da si upravu za 24ku. Da ide vecina na 16A ( saljem sliku kao primjer ) i ljudi ih kace opusteno na taj vod. Opet napominjem da sam prvi puta vidio da ta marka trazi 20A osigurac... Poslije sam gledao i uvjerio se da kod vecine ide... Drug, nije moje da nekoga ubjedjujem da netreba, propisi su kod instalacija da se postuju i samim time svi se stite u slucaju nekog problema. Evo 24ka sa 16a klasikaDruze, to su sigurnosne fore njihove, preteruju tamo gde nije potrebno. Ova klima je cini mi se neka 14-tica po snazi otprilike, i nema nikakvih razloga da se stavlja jaci osigurac od 16A! Pa ljudi stavljaju 24-vorke na 16A a kamoli ovu! Osigurac od 16A je projektovan do 3,5kw da izdrzi a kamoli ovu klimu! Nema potrebe nizakakvim vodovima i sta ti ja znam! Monofazna uticnica na 16A i cao!
Razumem ja tebe, ti mu to govoris iz najbolje namere, vezano za garanciju, sto ja iskreno mislim da i nema nikakve veze sa garancijom, al ok. Ne bi me cudilo da je to neka stamparska greska koju niko ne vidi i ne ispravlja. U svakom slucaju lepo od tebe sto si mu napomenuo 👍Nasi monteri u vecini su da nekazem sta, naucili neke sitnice i kvazi majstori a da neko procita uputstvo ili se edukuje, seminare da plati to necu ni spominjati... Samo da potvrdim da si upravu za 24ku. Da ide vecina na 16A ( saljem sliku kao primjer ) i ljudi ih kace opusteno na taj vod. Opet napominjem da sam prvi puta vidio da ta marka trazi 20A osigurac... Poslije sam gledao i uvjerio se da kod vecine ide... Drug, nije moje da nekoga ubjedjujem da netreba, propisi su kod instalacija da se postuju i samim time svi se stite u slucaju nekog problema. Evo 24ka sa 16a klasika
I ja sam pomislio. Zato sam i zapamtio, vjeruj inace nebi. Poslije sam kod kuce pogledao par modela i vidio da je tako. Iz tog razloga sam i rekao neka pogleda uputstvo. Nije mi bila namjera nikoga zbuniti, vidjeli ste i sami da tako pise u uputstvu... Da je moja ja bi je ostavio na 16A nakacio amper metar i mjerio bas da vidim...Razumem ja tebe, ti mu to govoris iz najbolje namere, vezano za garanciju, sto ja iskreno mislim da i nema nikakve veze sa garancijom, al ok. Ne bi me cudilo da je to neka stamparska greska koju niko ne vidi i ne ispravlja. U svakom slucaju lepo od tebe sto si mu napomenuo 👍
Ftxf spoljna 24kg, jednoredni izmjenjivac od 670mm Scop 4.11/A+ | (-15) 2.05kw cop 2.02 / unutrasnja 8.5kgI Daikin ga zakomplikovao oko oznake
Jel moze neko da mi objasni koji model je stari/novi, jaci,koja razlika itd.
Koja se sad sklapa u Turskoj a koja u Ceske? ili ima jos neke koje dolaze iz Maleziju? Mislim da sam ovde negde citao da neko rekao da su ove iz Ceske bolje nego iz Turske... E sad pitaj boga
FTXC35D/RXC35D
FTXC35C/RXC35C
FTXF35E/RXF35E
Jedino sto znam da je FTXP35M/RXP35M ova nova Comfora sto kosta 130.000 i da li vredi 40k+ u odnosu na one gore?
Ftxm35a/rxm35a spoljna 36kg, dvoredni izmjenjivac 869mm scop 5.10/A+++ | (-10) 2.50kw cop 3.15 / unutrasnja 10kg.@Huho Imaš li podatake i za Perferu?
Pa "kasni" u smislu snage. Npr ftxc50 pri temperaturi od -15 daje oko 1kw manje od ftxfKako mislis kasni?
jel to ona Daikin FTXM35A/RXM35A sto deklarisana do -20c i cena oko 160.000 ?
Na daikinstore.rs je samo ova sa RTesko je doci do tacnog podatka kod perfere od serije do serije pa treba podatke uzeti sa rezervom. Verzija s brojem 9 je nordic a verzija R valjda nije
Kakav je to cirkus... Ne bi se cudio kad covek kupi npr. Daikin FTXP35M a da mu dodje spoljasna RXF35E ili RXC35CNpr za seriju ftxm za neku verziju stoji tezina unutrasnje 8kg, za neku 10, pa 11,5, pa 12. A sve doslovno isti naziv.
Evo nadjoh tablicu.Na daikinstore.rs je samo ova sa R
Za te pare se kupuje Mitsubishi Heavy Industries ZSX, koji je tata i mama u grejanju za taj Daikinjel to ona Daikin FTXM35A/RXM35A sto deklarisana do -20c i cena oko 160.000 ?
Možda je bolje uzeti dve FTXF35E umesto jedne ove Perfere.Evo nadjoh tablicu.
FTXM35R + RXM35R
Spoljna 32kg, dvoredni izmjenjivac 805mm scop 5.10/A+++ | (-10) 2.35kw; (-20) 2.14kw
To svakako...Za te pare se kupuje Mitsubishi Heavy Industries ZSX, koji je tata i mama u grejanju za taj Daikin
Da nije i to sajt od naseg dragog nam Rusa?🙂 Bar mi tako cudno zvuci ime samog sajta..Na daikinstore.rs je samo ova sa R
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari