Šta je novo?

Mobilni telefon Najbolja kamera na telefonu do 900 EUR

Koji mobilni telefon kupiti

AgroUrban

Cenjen
Učlanjen(a)
22.01.2014
Poena
170
Zdravo,

Uskoro cu ocu dati moj RN 13 Pro 5g jer mu je potreban telefon koji podrzava eSIM, pa sam krenuo u potragu za drugim telefonom.
Prioritet je kamera i slikanje male dece, koja skoro nikad nece da budu mirna, jel te.
Citajuci forum, negde sam procitao da se Pixel telefoni dobro ponasaju u datim uslovima, ali malo me odbija ta situacija sa Volte-om, mada vidim da nije toliko strasno. Na Yettel mrezi sam.

Moji trenutni pikovi su:
Pixel 7 Pro 256 - 540 EUR - najjeftinija opcija
Pixel 8 Pro 256 - 700 EUR
Motorola Edge 50 Ultra 1TB - oko 750 EUR
Honor Magic 6 Pro 512 - 840 EUR
S24 Ultra 256 - 860 EUR.

Eventual neki polovni iPhone iz Pro serije.

Generalno, kod Pixela me malo odbija to sto ga nema oficijelno i to sa Volte pricom, kod Samsunga naravno visa cena i mozda prisustvo olovke, koje ako klinci vide, plasim se da ce da nasrcu na telefon non stop, a generalno se trudim da im ne dajem uopste.

Hvala na savetima.

За оно што теби треба најбољи је Пиксел, било који. Јер је краљ point & shoot фотографисања. Што се гаранције тиче, остајеш на милост/немилост препродаваца мада пратећи многе Пиксел теме, нисам приметио да су људи имали озбиљних проблема са њима. Што се Самсунга тиче, ако хоћеш врхунске фотке, мораћеш да се поиграш са подешавањима, па ако те то мрзи бољи избор ти је Пиксел или неки Ајфон. По овим ценама које си навео, не бих разматрао остале са листе.

Honor Magic 6 Pro ništa? Ovo je pitanje je za one koji su dali odgovore pre mene.
Na forumu se često pisalo(dok nije izašla Pura 70 Ultra) kako je Honor najbolji za fotografisanje.

Budžet je dovoljan za Pixel 9 Pro XL sa KP, tako da ne treba tražiti dalje.

Na forumu se često pisalo(dok nije izašla Pura 70 Ultra) kako je Honor najbolji za fotografisanje.
Daleko od najboljeg. Kamera hardver je odličan, ali je post-processing prosečan za tu klasu. Doduše, ima onaj Falcon mod (za fotografisanje objekata u pokretu), mada ne znam koliko dobro radi u praksi.

Moj predlog je Xiaomi 14 Ultra 16/512 preko KP.

Kakav crni Pixel 7 Pro kad za te pare (800-900€) možeš da kupiš (čak i jeftinije po Evropi) Google Pixel 9 PRO ili Google Pixel 9 PRO XL :)

Ima ih i na kupujem prodajem i ubedljivo imaju najbolju kameru za slikanje, čist android i imaju najdužu podršku u trajanju od 7 godina!

Samo vidi da li ti odgovara 9 PRO ili 9 PRO XL verzija:

Kamere su iste na manjem i većem modelu, a razlike su izlistane u tekstu.

Poslednja izmena:
Za te pare iPhone 15 Pro.
Nazalost, u budzetu su samo modeli sa 128GB memorije, a ne bih ispod 256GB, jer na trenutnom telefonu vec imam preko 100GB popujeno. Ili budu primerci sa odredjenim ostecenjima.

За оно што теби треба најбољи је Пиксел, било који. Јер је краљ point & shoot фотографисања. Што се гаранције тиче, остајеш на милост/немилост препродаваца мада пратећи многе Пиксел теме, нисам приметио да су људи имали озбиљних проблема са њима. Што се Самсунга тиче, ако хоћеш врхунске фотке, мораћеш да се поиграш са подешавањима, па ако те то мрзи бољи избор ти је Пиксел или неки Ајфон. По овим ценама које си навео, не бих разматрао остале са листе.
Uglavnom vadim i slikam, prestao sam sa podesavanjima jos od kad sam imao Nokiu 808 PW. :)

Budžet je dovoljan za Pixel 9 Pro XL sa KP, tako da ne treba tražiti dalje.
Sada sam opet bacio pogled, nazalost verzije od 256GB su oko 1000 EUR. Dok sam ponovo pretrazio nasao sam jednog prodavca koji prodaje Pixele i ima 8 Pro 256GB za 589EUR. (U odnosu na 700 EUR kako sam napisao u inicijalnom postu).
Ako ga ima na stanju po toj ceni, da li je to najbolji odnos cene i kvaliteta?

Hvala svima na savetima.
Moj predlog je Xiaomi 14 Ultra 16/512 preko KP.

Uh, razmatrao sam, ali pomerio bih se malo od Xiaomija, posto ga koristim prethodnih 4 godine. A i procitao sam za Ultru da ima neke probleme oko pregrevanja i sa baterijom.

Ipak je bolji Pixel za point & shoot, HDR+ je i dalje najbolji softver.

И нема телефото камеру, освежавање екрана 60hz у 2024.години и тако даље.
Ако већ планира да фотка децу онда нек не узима телефон без телефото камере, а ако ће ајфон мора про модел. Може и 14,15 pro или ProMax, ионако су разлике скоро никакве.

Ne znam, ako neces Pixel, onda iPhone. Sve ostalo nije na tom nivou. Ne mora biti iPhone 15pro. Kupis onaj koji ima 256GB a da ti odgovara cena.
И нема телефото камеру, освежавање екрана 60hz у 2024.години и тако даље.
Ако већ планира да фотка децу онда нек не узима телефон без телефото камере, а ако ће ајфон мора про модел. Може и 14,15 pro или ProMax, ионако су разлике скоро никакве.

U ovom cenovnom rangu od 256GB ima samo 14 PRO od opcija. Ipak, i on za preko 600 EUR polovan, a izgleda da cu moci da nabodem Pixel 8 Pro za ispod 600. Takodje, nimam siguran da je 14 Pro bolji od 8 Pro. 15 Pro mi vec deluje da ima bolju kameru od Pixel 8 Pro.

15 Pro mi vec deluje da ima bolju kameru od Pixel 8 Pro.
Nema. Snima malo bolji video, ali P8 Pro je ipak bolji za fotografisanje.

Добар избор, јави утиске кад стигне.
Eh da, previse je zvucalo dobro. Narucim ja, kazu stize sledeci petak, važi.
Nakon dva sata javljaju, E greska je bila, ipak je 689 Eur cena, jel ti igra i dalje?
Ne igra mi, za te pare mogu odmah i u Beogradu da ga kupim.
Jako neozbiljno od prodavca sa skoro 2000 pozitivnih ocena.

Uglavnom, za tu cenu vrv i dalje ponajbolji izbor.
iP14 pro je oko 720 eur polovan, 15 Pro mozda za 850.
Sa jedne strane, vrv iP je vrv laksi za dalju prodaju, Pixel bih ipak mogao nov za manje para. Razmislicu jos malo, nisam pametan.

Ja bih sacekao sledecu generaciju global kineza da sam na tvom mestu. Vivo x200 Pro, Oppo Find X8 Pro, Oneplus 13... Ako te bas svrbi Pixel 9 Pro XL, ima dobrih dilova na KP.

S24 Ultra ukratko🙂

Ako je shutter speed bitna stavka, onda Honor magic 6 pro, definitivno. Samsung nikako, a pixel kaska za honorom u svemu, osim u slikama mrtve prirode i softverske podrske. Modifikovani exynos, koji oni nazivaju Tenzor cipset, kaska 4 godine za snapdragon 8gen 3 cipom. Wifi slabiji, mrezni signal losiji, zvucnici slabiji, ekran losiji, baterija i punjenje sporije... Ako hoces ozbiljan telefon, skupi pare za 6 pro. Ako hoces kompromise, baci pare na pixel.

Nazad
Vrh Dno