Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Temp. u sobi je24C.
Po aplikacji unutrasnja temp.je 29C.
Ja svoju ciljam isto da mi je 24 u kuci tada mi je bas prijatno, na ispod 24 mi zna biti svjeze ako ležim i gledam TV 🙂
E sad ne bi ti trebalo biti neprijatno na 24, ali ako jeste digni za jedan stepen temperaturu.
Ova naša klima ima nakaradno to unutrašnje očitavanje temperature, to ne treba ni gledati, nama nije od nikakve koristi.

Preko noci istavi na 21- i jaci fan, tipa 3 crtice, vjerovatno ti se preko noci ishlade malo više zidovi pa je zbog toga jos malo taj osjecaj neprijatnosti izrazeniji

Evo kakva je potrosnja kod mene, 24/7 vecinom vremena je na 27 do 28c Medium/High fan speed

1731871095507.png1731871101067.png

To je prevelika kvadratura za ovu klimu, tu bi trebale 2 ovakve klime da opušteno rade cak i sa nesto izolacije 🙂 mislim da ce na vecim minusima biti problema ako ce biti jedini izvor grijanja
Da, kada se otvore vrata od zadnje spavace sobe, vecina toplog vazduha ide tamo, zatvorim vrata i onda topao vazduh lakse moze da udje u dnevnu sobu i ok je, naravno logicno je da ce potrosnja biti dosta veca zato jer manje vise radi posao za minimum 2 klime.

Leti je lagano, sa hladjenjem nemam problema lagano sve hladi leti. Kao dodatno telo za zagrejavanje je veoma korisna. Ako ugradim jos jednu klimu u dnevnu sobu onda mi nece trebati nista vise, ta klima u dnevnoj sobi ce biti dovoljna za greje lagano. Planiram da ugradim Mideu Breezless zato jer leti ima onaj mod koji je tih i bolje rasprsava vazduh za razliku od klasicnih klima.

Kada je noc u minus i logicno vlaznost visoka, ide u defrost skoro svakih sat vremena, zavisno od situacije nekada i ne ide toliko cesto, npr juce je samo 3 puta isla, u 12, 4 i 6 ujutru.

Ima li jos neko problema sa pistanjem/zvizdanjem koje se cuje iz unutrasnje jedinice? Kod mene se stalno cuje kada je potrosnja oko 900 ili vise. Na nekih 800 prestaje, tj. javlja se sporadicno. Posle kada potorsnja padne na oko 400-500 opet konstantno, samo tise...

Izuzetno neprijatno zvizdanje visoke frekvencije, zbog kojeg je u sobi gde je klima nemoguce spavati. Klima je ugaradjena pre oko godinu dana, ali do sada uglavnom nije ni koriscena. Inace je od prvog dana tako. Majstori na ugradnji su mi rekli da je to za njih "normalno"

U pitanju je "nordic" varijanta.

Ima li jos neko problema sa pistanjem/zvizdanjem koje se cuje iz unutrasnje jedinice? Kod mene se stalno cuje kada je potrosnja oko 900 ili vise. Na nekih 800 prestaje, tj. javlja se sporadicno. Posle kada potorsnja padne na oko 400-500 opet konstantno, samo tise...

Izuzetno neprijatno zvizdanje visoke frekvencije, zbog kojeg je u sobi gde je klima nemoguce spavati. Klima je ugaradjena pre oko godinu dana, ali do sada uglavnom nije ni koriscena. Inace je od prvog dana tako. Majstori na ugradnji su mi rekli da je to za njih "normalno"

Moguci razlog https://forum.benchmark.rs/threads/hisense-energy-pro-plus-qg35xvoeg-12ka.489270/post-6788688

TL'DR. Duzina nije bar 3m kao preporuceno pa zbog toga. Ko zna.

Moguci razlog https://forum.benchmark.rs/threads/hisense-energy-pro-plus-qg35xvoeg-12ka.489270/post-6788688

TL'DR. Duzina nije bar 3m kao preporuceno pa zbog toga. Ko zna.
Ma jok. Sve se tako čuju i energy pro i nordic i pro x. Jednostavno je to kod njih tako izrazen zvuk kompresora i protoka freona. Ima jos klima koje se tako cuju, kod mene na zgradi cak jedna midea.
Jedino ako tvoja nije nesto glasnija od ostalih.
Moja je bila i na skoro 3m i na 1.5m cijevi zbog premjestanja i identicno se cuje u oba slucaja.
Kod mene se cuje kada radi na minimumu, tj ispod 600w, preko sve se ne cuje kada kompresor ubrza. Ja i kolega ugradjivali u isto vrijeme i kod njega identicno.
Meni srecom licno ne smeta i uredno spavam iako imam lak san.

Ma jok. Sve se tako čuju i energy pro i nordic i pro x. Jednostavno je to kod njih tako izrazen zvuk kompresora i protoka freona. Ima jos klima koje se tako cuju, kod mene na zgradi cak jedna midea.
Jedino ako tvoja nije nesto glasnija od ostalih.
Moja je bila i na skoro 3m i na 1.5m cijevi zbog premjestanja i identicno se cuje u oba slucaja.
Kod mene se cuje kada radi na minimumu, tj ispod 600w, preko sve se ne cuje kada kompresor ubrza. Ja i kolega ugradjivali u isto vrijeme i kod njega identicno.
Meni srecom licno ne smeta i uredno spavam iako imam lak san.
Kao da neko u sobi konstantno lagano duva u pistaljku, meni je zbog tok pistanja ova klima skoro pa neupotrebljiva. Nekako ne mogu da poverujem da je to tako projektovano i kod svih, inace niko ne bi preporucivao i kupovao ovu klimu.

Instalacija je na 3m, druga starija Midea ima oko 1.5m i nema nikakvih zvukova.

Kao da neko u sobi konstantno lagano duva u pistaljku, meni je zbog tok pistanja ova klima skoro pa neupotrebljiva. Nekako ne mogu da poverujem da je to tako projektovano i kod svih, inace niko ne bi preporucivao i kupovao ovu klimu.

Instalacija je na 3m, druga starija Midea ima oko 1.5m i nema nikakvih zvukova.
Meni se to desava kad smanjim Fan. Kad je na max fan nema zvuka. Nordic je u pitanju.

Meni se to desava kad smanjim Fan. Kad je na max fan nema zvuka. Nordic je u pitanju.
Zanimljivo, mislim da kod mene brzina fana nema uticaja na pistanje, jedino sto se mozda ono manje primecuje kada je fan na max zbog jaceg zvuka duvanja vazduha.

Znaci ipak postoje ovi modeli koji ne piste, barem ne na max fan.

Kao da neko u sobi konstantno lagano duva u pistaljku
Nije kod mene bas tako, kod mene se kada je tišina u prostoriji cuje kao neko blago suskanje, fućkanje, tiho zvizdukanje. Ako radi tv ili nesto preko dana ne primećujem.

Zanimljivo, mislim da kod mene brzina fana nema uticaja na pistanje, jedino sto se mozda ono manje primecuje kada je fan na max zbog jaceg zvuka duvanja vazduha.
Tako je, kod mene jaci ventilator prigusi taj zvuk

Nije kod mene bas tako, kod mene se kada je tišina u prostoriji cuje kao neko blago suskanje, fućkanje, tiho zvizdukanje. Ako radi tv ili nesto preko dana ne primećujem.

Tako je, kod mene jaci ventilator prigusi taj zvuk
Kod mene se na Energy Pro+ čuje samo zvuk ventilatora (obično držimo na 3-4 crtice, od 5), ne primećujem ništa drugo.

Isto tako, samo zvuk ventilatora bez ikakvog pistanja, zvizdukanja i ostalih tonova visoke frekvencije.

Ja imam Energy pro X,
kod mene se culo vise kao neko skripanje iz spoljasnje jedinice i prenosilo se preko cevi do unutrasnje. Zamenili su mi pre neki dan novu spoljasnju bas zbog tog zvuka. Sada je dosta tise ali i i dalje malo cuje. Na hladjenju mi je bilo dosta izrazeniji zvuk nego na grejanju.

Nije mi jasno zašto kod istih temperaturnih uslova (2 stepena napolju), klima uvek nameštena na 23 stepena sa automatskom brzinom, nekada ima potrošnju od 1,4kW, a drugi put oko 700W?

Nije mi jasno zašto kod istih temperaturnih uslova (2 stepena napolju), klima uvek nameštena na 23 stepena sa automatskom brzinom, nekada ima potrošnju od 1,4kW, a drugi put oko 700W?
Zznas da inverteri mjenjaju potrosnju konstantno u skladu sa potrebom, u stanju su trositi od 2kw do 120w ? Ako je hisense ne drži je nipošto na auto fanu najlosije ce tako raditi

Ja danas pazarih Energy pro x,beli model. Ugradnja tek u utorak od ovlascenog. Treba li na nesto da skrenem paznju monterima?

Da odrade sve po propisima i ispoštuju uputstvo za ugradnju koju preporučuje proizvođač 🙂

Nosaci veći, niposto klasicni za 12ku jer ce biti priljubljena uz zid. 3m cijevi, obe cijevi svoju izolaciju. Da vanjska i unutrasnja imaju prostora oko sebe, unutrasnja pozeljno 20cm od plafona i na sredini prostorije. Obavezno vakumiranje

Nosaci veći, niposto klasicni za 12ku jer ce biti priljubljena uz zid. 3m cijevi, obe cijevi svoju izolaciju. Da vanjska i unutrasnja imaju prostora oko sebe, unutrasnja pozeljno 20cm od plafona i na sredini prostorije. Obavezno vakumiranj
Nosaci veći, niposto klasicni za 12ku jer ce biti priljubljena uz zid. 3m cijevi, obe cijevi svoju izolaciju. Da vanjska i unutrasnja imaju prostora oko sebe, unutrasnja pozeljno 20cm od plafona i na sredini prostorije. Obavezno vakumiranje
Hvala. Jel problem ako razlika od unutrasnje do spoljasnje bude oko 5m instalacije,hteo sam vanjsku da stavim na drugi zid,ne na onaj gde ide unutrasnja i da svu instalaciju sakrijem u izolaciju,posto na tom delu kuce jos nije fasada odradjena nego samo stiropor ,mrezica i lepak.

Mozes 5 metara instalacije bez problema.

Pozdrav svima,vlasnik sam Hisense energy pro plus 12 evo druga godina,da li ima neki wifi termostat za nju ili nesto slicno? Na Daljinskom ne mogu da koristim ifeel,jer daljinski svugde smeta ili ga neko premesti sa mesta na mesto i onda nema komunikaciju sa unutrasnjom jedinicom.

Pozdrav svima,vlasnik sam Hisense energy pro plus 12 evo druga godina,da li ima neki wifi termostat za nju ili nesto slicno? Na Daljinskom ne mogu da koristim ifeel,jer daljinski svugde smeta ili ga neko premesti sa mesta na mesto i onda nema komunikaciju sa unutrasnjom jedinicom.
Pozdrav, ne postoji wifi termostat za klimu. Sta je tacno problem, tj za sta ti treba ?

Nazad
Vrh Dno