Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
LukasP,da li horizontalna krilca kada postavim bez usmeravanja vazduha(simbol kao cesalj) rade isto kao i vertikalna sa istim simbolom.Kod vertikalnih motor pokrece gore dole krilca?
Nisam najbolje razumio pitanje, ali imas opciju i za horizontalno i vertikalno da bude swing opcija tj da šeta gore dole ili lijevo desno konstantno ili da stoji fiksno na nekoj od nekoliko pozicija.
Kada ikonica ima strelicu gore dole (kao zaokruzeno na slici) onda šeta.
A mozes kombinovati da horizontalna stoje fiksno a da šeta lijevo desno i obrnuto

Prilozi

• IMG_20241024_063310.jpg
    IMG_20241024_063310.jpg
    51.9 KB · Pregleda: 57
Dobro si mi objasnio.Vertikalna krilca kada su swing vidljiva kada idu gore dole.Horizontalna nisu vidljiva kada su u swing modu.Zbunila me starija Midea koja u horizontalnom swing modu jednostavno duva na sve strane bez pomeranja krilca.

Zanimljivo sto su na energy se hinano ispravili prikaz temperature u aplikaciji i sada je tacan Screenshot_2024-10-31-19-35-10-979_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg

I ćorava koka neko zrno ubode.
1000032865.jpg1000032866.jpg
Ignorisite sto sam zaboravio da vratim sat unazad 🤣

Umorili se od objasnjavanja, kako se u prostoriji krece topli vazduh. 😀

Kod mene i dalje pokazuje po starom, osim ako se uključi iFeel, onda tu temperaturu prikazuje.
I kod mene je na energy pro plus tako, prikazuje 3-5 stepeni vecu, ali sam u drugom prostoru ugradio donekle slicnu klimu, se hinano, ima ugradjenu potrosnju struje i prikaz temperature je bas tacan

I kod mene je na energy pro plus tako, prikazuje 3-5 stepeni vecu, ali sam u drugom prostoru ugradio donekle slicnu klimu, se hinano, ima ugradjenu potrosnju struje i prikaz temperature je bas tacan
Kod mene prikazuje veću temepraturu (kao i ranije) na sve 3 klime, Energy Pro+, Energy se HiNano 9 i 12. Connect life je azuriran.

Nordic ako nije na ifeel isto brljavi za temp. Ovako ubada jer cita izgleda sa daljinca

Koliko nisko moduliraju vaše energy se klime na grejanju? Treba mi jedna za 16m2.

Pozdrav, iscitao sam celu temu, jer mi je ova klima primamljiva zbog svoje cene, a i performansi. Zamenio bih on-off Teslu 12 koja je sluzila samo za hladjenje i eventualno neki prelazni period za grejanje. Stan je nekih 65 kvadrata, balkonsa pvc vrata sa dva manja prozora, i dva veca dvokrilna pvc prozora u kuhinji i spavacoj, stan je izmedju donjeg i gornjeg sprata u kojima se zivi i greje. Izolacije tipa stiropora i slicno nema, jer je zgrada starije gradnje. Polozaj je malo ne zahvalan, iz dnevne u cosku bi duvala direktno na vrata ka hodniku i ulazu u kuhinju, a sa leve strane su vrata od spavace. U kupatilo bi eventualno stavio neki elektro susac vesa koji bi grejao kupatilo. Zanima me da li bi u ovom polozaju Hisense Energy pro+ 12ka mogla da ugreje i odrzava temperaturu u stanu, znaci 24h upaljena, ili bi trebao da idem na 18-ku?

Prilozi

• IMG_20241108_212345.jpg
    IMG_20241108_212345.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 48
Ukratko, nece.

Neces moci komforno da grejes taj stan sa jednom klimom.
Dve ove, jedna u dnevna jedna u spavacu sa tim da zbog rasporeda temperatura ce najverovatnije biti manja za 2-3 stepena u kuhinji.
Imas jako nezgodan raspored za jednu klimu a i nedostatak izolacije ti ne ide u korist.
To je moje misljenje.

I ja sam tog misljenja. Mislis da ni sa 18kom zbog rasporeda soba ne bi bilo moguce neko razumno grejanje, i da se bolje ide na dve 12ke. Kuhinja zbog cestog kuvanja ce se dogrejati da kazem.

Mislim da ti nece pomoci 18ka, dzabe sto ces ti ugrejati sobu na 25 stepeni kad taj topao vazduh nece stici kroz sva ta vrata do ostatka stana.
Bez dve klime se neces komforno grejati.

Slazem se, ja grijem 70 kvadrata sa 2 klime (jedna je bas ova klima), vrlo zahvalan raspored, svuda je 24 stepena koliko zadam osim u spavacoj sobi gdje nije klima, tu bude u prelaznom 22-23 i 20 kada krenu veci minusi.

Jedna 12ka je za do 40 kvadrata u jako dobrim uslovima izolacije i stolarije, 18ka za više ali ako je baš otvoren prostor a kod tebe nije.
Ja bi jednu u dnevnu gdje si zamislio, a drugu u spavacu (ako je spavaca (i) dječija soba tj soba gdje se boravi po danu) ako nije, onda bi drugu u kuhinju ali da tu u kuhinji najdes neku koja nisko modulira.

Spavaca je uglavnom ne koristena tokom dana, tako da bi neka 12-ka ili 9-ka isla u kuhinju. Kod mene u garsonjeri 25kvadrata je trenutno Vivax acp-12ch35aegi zadovoljan sam i grejanjem i potrosnjom, cesto ide ispod 300w i tako odrzava temperaturu, koju namestan na 24,25c. Ako imate neku jeftiniju klimu koja nisko modulira kao preporuku za kuhinju, slobodno napisite.

Prilozi

• Screenshot_2024-11-10-08-30-44-431_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2024-11-10-08-30-44-431_com.tuya.smartlife.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot_2024-11-10-08-30-44-431_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2024-11-10-08-30-44-431_com.tuya.smartlife.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 31
Da li vam je klima nocas isla u defrost,kod mene maglustina nocas,oko o stepeni sve vreme ,bilo je dva defrosta za noc

Pitanje je da li ima nekom da nije radila defrost u ovim uslovima.
Ja sam jutros bas obisao i vidim ispod klime baricu tako da sigurno da je radila defrost a sad koliko cesto itd. nisam primetio i ne primetim generalno kad radi defrost.

Nisam vezan za ovu temu, ali meni su Haier i Midea u minut zajedno radile defrost dvaput sinoć. 🙂

Spavate li ljudi, ili brojite defroste? 😂
Pitanje je da li ima nekom da nije radila defrost u ovim uslovima.
Ja sam jutros bas obisao i vidim ispod klime baricu tako da sigurno da je radila defrost a sad koliko cesto itd. nisam primetio i ne primetim generalno kad radi defrost.
Možda nije bilo defrosta na 12-cama sa 40+kg spoljašnjom

Jedna mala ispravka, pogresio sam oko kvadrature stana, iz glave sam napisao da je 65 kvadrata, ustvari je dosta manji, sve ukupno oko 54 kvadrata. Zaboravio sam i da napomenem da leva strana dnevne i deo zida u hodniku je do grejne strane, soba u susednom stanu, i da su ispod i iznad stanovi koji bi se grejali. A sve ostale tri strane su spoljne i bez izolacije, a debljina spoljnih zidova je mislim oko 40cm. Ostaje i dalje los raspored soba za klimu, ali da li bi mozda zbog manje kvadrature ipak mogao da prodjem sa 12kom u dnevnoj i eventualno nekim norveskim po potrebi u kuhinji ili mozda spavacoj.

Prilozi

• IMG_20241111_191003.jpg
    IMG_20241111_191003.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 15
Nekoliko poslednjih dana je zahladilo i vec sam primetio da klima ne greje kako sam ocekivao.Preko noci je ne gasim,temp.20 i jedna crtica.Preko dana 23-24 i 3-4 crtice.Samo jednu sobu grejem 24m2.Prekonoci otvaram vrata od spavace sobe i to je sve.Problem je sto klima stalno miksa topao i hladan vazduh.Bude i neprijatno kada se sedi.Krilca gore dole, levo desno isto.Imate li neki savet ili da zovem servis.Primetio sam da je i potrosnja porasla.Juce je za 17h potrosila 15kw?

Nemas izolaciju?
Imas li sobni termometar da vidis koja temperatura bude u sobi kad stavis 24 na klimi?

Nekoliko poslednjih dana je zahladilo i vec sam primetio da klima ne greje kako sam ocekivao.Preko noci je ne gasim,temp.20 i jedna crtica.Preko dana 23-24 i 3-4 crtice.Samo jednu sobu grejem 24m2.Prekonoci otvaram vrata od spavace sobe i to je sve.Problem je sto klima stalno miksa topao i hladan vazduh.Bude i neprijatno kada se sedi.Krilca gore dole, levo desno isto.Imate li neki savet ili da zovem servis.Primetio sam da je i potrosnja porasla.Juce je za 17h potrosila 15kw?
Za prvu ruku preko noci je malo ventilator jedna crtica (osim ako spavas tu gdje je klima pa smeta), krilca obavezno pozicija 1 prema dole (eventualno 2) i centar. Iz nekog razloga slabije duva kada krilca idu lijevo desno ili sgtoje lijevo ili desno. Ovo sve zvuci kao da lupam ali ima razlike, detaljno sam testirao. A nekidan sam slucajno ostavio krilo podignuto uvis jer sam prethodnu noc imao punu kucu gostiju pa da ne puse u njih, sutradan prostor hladniji za 2 stepena nego kada je upereno dole. Cim sam spustio krilce kroz pola sata se podigla temperatura.

Sto se tice prohladnog pirkanja to je tako kod svake klime kada dostigne temperaturu pa nize modulira, puse mlackast vazduh koji nije prijatan na koži, zato je najbolje klimu kada je moguce pozicionirati da ne puše tamo gdje se sjedi.

Mada u svakom slucaju osim ako nemas katastrofalne gubitke i suplju stolariju ova klima bi trebala 24 kvadrata grijati

Nemas izolaciju?
Imas li sobni termometar da vidis koja temperatura bude u sobi kad stavis 24 na klimi?
Nemam izolaciju.Zivim u sredjenoj predratnoj kuci sa duplim prozorima i debelim zidovima od pune cigle.Temp. u sobi je24C.
Za prvu ruku preko noci je malo ventilator jedna crtica (osim ako spavas tu gdje je klima pa smeta), krilca obavezno pozicija 1 prema dole (eventualno 2) i centar. Iz nekog razloga slabije duva kada krilca idu lijevo desno ili sgtoje lijevo ili desno. Ovo sve zvuci kao da lupam ali ima razlike, detaljno sam testirao. A nekidan sam slucajno ostavio krilo podignuto uvis jer sam prethodnu noc imao punu kucu gostiju pa da ne puse u njih, sutradan prostor hladniji za 2 stepena nego kada je upereno dole. Cim sam spustio krilce kroz pola sata se podigla temperatura.

Sto se tice prohladnog pirkanja to je tako kod svake klime kada dostigne temperaturu pa nize modulira, puse mlackast vazduh koji nije prijatan na koži, zato je najbolje klimu kada je moguce pozicionirati da ne puše tamo gdje se sjedi.

Mada u svakom slucaju osim ako nemas katastrofalne gubitke i suplju stolariju ova klima bi trebala 24 kvadrata grijati
Krilca drzim kako si napisao.Fotelje u dnevnoj nisu direktno izlozene duvanju klime.Definitivno gde god da se pomerim oseca se neprijatno hladan vazduh.Manje se oseca kada stojim ili "setam"po sobi.Po aplikacji unutrasnja temp.je 29C.

Poslednja izmena:
Koliko znam ovaj Hisense uglavnom radi 400+W najniže, tada ne bi trebalo da duva "hladnjikav" vazduh sem ako spoljna nije dosta niska, debeo minus pa klima tad ima gubitke u toplotnoj moći. Jedino ako si naviko na stare on-off klime koje uvek dok rade greju na max pa sad osećaš razliku.
Svakako izbegavaj najniži fan kada su minusi.

Nazad
Vrh Dno