Šta je novo?

Novi build ne pronalazi GPU

Probao i jedna i drugi u nekom trenutku, i dalje ništa

Na novom buildu na slici nije zaključan klip na prvom slotu za memoriju. Mada, pretpostavljam da si vadio i stavljao više puta pa zaboravio. Probao samo sa jednom memorijom?

Probaj ovako.
Iscupaj kablove iz graficke i uzmi 6+2 PCI-e kabl i ubodi u 8 pin slot samo.
Onaj 6 pin slot ostavi prazan.
Nemoj zaboraviti CPU fan da vratis na njegovo mesto.

Na novom buildu na slici nije zaključan klip na prvom slotu za memoriju. Mada, pretpostavljam da si vadio i stavljao više puta pa zaboravio. Probao samo sa jednom memorijom?
Da da i sa po jednom i obe

Poskidaj sve,stavi 24pin,i vidi jel napajanje startuje vent.Pogledaj dal trznu ventilatori povezani..
Sve skini.

A vent na napajanju okreće?
Na to sam mislio bukvalno sve da poskidaš,i eps,i cpu..sve

Ne, ništa. Ni na jednom setapu. Menjao sma i power dugme, pokušavao šrafcigerom, spajalicom

Proširio sam gore post..
Mora da okrene na napajanju.
Gledam da nisi slučajno obrnuo eps,ugasio na dugme psu....baš čudna rabota...ludilo

ne jedno, već dva ludila identična.
Probacu sad opet CMOS reset

ali svetli prokleta ploča taj rgb deo

Onda vidi eps kabl (cpu kablić)ponovo,izvadi pa vrati.Izvadi cpu iz ležišta pa vrati.

gledao i to, setio sam se da sam promenio termalnunpastubpa sam sad dizao da vidim da slučajno neki pin nije zapljan ili nešto.

Nem ti pojma,bazirao bi se na tu struju,jer vent mora da pokrene na psu makar ti sve počupao osim 24pin.Dal stavio ostalo ili ne..
Znači od utičnice na ovamo.

Na izlazu USB uredno mi daje 5v za svetlo iznad monitora, sad samo to svetli od celog računara… najskuplja lampa na svetu

Otkaci oba kompa iz uticnica, iskljuci prekidac napajanja i drzi po 60s dugme za paljenje i/ili dugme za reset.

Onda probaj da upalis obe konfiguracije, u tu drugu gde je provereno radila ta druga grafika koju si uzeo za probu opet stavi istu grafiku.

Imao sam slican problem pre 10ak godina, komp se ponasa kao mrtav jer sam imao probleme sa naponom iz mreze pa sve pobrljavi i nece da se upali niti da reaguje dok komp ne odstoji par sati ili se ne isprazni ovako "na silu".

UPDATE:

JA SAM GLUP.

Nekad, u nekom trenutku, u odsustvu razuma, sam na starom sistemu stavio jedan dzamper na USB pw a nisam imao dzamper na clcrt (ima opcija normal mod i opcija reset, a bio je prazan). Tako da je maltene on stalno bio u kratkom spoju. Skinem bateriju nocas, sad proverim sve pokrenem pomalo i radi. Time resih tu mašinu. Samo treba da je spakujem u kućište pa će valjda to biti to.

Drugi sistem. Nadjem JOŠ JEDAN DZAMPER (koji sam skinuo sa stare ploče), PLUS promenim fore radi mesta memorijama (u uputstvu piše a2 i b2) stavih a1 i b1. Stavim na kraju staru neku grafiku i prokleti sistem se digne!

Ostao je tu drugi problem sto neće da upali taj novi komp sa ovom drugom grafikom (dakle sad imam potvrdu da su sve komponente ispravne). Kada sam prebacio pciex16 na v3, pokrenulo se sve ali sad ne baca video signal ni na display port ni na DVI.Osim omogucavanja pci e na v3, ima li još neki savet?

Btw, hvala sto me trpite.

Poslednja izmena:
Vrh Dno