Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Nesto nisam uspeo da pronadjen cenu staticke ip adrese na mts sajtu? Koliko sam shvatio svi korisnici optike dobijaju dinamicku javnu adresu, ali meni bi trebala staticna javna pa predpostavljam da se to doplacuje na mesecnom nivou?

Moze li neko da mi pomogne da podesim port forwarding ili sta vec treba...

Pokusavam da lokalni web server bude vidljiv preko neta na portu 80... U podesavanjima rutera sam stavio ovo:

Capture.PNG

Pod external host je moja IP adresa.
U windows firewalu sam dodao novi inbound i outbound rule, dozvolio saobracaj na portu 80.
U apache httpd-vhost.conf sam promenio:
AllowOverride All
Require all granted

(wamp je u pitanju). Serveru mogu da pristupim samo iz lokalne mreze, spolja se ne vidi.
Gde sam pogresio u podesavanju, ili sam nesto propustio?

Da li mts daje parametre za postavljanje moje opreme umesto njihove u optičkim paketima kao yettel, ili se makar njihova oprema može postaviti u bridge mod?

mts ne daje parametre za dinamicke IP adrese ali mozes ih sam izvuci

bridge mode mozes sam aktivirati na huawei opremi, ili mogu oni ti aktivirati na obe vrste opreme (huawei/nokia)

MTS za fizčka lica omogućava bridge samo ako se koristi statička IP adresa. Za dinamičku jedina opcija je da se "izvlače" podaci preko opisanog postupka.

MTS za fizčka lica omogućava bridge samo ako se koristi statička IP adresa. Za dinamičku jedina opcija je da se "izvlače" podaci preko opisanog postupka.
Nije tacno, aktivirace ti bridge (sto je bitno onima na Nokia mrezi jer ne mogu ga sami aktivirati ako zele da im IPTV i dalje radi) iako nemas staticku IP adresu ako im trazis (slanjem maila na [email protected] sa brojem fiksnog i modelom ONT-a, mozes da specificiras i na koji LAN port hoces da bude bridge)
jedino sto ne mogu da daju username/password za dinamicke naloge, jer to ti tehnicari ne prave/nemaju pristupa toj bazi da pogledaju -> moras sam izvuci

Ok. Nisam znao.
Ja kada sam pitao nije moglo.

Realno i nema razlike. Kad već izvlačiš podatke, prebacivanje u bridge je trivijalno.

Nije ONT kriv, drugačije im je namešteno sa njihove strane za Nokia mrežu (kombinacija VEIP za sve ostalo + PPTP za IPTV + poseban VOIP config), nego za Huawei mrežu (sve preko VEIP), zato ne može samostalan bridge na Nokia mreži ako hoćeš da ostane IPTV funkcionalan (ista stvar se dešava sa svim markama ONT na toj mreži)

Treba sutra da mi stigne Archer AX55 ruter, ideja mi je da mts-ov huawei stavim u bridge mode i koristim TP-LINK kao primarni ruter.
E sad, pitanje je sledece:
U bridge mode stavljam jedan port na ruteru, ali sta se desava sa ostalim portovima? Da li mogu da ostanu aktivni za internet ili samo za iptv?

Problem je u tome sto mi je huawei ruter u onom malom ormaricu iznad ulaznih vrata u stanu. Odatle su razvedeni UTP kablovi do uticnica u 3 razlicite sobe. U ormaricu jedva ima mesta za jedan ruter, nema sanse da dodam i tp-link tu(a i ne bih, zbog wifi-a). Kako izvesti ovo a da mi cela ta razvedena instalacija ostane funkcionalna? :D posto u ovakvoj konstelaciji, ja bih potpuno izgubio funkcionalnost tih uticnica do kojih su razvedeni kablovi od huawei rutera, zar ne?

Nema interneta na ostalim portovima kada ga prebaciš u bridge mode, samo IPTV na srednja 2 porta ostaje funkcionalan po defaultu
Tebi bez dodatne opreme možda najbolje da ti tp link bude u AP modu, a Huawei da ostane glavni ruter ( na kome ćeš konfigurisati port forwarding/DHCP IPove)

Mts ili Supernovina optika je sada za nove korisnike 14 meseci za dinar,postoji i varijanta placanja upola od starta da bi se vise isplatilo.Naravno kao i uvek Telekom zadrzava fiksni telefon kao zastitni znak ( nisam pobornik ) pa je za box uvodjenje fl neophodno.Ako ima zaintetesovanih javite se pa da nadjemo najbolju mogucu varijantnu

I važi samo od box 3 pa na više, za box 2 je ponuda sa sajta, 11 mes po 50 %, jel tako?

Bolje vidite da zadržite postojeće korisnike takvim uslovima umesto što planirate da ih derete duplo većim cenama nakon isteka ugovorne obaveze.
Da sam znao da neće biti nikakvog popusta nakon 24m ne bih nikad ni potpisivao ugovor sa vama jer čemu naknadno cimanje, srećom ipak ima alternativa MTS optici uz isti kvalitet usluge.

Bolje vidite da zadržite postojeće korisnike takvim uslovima umesto što planirate da ih derete duplo većim cenama nakon isteka ugovorne obaveze.
Da sam znao da neće biti nikakvog popusta nakon 24m ne bih nikad ni potpisivao ugovor sa vama jer čemu naknadno cimanje, srećom ipak ima alternativa MTS optici uz isti kvalitet usluge.
Poštovani,cene nažalost ne određujem ja,ja sam agent za nove korisnike i gratise,srdačan pozdrav!

@rajkosto, ne nalazim pretragom, da li u Huawei ruteru postoji mogućnost da vidim da li je bilo prekida interneta. Čačkao sam u advanced opcijama, ali nisam našao. Hvala unapred.

Iskreno jeftinije mi je da ostanem na yetellu, više dobijam za manje para.. Iz tig razloga sam pitao
Jasno mi je,jedino ako postoji supernovina optika na toj lokaciji moglo bi bez fiksnog telefona,i naravno dobio bi benefit od 14 meseci gratis,obzirom da su kompanije partnerske,veliki pozdrav

Da li jos neko ima ovih problema sa youtube-om na mts-u narocito uvece a narocito narocito nedeljom uvece?
1732474879008.png
Ni 720p nema sanse da pusti.

Nazad
Vrh Dno