Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi kukaju na From ali je svi i dalje prate :) Neko ce reci da suvise razvlace, a ja bih rekao da ipak savrseno doziraju sadrzaj, cim niko ne odustaje da prati seriju :)
Kad tako smara serija a znam da ce jos 40ep da smaraju a gleda mi se po malo, samo skip forward. 1ep se fino strpa u 10-15 min i bas bude kako treba.
Upravo ovo sto Uriel kaze. Ova treca sezona ce ici na ubrzavanje cisto eto da vidim sta se desava i da tako ostanem u toku sa serijom u koju sam vec stucao 20 epizoda ili koliko vec. Vec sam ranije ubrzavao neke delove, sada cu tek.

Podseća me na vreme kada ste kukakali na Walking Dead, lakše je bataliti.

Sa velikim žaljenjem vas obaveštavam da sam sinoć odgledao Breaking Bad do kraja. Krenule su mi suze na oči što se završilo. 11 godina od kad sw emitovanje zavrsilo. Gledao sa sećanjem od jedva 1% sadržaja i uživao više nego kad sam čekoa po nedelju dana na epizodu.

Ponovo se penje na prvo mesto liste serija kod mene. Možda jednog dana kada repriziram Six Feet under mu se pridruži na 1 mestu ponovo. Videćemo i kada repriziram BCS gde će se on naći, to je plan gledanja posle Homicide ćivot na ulici. U top 5 su i Soprani i Žica. Iz sentimentalnosti Dexter visoko ali bez ranga zbog 2 samoubistva serije sa 2 užasna kraja.

Osvrćući se na ovaj post jedino Six Feet under nije o kriminalu koji je svim gledaocima poslastica što joj daje dodatni + u odnosu na ostale. Kriminal nije tu ali smrt jeste kao i u ostalim serijama čime bi se zaključilo da je smrt najintrigantniji sastojak zabave za široke mase. Samo govori ko smo i šta smo i dalje...

Poslednja izmena:
Serija Penguin sabila! Masterpiece! 10/10 for me! :cool:

Warner Bros Reaction GIF by The Batman

Sa velikim žaljenjem vas obaveštavam da sam sinoć odgledao Breaking Bad do kraja. Krenule su mi suze na oči što se završilo. 11 godina od kad sw emitovanje zavrsilo. Gledao sa sećanjem od jedva 1% sadržaja i uživao više nego kad sam čekoa po nedelju dana na epizodu.

Ponovo se penje na prvo mesto liste serija kod mene. Možda jednog dana kada repriziram Six Feet under mu se pridruži na 1 mestu ponovo. Videćemo i kada repriziram BCS gde će se on naći, to je plan gledanja posle Homicide ćivot na ulici. U top 5 su i Soprani i Žica. Iz sentimentalnosti Dexter visoko ali bez ranga zbog 2 samoubistva serije sa 2 užasna kraja.

Osvrćući se na ovaj post jedino Six Feet under nije o kriminalu koji je svim gledaocima poslastica što joj daje dodatni + u odnosu na ostale. Kriminal nije tu ali smrt jeste kao i u ostalim serijama čime bi se zaključilo da je smrt najintrigantniji sastojak zabave za široke mase. Samo govori ko smo i šta smo i dalje...

Sad mozes komotno da odgledas i ovo. Ne moze da se poredi sa BB, ali svakako je ok odgledati kao neki produzetak na seriju.

Već sam krenuo sinoć nego mi se spavalo pa sam ga ugasio. Sećam se da mi se prvi put nije svideo, videćemo na drugo gledanje.

Neće ti se svideti ni na drugo gledanje.

Sto se mene tice, potpuno nepotreban nastavak, al kao ajde. Malo mi je smesno bilo zbog fizicke transformacije nekih glumaca, ko je gledao zna zasto.

Verovatno kad je stigao BB na Netflix da iskoriste trenutak. Koliko sam čitao BB napušta Netflixu feb.25 pa se očekuje da Sony pusti 4K Bluray na tržište. Poslastica za sve koji planiraju reprizu. Ja nisam migao da čekam feb. ionako su olkicni snimci dostupni.

Ovaj Pingvin je lepo smisljen i odglumljen. Steta sto je odsecen od realnosti u delu mafije. Kakav samar za bilo koga, ko je iole pratio fabulu Sopranovih ili bilo koje druge ozbiljne serije ili filma slicne tematike. I samim tim ima uvid u funkcionisanje i organizacionu strukturu iste. Ne mogu da mu dam vise od 7/10, bas zbog toga.

Jer, ako cemo realno, zavrsila bi se Sofijina "prica" pre sredine sezone...

Pingvin je u svetu Batmana, strip junaka, ne Sopranovih, Corleone i sl. :rolleyes:

Bez prevrtanja ocima. Ako nesto mozda i nije najrazumnije, pojasnicu. Nismo svi stvoreni da uvek "na prvu" budemo razumljeni i da razumemo.

Elem, svet nije bitan. Bitni su principi funkcionisanja jedne (kriminalne) organizacije. I Nolanov Betmen je u tom univerzumu, pa opet ima scenario koji je u top 5 trilogija svih vremena.
Ovde je scenario napisan kao da je u Miki Maus univerzumu.

Jedan psihopata, bez ikakve zaledjine i podrske same organizacije i ljudi unutar iste, pobije kljucne ljude, pa na sastanku na kojem treba da ima podrsku jedinog preostalog visokorangiranog clana ubije i njega, pred ocima svih "capos-a". Samo zato sto je psihopata, bez ikakvog valjanog razloga i promisljenosti. Taj neko bi ili popio metak odmah od strane prisutnih, ili bi mu se osmehivali, ali zato posle "resili problem" u najkracem roku.
Ali, neee... Nama se ovde servira da taj i takav bolid vodi celu organizaciju, srlja u propast i da niko ne mari. Vazi...

Ovo sto nam je servirano ovde je, u najmanju ruku, prilicno neuverljivo i tanko, sa tog aspekta.

Kad bolje razmislim, 6.5/10

Osvrćući se na ovaj post jedino Six Feet under nije o kriminalu koji je svim gledaocima poslastica što joj daje dodatni + u odnosu na ostale
Baš zato što nisu o kriminalu, detektivima, advokatima i ostalim "lako je tako biti uzbudljivo i zanimljivo za gledanje" temama i šablonima ja lično Six Feet Under, Halt and Catch Fire i The Leftovers smatram za klasu iznad The Wire, Breaking Bad, Homicide...

I SFU će zauvek ostati jedina serija sa (krajnje subjektivnom) ocenom 10/10. (objektivno je 9/10 😁😁).

Da HLC je vrhunska serija. Leftovers isto odlična ali ipak malo slabija od ostalih meni.

SFU serija sa najboljim krajem, mada sam tek nakon drugog gledanje obratio pažnju na kraj BB sa pesmom čiji naziv ima dosta simbolike za Voltera.

Da HLC je vrhunska serija. Leftovers isto odlična ali ipak malo slabija od ostalih meni.
Ako se dobro sećam predzadnja ili zadnja sezona je bila poprilično lošija od ostatka,
tj ona gde glumi ekscentricnog milionera i AV kompanije (MCAffee-a) jer su glumci krenuli vec sa drugim projektima
Ja sam je tu batalio

Ne zaboravite i Shield kao i Sons of Anarchy (osim poslednje sezone). Takodje i Deadwood, izuzetne serije,medju najboljim sa malog ekrana.

Oz nikako da zapocnem da gledam a bas predugo stoji u backlogu.
Banshee sa Antony Starrom nisam priveo kraju a isto je bila odlična prva sezone ako me pamćenje dobro služi.

Halt and Catch Fire - steta sto nikad nije prevedena do kraja kod nas.

Halt and Catch Fire - steta sto nikad nije prevedena do kraja kod nas.
prikazivala se kod nas kasnije na nova s i rtv vojvodina pod imenom Bitka za CTRL. ne znam da li ima u nekom 'video klubu' ili negde da se pogleda s tim prevodom. i da, jedna od najboljih serija.

Znam,@shamanNS me je odavno obavesroo o tome.

@whatgives Nema ni na domaćim a do relativno skoro nije bila ni stranim VoD platformama, sad valjda ima na AMC+ i AppleTV+.

Druga epizoda Šakala, za sad je dobro moram priznati, drži pažnju.

Hometown Cha-Cha-Cha - zaista fina serija.
Jeste K-Drama, ali nije tipičan ljubić, već je sve odrađeno na simpatičan, neusiljen način.

Šakal, prva epizoda, deluje obećavajuće i veliki plus što nije američka serija.
Utisak mi kvare neke "sitnice" kao npr
gađa snajperom sa 3km udaljenosti, sa metkom koji može avion da obori, u fasadu 5m iznad glava obezbeđenja, a obezbeđenje nit čuje udarqc nit primećuje delove fasade koji lete naokolo, po zakonima fizike, pada im na glqvu direktno

Takođe mi je prva epizoda odlična. Uđe metak ko u sira, nema tragova :)
Inače, muzika je odlična, pesme, baš je dobro. U jednoj numeri kao da peva glavni glumac, ili tačnije pokušava da peva, ali opako dobro zvuči. Nadam se da će tako biti i na dalje...

Nisam očekivao ono na kraju Pingvina. Lik je poremećen totalno.

Odgledah i četvrtu sezonu "Slow Horses". Prve dvije sezone su mi odlične, treću i četvrtu već treba posmatrati kao "mozak na otavu štivo". Iako vrlo zanimljive i one, ipak drastično neozbiljnije uz par baš komičnih detalja tipa:

Sezona 3 spoiler
Epizoda kad njih par sa pištoljima i beskonačno metaka (ne znam je li u jednom kadru prikazano kako mijenjaju šažer) likvidiraju komplet bataljon specijalne jedinice (pa sigurno preko 30 njih, pod punom opremom, dugim cijevima, bombama...) I kao da to nije bilo dovoljno, uradili su to u situaciji gdje su opkoljeni :D Bilo je tu još komičnih situacija ali mi je ova bila najupečatljivija.

Sezona 4 spoiler
Podigli na veći nivo i uveli Terminatora u igru... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno