Šta je novo?

Misljenje o ovoj Magnum Desktop konfiguraciji

batali bolje sklopi sam konfiguraciju.

jer ti biras koje ces komponente da uzmes na primer ne pise koje je napajanje u ovom Magnum kucistu pise da je 650wati samo takode i grafika cijji je model jeste 4060 ali koji je model

Kupovina takvih računara sa bombastičnim imenima se nikad ne isplati u odnosu na to da ti sam odabereš komponente i sklopiš računar - bez obzira imao ograničen budžet pa morao da praviš kompromise ili imao faktički neograničen budžet.
U ovakvim mašinama uvek zakinu bar na jednoj komponenti kada su suvi kvalitet ili u kombinaciji sa cenom u pitanju i pored toga što te izađe skuplje to na kraju ni sa aspekta kvaliteta/efikasnosti ne bude to.

Kupovina takvih računara sa bombastičnim imenima se nikad ne isplati u odnosu na to da ti sam odabereš komponente i sklopiš računar - bez obzira imao ograničen budžet pa morao da praviš kompromise ili imao faktički neograničen budžet.
U ovakvim mašinama uvek zakinu bar na jednoj komponenti kada su suvi kvalitet ili u kombinaciji sa cenom u pitanju i pored toga što te izađe skuplje to na kraju ni sa aspekta kvaliteta/efikasnosti ne bude to.
Jasno. jel bi mogao da mi napravis neku konfiguraciju za slican budzet, ali iz radnji gde bi moglo i na rate da se kupi...

Teško pošto nisam kupovao ništa duže vremena i nisam baš u toku sa cenom i kvalitetom komponenti, a tu je dosta faktora koje treba znati počevši od ukupnog budžeta.
Ali siguran sam da ovde ima dosta ljudi koji su u materiji mnogo bolje od mene i koji će rado pomoći i nešto sastaviti da bude bolje od onog već preinstaliranog računara.

Lepo je to ali ko ce da mu sklopi racunar ako ne ume sam?

Ne znam odakle je ali verujem da ima u okruženju nekog ko zna to da radi i koji bi mu to uradio sa ili bez neke naknade.

Lepo je to ali ko ce da mu sklopi racunar ako ne ume sam?
Jutjub video i sat dva posla da skonta i sklopi ili plati nekom servisu da to odradi za 15-20e.
Ako narucuje delove sa KP moze kod istog coveka da naruci i dosta njih sklapa za dzabe ili naplacuje nesto simbolicno.

@gorandroid Koji ti je maksimalni budzet?

Jutjub video i sat dva posla da skonta i sklopi ili plati nekom servisu da to odradi za 15-20e.
Ako narucuje delove sa KP moze kod istog coveka da naruci i dosta njih sklapa za dzabe ili naplacuje nesto simbolicno.

@gorandroid Koji ti je maksimalni budzet?

Koliko ce bolju konfiguraciju da dobije za ove pare..oko 700 evra? Ozbiljno pitanje.
I mene interesuje jer se razmisljam d akupim klincu neki racunar.
I gde da ih kupim?

Otvori temu pa cu rado baciti pogled sta moze da se sastavi za taj novac a da bude bolje od onog gore.
A gde da kupis, KP i dalje ima najbolje cene za vecinu stvari. Nadje se tu i tamo u domacim prodavnicama nesto jeftinije ali je retkost.

MSI B550M PRO-vdh 70e
Ryzen 5600 za 90e
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL16 70e
ARCTIC COOLING Freezer 36 25e
DEEPCOOL CC560 V2 black 60e
KINGSTON 1TB KC3000 M.2 75e
Be quiet System Power 10 650W Bronze BN328 75e
RX 6700 XT 12GB Nova ~320e polova ~250e

Ukupno sa novom grafickom oko 785e sa polovnom oko 710
Dobijas bolju plocu, brzi ram, bolji kuler, bolji SSD, bolje napajanje i 10-15% jacu graficku sa 12GB Vrama umesto 8.

Moze da se uzme nesto slabiji ssd,ram, kuciste i ustedi 60-70e.

@gorandroid Ako igras tarkov mozes da dodas 100e da uzmes 5700x3d koji se bas dobro pokazao tu zbog 3d cache-a. Tarkov igraci se kunu u njih :D

na brzinu sam sastavljao i moguce su greske tako da slobodno moze neko da dopuni ispravi.
takodje sve cene su sa oglasa na KP za nove stvari, cene podlozne promenama

Vrh Dno