Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno, neki su zaposleni, neki investiraju na više mesta, neki žive od kripta. Važno je da na kraju godine saldo bude u plusu.

Ali ništa se ne bi promenilo kod mene i da nije pobedio, baš ništa, ako imaš uverenje da će samo da raste ne vidim svrhu prodavanja.
Pa i ja imam uverenje da ce long term samo da raste i da ce ETH biti 5-10k ali mi je takodje besmisleno samo cuvati. Godine prolaze, moje virtuelno "bogatstvo" se uveceva i sta ja imam od toga? Ja sam nepunih 10 godina u kriptu i uglavnom sam hodler ali i non stop izvlacim kes cim se za to ukaze prilika jer real life>virtual life a ima li sta bolje kada zaradu na trejdu izvuces i pretocis u 5090. Ostanes na istoj kolicini novcica koje si imao a uvecas FPS. 😀

Ja sam hodl, ali mislim da treba kao Dziga da se uzima malo profit, bas kad je ocigledno da je top i da se ne gubi profit samo zato sto me mrzi da prebacim sve u dolare.
Prvi put kad sam usao u ovo, napravio dobar skok na ulog, imao solidne parice, nista extremno, ispod 10K, ali opet veliki novac za mene, i cekanjem, losim potezima i kupovinama kada je vrh, sve to se sto se preko noci dobilo, nestalo je, ostao na nuli. Kad je krenuo bear, krenuo ponovo sa ulaganjem, u nadi da sam pametniji. Za sada je ok, minus jer sve stoji, ali bice plus, bitno da se ne ulaze u propale projekte i dva puta razmisli. Da je bilo ocigledno u par navrata kako ce trzite da ide, bilo je, da sam poslusao unutrasnjeg sebe, sada bi bio vec na x2 ili vise, u odnosu na sada, ali sve sam u fazonu neka stoji, nema veze sto je palo sve 50%, vratice se. Sve je psiholoski, ili iz straha. Ja kad kuburim sa ovom sicom koju dziga zaradi dok trepne, sta bih radio sa milionima kao on, laza lazarevic. :D

Pa i ja imam uverenje da ce long term samo da raste i da ce ETH biti 5-10k ali mi je takodje besmisleno samo cuvati. Godine prolaze, moje virtuelno "bogatstvo" se uveceva i sta ja imam od toga? Ja sam nepunih 10 godina u kriptu i uglavnom sam hodler ali i non stop izvlacim kes cim se za to ukaze prilika jer real life>virtual life a ima li sta bolje kada zaradu na trejdu izvuces i pretocis u 5090. Ostanes na istoj kolicini novcica koje si imao a uvecas FPS. 😀
Pa izvučeš keš kad ti zatreba :)
U zadnje vreme sam počeo da kupujem sa bitkoinom recimo, hardware, igre, sve što mogu a da mi treba.

Mislim ok, nisam mislio ništa loše, trejdovao sam i ja ranije ali sam provalio da to nije za mene, iako sam fino zaradjivao.
Više sam ostavio komentar zbog portfolia, mislim da ga nisam kačio ranije, možda tamo davno kad sam imao i šitare u njemu.

Ja izvlacim kada mi zatreba i ako nemam usdt-a u tom trenutku prodajem novcice kakva god da je cena. Ne mozes da biras kada ce da iskrsne nesto ili vise stvari. To je me uglavnom kostalo jako puno jer umanjujem kapital ali Boze moj, kad nesto mora nije mi zao.
Kupovao sam BTC na 30K, u plusu sam svakako. Ganjacu neki top koliko bude moguce bar sa polovinom. Ako i ne ubodem, nije steta ni da se proda kad krene da pada. Ulaganje cu izvuci pre toga svakako u nekom trenutku, jos nije vreme.
Mora kes da se izvlaci, mora nesto da se trosi, da se poboljsa kvalitet zivota, da se putuje, da se resavaju krupnije stvari...

Isto tako kao Saj.Meni je ostalo nekih 100SoL-a od pre 2-3god(prosecna cena je bila oko 75$-78$) za nedaj boze situacije..Fino je sad skocio ali cekam da

Coinbase i Binance udju bar u top 50 po downloadu, pa da se razmisiljam o nekoj prodaji "vecoj" prodaji.A mozda se desi i brzo.Samo za 3dana su skocili sa 4xx mesta na 1xx mesto.Razumljivo.Tako je bilo i za prosli bul, CBase je bio #1 po downloadu jedno 10dana dok je bull bio u peaku.Time sam se vodio a ne cenom.Neki dinar ce da se izvuce za Novu godinu za neko putovanje.Svaki put kad se pretvara iz ovog u onaj coin gube se pare a i nemam zeludac ni vremena za buljenje u chart po ceo dan.Ovo je no stress, bar za mene.

Davno nismo imali jedan dobar ludi zeleni vikend. Baš bi nam prijao za ovaj produženi zbog praznika.

Od osnovca do penzionera svi znaju da ide raketa... Bilo i na Pinku 😁

Mozda malo tooo easy... Ne kazem 80k je realno.

Dugorocno, bull je krenuo, kratkorocno, zgodna prilika da se pocisti sitnis jednim otresanjem

Zasto ne istovariti altove dok sam u plusu sa njima.. Kupicu ih opet ✅

Poenta je da se ima neki cilj npr ako si long-term BTC hodler onda da imaš neki cilj da prodaš pre nego što dodje neki mega giga dump kao što je i pre bilo i uvek će biti. Naravno ne može uvek da se pogodi 100% koliki će biti ATH ali bolje i približno prodati nego da se čeka neka trenutna nerealna cifra i onda boom veliki dump pa ode 50% u minusu portfolio. :poop:

Sve "ballere" koje znam ili sam znao svi samo 90% furaju BTC i ETH, uglavnom samo plebovi se igraju sa random alt-coinima i shitcoinima, onih 10% je malo gambling da se odgura sa nekim random coinima i to je to, možda neki stake ali to je to uglavnom.

Igra se definitivno promenila. Drugi ljudi trguju sada sa BTC-om u odnosu na prethodne cikluse. Pravila su se malo promenila.

@Edward , reci to nemcima koji su letos prodali sav btc negde oko 50k-55k ne mogu da se setim tačno na koliko ali video sam pre neki dan info koji kaže da su hodlovali i sada prodali recimo, imali bi $990M više, za par meseci samo.
Mega giga dump se ne može nikad predvideti ali se zato i retko dešava, sad više nema opasnosti od propalih menjačnica i dumpova tog tipa, jedino ww3 ili gadna epidemija neka tipa kolera/kuga bi proizvela takav dump.

Od osnovca do penzionera svi znaju da ide raketa... Bilo i na Pinku 😁

Mozda malo tooo easy... Ne kazem 80k je realno.

Dugorocno, bull je krenuo, kratkorocno, zgodna prilika da se pocisti sitnis jednim otresanjem

Zasto ne istovariti altove dok sam u plusu sa njima.. Kupicu ih opet ✅
Apsolutno se slazem. Cela godina je takva. Altovi se rastrce par dana i posle bunarenje par nedelja. Pa opet u krug. Ko holduje altove samo gleda korak napred 2 nazad.

Kad bi ste svi resili da istovarite u istoj nedelji, nema te banke koja bi imala dovoljno da vas isplati.

Na 4h chartu formirao se masivan hammer, to obično bude bulish signal.
BVuiC0FX

Prodao na 2942$ ali nisam ulazio nazad. Mogao sam par puta na 2890$ ali posle malo razmisljanja odustao. Postavio order na 2560$ ( cca 720 komada ) i sada cekanje. Ne planiram da ulazim nazad sa tim delom osim u slucaju pada na 2700$ i nize. Mnogo je euforije oko svega i to mi se ne svidja. Tramp ovo, Tramp ono, blagostanje, mir u svetu, itd.
Šta si uradio na kraju?
Zaboravio da quote-ujem. 😀

Prodao na 2942$ ali nisam ulazio nazad. Mogao sam par puta na 2890$ ali posle malo razmisljanja odustao. Postavio order na 2560$ ( cca 720 komada ) i sada cekanje. Ne planiram da ulazim nazad sa tim delom osim u slucaju pada na 2700$ i nize. Mnogo je euforije oko svega i to mi se ne svidja. Tramp ovo, Tramp ono, blagostanje, mir u svetu, itd.

Zaboravio da quote-ujem. 😀
Moze se i lagano desiti da samo nastavimo gore a da top bude negde oko inauguracije.

Nisam pametan sta raditi ali da, oseca se veliki FOMO, verujem ce biti neko naglo ali ne bas preveliko otresanje uskoro

Neka zatvori btc nedeljnu svecu iznad prethodnog ath.. Pa cemo lako sa usdt iz sitnih altova ✅

Načekaćeš se, poništavaj :)

Postoji nekoliko razloga zasto mozda necemo vidjeti ocekivanu korekciju. Napravio sam kratku usporedbu izmedu 2016, 2020 i 2024 godine. U ranijim fazama, 2016 i 2020 nakon probijanja ATH-a, vrijednost je porasla vise od 100% prije nego sto je doslo do vece korekcije. Za 2024 sam namjerno bio konzervativniji, gdje sam stavio "samo" 30% rast, sto bi znacilo vrijednost iznad 90K prije znacajnije korekcije. Ako se trend ponovi i ostane slican prijasnjim ciklusima, mozemo reci da smo tek zapoceli put prema gore.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    71.6 KB · Pregleda: 35
Nema sanse. Ili ce mi proci order ili ostajem u USDT-u do daljnjeg. Sto se tice kolicine sa kojom trejdujem. Ne bih usao opet pa da odemo i na 5k.
A morao si napraviti i jedan los trejd u moru dobrih.
Preispitaj odluku. Ja u bull-u nikad ne izlazim u stable, samo Hodl i sa ~10% portfolia ulazim/izlazim u manje coine za koje smatram da mogu napraviti veci skok i/ili kasne sa istim.

Doslo vreme i Dzigija da savetujemo sta je najbolje.

Srecan vam price discovery.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno