Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

Ako ne želiš da šetaš ugradi klimu. Sigurno bolje odvlazuje od pokretnog odvaživača, a ne zauzima prostor na podu.

Klime odvlažuju samo leti jer tokom procesa odvlaživanja hlade prostor. Kompresorski odvlaživači koje ovde preporučujemo greju prostor.

Ako je u pitanju veći stan (do 90 m2), ima li smisla kupiti jači odvlaživač i tako izbeći "šetanje"? Ili je šetanje po sobama svakako neminovno? Npr. ovaj: https://www.stadlerform.rs/prodavnica/odvlazivaci/lucas/ ide do 75 m2, za razliku od svih pomenutih modela, Hisense ili gorenje dosta je jači. Ali i bar duplo skuplji. Ima li smisla platiti toliko više?
Ne može jedan odvlaživač da radi na jednom mestu i odlažuje vazduh u celom stanu. To jedino da je ceo stan bez pregradnih zidova.
Ako su recimo spojene dnevna i trpezarija/kuhinja ili tako nešto to može da radi.

Ne može jedan odvlaživač da radi na jednom mestu i odlažuje vazduh u celom stanu. To jedino da je ceo stan bez pregradnih zidova.
Ako su recimo spojene dnevna i trpezarija/kuhinja ili tako nešto to može da radi.
Pa zapravo i jeste takva situacija. Kuhinja i trpezarija su spojene, a dnevna je odvojena dvostrukim vratima. A tu je odmah i hodnik koji pokriva dvoje vrata ka ove tri prostorije. Zato bih ga tu možda i stavio

Vrteo bi on vazduh i susio,ali ne verujem da bi bio efikasan. Pitanje kakva bi bila cirkulacija vazduha iz drugih prostorija,ako nije kao kod kolege jedna prostorija. Tako da bolje dva manja.. Ja moj setam. Jeste da ima točkice ali ima i 11kg,radi posao. Ako te muka natera onda je ovo najbolje resenje.

Da li Midea MDDF-20DEN7-QA3 ima režim za odmrzavanje prikupljene vode? Uređaj bi trebao da odvlažuje prizemlje kuće koje se ne greje, kondezacija se stvara od ukopanosti i grejanja sprata.

Deluje nerealno da se temp. spušta ispod nule. Svakako, Midea nema tu opciju.

Kontejner mora da se prazni najmanje 2 puta dnevno , realnije 3 puta.

Ima opciju da se voda sprovede u odvod i da ne ide u kontejner uredjaja.

Daikin ururu sarara

Ja za prethodnih sedam dana vrlo zadovoljan sa Hisense D20

Ja danas uzeo Hisense d20, ali ga još uvek nisam uključio. Moj stari Duracraft nakon 10g prestao da isušuje vazduh. Poslaću ga drugaru da pogleda šta mu je, ako je neki smešan kvar, nek pomogne drugaru Hisensu. Prvo što primetih, dosta je jači ventilator na Hisense

Ja danas uzeo Hisense d20, ali ga još uvek nisam uključio. Moj stari Duracraft nakon 10g prestao da isušuje vazduh. Poslaću ga drugaru da pogleda šta mu je, ako je neki smešan kvar, nek pomogne drugaru Hisensu. Prvo što primetih, dosta je jači ventilator na Hisense
Možda nema gasa?

Sta je trenutno bestbuy od ovde pominjanih odvlazivaca, Midea MDDF-20DEN7-QA3 ili Hisense D20HW?
Da li Hisense ima 3 brzine kao Midea, vidim na netu, pise Hi, Low i Auto?
Koliko je znacajna velicina posude za vodu? Ne verujem da bas za noc, pri standardnom radu moze da je napuni, ali ako se susi ves...?! Kod Midee je 3L a, kod Hisense 4,2L...
Dvoumim se izmedju ova dva modela... :unsure:

Veličina posude ti je bitna kod prostora koji ima problem sa većom vlažnošću vazduha. Na mom primeru - vlažnost vazduha zna da se podigne do 80% kada je isklučen odv. Kada sam ga kupio (Gorenje D20M), on je radio neprestano i znao sam da izbacim dva puta na dan punu posudu.

Oba odv. će da ti obavljaju posao i svi su oni slični. Midea je kao neki tata svima njima, rađeni su po uzoru na nju (aha, ok, onda je mama). Gorenje npr. nema WIFI, Hisense ima.

Ja imam mideu i radi odlicno. Ako je bas vlazno moze da napuni posudu za jednu noc. Ali kasnije malo manje. Valjda se isuse zidovi vremenom pa ima i manje vlaznosti. Ako ubacim ves u toku noci stavim na najvecu brzinu koja je predvidjena za susenje vesa i za noc se osusi. Ali pre toga je bio na terasi par sati. Ako ves rasiris direktno iz masine i ukljucis odvlazivac nece se osusiti za noc, treba mu malo vise vremena ali prednost je to sto ce ti vlaga u kuci o dalje biti oko 50 procenata iako je ves u prostoriji.

Ja sa sušenje veša stavim najmanji procenat vlažnosti (35) i uključim na najveću brzinu, tako da radi neprestano. Naravno, bitna je i temperatura u toj prostoriji.

Kod midee imas mod bas za susenje vesa, odnosno da radi konstantno na max. A mozes i da ukljucis konstantno isusivanje i da smanjis brzinu. Ali onda mnogo sporije susi ves i odvlazuje prostoriju. U svakom slucaju radi i to odlicno.

Ja na to gledam kao na maximalnu brzinu odvlazivanja, ne na brendiran mod.

To sam i mislio - maksimalna brzina odvlaživanja koju su brendirali kao mod za sušenje veša

Ja sam bio skeptican, ali nisam se pokajao. Vec drugu godinu ga koristim.

Sta mislite o Hisense D12HW za prostoriju od 13-14m2? Prostorija je delimicno ukopana, zidovi ~75cm debljine ali kamenom zidano, nova PVC stolarija, greje se na TA pec i procenat vlage ide i do 62, 63%. Da li bi ovaj manji uredjaj tu radio posao?
PS. u Temisvaru se moze naci za ~10k dinara.

U Temišvaru DUPLO jeftiniji??? Al' nas deru ovde, leleee

Sta mislite o Hisense D12HW za prostoriju od 13-14m2? Prostorija je delimicno ukopana, zidovi ~75cm debljine ali kamenom zidano, nova PVC stolarija, greje se na TA pec i procenat vlage ide i do 62, 63%. Da li bi ovaj manji uredjaj tu radio posao?
PS. u Temisvaru se moze naci za ~10k dinara.
Radiće ektra posao. Taman je za tu kvadraturu i malo veću do 20kvadrata bez problema. Posedujem slićan uređaj sa posudom od 2,1litar i setam je po stanu. I odradjuje posao samo tako. Prvo vreme neka radi stalnodok osusi zidove,a onda nastelujete procenat ili ukljucujete povremeno.

Zdravo svima

S obzirom da sam se pre nekoliko meseci preselio u novi stan a polako dolazi zima raspitao sam se sta da radim sa susenjem vesa. Odlucio sam se da to bude u kupatilu (oko 3,5 kvadrata) koje nema prozor vec ventilaciju. Zamenio postojeci ventilator malo boljim https://www.okov.rs/sr/proizvodi/kucni-ventilator-prim-150-s-airroxy

Na preporuku drugara odlucio sam se i za ovaj odvlazivac https://www.stadlerform.rs/prodavnica/odvlazivaci/theo/

Spojio crevo (koje se dobija uz odvl.) iz odvlazivaca sa odvodom.

Ukljucio ventilator i odvlazivac. Ves je bukvalno bio suv za nekoliko sati. (y)

Ekstra! Nema vlage. Kupatilo suvo....

Poz

Nazad
Vrh Dno