Šta je novo?

Питање у вези са ac/dc адаптером за звучнике за рачунар

henk tortura

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2008
Poena
301
Polomio mi se adapter (model LEI) za zvučnike (model Harman/Kardon HK206) za računar.

Adapter-1.jpg

Zvu-nici.jpg

Taj adapter je dobijen zajedno za zvučnicima, koji su stari desetak godina.
Na netu nisam uspeo da nađem identičan adapter.

Podaci sa adaptera su sledeći:

LEI-Leader Electronics INC.
Model no 48120100-C5

Input 220-240 V -50Hz 140mA

Output 12V = 1000mA

Dimenzije konektora koji se uključuje u zvučnik su 12 mm ,

Prilklkju-ak-1722.jpg

a samog ulaznog priključka 2 mm

irina1739.jpg

Nabavio sam jedan adapter sa istom voltažom, ali priključak nije bio odgovarajući i nije mogao da se ušteka u zvučnik, tako da nisam uspeo ni da probam da li bi odgovarao.

Ovo je dc ulaz u zvučnik:
DC-in.jpg

Da li ja moram da nađem identičan takav adapter, dakle, da mora da ima potpuno iste specifikacije,
i naravno, dimenzije priključka odnosno, da su mi bez identičnog adaptera zvučnici neupotrebljivi?

Da li možda postoji neki standardni adapter koji bi mogao da posluži?

Najlakše rešenje je - baci te stare zvučnike i kupi nove, naravno, ali ovi su stvarno bili odlični i ne bih da ih se rešim, ako ne moram.

Zamolio bih za savet.

moze bilo koji 12V 1-2A, samo da je te debljine konektor i da je + unutra i - spolja

Traži klasičan 12V 5.5mm 2.1mm AC/DC adapter, poput ovoga.

Najlakše rešenje je - baci te stare zvučnike i kupi nove, naravno, ali ovi su stvarno bili odlični i ne bih da ih se rešim, ako ne moram.

Ja ih ne bih bacio. Poravio bih stari, tako što bi ga ogolio i prelemio.

Ako vec imas drugi adapter sa pogresnim dzekom I stari sa dobrim, iseci dzek sa starog (10ak cm od samog dzeka) I nalemi na novi adapter.
Samo pazi na plus I minus da ne pomess.
Ako nisi vican odensi u neki tv servis ili slicno da ti promene Taj dzek I uzivaj

Naces takav ispravljac 12VDC 1000mA u prakticno svakoj radnji elektro materijala ili rasvete, cena oko 5evra.

moze bilo koji 12V 1-2A, samo da je te debljine konektor i da je + unutra i - spolja
Jel možeš molim te da mi objasniš ovo, jer nisam ni na konektoru ni na ulazu u zvučnik video da je obeleženo + i - .
Jel to znači da mora na konektoru da bude + a na ulazu u zvučnik - polaritet da bi mogao normalno da radi?
Ja ih ne bih bacio. Poravio bih stari, tako što bi ga ogolio i prelemio.
Nisam vičan tim radovima, ali sudeći prema tvom predlogu pretpostavljam da bi to bio lak posao za nekog električara?

Ne znam samo da li bi to bila jeftinija varijanta od kupovine novog adaptera.
Samo pazi na plus I minus da ne pomess.
Ovo za - i + mi nije jasno, pitao sam i illidana, pa se nadam da mi neko to objasni.
Imaš i adaptere sa promenljivim naponom i izmenljivim konektorima različitih tipova, pa sam podesiš šta ti treba.
Ovako nešto, napr, samo nadji neki da pokriva tvoje strujno-naponske zahteve: https://www.mgelectronic.rs/ispravljač-adapter-220v-15-20-v-40w-30a
Pozdrav
Da li Output mora da bude identičan, dakle 12V = 1000mA?
Ni manje ni više?

A input bilo koji u rasponu između 220-240 V?

Da li mora takođe da bude i tačno 140mA?
MAXMAGNUS je sada online
Prijavite zlonamernu/neprikladnu poruku
Prepravi/Obriši poruku

Poslednja izmena:
Traži klasičan 12V 5.5mm 2.1mm AC/DC adapter, poput ovoga.

Naces takav ispravljac 12VDC 1000mA u prakticno svakoj radnji elektro materijala ili rasvete, cena oko 5evra.

Hvala na savetima i preporukama.
Koliko sam shvatio iz odgovora manji su problem elektronske specifikacije, izgleda mi da je veći problem naći adapter sa odgovarajućim konektorom po dimenzijama, jer kao što sam napisao, ovaj novi koji sam nabavio nije uopšte mogao da se ušteka u zvučnik.

mozes bilo koji adapter sa izlazom 12V i 1000mA i vise, samo da nije manje od 1000mA

sto se tice plus i minus, to je ovaj simbol na adapteru

1730904484111.jpeg

spolja na konektoru je minus, a unutra plus, tako da kada utaknes u zvucnik spoji kako treba

Pronašao sam odgovarajući adapter. Hvala puno svima na objašnjenjima i savetima.

Nazad
Vrh Dno