Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2024) [nije tema za EON box i aplikacije]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo koristi nekad zapetu i bice razumljivije.

Operater garantuje brzine na kablu, a wifi zavisi od mnogo faktora i to ne garantuju. Najlakse je da sam kupis uredjaj i pojacas mrezu. Zavisi od rasporeda prostorija, ali za 3-5k din bi verovatno mogao da resis problem.

Nekad kada pišem, radim još nešto pa se desi da napišem nešto što samo ja razumem. 😁

Razmišljao sam o tome, tipa u spavaću sobu je pun signal a ispod spavaće je ta dnevna soba gde je problem sa signalom.

No, nisu ostavili taj drugi set top box pa da već rešim sve sam sa tom opcijom.

Imas pravo na mesh ako si premium korisnik. Zovi ponovo i trazi ili probaj da odes u poslovnicu. Ne kupuj nikakve extendere ne bacaj pare, ovaj mesh radi odlicno.

Napinjem se sa sbb oko drugog eon boxa, ako je internet coax, kako su mogli da priključe d3mini a nisu mogli preko istog kabla internet da dovuku, tj da razdvolje jedan za tv a drugi za internet?

Da nisu time hteli da me zeznu za jedan eon box?

Našao sam moguće rešenje.

Pošto eon box radi putem wifija (probao kod mene), mogu dole kod mojih da ide putem wifija.

E sada, od mog rutera i do wifi extendera TP link Re450 ili re550 ima 12 metara i nema nekih prepreka, moj telefon hvata 5gh mrežu, tu bi stavio u utičnici wifi extender a soba ispod je mesto gde treba da bude eon box.

Da li će raditi posao wifi extender jer je poznato da imaju muku sa armiranim pločama, konkretno 5g.

Ja imam njihov Mash, od juna.
Duplex stan, sve beton, kod juniora koji koristi internet preko Mash-a (na kabl), max DL/UL, merili smo.
Tako da radi posao, ali 2,4GHz, 5GHz nismo merili, ali radi, pošto se tako kači na internet preko telefona.

Ja ne želim da im plaćam mesečnu rentu od 600 dinara plus ugradnju koja košta 5000.

Naručio TP LINK R450. Imam fore dve nedelje da vratim ukoliko ne radi posao ali mislim da će hteti.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se zbog duplog posta, testirao putem telefona da li probija ploču.

Telefon koji šalje net je stavljen na krevet, drugim telefonom sam sišao dole i hvatao taj net bez problema.

Jedna napomena, kada sam izašao iz kuće i pratio signale svih mreža, najudaljenija tačka mi u jednom momentu bio telefon ali je davao najbolji signal.

Zaključak da je UBee ruter smeće.

Ja ne želim da im plaćam mesečnu rentu od 600 dinara plus ugradnju koja košta 5000.

Naručio TP LINK R450. Imam fore dve nedelje da vratim ukoliko ne radi posao ali mislim da će hteti.
bacih pogled, taj tp link r450 nije uopšte jeftin 🧐.
meni je upravo stigao xiaomi ax3000 za oko 95€ sa sve poštarinom (imam već jedan par i veoma sam zadovoljan), mislim da bi ti to bilo bolje rešenje. meni modovi između sebe nisu ni povezani kablom a dobijam velike brzine (wifi 6) i odličnu pokrivenost. signal pokriva četiri etaže, dvorište, šiba na ulicu...

bacih pogled, taj tp link r450 nije uopšte jeftin 🧐.
meni je upravo stigao xiaomi ax3000 za oko 95€ sa sve poštarinom (imam već jedan par i veoma sam zadovoljan), mislim da bi ti to bilo bolje rešenje. meni modovi između sebe nisu ni povezani kablom a dobijam velike brzine (wifi 6) i odličnu pokrivenost. signal pokriva četiri etaže, dvorište, šiba na ulicu...

Našao sam ga na popustu r450 za 7300 sa free poštarinom.

Ovo tvoje ima da se kupi za 8900 na sajtu Xioami.

Meni ne treba toliko napredno. Iskreno ne znam ni gde da stavim to a ovo će mi biti zgodno.

Našao sam ga na popustu r450 za 7300 sa free poštarinom.

Ovo tvoje ima da se kupi za 8900 na sajtu Xioami.

Meni ne treba toliko napredno. Iskreno ne znam ni gde da stavim to a ovo će mi biti zgodno.
to u xiaomiju je cena za jedan mod. ja sam povezao prvi mod kablom sa sbb ruterom, kome sam isključio wifi funkciju. onda sam upario i drugi mod. nije puno skuplja varijanta od tog tp linka, a sigurno ćeš dobiti bolju pokrivenost i veće brzine sa mesh sistemom.

Prilozi

• PXL_20241030_121523687.jpg
    PXL_20241030_121523687.jpg
    100.6 KB · Pregleda: 110
Opet da napomenem, ne treba mi pokrivenost kuće u tolikoj meri. Gornji sprat je odlično pokriven, donji sprat je slabiji, 2.4 hvata i to samo telefon, tv na primer hvata ali jedva, 5 samo u tragovima. Tako da će ovaj tp link da radi dobar posao ako na primer radi na principu slanje signala kao moj telefon.

Čak mislim da će pokriti trećinu kuće koja je eto kritična plus će imati signal i pozadi kuće.

Opet da napomenem, ne treba mi pokrivenost kuće u tolikoj meri. Gornji sprat je odlično pokriven, donji sprat je slabiji, 2.4 hvata i to samo telefon, tv na primer hvata ali jedva, 5 samo u tragovima. Tako da će ovaj tp link da radi dobar posao ako na primer radi na principu slanje signala kao moj telefon.

Čak mislim da će pokriti trećinu kuće koja je eto kritična plus će imati signal i pozadi kuće.
ma naravno. čisto sam mislio, na konto male razlike u ceni, da je ovo bolje rešenje a i glede brzog napretka tehnologija. ja sam pre ovog mesh sistema koristio neki extender (sigurno je slabiji od ovog tp linka) i jedna stvar koja me je strašno nervirala je što sam stalno, kada sam bio u pokretu a recimo gledao nešto na telefonu tipa yt ili eon, morao da menjam mreže birajući onu sa jačim signalom. sa mesh sistemom imaš jednu mrežu, ma gde se nalazio u stanu, kući, dvorištu. no i tp link će svakako završiti posao. pozdrav

Ja bih rekao da je 8900 paket od 2 na xiaomi Srbija.
Ne razumem da ćeš za slične pare kupiti ovaj tp link pored ovog xiaomi-ja, zašto ne bi uzeo nešto mnogo bolje za sebe 😅

Ovako izgleda kod mene situacija. Od rutera do lokacije tp linka je brisan prostor, znači nema nekih većih prepreka.

Dole signal za moje će biti nekih od 3 do 4 metara za eon box i mislim da će to bez problema da reši tplink.

On će raditi najverovatnije na 2.4 mreži a mojima ću da postavim 5g za telefone ili obratno, videćemo kako će raditi.

Kao što rekoh, imam 15 dana za povrat pa ću testirati, ako mi ne odgovara, vratiću i uzeti po tvojoj preporuci žaomi.

Na slici tamo gde bude bio tp link, slaće signal i u susednoj sobi ali realno, ta soba isto ima brisan prostor do rutera plus pozadi u dvorištu, dole kod mojih. To je sve što mi treba.
Ne razumem da ćeš za slične pare kupiti ovaj tp link pored ovog xiaomi-ja, zašto ne bi uzeo nešto mnogo bolje za sebe 😅

Grešiš. 8900 jedan paket.

Prilozi

• IMG-239e08c0aaabb4e8920317c048c62ddc-V.png
    IMG-239e08c0aaabb4e8920317c048c62ddc-V.png
    55.8 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:

Ja sam dobio Mash u sklopu UO.
12 meseci 1 dinar, 12 meseci puna cena EON Full 4.249.
Izašlo me praktično nešto više od 2.100 dinara mesečno.

ne, to je ipak cena za jedan mod, oni trenutno i nemaju mesh sistem. ja sam pazario preko oglasa, kp. čeka se malo duže, ali je sve ok i cena puno bolja.

Ovako izgleda kod mene situacija. Od rutera do lokacije tp linka je brisan prostor, znači nema nekih većih prepreka.

Dole signal za moje će biti nekih od 3 do 4 metara za eon box i mislim da će to bez problema da reši tplink.

On će raditi najverovatnije na 2.4 mreži a mojima ću da postavim 5g za telefone ili obratno, videćemo kako će raditi.

Kao što rekoh, imam 15 dana za povrat pa ću testirati, ako mi ne odgovara, vratiću i uzeti po tvojoj preporuci žaomi.

Na slici tamo gde bude bio tp link, slaće signal i u susednoj sobi ali realno, ta soba isto ima brisan prostor do rutera plus pozadi u dvorištu, dole kod mojih. To je sve što mi treba.

Grešiš. 8900 jedan paket.
kod mene je bukvalno isti raspored, s tim što je kod mene, tamo gde ti planiraš tp link, spavaća soba (desetak metara, hodnik, dva zida), a ovde gde je sbb ruter dnevna soba. tu gde ti je ubee staviš jedan mod (ne mora xiaomi, da ne ispadne da sam njihov promoter) povežeš kablom sa sbb ruterom, a kod roditelja staviš drugi mod mesh sistema i povežeš bežično, pošto nemaš nekih prepreka (ni ja nisam, evo sad ću baš da proverim koliko baca taj drugi mod). zatim ubiješ ubee (zato se tako i zove 😂😂) i onda cela priča ide između dva moda koji kreiraju kvalitetno mrežno uređenje. onda taj eon možeš da povežeš i kablom, ali si limitiran sa 100 mbps, a možeš i wifi ako imaš noviji box. evo izmerio sam brzine, inače sbb paket 600/60 je u pitanju.

Prilozi

• IMG_20241030_175514.jpg
    IMG_20241030_175514.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 42
  • IMG_20241030_175707.jpg
    IMG_20241030_175707.jpg
    63.2 KB · Pregleda: 54
@GoranMed Meni je isto bre, sbb ruter je u dnevnoj a u spavaćoj će biti tp link 😂

Evo šta kaže wifi 5g, kada hvatam preko telefona. Sramota. Preko supernove sam imao oko 400 i jače.

Isto paket 600/60.

Nešto mi palo na ideju da odustanem od wifi rutera i da dole lepo sprovedem sledeće.

Mercusys MP500 KIT AV1000 Gigabit Powerline Starter Kit.

Pošto ide preko strujnog kola, ima lan izlaz, povežem lan i pošto mi treba jedna veza za eon box a druga veza tv smart, uzeo bih lan spliter.

Jeftinija varijanta i brži net.

Prilozi

• Screenshot_20241030_182709_Speedtest.jpg
    Screenshot_20241030_182709_Speedtest.jpg
    67.7 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
nije tema ni za raspored ni za preporuke uređaja zbog što boljeg signala

Zdravo. Moze li pomoć prijatelja :) Vratim se na Sbb posle dve godine uz obećanje da će mi dati dve eon smart tv aplikacije. Obećala gospodja sve ali ne može da stavi na papir :) Danas je uvedeneno sve, zovem podršku oni nemaju pojma o tome. Koja je procedura da ja iskoristim zakonsko pravo odustajanja od kupovine u roku od 14 dana kad su pilicari. Kome se to šalje, da li mogu u poslovnicu da im predam papir i opremu ili je drugačija procedura? Spreman sam da platim i dve godine ali ću da ih se rešim zbog ovakog ponašanja. Hvala :)

Treba da popuniš nešto ovako.

Tako se izvinjavam za off teme.

Samo da dodam da još ratujem sa njima oko drugog eon boxa, napisao im malopre da sam stekao uslove za instalaciju drugog eon boxa.

Mislim da žele da me otkače za taj drugi ali videćemo mi to. 😁

Prilozi

• Screenshot_20241030_185707_PDF Reader.jpg
    Screenshot_20241030_185707_PDF Reader.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 67
A gde nosim papir u poslovnicu?

Meni ni prva (i jedina) smart tv aktivacija nije mogla isti dan kad je ukljucen servis, pa sacekaj, mozda nesto i bude od toga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno