Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Isao sam po mik kod , ali mi u poslovnici neki mutavi radnik kog nista ne razumem dok govori, kaze, da treba prvo da odnesem opremu od oba iptv/stb uredjaja, tj da ih vratim, pa mi zatim oni odmah tu izdaju Mik.
Mene interesuje jel takva procedura? Jel to ok?
Ja sam prilično siguran da nije takva procedura.

Za izdavanje MIK, potrebno je da je istekla ugovorna obaveza, da razdvoje BOX 4 u sastavne delove: fiksni, internet, tv, mobilni (pa od trenutka izadavanja MIK-a plaćaš sve usluge pojedinačno, za sve dane dok se ne izvrši aktivacija DSL usluge kod drugog provajdera). Kada dobiješ MIK, ti i dalje koristiš sve usluge mts-a, ali drugi provajder može da iskoristi MIK i poveže te kod njih. Tek kada to provajder uradi (aktivira uslugu koristeći MIK) ti moraš da vratiš opremu.

Isao sam po mik kod , ali mi u poslovnici neki mutavi radnik kog nista ne razumem dok govori, kaze, da treba prvo da odnesem opremu od oba iptv/stb uredjaja, tj da ih vratim, pa mi zatim oni odmah tu izdaju Mik.
Mene interesuje jel takva procedura? Jel to ok?
Ujedno me interesuje ako vratim iptv opremu, jel cu i dalje imati box 4 plavi lite na raspolaganju, tj vdsl internet i mobilni?
I kad mi izdaju mik broj, tog dana da ocekujem poziv iz mts-a?
Nije takva procedura, MIK zato i služi, da imaš uslugu dok menjaš provajdera

Šta mi je činiti?
Dal da odnesem iptv uredjaje i trazim opet MIK? Danas, ili ovih dana?

Malocas su me zvali i rekli da su videli da trazim zahtev za MIK, i da nude 18m po 50%.
Ugovorna obaveza je juce istekla.

… u poslednje vreme, iz njima znanih razloga, bitno im je da zadrže ili dodatno napumpaju postojeće ‘brojke’…

Evo ovako,fiksni ostaje na bakru MTS i samo se plaća potrošnja za fiksni,potpisuju se Gpon II ugovora, BB posebno za TV,posebno za net.Brzine 100/20, TV uz digitalni Risiver koji nema premotavanje unazad,samo live.
Čemu služi e mail u ugovoru i da li se u kombinaciji sa brojem ugovora može gledati preko supernovaott.rs ili Move N Go, ili u ovoj varijanti kada daju besplatno to ne može?
Ne moze MOVE, MOVE usluga je dostupna samo korisnicima koji imaju Super PLAN koji ima internet i tv (i eventualno fiksni i mobilni)

Да ли се тражи МИК број за враћање са Беотелнет-а у Мтс, после истека уговорне обавезе?

Ponudili 18 meseci 50% za obnovu ugovora za crveni Box 4 (nije u pitanju optika nego VDSL), ne mora da se ide u poslovnicu/čeka kurir, nego su omogućili da se obnovi odgovorom na mejl. U nacrtu ugovora vidim da piše da je TV paket plus SD - da li posle može da se izdejstvuje HD ako ih iscimam, ne znam

Pustiće HD ako linija podržava dovoljno protoka. Ako ne, onda ostaje SD usluga.

cao pitanje za mts ako imam Box4 packet ono MaxHD tv, da li ova irisGo aplikacija pise da je besplatna do kraja meseca, e to svaki mesec produzuju ili posle mesec dana ce krenu da mi naplacuju?

IrisGO aplikacija je sastavni deo BOX-a, besplatna je do kraja ug.obaveze.

Ako neko ima uslove za obnovu ugovora, neka to odmah zahteva jer mi je rečeno da se cene menjaju od novembra. Ne zna se da li pojeftinjuje (ne nadam se) ili poskupljuje.

Koliko se sećam i onima koji nemaju pravo na obnovu ugovora, ali jesu pod UO su ostavljali staru cenu (bez poskupljenja) ako priprete raskidom UO po sili ZEK-a (promena uslova na štetu korisnika), makar je tako bilo prošli put.

Ima najava da ce se pojaviti novi postpejd paketi ( novo ime paketa , par gb vise a veca cena) . Neka logika da ce i box paketi to dobiti, lakse je tako nov paket skuplja cena. Zvanicno nema poskupljenja svi zadovoljni.
Ali kad su vec uzeli milijardu evra kredita mogu da nas caste malo. Novi box paketi od 1000 do 2000 dinara mesecno a prvih 18 meseci po dinar . 😄

Ali ako oni "prelaze na pakete iz aktuelne ponude" to opet predstavlja promenu ugovorenih uslova na štetu korisnika, preslikan slučaj od početka godine. I tada su naveli da dozvoljavaju raskid po osnovu zakona, pa ko god se pozivao na to ostavljali su mu stare cene i stare pakete.

Samo naravno računaju da će to da ganja možda 1% korisnika, 99% će slegnuti ramenima kad dođu novembarski/decembarski računi, kad već to stupa na snagu. S njihove strane sasvim isplatljivo.

Ja sam shvatio da niko i ne pominje postojeće korisnike, nego da će to biti za nove ugovore. Pa ako je nekome istekao ugovor, neka potpiše što pre jer će oni biti prebačeni na novi paket. A postojeći korisnici ostaju na starim paketima do kraja ugovorne obaveze.

Onda moja greška, sad vidim i ja da je za nove ugovore. Mada mislim da i nas na postojećim UO uskoro čeka "prelazak na aktuelnu ponudu", da li odmah sada ili kroz koji mesec videćemo.

Ja sam shvatio da niko i ne pominje postojeće korisnike, nego da će to biti za nove ugovore. Pa ako je nekome istekao ugovor, neka potpiše što pre jer će oni biti prebačeni na novi paket. A postojeći korisnici ostaju na starim paketima do kraja ugovorne obaveze.
Tako je bilo nekad u neka lepša vremena. Od februara ove godine bar što se tiče mts-a, to pravilo više ne važi, svi korisnici i oni pod UO i oni van UO idu na "trenutno aktuelnu komercijalnu ponudu", odnosno svi hop na nove pakete. Jedino ko se eksplicitno žalio i pretio raskidom ugovora, njemu su ostavili stare uslove.

Niko ne može da garantuje da će tako biti ponovo. Videćemo (ja bih voleo da je to tačno, raskineš ugovor i teraš dalje).

@daxyco ako od 99% korisnika koji "neće da se bakću" sa tim uzmu više para mesečno, a 1% korisnika ostave na starim paketima i time ih praktično spreče da raskinu ugovore, oni imaju samo plus, nemaju nikakav gubitak. Neće se oni određi slatkih "zelenih" novčanica, ne brinem se ja za njih.

Ako hoće da obuhvate stare korisnike od 1. novembra trebalo je da bude obaveštenje 1.oktobra. Jel tako ili se varam?
Ne varas se. Nece biti za postojece UO povecanja, to vidimo i po ovome sto si primetio jer su u obavezi da najave, a i da hipoteticki bude, ti kazes da zelis raskid zbog povecanja i ostace ti ista cena, ali nece ovog puta u februaru su morali jer su sve prebacivali na nove ponude, sad to nije slucaj.
Naravno, niko ne garantuje da toga nece biti za mesec, tri, 6, 12 itd, ali tad se ne slozis i ostane ti ista cena do kraja UO i tako u krug😎

Novi paketi i nove cene su u ustvari priprema terena za sledecu godinu. Kada ce vrsiti migraciju na nove pakete pod izgovorom da stari paketi vise ne postoje.

… i teraju cene na više, kako bi nas navikli na 1500+ cenu kao normalnu…

Nazad
Vrh Dno