Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Da li si probao da restartuješ na dugme koje je na poleđini STB uređaja.
Prvo proveri da nije ispao mrežni kabl na stb uređaju. Uglavnom, kada neko obriše prašinu dešava mi se isto i na optici. Opet uglavim mrežni i mora na dugme nazad restart. Mislim da isto ne prođe taj zadnji test (mogu tek kasnije da probam).
Za fiksni već moraš da proveriš spliter i telefonske kablove. Ne mogu da se setim da li se telefon može proveriti direktnim povezivanjem pre splitera, odavno ne korsitimo fiksni. Kreneš redom od utičnice u zidu pa testiraš. Ako je sve spojeno kako treba i radi onda je do njih. Kućna instalacija je tvoj problem, da tako kažemo.
Imaš temu za MTS VDSL pa pogledaj tamo kako prčitati parametra modema. Tu se najbolje vidi da nije prekid u signalu od strane MTS-a.

To su pravi hostapleri, tako su zeznuli deku da sad sto kaze nocniduh probajte Ali na tu foru da obrlate stariju osobu je bezobrazluk.
Na primer danas mene zvali, ali radi postpejed broja van boxa sam ih pitao za benefite. Ali eto ona vidi da je meni na boxu ostalo jos 55 dana i danas moze da mi ponudi 16 meseci u pola cene na bakru. Ja reko sta sam prosli put rekao trazim 20 meseci po 1 dinar, u tu pricu se uklapam apsolutno sve ostalo mi je bacanje para , uzmi ili ostavi. 😀

Sada idem iz Mts - a,vratio opremu za tv i dali.mi na papiru MIK kod,modem mi vratili kazu ostaje kod mene dok mi neko drugi ne prikljuci internet.
MIK ima vazenje mesec dana a i modem mogu toliko da zadrzim(naravno koriscenje neta taj mesec ce mi biti naplaceno).
Gde sam pogresio,ne verujem da ce me neko zvati sa nekom ponudom?

Neće te niko zvati, idi podnesi zahtev za internet za tim kodom kod nekog drugog. Beotel itd, ko još radi adsl, tj vdsl...

Nemam kod koga,na selu sam a aBeotel vise nema adsl.
Posle koliko vremena mogu ponovo da se prijavim u Mts kao novi korisnik?

Pa i dalje si korisnik. Trebao si ili da tražiš kod i da nađeš gde ćeš da odeš ili da raskineš ugovor potpuno.

Baš tako...

Orion? Nemoguće da niko ne radi adsl...

Tebi sa tim kodom i dalje radi televizija i net...

Ja sam hteo da raskinem i doneo im svu opremu,trazio mik zato sto sam se nadao da ce da zovu i nesto ponude,oni mi dali mik i vratili modem dok mi neko drugi ne prikaci net.

Idi u poslovnicu i trazi raskid uo...Ponesi opet modem.

Otisao sam iz grada,icicu opet oko 10 - tog kada dobijem platu.
Da li oni mogi da znaju da li sam u medjuvremenu uveo neki net?
Znaci kada daju mik nema sanse da zovu sa nekom ponudom?

Oni te neće zvati, jedino ti njih. Pa šta ti ponude ponude...

Mogu da znaju da li si uveo net. Tipa sutra ti dodje Orion i ti od sutra plaćaš Orionu, još danas mts-u...

Ovako nastavljaš da plaćaš mts-u do daljeg...Sve dok ne predješ negde ili ne raskineš uo.

Немаш пуно опција ако нећеш МТС/Телеком:
Имаш
Орион АДСЛ https://oriontelekom.rs/hit-akcija/
Или да окушаш срећу са Астра Телекомом
У оба случаја мораш имати фиксни код Телекома и чини ми се да у оба случаја иде АДСЛ а не ВДСЛ.

Тако ти иде код нас који нисмо оптичари.
Рачунај да у случају сметњи или квара Телекому пуца пертла за тебе и да ћеш да се патиш ко мученик и страдалник док твој провајдер натера Телеком да поправе ако је квар на Телекомовој структури. Мислим да је Беотел одустао од ВДСЛ пакета због такве потајне и неправедне праксе Телекома.

U Mts - su sam imao VDSL net od50mbs,orion mi nudi od 20 i Astra isto ima neke male brzine sto mi se ne svidja.
Tv mi ne treba hocu samo net.
Ne znam kakav je A1 kucni net?
Mts mi je bio dobar ali mi nisu nudili vise od 1 mesec 50%

U Mts - su sam imao VDSL net od50mbs,orion mi nudi od 20 i Astra isto ima neke male brzine sto mi se ne svidja.
Tv mi ne treba hocu samo net.
Ne znam kakav je A1 kucni net?
Mts mi je bio dobar ali mi nisu nudili vise od 1 mesec 50%
Koristio 2g kucni net, jako dobra stvar. Ali prvo uzmi A1 pripejd karticu da proveris signal gde zivis. Ako je sve ok, ako se nejavljaju iz Mts-a tek onda da uzmes A1.

Danas sam isao u A1 da prebacim pripejd broj kod njih pa se nadam da ce u ponedeljak to biti reseno.

Meni 27.10, tacnije sutra istice ugovor box 4 plavi lite (bakar).
28-og tj u ponedeljak da odem u poslovnicu i trazim Mik, bez nosenja opreme, i tada sledi poziv sa najboljom ponudom?

Za optiku nude 24x50% popusta, za VDSL zavisi od slučaja do slučaja. U svakom slučaju ne možeš previše da izgubiš.

Jeziv mi je net na placu, al cu ga ipak produziti.... Gospodji iz Oriona je trosak da neko dodje i proveri signal, tako da sam osudjen na Telekom.

Jel imam ja u okviru box 3 i tv online?

Je l ima neko ideju kako da resim problem , nisam imao internet tv i fixni 5 dana , danas su menjali bandere u ulici i proradi mi sve dole glavni televizor radi , fixni isto i modem sve svetli normalno (imam wi fi ) ali gore na spratu mi tv ne radi (5.korak test centralne lokacije nece da prodje) i nemam internet na kompjuteru koji je normalno povezan preko LAN kabla. Nista nisam dirao-cackao sve je isto namesteno kao pre pucanja od pre 5 dana
VDSL je u pitanju - modem Zeta - i za tv je huawei STB - mts box

Je l ima neko ideju kako da resim problem , nisam imao internet tv i fixni 5 dana , danas su menjali bandere u ulici i proradi mi sve dole glavni televizor radi , fixni isto i modem sve svetli normalno (imam wi fi ) ali gore na spratu mi tv ne radi (5.korak test centralne lokacije nece da prodje) i nemam internet na kompjuteru koji je normalno povezan preko LAN kabla. Nista nisam dirao-cackao sve je isto namesteno kao pre pucanja od pre 5 dana
VDSL je u pitanju - modem Zeta - i za tv je huawei STB - mts box
Probaj da ugasis modem i stb-ove na par minuta, ukljuci prvo modem pa za minuta i stb-ove. Ako ne proradi zovi ih da rese to, vecinu stvari odrade-poprave daljinskim putem.

Sta trenutno nude za prelazak sa sbb-a na njihovu optiku? Vidim da postojeci korisnici dobijaju 50% na 24m kada zatraze MIK. Pretpostavljam da ne nude nista manje nekome sa sbb-a, npr 12m za dinar?

Meni su juce nudili 14 meseci po dinar, do kraja meseca vazi ponuda. Pitanje za korisnike irisa: da li stb ima blutut tj da li moze da se poveze daljinski uz njega preko blututa?

Jel računaju i total tv ili samo sbb :)

Isao sam po mik kod , ali mi u poslovnici neki mutavi radnik kog nista ne razumem dok govori, kaze, da treba prvo da odnesem opremu od oba iptv/stb uredjaja, tj da ih vratim, pa mi zatim oni odmah tu izdaju Mik.
Mene interesuje jel takva procedura? Jel to ok?
Ujedno me interesuje ako vratim iptv opremu, jel cu i dalje imati box 4 plavi lite na raspolaganju, tj vdsl internet i mobilni?
I kad mi izdaju mik broj, tog dana da ocekujem poziv iz mts-a?

Poslednja izmena:
Meni su rekli za ovu akciju besplatne TV i net preko optike (Supernove jel je ona dostupna u mom slučaju)da ta usluga ide kao poklon i da se postojeća MTS fiksna linija ne dira ništa. Razumeo sam da fiksni ostaje na bakru.Ili oni ne znaju da to objasne,mada mi ništa ne smeta da bude tako.
Evo ovako,fiksni ostaje na bakru MTS i samo se plaća potrošnja za fiksni,potpisuju se Gpon II ugovora, BB posebno za TV,posebno za net.Brzine 100/20, TV uz digitalni Risiver koji nema premotavanje unazad,samo live.
Čemu služi e mail u ugovoru i da li se u kombinaciji sa brojem ugovora može gledati preko supernovaott.rs ili Move N Go, ili u ovoj varijanti kada daju besplatno to ne može?

Vrh Dno