Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

Ja sam samo jednom kupovala u n sportu, naručena 3 para patika odjednom, jedne stigle posle 2 dana a ostale 2 posle 3 tako da do sada je sve bilo super.

Zdravo svima, počeo sam da nosim ortopedske uloške zbog ravnih tabana, čukljeva i bolova u stopalima i kolenima. Posle nekoliko dana nošenja, bol je mnogo manji. Planiram da počnem sa trčanjem uskoro. Ima li neko iskustva kako izgleda trčanje sa ortopedskim ulošcima? Da li se vadi uložak iz patike da bi stavio ortopedski ili treba da stavim ortopedski preko tog uloška u patici?!

Kod mene je trčanje sa Rudo ortopedskim ulošcima rezultiralo žuljevima na oba tabana. Zamenio sam ih za Scholl gel i rešio problem. Video sam da Rudo ima i sportske uloške po meri, sa njima nemam nikakva iskustva.

Kod mene je trčanje sa Rudo ortopedskim ulošcima rezultiralo žuljevima na oba tabana. Zamenio sam ih za Scholl gel i rešio problem. Video sam da Rudo ima i sportske uloške po meri, sa njima nemam nikakva iskustva.
Jesi Scholl sel uložak stavio u patike preko uložaka iz patika ili si ih izvadio?
Jesi Scholl sel uložak stavio u patike preko uložaka iz patika ili si ih izvadio?
gel

Koji neprofesionalizam od N Sporta. Naručim patike, potvrde porudžbinu i tek nakon 7 dana stiže e-poruka da artikal nije dostupan u ponudi, jer eto "Promene se dešavaju u svakom satu usled čega može doći do ovakvih situacija.". Što je najgore, te patike su i dalje prikazane na sajtu kao da su na stanju. Koliko će još ljudi doći u ovakvu situaciju...

Kad naručuješ kod njih ,naručiš par modela koje bi želeo uzeti npr 4-5 kom.Prve koje ti stignu uzmeš a ostale ako pošalju vratiš nazad.To ti je jedini način da dođeš do patika i tako ja radim.

Jel istina da za skechers patike mora da se naruci broj manje?

Ja sam uzeo u broju koji obicno nosim i nisu mi velike, tako da je najbolje da probas model koji hoces negde

Jel istina da za skechers patike mora da se naruci broj manje?
Gledaj dužinu unutrašnjeg gazišta u centimetrima. Meni je stopalo 30cm, tako da za Sketchers bi mi trebao broj 47, dok kod ostalih proizvođača je uglavnom 46 :)

OfficeShoes sajt ima tabelu veličina u cm za gotovo sve proizvođače, baci pogled.

Gledaj dužinu unutrašnjeg gazišta u centimetrima. Meni je stopalo 30cm, tako da za Sketchers bi mi trebao broj 47, dok kod ostalih proizvođača je uglavnom 46 :)

OfficeShoes sajt ima tabelu veličina u cm za gotovo sve proizvođače, baci pogled.
Na ovom sajtu gde gledam jedan model pise da na primer za tebe je broj za skechers 46. :unsure: Ovo je neki bezveze primer, idi na ono odredi velicinu.

Skechers ima i šire modele, treba probati.

Meni je stopalo isto 30 optimalno pa nosim 46 Skechers, doduse letnji model, ovo ispod. 29.5 bas osetim tako da je za ove kalup sigurno 46 = 30cm.

Najbolje je da ih proba definitivno

Kupujem kao poklon😌

Sad sam pogledao jezik, 46 i 30cm pise, tako da znas otprilike kakva je zavrzlama :)

Kako Mach X nedeljama nema broja po razumnoj ceni, dok se približavaju 700km, a iskočilo na insta Skyward X, moj broj, Intersport -40%, ja sam kliknuo. I to je izgleda stigao par sa kojim sam skakutao po radnji pre 2-3 nedelje jer je đon malo štrokav, ali bio potpuno nespreman onolike pare da dam za te ili bilo koje druge patike.

Jedinstvena stvar je karbonska ploča oslabljena tako što je isečena u H oblik, nije puna, mada je patika jako tvrda kad pokuša rukom da se savije - ko god je uzeo u ruke bilo koju karbonku zna o čemu pričam, mora to jako dobro da se pritisne da se savije.

1727344194967.png

Dobra patika, prvi utisak baš dobar. Mekša je od Mach X na prvo trčanje, mada se i ona baš razmekša vremenom, ali drži se preko svih mojih očekivanja (2x Mach 5). Utone lepo meko noga u nju kao u Clifton 9, ali za razliku od potpuno mrtve kliftonke baš je fino responzivna, kao Mach X.

Ako se zapustiš na neku veću, međunarodnu trku, nemoj nositi Skyward X, da se ne pojavi neki sudija koji preproznaje modele, pa da te smara/izbaci, a ti potegao put. Za 8mm preko limita i samim tim su illegal za trke.

Ako je suditi po recenziji po runrepeat sajta (a po mom nekom subjektivnom utisku, vrlo su stručni i profesionalni), Galaxy 6 je mnogo lošiji od Galaxy 5, iako je to možda zato što Galaxy 6 još nije dovoljno istestiran (nijedna recenzija eksperta).
Da li je neko probao možda Adidas Galaxy 7? Vidim da su se pojavile u 4 boje. Meni su crna i teget interesantne. Imam nekoliko pari galaxy 5, šesticu sam preskočio, a sad me kopka sedmica...

Da li neko ima iskustva sa Porto79 patikama?
Nemam iskustva, ali iskočila mi je ta reklama i guglao sam o firmi, ispalo je da je firma iz Novog Pazara - za drumski prevoz i trgovinu. Pitanje je ko proizvodi te patike i kakve su... Da oni proizvode te patike kako ih reklamiraju, na sajtu APR-a bi valjda bilo "firma za proizvodnju", a ne za "drumski saobraćaj i trgovinu"....
Imaš na njihovom sajtu matični broj firme, kopiraš ga i vidiš na sajtu APR-a detalje o firmi...

Nisam ulazio u APR ali uz osnovnu delatnost postoje i dopunske delatnosti, dodje mu isto za drumski prevoz i trgovinu kao što ima firmi kojima je glavna stvar pomagala ili neke bitnije stvari od patika. Pazar je 90ih radio patike na veliko da biraš zvučnu firmu i model tako da tamo postoje ozbiljne mašine za proizvodnju. Najbolje je prošetaš se do njih, usput pojedeš pazarski ćevap uz jogurt od ovčijeg mleka, znam za neke firme iz Pazara koje imaju svoje prodavnice kožne obuće u Bgd i za moje kriterijume je obuća ok.

Drumski prevoz je osnovna delatnost, a trgovina na malo posredstvom interneta je dopunska, koliko sam video... Nigde reči o proizvodnji, zato sam napisao da je pitanje ko ih proizvodi. Meni je to u startu bilo sumnjivo, zato što ako sami proizvode kako kažu, trebalo bi da piše u APR-u... Ne mogu nigde da se probaju, ali mogu da se naruče i vrate u roku od 14 dana po zakonu o zaštiti potrošača. Možda su im dobre patike, ali ja nemam poverenja u firme koje jedno govore, a drugo piše u APR-u... 🙂

Uglavnom robu te prodavnice iz Pazara, tipa Pazari shop, Portomoda uvoze iz Turske. Gledao sam deklaracije i praktično na svemu je pisala zemlja porekla Turska.

Ne mogu nigde da se probaju, ali mogu da se naruče i vrate u roku od 14 dana po zakonu o zaštiti potrošača. Možda su im dobre patike, ali ja nemam poverenja u firme koje jedno govore, a drugo piše u APR-u... 🙂
I ovo za povrat je diskutabilno. Naručio preko Pazari-ja jednom neki sako. Bio mi je mali (jednostavno broj-kalup sa sajta, pa čak i uz njihovu napomenu, nema veze s vezom). Kada sam hteo da ga vratim kontaktirao sam ih imejlom i telefonom (više puta). Nikad odgovora. Onda sam odlučio da neću da se cimam, plaćam poštarinu i razmišljam kako/šta sa firmom koja uopšte ne komunicira. Pritom fiskalnog (očekivano) nigde, niti bilo kog drugog papira.
Tkd možda su me zeznuli, ali ja više ne poručujem kod njih. A sako (koji je inače jako lep i kvalitetan za te pare) ću već nekome da uvalim (buraz, ortak, ćale...). Za patike/cipele može da bude samo još gore, to je tek lutrija (a i teže su za uvaljivanje 😆) i ja lično se ne bih sa time zezao.

Ja sam na Pazarishop poručivao neke stvari ali mi je jednom komplet trenerka pustila malo boju nakon pranja. Kontaktirao sam ih preko instagrama, poslao trenerku (oni plaćaju poštarinu) i uplatili su mi novac na račun kada im je stigla trenerka....

Pozdrav svima.
Da li možete da mi preporučite patike koje su na fazon Nike Pegasus modela, prvenstveno me interesuje takav ili slican tip đona. Treutno imam Pegasus 40 i Trail GTX 4 i jako mi prija tako mekan đon pa tražim još neke modele koje bih uzeo u obzir, ne mora Nike uopšte.
Upotreba je za duže šetnje i generalno celodnevno nošenje. Cena do 10k.

Plot twist - Pegasus u poređenju sa konkurencijom nema mek đon :D

Ako tražiš super meku patiku, a nije problem rocker (ovaj mnogo savijen đon) i da malo izbiješ budžet, idi negde probaj

Cena im je oko 20k, pa su uvek na nekom sniženju, kao 16k, a kada je pravo sniženje, to je 110€, kao ovo gore. Prodavnica sa linka ima i crne, ali su skuplje.

Ja moram da idem da probam On patike da vidim da li cu konačno da ih uzmem. Gledam ih mesecima od kako sam ih video u Budimpešti prvi put.

Vrh Dno