Šta je novo?

Hardver Dobar monitor za dobru cijenu

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

H4L1.PNG

Zapažen
Učlanjen(a)
07.05.2024
Poena
2
Pozdrav ljudi,

stvorila mi se potreba za nabavku dobrog monitora za graficki dizajn, video editing i povremeno pucanje igrica heh - naravno. Imam Legion 5 koji u sebi ima i7 i RTX 4060 8 GB tako da dobra masina zeli i dobar monitor. Obzirom da sam ogranicen sa budzetom a da iz njega zelim izvuci max za ulozeno koji mi monitor prepirucujete a koji ce zadovoljiti svoje potrebe jer se bas u LED, LCD, QLED i tako te stvari baz i ne razumijem. Volio bih izvuci nesto kao ULTRAWIDE mozda 34” eto uglavnom nesto sto ce biti jako siroko a naravno, kvalitetno i dobro.

Oba sa ocajnim kontrastom, prikazom boja, a o uniformnosti prikaza da i ne govorimo.
Gejming i fotovideo editing ne idu u istu recenicu. Razloga je milion.
Mora da se odluci sta je prioritet i da malo jos otvori novcanik, ybg, takav je sport.

Oba sa ocajnim kontrastom, prikazom boja, a o uniformnosti prikaza da i ne govorimo.
Gejming i fotovideo editing ne idu u istu recenicu. Razloga je milion.
Mora da se odluci sta je prioritet i da malo jos otvori novcanik, ybg, takav je sport.
Može još i da traži polovan, ili da smanji dijagonalu sa 34".

Dobio je modele 34" koji upadaju u 500e, što je i tražio.. mogao sam da napišem isto što i ti.. to je zaista bilo najlakše, ali kontam da možda i nije ozbiljan profesionalac, ne opterećuju se svi perfektnim referencama.. tj velika većina. Perfektna 34" košta, bar 250e preko njegovog budžeta.
Siguran sam da uz kalibraciju panela spyderom ne bi bio razočaran ni sa jednim IPS od ponuđenih, bitno je da boje dovede u red.. kontrast je takav kakav je.. može da ide na VA ili na ovo.. za OLED nema pare, na M34wq je gruba reč očajan, 1,074 : 1 što je standardno za IPS.

Poslednja izmena:
Imam 34" Ultrawide koji je za graficki dizajn, stavio sam ga bukvalno prosle nedelje na kupujemprodajem -
LG 34WN750-B

jedino sto nismo u istoj drzavi :D pogledaj ovaj model sto sam napisao, mozda ti odgovara, ima ih na kupujemprodajem jos

mod: ne može link ka oglasu

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno